Laʻau

Pear Lada: uma e uiga i se ituaiga suʻesuʻeina mo le tele o tausaga

O le mea moni o le laʻau o le Lada e sili atu i le afa seneturi le matua ma ua lafoina i luga o se teritori tele tatou te mafaufau ai e uiga i le faufautua o le filifiliina mo le totoina i luga ole laupepa. E foliga mai, e le o se mea e le aoga le toatele o tagata e filifilia lenei ituaiga. Aisea e tupu ai lenei mea - matou te taumafai e faʻataʻitaʻiina.

Faamatalaga o le ituaiga ma ona uiga atoa

Na vavae ese le laʻau o le vao i le Moscow Agricultural Academy i le 1955. I le 1980, na siitia atu i le suʻega a le setete, ma na o le 1993 na ia maua ai le avanoa i le resitala a le setete o filifiliga ausia. O le tele o avanoa e tele - Central, Central Black Earth, Northwest, Mid-Volga ma e oʻo lava i Sasaʻe Sisifo. Maua e ala i le sopoia o ituaiga eseese o pears, lea na masani ona faʻaaogaina i le fausiaina. O le pi muamua o Olga, masani i Sasae Mamao. Mai ia te ia, na maua ai e Lada le puipuiga i maʻi, vave ma le le mama o fua. Le lua o Forest Forest. Na ia taʻuina mai le le mautonu, fua mai, ola faʻatasi ma le lelei o le tofo o le fua.

O le laau tele-siʻosiʻomaga o loʻo i ai se pale mafiafia. O le faailoga tusi ei ai se paʻu lamolemole o le lanu enaena uliuli, o lala o le skeletal e mama tele. Fruiting is of mixed mix - o lona uiga, e tupu aʻe fugalaau i luga o ufiufi ma i luga o laau, tao, fua ma fualaau aina.

Pear Lada e fua mai i lālā tuputupu aʻe uma

O le lautele o Lada e tatau ona i ai ona uiga lelei:

  • Maualuga faigata taumalulu.
  • Fetuunai i tulaga leaga.
  • Imunity i faʻamaʻi, e aofia ai le paʻu.
  • Maualuga ma tausaga faʻaletausaga. O fua masani o fualaau taumafa e 50 kilokalama i le laau.
  • Amata matua. 3-4 tausaga pe a uma le tui na maua ai fua muamua.
  • Amataga vave.

O le autasi o se ituaiga, e manaomia ai elemene, lea e mafai ona avea ma pears o ituaiga:

  • Chizhovskaya;
  • Faʻailoga
  • Sui o le Northerner;
  • Otradnenskaya;
  • Rogneda.

O fua e lautele-foliga-foliga, tele-si-tele. O le fua o le fualaau aina e 100-120 gramu. O le lanu o le lanu autu o le samasama samasama, ma e le maalofia atigipusa vaʻaia. O le coloring integumentary o le tino manifinifi o le mumu mumu lea e foliga mai o le vevesi i le itu la o le fua. O le 'au o loʻo i ai se manogi maaleale. E i ai nai fatu i fualaau aina - e le sili atu i le lima fasi. O le pulupulu o se mea suamalie, pele ma lelei le fatuina. E manaia le manogi suamalie ma le manaia ma se manogi manogi. E iloagofie e Tasters le tofo o Lada i le 4.1-4.4 points.

O le coloring integumentary o le paʻu manifinifi o le paʻu Lada e mumu sesega i le foliga o le vevela i le itu la o le fua

O fua e le talia toleniga feʻaveaʻi. O fualaau filifilia ma le faaeteete e tuu i totonu o pusa lapisi e mafai ona teuina i totonu o le fogafale lalo poʻo le pusaaisa i le 0 ° C mo le lua masina. Lelei mo le gaosiga ma le 'ai e pei o ni meaʻai.

