Faatoaga

Sipaniolo vine vine eseese "Tempranillo" ma le manogi o le kuka ma le vanilla

O loʻo taʻua i le numera Tempranillo uaina vine. O lenei ituaiga o faamemelo i tagata aloaʻia ma mataupu o le Vaitau Tutotonu.

O le mea moni o le upu Tempranillo lona uiga "vave", "matua le atoatoa". O lenei igoa e mafai ona faʻamatalaina i le vave o le vine matua. O le vailaʻau e fetaui lelei lelei i le fesuiaiga ma le eleele i le itu i saute sisifo.

O le vaega autu o le vine vine Tempranillo ua tupu i Sepania. Mai lea mea e maua mai ai vine mamafatu ma ni ata o fualaau suamalie, fualaau ma le vanilla. O le eseesega e matua le lelei lava. E manaʻomia e ia nisi tulaga faʻalauiloa ma le tausiga faʻapitoa.

Fua vine: ata eseese

Ole lanu uliuli lanu o le tempranillo, e foliga mai e uliuli le lanu ma le paʻu matte. Le foliga o le averesi, faataamilosaga, mafolafola laitiiti. I le mamafa e tusa ma le 6-8 g, o le tele o le 15x18 milimita. I le gagana Sipaniolo latou te valaʻauina "ull de llebre"le uiga o le faaliliuina lanu mata.

Faatasi ai ma ituaiga uliuli e tatau ona gauai atu i le Sangiovese, le Farao ma le Bull Eye.

O loʻo i ai se fugapaʻe paʻepaʻe o lenei ituaiga, lea e faʻaalia i fua o lanu samasama lanumeamata ma sina fugalaau itiiti. O le tino o le Temranillo pogisa e le lanu, lanu, mafiafia. E i ai sona paʻu manifinifi.

O le lanu o le uaina e faalagolago i le mafiafia o le paʻu vine. Afai o le paolo e susulu ma tumu, ona mamafa lea o le paʻu ma e mafai ona gafatia, pe a vaivai, o le paʻu e faʻamalulu ma vaivai. O vailaau mo le teuina o taimi uumi e faia mai fua lanu paʻu.

Fatu vine ua tupu i luga o le vevela avatu le uaina se lanu loloto loloto. O fuifui e umi, palanikoni, vaapiapi ae ogatasi. O le maualuga foi o le tovine e taua foi.

O vine, lea ua ola i eleele maualalo o le eleele, o loʻo i ai se elemene maualalo ifo nai lo na o loʻo ola i luga aʻe o le sami. Ona o le le lava o le elemene o vine, ua fefiloi vine ma le vine vine Graziano.

O vine ua vave ona matua o pana ma umi taimi faatulagaina.

Taina vine i luga 6-8 mata. O le ituaiga o loʻo i ai le 5-lobed, lapoa ma lapisi. Mai le pito i lalo o le laʻau loloto o loʻo i ai le vaʻaia o le apogaleveleve o le eleelea tele pe pala. Pepa o le notch lyrate, petiolate, e mafai ona tatala pe tapunia. E tele nifo.

O le palealii o se talavou talavou ua ufiufi, o loo i ai se fua o le fugalaau. O laulaau lanu lanumeamata-lanu samasama ma le lanu apamemea. Ua maua le tuai ona paʻu. Laʻau matagofie ma le faʻafefeteina. O le tele o le fugalaau e masani, faʻapitoa.

O le Count of Monte Cristo, Moldova ma Galben Nou e iai foʻi fugalaau bisexual.

Ata

Siaki le vine i vine i le ata oi lalo:




Faʻasologa o talaʻaga

O se sao tele i le faʻamalosia ma le alualu i luma o le atinaʻeina o le Varranillo eseese na faia e ni uo se toʻalua, o Riscal de Alegre ma Mourietes. O i latou o le au faipule lea na toe foi mai Bordeaux i Rioja i le 1860.

O latou muamua na faʻamaonia o le tuufaatasiga o fesoʻotaiga a Bordeaux ma le faiga o Rioja sa manuia.

