Laʻau

Eseese fualaau fualaau suamalie - fualaau matagofie i totonu o lau togalaau

Pe a filifilia se ituaiga fugalaau mo a latou mea, e taulaʻi taʻitasi faifaatoaga i ona lava manaʻoga: tasi e manaʻomia se mea totino le lelei, o le isi mea maualuga, o le lona tolu, o se mea e malolo ai. E le gata ina faʻapipiʻiina e le fugalaau ia uiga uma nei, ae faʻapea foi le tele o isi mea lelei ma e talafeagai mo le ola i le toetoe lava o soo se tau.

Talafaasolopito o le galueaiina o meaʻai

O le fualaau suamalie na aliali i le 1991 faafetai i le galuega a le au faifaatoʻaga a le Krasnokutsk (experimental station) (Iukureini), sopoia ituaiga eseese o Stolichnaya ma Odarka. O le tusitala o le ituaiga o G.K. Poto

Ona o lona tetee tele i tulaga leaga o le tuputupu ae, o le mea na tupu ua maua ai le lauiloa i le va o faifaatoaga e le gata i Iukureini, ae faapena foi i Rusia ma Belarus. O lenei ituaiga e le i faamauina i totonu o le Setete Resitala o Vaʻaia Ausia.

Fugalaau eseese Meaʻai - vitio

Faʻamatalaga o le fugalaau vine

O le mea ese o le vaitau o le vaitau. O le vaeluaga o lapisi e oʻo atu i le maualuga o le 2.5-2.7 m. O laʻau e ufiufi i laau talatala tele. O fugalaau e fuga mai i le faaiuga o Aperila.

Fugalaau Flowering Phenomenon - vitio

O laau taʻitasi e fausia ai se numera tele e sui ai pine ma aʻa. O se mea iloga o le eseese o le gafatia lea o le tipi e sui ai le lanu: o laulaau laiti o le tausaga nei o loo lanu lanu meamata ma se lanu violē, o laulaʻau e lua tausaga le matua enaena, e lanu samasama i le tautoulu.

I le taimi e fua mai ai, o le tele o vine vine e vavae ese mai le seleselega

O le toʻatele o tagata alolofa e ave le Phenomenon mo se fesuiaiga eseese, e pei o lenei fugalaau e tupu i luga o le vai na totoe pe a uma ona teuteuina, ma tuʻuina atu foi se meaʻai lona lua i le tautoulu. O le mea moni, o le mea lona lua o le seleselega e tupu i le pito i tua o le mama ma e matua le taua lava i le tele.

O vine ua lapopoa (mamafa o le mamafa 4.5-5 g, e oo i le maualuga o le 8-9 g), foliga faʻasolo (faataamilo i le tausaga muamua). E amata le amataina i le afa lona lua o Iuni. O le fua e aofia ai le tele o gaioiga, e le o faʻamausaliina le tasi i le isi.

O lanu lanumumu mumu mumu e manaia tele i le telē.

O le paʻu paʻu mumu e mumu, o le aano e manaia, ae o le manogi, o le tofo e suamalie ma sina manogi, o le manogi e malosi ma manaia. O le sugar sugar is 6.7%, o meaola - 2%, vitamini C - 44.7%.

O pupu e alu ese mai le fale o le faletua.

Eseese uiga uiga ese

E mafai ona e faʻamaonia fugalaau. E mafai ona suʻesuʻe le mea na tupu i le suʻesuʻeina o ona lelei ma mea le lelei.

Aʻoga aoga:

  • maualuga le gaosiga (6-8 kg mai laau taʻitasi);
  • faauo faauo ma le leai o ni fualaau suamalie;
  • maualuga hardiness taumalulu - e le manaʻomia e le vao ni fale e ui lava i malulu malulu;
  • tulaga le lelei i tulaga tuputupu ae ma le maualuga le mafai ona gafatia;
  • lelei le faapaleʻaina o le lamala, aʻo faʻamautinoa le lava o le suāsusu, o laau e faigofie ona talia le vevela vevela, o berries e le tao i le la;
  • tetee i maʻi viral ma fungal, e le afaina i vaeluaga;
  • lelei le tofo ma le mafai ona feaveaia o fua.

Tulaga faaletonu o fugalaau vine O le mea taua e manatu o le tofo masani o fualaʻau ma fesuisuiai malosi i le tofo e faalagolago i mea o salts ma humus i le eleele.

I le tulaga lautele, e le mafai ona taua le ituaiga mea e faapitoa "tulaga ese", sei vagana ai le taua tele.

Tulafono o le tulaueleele ma le tausiga

O le ki i le seleselega lelei o le totoina lelei.