Totoina o laʻau eseese Lada

E faʻapefea ona toto se laʻau Lada - ioe, pei lava o isi. Muamua e tatau ona e sailia se nofoaga o le a lagona ai e le laau le lelei. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloa e le tupu lauusiusi i lauʻeleʻele, e pei foi o eleele e latalata ane i le eleele. Suauu ma tali alkaline e le fetaui ma i latou. Sili atu ona tuputupu ae i luga o le le faaʻauʻau pe pisia foi. Na maitauina e faapea o le eletise o le pH 4.2-4.4, o le aʻafiaga o le paʻu e matua leai lava. Le taua o le eleele e taua tele - e tatau ona lafoaʻi ma faʻaleleia. E manaʻomia e Pear le tele o le la - i le paolo o le a tupu, ae o le a le fuga ma fua mai. Ole matagi matu i matagi matuitui e le aoga ia Lada. E sili atu pe afai ei ai se puipuiga faʻapitoa mai le itu i mātū po o le itu i matu sasaʻe - o se pa, o se puipui o se fale poʻo ni laau mafiafia. A o latou toesea, e faʻapipiʻi e le au fai togalaau faʻapitoa ni laupapa laupapa e vali papaʻe ma le lime. O ata vali, e atagia ai ave o le la, e fesoasoani i faʻamalamalamaga faaopoopo ma faʻamafanafanaina o le laau talavou. O le a ola lelei le pi i luga o se itu i saute poʻo saute sisifo.

E tupu lelei le pi i luga o se tamai mauga.

E totoina le pi i le amataga o le tautotogo aʻo lei amata le tafe o le sua. I le itu i saute, e mafai ona e totoina se pi i le tautoulu, ae i itu i matu e leai se isi auala e toto ai le totogo. E sili atu ona lelei le faʻatau o se fatu i le tautoulu, pe a eli e tausi fale mo le faʻatau. I le taimi lea, o le filifiliga aupito sili ona lelei o le totoina o meaʻai o soʻo se mea totō. E tatau ona e filifilia se laau ile tausaga e tasi i le lua tausaga. O na tagata e faʻafeiloaʻi le sili atu o le totoina, ia aʻa vave ma ulufale fua i fua muamua. Pe a filifilia se fatugala, latou te gauai atu i le setete o aʻa - e tatau ona lelei ona atiaʻe, e aunoa ma ni tuputupu aʻe ma ni kiona. O le paʻu e le tatau ona i ai ni vaʻa po o isi mea leaga. Lea, pe afai ei ai, e tatau ona vavae ese.

E mafai ona totōina totō faʻatasi ma se aʻa faʻamaumau i soo se taimi - mai le amataga o Aperila e oo i le faaiuga o Oketopa.

Ina ia faasaoina le fatu, latou teliina i totonu o le eleele. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e eli se lua i le togalaau e tasi le mita le umi ma 30-40 centimita le loloto. I le pito i lalo, e sasaa ifo sina oneone laitiiti i luga o aʻa o le fatu. Muamua e tatau ona e togiina aʻa i totonu o le failauga, lea ua saunia mai tutusa vaega o le omea ma mullein faatasi ai ma le faaopoopoina o vai. O le tutusa o le fofo e tatau ona foliga tutusa ma le kulimi suamalie. Ole togafitiga ole a le mafai ona faʻamago aʻa. Laʻu aʻa ma faʻafeinu. A o lei amataina le kiona, latou te faatumuina le lua i le eleele i le tumutumu, ma tuua le pito i luga o le laau i fafo.

Laʻau mo le teuina o le taumalulu e tafe i le togalaau

E mafai foi ona e teuina le fatu i totonu o le fogafale pe afai e le pa'ū ifo i lalo ole 0 ° C le maualuga ole maualuga ile maualuga ole maualuga ile +5 ° C. I lenei tulaga, e manaʻomia foʻi aʻa e fatuina ai se siosiomaga mūmū, mo se faʻataʻitaʻiga, afifiina i moa ma faʻamama.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le totoina o se pi

O le algorithm tulaʻi o loʻo faapenei:

  1. I le tautoulu, latou te saunia se lua e tulaʻi ai. E pei ona faia:
    1. Lisi se pu o se vaega talafeagai. I fanua lafulemu, 60-70 centimeters loloto ma tutusa le diamita ua lava. O ē matitiva i le eleele, o le tele o le voluma o le a manaʻomia. Pits ma le lapisi o le itiiti ifo ma le tasi le kupita mita e faia ile eleele oneone.
    2. I le tulaga o le palapala e mamafa, manino, o se alavai faʻavaivai ma se mafiafia o le 10-15 simita le tatau ona faataatia i lalo. Mo lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina piliki piliki, maʻa maʻa, faʻalautele lau. Afai o oneone o le oneone, ona tuʻuina lea o le palapala i le pito i lalo, lea o le a taofia ai le vai.