Faafetai i avanoa tau tupe, malamalama ma le naunautai, na mafai ai ona latou faia se poloketi fiafia.

Sa faʻaaoga e tagata faʻapitoa mafaufau tulafono fou mo le faʻatoʻagaina o ituaiga o oloa na faʻatau mai, faʻatau mai pusa paʻu maualuga ma faʻafouina tausaga taʻitasi. O a latou taunuuga na sili ona manaia.

Na latou faamaonia o le totoina o lenei vine tulaga moomia o le tau. E tatau ona tutusa lelei auai i le malulu ma le vevela. Na mafai e faʻasalalauga ona faʻataʻitaʻi le gauai atu o le lalolagi i le eseesega o le Tempranillo, ma maua ai le faʻatagaina talafeagai.

O le tele o le faʻatupulaia o le olaga Tempranillo e maua ai vine vine talafeagai. O le tau mālūlū e lagolagoina le faʻavaeina o le paʻu o loʻo manaʻomia ma le faʻasaina o suka.

O le eseesega e sili ona mataʻutia. E matua pagatia i eleele oneone.. Lapalai palapala e mauoa i mea o loʻo i ai i maʻa.

O ituaiga lauiloa o Black Emerald, Rizamat ma Sera.

Faatasi ai ma sea palapala, o aʻa o le vine ua ufitia tele i le eleele ma ona o lea ua latou i ai i tulaga o le suavai talafeagai. E sili ona lagona i se maualuga maualuga o le sili atu i le 700 mita i luga aʻe o le sami.

Tempranillo o le ituaiga sili ona lauiloa o le Penisula Iberian.

85% o togavine o loʻo i Sepania, lea e masani ona taatele.

O le atuatuvale o se uiga lelei ma manino ona faailoa mai i vine o Temranillo.

O le nofo i Sepania e aofia ai nofoaga mafanafana - Alte ma le mauga maualuga o Penedes. O le tupuina o lenei vine e manaʻomia ai se tau o le tau.

O le eseesega ua manuia le totoina i Atenitina, Mekisiko, Chile ma Potukale. Talu ai nei, o le manuia o Tempranillo na sau i Taialani, Romania, Italia, Farani, faapea foi le Iunaite Setete (Texas, Oregon).

I totonu O Rusia o lenei ituaiga o agaga e lelei ola i na o tumutumu e sili atu i le 700 mita i luga aʻe o le sami. O mea oi ai le la mafanafana - o fualaʻau e matua atoatoa lelei, ma fua lelei e fua mai ai vine. I eleele laugatasi, pe a malamalama le malamalama, o le ituaiga e mulimuli ane e le matua ma amata ona pala.

Mo le tuputupu ae lelei Tempranillo e manaʻomia ai le eleele ma se maualuga o meaʻai o maʻa. I le taimi nei, o lenei ituaiga o loʻo totoina i totonu o teritori i saute - Uzbekistan, Mordovia, Dagestan, i le Itumalo o Krasnodar.

Talu ai ona o le faigata o le tuputupu ae ma le tau, o Tempranillo i Rusia ua na o le 0.5% o le au faifaatoaga lauiloa.

Uiga

Tempranillo e alofa tele ma e lelei. O vine o lenei ituaiga e mauoa i le valivali o pigments - anthocyanins. O le gaosiga e maualuga ma fua faʻatele.

E tasi le vao e oo atu i le 5 kilokalama o fualaau aina suamalie.

Le tele o mea lelei vevela - po 16 tikeri Celsius, aso 22 tikeri. Mo vine e ola i eleele maualalo, e 40 tikeri Celsius e manaʻomia.

O nei gaioiga pei o Rkatsiteli, Isabella, Podarok Magaracha o loo faaalia ai le maualuga o fua.