O fea ma le auala e toto ai fugalaau

O le mea sili, o laʻau e ola ma fua mai i le susulu o le la, o lea e tatau ai ona e totoina i le itu i saute poʻo le itu i saute sasaʻe o le laupepa. E tatau ona i ai le vai eleele e latalata i le 1.5 m mai luga o le eleele - mo lona natura alofa uma, e le mafai e fugalaau ona faapaleni vai.

Ua totoina fualami. O le mea e tupu i le tautotogo ma le autumn. O le tautotogo ua manatu o se vaitau sili ona lelei mo le totoina, aua o le a sili atu le tele o taimi e totoina ai ma totoina aʻo lei amataina le taumalulu.

O le ituaiga sili ona lelei o le eleele mo fugalaau vaovao o eleele eleelea lea e mafai ona lelei le ea ma le vai. O le faʻaaogaina o le eleele e manaʻomia le le faʻaituau poʻo le pisia (pH 5.8-6.7). O le tele o meaʻai e manaomia.

O le eleele o le Clay e itiiti le okesene ma mafai ai e aʻa o le vine ona pala. I lenei tulaga, e sili atu le saunia o moega maualuluga mai eleele tetele mo laau toto. E tatau ona totō fugalaau i luga o luga o papa maualuluga ma eleele vavalalata vavalalata ma i nofoaga e masani ona mamafa timuga. I se faatusatusaga, i vaega o eleele mamago, e tatau ona faia faʻatoʻaga ile faʻanoanoa.

Afai o le palapala i luga o le 'upega tafaʻilagi e le lava lelei, e tatau ona saunia lelei. O le sauniuniga o le totoina muamua e mafai ona faia uma i le tautotogo ma le autumn, ma e aofia ai le eliina o le palapala, aveesea o vao, faaleleia o le eleele ma faailoa atu meaʻai. Mo sikuea mita taʻitasi o le fugalaau i le lumanaʻi, e tatau ona fai le 7-8 kilokalama o le faapalaga faatasi ma le faaopoopoina o le 0.1 kilokalama o le superphosphate ma le 50 g o le potassium salts. Fertilizers o loʻo tuʻuina i totonu o le eleele i le loloto o le bayonet o se suo.

I se tasi nofoaga, e mafai ona tausia fugalaau mo le 8-10 tausaga. A o faagasolo lenei vaitaimi, e manaʻomia ai le tele o meaʻai mai le eleele (5 taimi sili atu nai lo gooseberries). O le mea lea, a aunoa ma le amata faʻamalosia faʻatasi ma faʻamalolo, o le eleele e vave faʻapala, e tusa lava pe faʻaaogaina le faʻamaʻi.

O mea mo le totoina e mafai ona faʻatau (i le taimi lava e tasi e faʻalogo i le atinaʻeina o aʻa, le leai o ni faailo o le pala poʻo faʻamaʻi i luga o aʻa ma le pusa) pe maua foi e oe lava ia. O le mea uiga ese e maua ai le tele o fualaʻau, o lea e le faigata ai le seleseleina o laau. E tatau ona e filifilia le fanau sili ona mamana, ia eli ma le faaeteete i fafo ma vavae ese mai le vao vao faatasi ai ma se fusi o aʻa ma se vaega eleele. A maeʻa le suʻeina o sea ituaiga, e tatau ona e tausia ma le faaeteete ma faʻafeinu i ai, seia oʻo ina tupu.

E mafai ona e faʻaaogaina se isi metotia - toe gaosia e ala i le taoto. Ina ia faia lenei mea, o le tasi o fatu o fugalaau e punou i le eleele, faia ni nai tipi, faataatia i se paʻu papaʻu (5-6 cm) ma ufiufi ile eleele. Ae a lelei le suamalie o le eleele, o le a vave ona mauaa se mole.

Faʻapupulaina o fugalaau e ala i le taoto - vitio

Mo le totoina o vine, o pits 0.4 x 0.4 mita po o trenches o le tutusa ma le loloto ua saunia. Latou te faʻalauiloaina se faʻafefiloi o eleele ma fugalaisa i le fua faatatau o le 4-5 kilokalama o le humus, 150-200 g o le superphosphate ma le 100 g o le pefu i laau. O loʻo faʻafefete le kulimi mama ile eleele mama.

A o lei totoina, ua seleseleina le fatu vine i se maualuga o le 30-35 cm, e manaʻomia le aveeseina o laulaau.

O le mamao i le va o laau tuaoi e tatau ona tausia i totonu o le 60 -80 cm, i le va o laina - 1.5 - 2 m.

O fualaʻau e faia i le sauniuni o meaʻai, pe'ā uma ona faʻamalosi aʻa, ma ufiufi ile eleele. A maeʻa ona faʻapipiʻi le palapala i luga o le meaʻai, e faʻamaʻaina taʻitasi vao i le 10 lita o le vai. O le eleele e tatau ona mulimulu i se vaega o peat or humus.