      E mafai ona faʻaaogaina maa maʻa solo e pei o se alavai.

    3. Fausia meaʻai mo le lumanaʻi. O le faia o lenei mea, o le pelenozem, peat, humus poo le faapalaga ma le oneone ua sasaaina i totonu o le lua (o le oneone, ioe, e le aofia i oneone oneone) i tutusa tutusa.
    4. E le gata i lea, o le 2-3 lita o le laupapa ash ma le 300-400 grams o le superphosphate ua sasaaina, ma ua maeʻa ai ona faʻafefiloi le paluga i se suo poʻo le tui.

      I totonu o le lua e toso mai ai meaʻai mo le lumanaʻi

    5. Ina ia aloese mai le lafoaia o meaʻai, o le lua e ufiufi i se mea e fau ai le fale, ata tifaga, ma isi.
  2. A oʻo mai le taimi mo le totoina, e aveeseina le fatu mai le nofoaga e teu ai ma asiasia mo le saogalemu. Afai e lelei lona taʻele, o loʻo aʻafia aʻa i le vai mo le 2-3 itula. Heteroauxin, Kornevin, Epin, poʻo isi tuputupu aʻe ma aʻafiaga aʻa e mafai ona faaopoopo i le vai.
  3. Mai le lua o le tau, ua filifilia ai le tele o fanua ina ia mafai ai ona fetaui lelei aʻa o le fatu laau i totonu o le lua.
  4. O se tamai faaputuga e fausiaina mai eleele palapala i totonu o se pu. 10-15 centimita mai le nofoaga tutotonu o le avega o se pine 90-110 inisi le maualuga.
  5. Ua tuu se laʻau i luga o le tumutumu ma le ū o le pito i luga. O aʻa ua salalau i luga o le mauga.
  6. O le lua o loʻo ufitia i le eleele, e matuā lelei lava. E taua tele ona o lenei gaioiga, o le ua aʻa o loʻo i le palapala poʻo le 2-4 inisi le maualuga. O le faʻamaʻaʻaina o le aʻa e mafai ona taʻitaʻia ai lona gaʻo.

    Aua neʻi faʻaloloa le ua, aua o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i lona faʻaogaina.

  7. O se lio poloka ua faia ma o le laau ua nonoa i se pine. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga nisi ituaiga o mea e faʻaaogaina ina ia aua neʻi faʻasalalau le ogalaau.
  8. Vai le fuʻa i le tele o vai. O eleele uma i le totoina o le lua e tatau ona tumu lelei i le vai ina ia sili atu ona fetaui lelei ma aʻa ma ia faʻaitiitia le faʻaleleia o le ea lea e mautinoa e tupu pe a faʻatumu.
  9. I ni nai aso mulimuli ane, pe a mu le palapala ma amata ona fai se mea e pala, e tatau ona tatala ma mulimulu le lio poloka. O le vaeluaina o le mutia, palasusu, lala laau, ma isi mea e faʻaaogaina e pei o mulch.
  10. I le faaiuga o le totoina, e seleseleina se fatu laau i se maualuga o le 60-80 senitimita, ma ua vaeluaina lala.

Vaega o le galueaina ma le faʻaogaina o tausiga

E le faigata ona tupu le paʻu Lada. Agrotechnics o le tausiga o se mea faigofie ma e le manaʻomia ai se poto faapitoa. Ua naʻo le faʻatupuina o se seti o tulafono lauiloa.

Faʻasa

Pear e le o se lauʻeleʻele toleni ma e manaomia ai le faʻafefe masani ona inu. I le averesi, i le vaitau o le tuputupu aʻe, o le vaeluaga i le va o le vaʻaia o le vai e tasi le masina. O laau talavou, o latou aʻa e leʻi oʻo ina matutua ma faʻaloloto, e manaʻomia ai le faʻamalosia atili. I le avea ai o se tulafono, o le paʻu e faʻamaʻaina aʻo lei tupu, pe a uma ona tupu, i le vaitau o le tuputupu aʻe o fualaau ma vine, lua vaiaso ao lei oʻo, pe a uma le seleselega ma le autumn. Aʻo leʻi faʻamalosi, o le ua ma le vaega pito i lalo o le ogalaau e tatau ona puipuia mai le suavai e ala i se uila mai le eleele matutu. Afai e le faia lenei mea, e mafai ona tupu le laau. Soo se taimi e te manaʻomia ai le mautinoa o le loloto o le eleele ole susu e tusa ma le 25-35 centimita. A uma vai inu, pe a maeʻa le palapala, e tatau ona matala ma mulimulu.