Faʻaleagaina le faʻaleagaina o le mata. Mo le matua matua o Tempranillo e manaomia le 450 mm o le taʻutaʻua faaletausaga. O vine mama e sili atu ona faʻafeiloaʻi ai vaʻaiga malulu ma timuga tetele. O le mea lea, i tulaga le lelei o le tau, o le vao o vine o loʻo ufiufi i le upega, faia ai se tamai faʻavaa.

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

Tempranillo e faʻapitoa i fesuiaiga o fatu ma matua nofouta i faʻamaʻi. Talu ai ona o le paʻu o le paʻu, e sili atu ona faigofie i le lauulu enaena - 1 le pito. E le mafai ona faʻaleagaina i luga o le fua o le 2 points, o le Tsikadka - 3 points, o le oidium - 2 points.

Vine vine sili ona faigofie i le phylloxera. Phylloxera o se meaola tutusa, manumalo i aʻa o vine.

O laumei o loʻo totoe i lalo o lona paʻu, pe a oʻo i le tautotogo o loʻo pipii le'oti i lau. O le laau e amata ona oti.

I uluai faailoga o le faʻaalia mai o le phylloxera, e tatau ona faia faʻamalosi togafitiga faʻapitoa. Ina ia faia lenei mea, o vailaau talafeagai BI-58, Karbaphos ma Kinmiks.

O le toe gaioiga e faia ile 1-14 aso.

Ona o lona lagona lelei, o vine e manaʻomia ai le puipuia mai nei faʻalavelave faʻaleagaina e pei o anthracnose, bacteriosis, chlorosis, rubella ma le kanesa. Faʻafefea ona faʻafetaui i latou, vaʻavaʻai i mea taʻitasi o le 'upega tafaʻilagi.

Faʻapitoa

Tempranill Blanco ua manatu o se suiga e le masani ai le Tempranillo. Na matau e Jesús Gagilev Esteban lenei mea e le masani ai 1988 tausaga Na ia suesueina ona fanua i Murillo de Rio Lesa, ma ia matauina se lala laau lanumeamata ma lanu samasama i totonu o le paʻu lanu violē.

Na ia talanoa e uiga i lona mauaina o saienitisi mai le tino o le CIDA. A mavae le lima tausaga i 1993 tausaga vine na iloa le fuga ma le mautu. O ona vine ua uma ona faʻataloiloina.

Talu mai le amataga o le 2000, ua aofia ai Tempranillo Blanco i le lisi o ituaiga eseese ua faatagaina.

Pogisa ma le malosi Tempranillo DNA e tutusa ma le 98%.

O vine na faia mai ia i latou e eseese eseese, lanu ma uiga.

O fua o le tempranillo Blanco, fualaʻau faʻafefete ma laulaau e laʻititi tele, faʻatusatusa i le lanu violē-uliuli, ae o le siʻosiʻomaga o le olaga e iai uiga tutusa.

I faʻatoʻaga uma e lua, o le vine e matua lelei ma vave, o mea uma e lua o loʻo i ai i le taufaʻaiʻuiʻuga o le matua. Budom fuga mai i le leva. O le gaosiga e laʻititi.

O le vailaau e le lelei ona fetuutuunai i faʻamaʻi eseese ma meaola faʻamaʻi pipisi.

O le vine vine vine e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa. E faʻaaogaina e fai ai vine vine vine ma faʻamatalaga maaleale o le vanilla faʻamalosi, vao vao, palu ma vine.

Ona o lona maualalo o le acidity, ua faʻafefiloi ma isi ituaiga. Faʻaalia le tuai o le vaitaimi o le matua. O le vailaʻau e faigofie lava i suiga faʻavae.

O le matua o le matua ua i ai foi Montepulciano, Annie ma le Original.

Tempranillo - O se fetu i totonu o vine sili ona lauiloa. E mai ona fua e maua. o vine sili ona lelei o vine sili ona lelei.

Ua latou manatu o le faamaualuga o Sepania ma Potukale. Fai mai tagata inu vine o nei atunuʻu, o vine o Tempranillo e maua ai le manogi ma le manaia, lea e sili atu ona matagofie pe a uma ona teuina le uaina i paʻu laupapa.