E masani ona totō e le tusitala ia fugalaau ma le manuia i totonu o se tamai vaieli ma le loloto o le 1.5 bayonet spades ma le lautele o le 1 bayonet. O se laulau e sili atu ona lelei le lanu o le 7-8 cm le mafiafia ua faataatia i le pito i lalo o le auvai. O itu o le uamea o loʻo taatia i le paʻu poʻo le uʻamea uʻamea - o lenei mea e taofia ai fugalaau mai le salalau mai le fusi. I lalo o togavao taitasi, e mafai ona e sasaaina le afa pakete o le faapalaga, ona suavai lelei lea. Faatasi ai ma lenei metotia o le totoina, ua lelei le taliaina o fugalaau ma ola malosi.

Fualaau toto i luga o le vitio

E faapefea ona tausia fugalaau

O le fualaau faisua e le lelei ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. O le vao e mafai ona fuaina se uta tele, ae o piko e punou ma e tatau ona nonoa. O le filifiliga pito sili ona faigofie o le faʻapipiʻi lea o taʻavale ma le maualuga o le maualuga e oʻo i le 2 m.

O le auala pito sili ona faigofie e fai ai fugalaau o se tasi lea o sela

O le togavao o le a sili atu fua, pe afai e te le faatagaina i latou e aapa atu i luga, ae faʻamalosia i lālā. Ina ia faia lenei mea, pe a oʻo atu laau i le maualuga o le 1.1-1.2 m, faʻapipiʻi luga. E le mafai ona e faia le vevela vevela o laʻau - e faʻaitiitia ai le gaosiga.

I le vevela mafanafana, o nisi taimi e faʻaalia ai e le Raspberry Phenomenon ni faailoga o le toe faʻaleleia, ma faia i le tautotogo se faʻatoʻaga lona lua (laʻititi) i tumutumu o vine. Afai e faʻatagaina fua o vine, o le isi tausaga o le a le toe fua mai ai nei fualaau. O le mea lea, e le fautuaina e faataga le fualaau o le autumn - e tatau ona vavae ese fugalaau.

Fugalaau tuputupu aʻe Phenomenon - vitio

Faʻaiga ma fafaga

Fugalaau O le tulaga matautia e puipuia mai le lamala, ae le tatau ona lafoaia le suavai mo le atinaʻe lelei o laau. O le suāsusu muamua e faʻatinoina ao le i fuga mai (sefulu tausaga mulimuli o Aperila), pe a fai e itiiti se timu i lenei vaitau. Ona maua lea o le faateleina o le manaomia o le susu i le taimi o le faatulagaina o ovaries ma le maea o le seleseleina. Suavai i le fua faatatau o le 10-20 lita o le vai i le 1 laau e fafagaina i togavao po o ni lua eli e lata i le togavao (i le mamao mai le 0.4-0.5 m mai le faavae). Afai o le palapala i totonu o le fusi ua lofia le lolo, o le a amata le pala. O le mea aupito sili ona lelei o le faʻavaivai.

Mai le sefulu tausaga talu ai o Aukuso, e masani lava ona faʻamauina le vai, ae i le taimi o le vevela vevela ma le timu, e tatau ona tuʻuina vai e oʻo i le faaiuga o Oketopa.

Aʻo leʻi tupu aʻe ma pe a uma le seleseleina o fugalaau e mafai ona faʻafeinuina e ala i le fufuluina

Mai le faʻaaogaina O le mea sili e tali lelei i le tuufaatasiga o le nitrogen. Fertilizing e faʻatolu ona faia i le vaitau - i le amataga o le tautotogo (pe a uma ona faʻatau le palapala), i le amataga o le fuga ma i le pito i tua o le seleselega. Ina ia faʻalauiloa meaʻai i tafatafa o le togavao, ia eli se togalaau 15-20 cm le loloto, sasaa le kapailini poʻo le ammonium nitrate i totonu (10 g / m2) Ina ia faʻamavaeina le fugalaʻau, e tatau ona e faʻaleleia le tele o laau (10-20 lita o le vai), ona tapuni lea o le togavao ma mulch i luga ma se vaega o vaovao.

Faʻasalaga ma fafaga fafie i luga o se vitio

I le autumn, ua saunia fugalaau mo le taumalulu. Ona o le maualuga o le taumalulu taumalulu o le Phenomenon, e le tatau ona aofia ai. Pau lava le mea e manaʻomia o le tipi ese o lau o fualaau aina faʻasusu i le eleele.