A uma vai inu, pe a maeʻa le palapala, e tatau ona matala ma mulimulu.

Laʻei pito sili

Afai na saunia le lua e tulaʻi ai e tusa ai ma fautuaga o loʻo otooto atu i luga, ona tatau ai lea o meaʻai i totonu o le uluaʻi tausaga o le ola o le laau. A amata ona fua mai le pua ma fua mai taumafa, e amata ona fafaga le laau.

Laulau: ituaiga o le faʻafefeteina o pears, taimi ma metotia o le talosaga

Ituaiga o FafagaAso ma taimi o le talosagaMetotia o le faʻamaʻiina ma le metotia
Suamalie faʻamalosi faʻamalosi (faapalaga, humus, peʻa)Paʻu poʻo le tautoulu, 3-4 tausaga vaitaimiNorm 5-6 kilokalama i le 1 m2 poloka poloka. Lasala ma eli lelei.
Liquid Organic FertilizerA o faagasolo le vaitaimi o le faia o ovata ma le tuputupu ae o fua, 2-3 laei e faia i se vaitaimi 2-3 2-3 vaiaso. Afai e leai se fualaau aina i le vaitau o loʻo i ai nei, ona le tatau ai lea ona fafaga.Mo lenei laʻei pito i luga, e tatau ona e saunia se faʻafefetega faʻafefiloi o organics. Ave lua lita o mullein, tasi le lita o manulele manu pe lima kilokalama o le mutia vao. Sasaa le pakete vai se tasi ma tumau i se nofoaga mafanafana mo le 5-10 aso. A maeʻa lena, faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1 i le 10 ma faʻafeʻalo le laau i le fua o le tasi pakete i le sikuea mita.
Nitrogen fertilizers (nitroammophosk, urea, ammonium nitrate, ma isi)O tautotogo uma lavaNorm 20-30 grams i le 1 m2 poloka poloka. Lasala ma eli lelei.
Palu fualaʻau masila (potassium monophosphate, potassium sulfate)Tausaga taʻitasi i le faaiuga o Me-amataga o IuniPe a fausiaina le laau, e 10-20 kalama o le faʻalaʻau faʻaopopo e faaopoopo i pakete taʻitasi. Tasi le pakete i le sikuea mita o palapala.
Fertilizers o le mineral phosphate (superphosphate, supegro)Tausaga i le faaiuga o le autumnNormal 30-40 gram i le 1 m2 poloka poloka. Lasala ma eli lelei.
Malosiaga o minerale fomaʻiFaaaoga e tusa ai ma faatonuga

Trimming

I le teuteuina, latou te faʻaitiitia ai aʻafiaga o faʻamaʻi, faateleina le tele o mea totō ma le ola malosi o le pi.

Totoina lelei o laʻau o le Lada i le tautotogo, e aofia ai i laufanua faʻatoʻaga

Po o le a lava le itulagi o le tuputupu aʻe, o le fausia o le pale ua mamanuina ina ia maua ai le lelei o le tausiga o laau, seleselega, faapea foi le malamalama lelei o le avanoa i totonu o le pale ma lona ea. O le mea sili ona taatele o le maualuga o le maualuga o le pale, faʻapea foi le foliga o le ituaiga "ipu". Talu ai ona o le pale Lada e foliga mai i se foliga tele, o le a sili atu le fetaui lelei o le lomiga o le lapisi.

Laasaga laasaga ma lea laasaga mo le faia o se pale lanu-nonoa o se pi

O lenei fomu ua i ai mo le silia i le sefulu ma le lua tausaga ma e le faigata ona faataunuuina. O faʻatulagaga e faia i tausaga taʻitasi i le amataga o le tautotogo aʻo leʻi amataina le tafe o le sua.

