Faatoaga

O le a le magnolia laau i le togalaau

Genus Magnolia (mai Latina. Magnolia) - o le pito sili ona matutua o laau toto. E mafua mai i le tele (e sili atu i le 120 ituaiga) Family Magnolia, o nisi o ia mea e malulu, e ola i itulagi ma se tau le tumau.

E te iloa? O lenei ituaiga o tupe na mafua mai ia Charles Plumier, o le na faaigoa ia suafa e faamamaluina ai le tagata Farani o Pierre Magnol.

O le Magnolia o loʻo maua i le vaomatua, eseese ituaiga e tutupu i vaomatua ma se vevela ma le vaʻaia o le tau. E mafai ona maua i tafatafa o vaitafe Himalayan, Iapani, Malaysia, faapea foi mai setete i sautesasae o le Iunaite Setete i Pasila. Ae paga lea, i le taimi nei e sili atu ma le 40 ituaiga o ituaiga o loʻo i luga o le mamao o le faʻaumatia.

O ituaiga eseese o magnolias e matua eseese lava, ae o nei mea uma o se mea teuteu matagofie mo lau togalaau. Mafaufau i ituaiga sili ona lauiloa ma ituaiga o magnolia, ina ia e filifili po o le fea ituaiga e sili ona lelei mo lau togalaau.

Faalauiloa e Magnolia (kukama)

Homeland: Central Central Amerika. I le natura, e ola ae i lalo o mauga, e avea o se vaega o vaomatua vaomatua, faapea foi i autafa o mauga ma papa papa o vaitafe mauga. O se laau pala. O le pale o le pyramidal ua oʻo i le matua. E oʻo atu i le 30 m le maualuga. O laulaau e fesuisuiai pe foliga mai e foliga mai. Fugalaau - o le ituaiga lanumoana, e oʻo atu i le 8 cm le lautele, lanu-lanumeamata ma le fuga mai. Amata ona toto ina ua fuga lau, e leai ni manogi o fugalaau. E vave ona ola vave, puipuia i le malulu. O fua o le mumu ulaula.

Siebold magnolia

Homeland: Korea Peninsula, Saina, Iapani. Siebold magnolia o se ogalaau umi, o nisi taimi e fai mai le faʻamatalaga o se tamai laʻau laʻititi (e oʻo i le 10 m). O laulaau ei ai le lautele lautele e foliga mai. Fugalaau fugalaau ia Iuni i le maea ai o laulaau. Cup-shaped, paepae, ma se manogi manaia. O fugalaau e faʻapipiʻi faʻatasi i luga o se paʻu manifinifi o le paʻu ma se fulu. O lenei ituaiga o magnolia ua manatu o se tasi o mea sili ona malulu.

E taua! E mafai e toleniga matutua ona faʻafefete i lalo ifo ile 36 ° C e aunoa ma se faʻaleaga.

Magnolia Kobus

Homeland: Iapani, Korea. O se laau laititi po o se ogalaau lapoa. I le talavou, o loʻo i ai sona tino foliga tutusa, ma le matua, o lala autu e lautele lautele, ma le pale - lautele. Faalautele Magnolia Kobus i le maualuga e 10 mita le maualuga, e mafai ona i ai mai le 4 i le 8 mita le lautele. E fuga tele mai le ogatotonu o Aperila i le vaiaso muamua o Me. O fua o ni atigipusa o foliga lanu mumu. Faʻasoa togafitiga o le malulu, ae le lelei le faʻafeiloaʻiga o gutu.

Magnolia Lebner

Homeland: maua e ala i le sopoia o ituaiga. Magnolia Lebner na maua e ala i le sopoia o star magnolia ma le magnolia o Kobus. E i ai foliga o se togavao e maualuga lona 4-6 mita poʻo se laau e maualuga lona maualuga e oʻo i le 8 mita. O le pale o lenei ituaiga o loʻo salalau solo, faapea foi ma le ituaiga o mea na maua ai. O lau o loʻo i ai se fulu poʻo se fulafula. Fugalaau i le amataga o le fugalaau fugalaau, ma pe a uma ona tatalaina atoa ua faatulaga lelei. O le umi o le fugalaau e oʻo i le 10-12 cm, e manaia manogi, ma o le lanu, e pei o ituaiga matua, e paʻepaʻe.

O petals i luga o fugalaau taʻitasi e oʻo atu i le 12 fasi vaega, o loʻo i ai se faʻaupu (foliga laʻititi), aʻo faʻapipiʻi pea agai i le faʻavae. O le fugalaau e amata i luma o laulaau - o le faaiuga o Aperila - o le amataga o Me. E maua fua i le afa lona lua o Setema. E faʻafefe lelei le malulu.

Star magnolia

Homeland: Iapani O le magnolia e pei o fetu, o se pupuʻu tele, lautele lautele. O loʻo i ai se foliga lapotopoto, e oʻo atu i le tolu mita le maualuga ma le lautele. E tuputupu malie lemu. O lau o loʻo i ai se fulu poʻo se laina elliptic, faʻaopoopo i se isi itu. Amata ona fuga aʻo lei amataina, ia Mati-Aperila. O le gaʻo e faʻamalosi i pito, o la latou fuainumera i luga o le fugalaau se tasi e mafai ona oʻo i le 40, i fafo e pei o se fetu. O fugalaau e paʻepaʻe, e manaia le manogi. O lenei meaola e faʻaaoga foi i le malulu.