Puipuiga o le Maota mai Faʻi ma Pests

I le tulaga lautele, o le Phenomenon ituaiga o loʻo i ai le teteʻe malosi i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E ui i lea, e mafai ona faʻaleagaina le vao faʻatasi ma le paʻu o le kiona, le kanesa o le siama, le pala.

O le fomaʻi malosi e fiafia i le siama ma faʻaalia o ia lava i le lūlūina o laau totō, o foliga mai o le tele o lau mago vaivai ma fatu laititi, ma le faʻaitiitia o fua. E le mafai ona togafitia togavao afaina - e tatau ona faʻaumatia i le vave e mafai ai. Pau le fua puipuia o le mauaina lea o le soifua maloloina, lelei le totoina o mea totino.

I le kanesa o le siama, o le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe lemu, ua galo ai le suamalie o latou tofo, "o le tino" e aliali i luga o aʻa. Mo le puipuia o le faamai, e tatau ai i le totoina o fugalaau i se nofoaga fou i taimi uma (i le 3-4 tausaga), e togi ai aʻa ma se 1% o le solution o le sulfate sulfate ao le i totoina. Afai e maua ni laau mamai, e tatau ona eli ma susunuina, ma eleele e togafitia i le 2% le vailaʻau.

O le faʻasolosolo masani, aveeseina o faʻamaʻi maʻi ma togafitiga ma le Tsineb (4 g / l) poʻo le sulfur colloidal (10 g / l) o le a fesoasoani i le puipuia o le paʻu enaena (faʻaalia o se paʻu palapala eleelea i luga o lau).

Rasipi Tipi i le ata

O meaola faalafua, e mafai ona aʻafia fugalaau i le fugalati, o le fugalati, le miti. E mafai ona e puipuia au fua mai ia i latou i le fesoasoani a iniseti. (1 g i le pakete vai) ma le Confidor (2 g i le pakete vai) e faʻaaoga e faasaga i le fasi fusi; Karbofos (3.5 g / l) poʻo Inta-Vira ma faasaga i le moli vaʻaia - Actellik (1 ml / l) ma le faʻafefe o le kalakeke (0.15-0.2 kilokalama o le garlic solo mo le 5 aso, faʻasolo i le 1 lita o le vai, ona faʻaaoga lea o le sipuniti o le concentrate i le 1 lita o le vai).

O meaʻai faalavelala i luga o le vitio

Seleseleina ma le Seleseleina

E amata ona fua mai fualaau aina i le faaiuga o Iuni - i le amataga o Iulai. O le tele o seleselega (faʻatasi ai ma tekonolosi faʻatoaga lelei - e oʻo atu i le 8 kilokalama mai le vao) e matua tupu lelei, e seleseleina i le 5-6 vaega.

Le maualuga o le fualaau fualaau fualaau suamalie Phenomenon - vitio

O fualaau suamalie ma suamalie ua i ai se faamoemoega lautele - e talafeagai mo le taumafa fou, faia o le sua, vine, jam, jam.

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

O loʻu manatu patino e uiga i le ituaiga mea ese: O lenei ituaiga e sili ona telē i laʻu eria. E manaia le eliina o se fale tele, e ui lava e le susulu ma se mea sili-tofo. O le a ou le vaeluaina ma ia

Limoner, Sumy eria

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=3901

E i ai foi laʻu eseesega. Ioe, e tele-fua ma matagofie, ae o le manogi e faamanatu mai ai ia te au le fasimoli Soviet strawberries. Brrr. O le isi mea e tupu, o ni meaʻai (prickly), ma i luga o loʻu laufanua lafulemu e tupu tele, sili atu ma le 1m le lautele.

VATRA, Krivoy Rog

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=3901

E iai foi lenei ituaiga ma ou te fiafia i ai, aua o taimi uma e le mafaatusalia, e pei foi o le ituaiga o Patricia. Ia i taimi uma i le tautotogo ma se togi.

Julichka, Cherkasy eria

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=3901

Eseese o se vavega! O le tele o ituaiga fou o le a tuʻuina atu i le ulu, o le mea e tasi e le talafeagai, o le vao e alu e moe ma le faʻatoʻaga, e manaʻomia le lagolago, ma o le aoina o se mea fiafia.

ligol, Makeevka

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=3901

O le mea e tupu ai o se ituaiga o le 5+, o vine e tele, e mafai ona feaveaia, e maua ai le tele o le tuputupu ae.

MarinaF

//frauflora.ru/viewtopic.php?t=5829

Fugalaau O le mea uiga ese e le mafai ona iloga e ala i lona tofo matagofie, ae ona o lona faatuatuaga, maualuga ma gaogao, e fetaui ma soo se togalaau. O le malosi o le aisa e mafua ai lenei ituaiga talafeagai mo le galueaina i Iukureini, Rusia ma Belarus.