  1. Amata ile teuteuina o se fatuga. O lenei laasaga sa faia aʻo tulaʻi.
  2. Mo 2-3 tausaga talu ona totoina, o lala uma sei vagana ai le lua pe tolu o le a tipi "i luga o le mama". Tuʻu lala i laʻasaga eseese i se mamao e 15-20 inisi le tasi mai le isi. E tatau foi ona latou ola i itu eseese. O lala o le skeletal i le lumanai o le muamua muamua. E faapuupuuina i le 30-40%. O le faʻatotonugalemu tutotonu foʻi o faʻapuupuuina. O lona lau e tatau ona i luga ae o le lala pito i luga e 20-30 senetimita.
  3. 1-2 tausaga talu ona faʻatūina le muamua muamua, o le vaega lona lua o lālā skeletal e faʻavae e tusa ai ma le algorithm tutusa. I le taimi nei, o lālā o le lona lua ua tatau ona ola i lālā o le 'au muamua. O nei mea, ia tuu ai ni fasi pepa se lua i luga o lala o le skeletal ma faapuupuu i le 40-50%. O isi lala ua tipiina "i totonu o se mama."
  4. I le 1-2 tausaga e sosoo ai, o le tolu o le tolu o skeletal branches ua faia.
  5. O le faagasologa ua maeʻa e ala i le teuina o le taitaʻiga tutotonu i luga ae o le pito i luga o le lala pito i luga.

    O le faʻavaeina o pale paleni-vaeluaina o le pi e 4-6 tausaga

Fetuunai le taina

O lenei teuteuga ua mamanuina e faatonutonu ai le mafiafia ma le maualuga o le pale. Faaalu foi i le amataga o le tautotogo. Ma talu ai ona o le pale o Lada e faigofie lava ona vevela, o lona uiga, atonu o le a tatau ona tosoina i tausaga taʻitasi. I le taimi lava e tasi, o le totoina i totonu, faʻalavelave ma faʻalavelave faʻatasi ai ma le ea ma le moli o le avanoa i totonu e vavaeina. E tatau ona faia lenei mea e aunoa ma le "faʻanoanoa," talu ai o fugalaau e amata foi i luga o lala i totonu. O le vevela tele e mafai ona tau atu i le leiloloa o se vaega o le seleselega. Latou te mataituina foi le tuputupu ae o lala skeletal, faapuupuu taimi, ma fesiitai atu i le taamilosaga lautele, faalautele pe vaapiapi le pale.

Lagolagosua Lagolago

O le faamoemoega o lenei teuteuga o le faatumauina lea o se tulaga maualuga o fualaau aina. O loʻo faʻatinoina e ala i le faʻaaogaina o le tupe faʻapitoa - faʻapuʻupuʻu palisi laiti e 10-15 centimita. O lenei mea e mafua ai ona faʻalauteleina le faʻalauteleina ma le faʻaleleia atili o fua o fualaau aina, lea e faʻapupulaina ai fua o le tausaga a sau. Faʻatautaia o tupe faʻaalu i le amataga o le taumafanafana, pe a matauina vave le tuputupu ae o aʻa laiti.

Vitio: O se auala manaia e lagolago ai paina

Tausiga mama

I le avea ai o se tulafono, latou te faʻaaluina i le faaiuga o le autumn pe a uma ona tafe le tafe. Mumu, maʻi, faʻapea foʻi ma le tipi ua afaina. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻataunuʻuina teuteu lelei i le amataga o le tautotogo.

Totoina Tulafono

Ina ia le afaina ai le laau, o ituaiga uma o teuteuga e tatau ona faia i le tausisia o tulafono patino:

  • O polosaws, faʻamaufaʻailoga, mea faʻapipiʻi, naifi e faʻaaoga mo le teuina o laau e tatau ona faʻamalosi malosi.
  • Aʻo le i amataina le galuega, e tatau ona faʻamaʻi le meafaigaluega ina ia le afaina ai. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e talosaga:
    • Tasi le pasene o vaifofo o le sulfate suauu.
    • O le fofo o le hydrogen peroxyide.
    • Alu
  • O paʻu o lala uma e faia i le auala o le "mama". E le mafai ona e tuua ni naifi ma seva, aua a uma le masimoto, e mafai ona e nofo i luga.
  • E le tatau ona tofotofoina lala lapopoa ina ia vavae ese i se tasi o ia - e mafai ona e faaleagaina tagata tuaoi, e pei foi o le talepe o se vaega o le paʻu ma laupapa o le ogalaau. E sili atu le faia o lenei mea i ni nai togafiti, tipiina le lala i vaega.
  • O vaega uma lava, o le lapoa e sili atu i le sefulu millimeta, e faʻamamaina i se naifi ma ufiufi i se vaega o le togalaau poʻo le vali vali.