Magnolia Lelei Tele

Homeland: North America. Laʻau laʻau o le tele o laʻau. I le vaitaimi muamua o le 15 i le 20 tausaga, o le pale e lapotopoto, ae o le matua o le a atili ai ona faaletonu. O le ogalaau e toetoe lava o taimi uma lava saʻo, e masani lava ona sulu i le fale. O lau o loʻo i ai se foliga faʻapitoa ma e ofoofogia lona maualuga - e oʻo ile 1 m le umi. E matua mamafa lava, ae i le taimi lava e tasi, e faʻafefeteina, i le pito i lalo o le paʻu, na faʻafefeteina i pito. O le pito i lalo o le fatu, i le pito i luga o se lanu lanumeamata lanumeamata lanumoana, lamolemole. O le lanu pito i lalo o le lanu ma e i ai se vaega manifinifi o le "fana". O se uiga masani o fugalaau o lanu violeni e tolu i luga o petals i totonu. O fugalaau e iai le manogi ma le tele. O o la lanu i le amataga o le fugalaau e sinasina-papaʻe, ma i le aluga o taimi latou te maua ai se paolo o nifo elefane. Taimi o fugalaau: iuga o Aperila - Me.

Magnolia grandiflora

Homeland: South USA. Sui o ituaiga o manulele e ola ai. O le maualuga e mafai ona oʻo i le 30 mita. Lafoaʻi le ovate, lapoa. O fua o lenei ituaiga o pine o le polyleaf pine, i totonu ia o lanu lanumumu mumu.

O fatu o lenei ituaiga e le vave ona paʻu mai se fualaau ua gaugau: latou te tautau i luga o pedicels, foliga vaaia e pei o se teuteuga o le Kerisimasi. O fugalaau o lenei ituaiga o magnolia e paʻepaʻe poʻo le kulimi-lanu, e telē tele. Ia i ai se manogi manogi manogi, ma fuga e tumau i le taumafanafana uma.

Magnolia officinalis

Homeland: Saina O Magnolia officinalis foi e faasino i le tele magnolia. O lau paʻu paʻu o loʻo i ai se foliga eli. I le maualuga, o lenei laau e oʻo i le 20 mita. Talu ai ona o le tele o le laulauina o laulaau e mumu-lanu enaena. E fuafua lelei i latou, ma o lo latou umi e oʻo i le 25 cm. Tausaga o le tau feʻau: Me-Iuni. Fugalaau i le lanu, foliga ma le sogisogi e talitutusa lava ma magnolia tele-flowered.

E te iloa? Na faʻaaogaina togafitiga faʻasoifua maloloina i togafitiga faʻaSaina masani mo le sili atu ma le 2000 tausaga.

Magnolia Nude

Homeland: Saina O se laau tele, o nisi taimi o se vao. E tupu i le maualuga o 8-10 mita. O laulaau ei ai le fuga foliga, ma o lo latou umi e oʻo i le 15 cm. O fugalaau e ese mai le lanu paʻepaʻe, e matua manogi lava. I foliga e pei o le lili.

O le umi o le fugalaau e naʻo le 10-12 aso, e amata ia Aperila poʻo le amataga o Me. Ia Oketopa, e amata ona fua mai le manulele o le fafine, o ona fua e 5-7 cm le umi, lanu mumu, o le itu susulu ua ufiufi i togitogi paʻepaʻe.

Alefi Magnolia

Homeland: i sasae o Amerika. O lenei magnolia le isi igoa - tolu. Laʻau e oo i le 5-6 mita. O lenei ituaiga meaola na mauaina ona uiga taua ona o laulaau, lea e faʻaputuina i le tolu i pito o le tipu, ma maua ai se ituaiga faamalu. O laʻau e faʻapipiʻi pe oʻo i le foliga. O fugalaau e paʻepaʻe sinasina, tele, e oo atu i le 25 cm le lautele. E le pei o isi ituaiga, o le lala faamalu magnolia e maua ai se manogi le lelei. Taimi o fugalaau: o le faaiuga o Me - o le amataga o Iuni. Umi - e oo i le 20 aso. O fua o loʻo i ai i foliga o lanu mumu sesega, lea e amata ona fua mai i le faaiuga o Setema.

Magnolia Sulange

Homeland: Amerika i Saute ma North America. Laʻau talatala ma se ogalaau po o se ogalaau tetele. O le kalapu pale i le talavou, ma o le matua ua sili atu ona lapotopoto. O lala e lafoaʻi ma shirokoraskidistye, tautau ifo i le eleele ma foliga manino lava. E faʻatupulaia e tusa ma le lautele ma le maualuga - e oʻo i le 4-8 mita. Lafoa lautele pe vali. O le fugalaau e amata aʻo lei fuga lau. O fugalaau e foliga mai e pei o tulips papaʻe ma lanu viole-mumu. Taimi o fugalaau: Aperila - Me. O fua e fua i le mumu. Magnolia Sulanzha e malulu, ae o fugalaau atonu e afaina mai gutu malulu, ae o le faamatalaga atonu e fesuisuiai e fuafua i le eseesega.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o nisi o ituaiga o magnolia e tutusa ma le tasi ma le isi, ma o nisi ei ai ni eseesega taua. E tofu le maneta ma le tele o ituaiga, e fuafua e totoina i tulaga eseese, o lea o le a le ituaiga o ituaiga o le a ola i lau togalaau, e faalagolago ia te oe.