A filifilia se togalaau, e le manaʻomia le faʻatauina o se petrolatum poʻo isi mea suauu. E mafai ona afaina ai le laau. E sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i fua faʻatatau e faavae i vaega masani (beeswax, lanolin).

Maʻi ma meaʻai

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi e tele lava ina faʻaitaina ai na tagata fai togalaau e le amanaia le faʻatinoina o le saogalemu ma le puipuia.

Laulau: puipuiga ma le mama

O le a le meaFaʻafefeaO a mea latou te faia moPe a fai
Aoina lau vao, vao, otaota. Ua susunuina, ma o le pefu na faia i lenei faagasologa ua teuina mo le faʻaaogaina o le faʻamala.O nei faiga o le a mafai ai ona e faʻateʻa ese meaʻai na maua i le laʻau mo le taumalulu, faʻapea foʻi ma meaʻai o gaʻo eseese e mafai ona maua i lālā mamago ma maʻi.Pau
Tausiga mamaE tusa ai ma tulafono ua taua i luga. I le faaiuga, o le tipiina o lala ua susunuina. Ua faʻaolaina le pefu.Paʻu i le tau
Laʻau paʻepaʻeO ogalaau ma lala mafiafia e paʻu i le paluga o le lime ma le faʻaopoopoga o le sulfate sulfate 1%. E mafai ona e faʻaaogaina ni vailaʻau faʻapitoa.Ina ia puipuia mai le paʻu o le paʻu, ia vaʻaia, faʻapea foi le faia o se faʻalavelave mo iniseti, lea i le amataga o le tautotogo o le a taumafai e aʻe le pale i luga o le ogalaau.Autumn i le amataga o le tautotogo
Totoina o ogalaauIa faia se mea loloto e mafai ai, faatasi ai ma le faatinoga o le fouvalega o le lalolagiFugal spores, sovils ma isi meaola vevela e mafai ona malulu i le palapala. I luga o le fogaeleele, e mafai ona latou feoti mai le malulu, faapea foi mai le pulupuluina o le apa memea.Paʻu i le tau
Sulphate totogoFaʻaaoga se vaifofo 1% o le copper sulfate poʻo le Bordeaux vai mo le suʻeina o ogalaau ma aloaliiE faʻafefe ai faʻamaʻi ma meaʻai o le taumaluluLuga o le tautoulu, amataga o le tautotogo
Malosi malosi o vailaau faʻasainaFaaaoga
  • DNOC - tasi i tausaga taʻitasi;
  • Nitrafen - i isi tausaga.
Mo le puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi ma meaola faalafuaI le amataga o le tautotogo
Faiga faʻasolosolo masini fomaiFaaaoga fualaau faasaina ma se taimi puupuu e faatalitali ai
  • Vaavaʻa - 20 aso;
  • Chorus - 7 aso;
  • Quadris - 5 aso.

O fualaau oona e fai ma vaisu i sigi ma pe a maeʻa togafitiga e tolu e leai se aoga. O le mea lea, e tatau ona suia.

Mo le puipuia o maʻi faʻaleagaina.O le taimi muamua pe a uma ona fuga, ona faʻaauau lea ile taimi e 2-3 vaiaso. O le togafitiga pe a uma timuga e taua tele, talu mai lenei taimi ua faia ai ni tulaga lelei mo le atiina ae o fua.

O a faʻamaʻi e aʻafia e le peʻa Lada

Faʻaleagaina lelei Lada i le paʻu ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ma faʻamalosi faifai pea e mafai ona puipuia le laau ma le fua mai fatuga. Ae peitai, e le o se mea e sili ona lelei mo le tagata fai togalaau ia iloa faailoga o maʻi maualalo.

Moniliosis

I le avea ai o se tulafono, o le faʻamaʻi pipisi i lenei laʻau e tupu i le tautotogo i le vaitau o le fugalaau. O pi ma isi iniseti o loʻo aoina mai ni meaʻai i luga o latou vae. Amataina le atinaʻe i totonu o le fugalaau, o le manoa i totonu o le pestle e alu i totonu o le fana ma faʻapipii ai lau. O nei vaega o le laau e mou ese, o le mafiafia ma o le a uliuli. Mai le itu e foliga mai o se mumu i le mumu po o le kiona. O lenei tutusa na taʻitaʻia ai foliga o le igoa lona lua o le faʻamaʻi - o se mumu faʻatele. Pe a togafitia lenei faʻamaʻi, e tatau ona vave vaʻaia pupuia aʻafia ma le puʻeina o le 20-30 centimita o laupapa ola maloloina ina ia puipuia ai le salalau o le suka. A maeʻa lenei mea, e faia se taamilosaga o togafitiga faʻatasi ai ma le fungicides.

I le tau mafanafana, e afaina ai le afu i fua o le a foliga mai ai le paʻulea enaena, e le mafai ai. O ia fualaau aina e afaina foi i le aoina ma le faʻaumatia.

Moniliosis e aʻafia le fua ma le pala

Scab

O le toilalo o le mataʻu e amata i foliga vaaia i le pito i lalo o laulaau o laʻau olive-lanu enaena ma se mafolafola maualuga. O le salalau, o le paʻu e afaina ai fua o le a foliga mai ai le mea o loʻo i ai le mea faʻapipiʻi, o le paʻu o le paʻu, o le tino e faigata. O fua afaina e le mafai ona faʻaaogaina ma e tatau ona faʻaumatia.

O le salalau o le paʻu e afaina ai le fualaau aina, lea e foliga mai ai mea e foliga mai, o le paʻu o le paʻu, o le tino ua faigata

Sogus fungus

O le tele o taimi, o lenei malie e aliali i le afa lona lua o le taumafanafana. E muamua atu se osofaʻiga i le aphid pear, o ona uiga faalilolilo o se mea e gaosia ai le lau. O se paʻu uliuli e aliali i laulaau, fualaau aina ma mama, e pei o le sooga - o le mea lea o le igoa o le fasipolo. O le faʻaaogaina o fualaau oona mai le galo, ma iniseti mai aphids o le a taulimaina ai le faafitauli.

A aʻafia se togitogi, e aliali mai se paʻu uliuli i luga o laulaʻau, fualaau aina ma mama o le pi, e foliga tutusa ma le laumei

O mea faʻavevesi e mafai ona osofaia ai le paina Lada

O le tetee atu i meaola faalafua e faigofie. Mo lenei mea, o le faʻatinoga o puipuiga e masani lava ona lava. Ae o le fili e sili atu le iloa e le tagata lava ia.

Pele beetle

O se tasi o le galaxy o sovils. Manua i le eleele o le lio lata ane, e aliali mai mai le red i le leva o le taumafanafana. Afai e leai se mea e taofia ai o ia, ona amata ai lea o le tautotogo, pe a amata ona mafanafana le eleele, tafe i luga ma ala i le pale o le laau. O iina e amata ai ona 'ai, ma e muamua ona' ai uma le fugalaau, lea e le toe fuga mai. E le gata i lea, o le a amata ona ia 'aina fugalaau, e ui lava ina fuga mai, o lau, ovaries ma tipitipi o weni. I le uluaʻi taimi, e mafai ona e aoina ma le lima lima le numera o pusi. Ina ia faia lenei mea, i le vaveao, pe a le vevela le ea ma e le sili atu le vevela i le +5 ° C, latou te o atu i totonu o le togalaau ma fofola se ie po o se ata i lalo o le laau. I lenei vevela, o le anufe o loʻo i totonu o se nofoaga malolo ma nofo i luga o lala. E totoe e lulu ai i latou mai lala ma faʻaumatia. O isi tauiviga e faia i le faaaogaina o iniseti, mo se faataitaiga, Decis, Fufanon, Iskra-Bio, ma isi.

I le tau maualalo, o le fugalaau e nofo i luga o se paranesi i se paʻu

Pee moth

O le mea lea e le o se mea e le o se mea e tupu i luga ole laʻau. Mai ia i latou o loo maua mai anufe, lea na mulimuli ane feosofi i luga o le ogalaau i le pale ma ulu i totonu o fualaau aina, faaleagaina ai i latou ma avea ai ma mea e le mafai ona maua. O fusi faiva na faʻatuina i le tautotogo, o le faʻamaeʻaina o laʻau mama ma togafitiga faʻatasi ma le fungicides e taofia ai lenei faafitauli.

O lenei pepe pepe e mafai ona faaleagaina se fua o pears.

Aphids

E pei ona taʻua i luga, o meaʻai i le faagasologa o le olaga e tuʻuina atu ai se vai suamalie, lea e fiafia e ai. Latou te aveina aphids i luga o palealii o laau, lea latou te faasalalauina ai i lau. O metotia o tauiviga e manino - ia faia ni pa puipui mo vavae, faʻapea foi le togafitia o le pale ma iniseti.

E fiafia tele Ants e taumamafa i mea manaia o le aphid

Faʻamatalaga

O le uiga o Lada e tumau, ou te malilie faatasi ma oe. Ou te fia faaopoopo i le aso matua o loʻu aso 20 o Iulai. Ona amata loa lea ona galu. oloa VA-29 Amata ona fua mai i le 3 tausaga o le totoina.

Eramasov Vitaliy, Voronezh

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=9965

Re: Lada Quote: Originally Posted by Oksana1 View Post O le a le mea e fai? O le score o le tofo o le 4.1-4.4 points e le o se mea e sili ona manaia. E lelei le talo, ae afai e teuina mo ni nai aso i luga o se laau, e tofo e pei o le pateta (.

Anona, Moscow Oblast

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=9965

O le mamalu aupito maualuga o Lada o lona amataga. I lenei tausaga (16 tausaga) ua liua samasama - ua amata ona tupu i le aso 20 o Iulai. Talu mai le aso 1 o Aukuso, e le o faʻasalaga le toʻalua mo le 2-3 vaiaso. Seia oʻo ina vaivai le uila - e matua manaia lava. O le tausaga lenei, na taia ai sina paʻu, ae le o se faitio. E leai se isi, ituaiga muamua, ma ou te le iloa. O le mea lea, e sili atu le lelei o Lada nai lo le leai. Ou te fautuaina. Malosiaga malosi o le kiona, fualaʻau faaletausaga.

Mati, Moscow vaega

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=9965

E uiga i ituaiga o pears. Ona o le vevela o le vevela (o lona uiga o le taumafanafana), o le Lada pear o se vale valea i le faaiuga o le vaiaso e le mafai ona mausali, e le o matua, e te taunuu i le vaiaso e sosoo ai e taoto i luga o le eleele e televave ma e leai se auala, sei vagana ai le fafagaina o puaa.

Vladimir mai N. Novgorod

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=6273&start=1080

E tusa ai ma Lada, i le 2002, i le taimi o le faataatiaina o le togalaau, e aunoa ma le faʻalogo i se tasi, sei vagana ai tusi tusitusi, na ou taofi i lenei ituaiga. I le taimi nei, e le mafai ona ou mafaufauina lenei ituaiga e pei o se tui. O Chizhevskaya e faaselau taimi ma e sili atu le faigata o le taumalulu. O lenei la o lenei ituaiga mea e fiafia i ai fagafao, faatasi ai ma fualaau aina mai lea tausaga i lea tausaga, ou te matauina ai le pa a se paaga i le togalaau (o le tuaoi, pe a latalata i le filifiliga o ituaiga laau, le talitonuina o tusiga, ae o manatu o tagata poto masani). Na ou aveesea le Lada i lenei tausaga, ma tui Chizhevskaya i luga o laʻu laau e 2. E tusa ai ma Birch, e leai ni lagona patino. E tusa ai ma le umi o fesoʻotaʻiga i luga o lenei faʻalanoaga, ma iloiloga e uiga i le eseesega o tagata taʻitoʻatasi o le faʻalapotopotoga, o latou manatu ou te talitonuina, o le a ou musuina le manatu e totoina lenei ituaiga.

Alina, Moscow vaega

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=6273&start=1080

O laʻau o le laʻau o le Lada e tele mea e le mafaafitia. E faigofie ona faʻavaivaia mea sese ma o le a le avea ma tautevateva pe a filifilia lenei ituaiga. O faifaatoaga i le ogatotonu, faapea foi ma Siberia i Sasae, e mafai ona fautuaina ma le mautinoa lenei pi mo le tuputupu ae.