Fua o le gaosiga

Rose Hip Growing: Planting and Care

O le uiga o le fatuina o togalaau togafitiga masani i Europa i luga o lona lava saite ua oʻo mai ia i matou. O le mea moni, e taua e le gata ina fiafia laau o loʻo i totonu o le fanua ia latou mea teuteu, ae e maua ai foʻi le soifua maloloina. I lenei tusiga, o le a tatou talanoa pe faʻapefea ona totoina ma totoina le vao vao i le fale. O tagata tomai faapitoa ma fai togalaau poto ua saunia e fefaasoaaʻi fautuaga sili i lenei mea.

Filifilia se nofoaga e tulaueleele ai

Ua fautuaina tagata fai togafiti poto, aʻo le i fuafuaina le mea e totō ai sipuni o le rose i luga o le laupepa, e filifili ituaiga o lapisi vao. O le mea moni, mo le fausiaina o le ovary o le tasi togavao e le lava. O le a le mafai ona selesele mai ai, aua e maua ai ni vine e te manaomia a itiiti ifo ma le 2 laau totō e ola latalata ane. E le gata i lea, e tatau ona fefiloi. Faatagaina laau toto o ituaiga ma meaola tutusa, e fuafua i lo latou totoina e ala i le fatu fatu.

E taua! O tagata tomai faapitoa e iloagofie laau ma le maualuga ma le vaivai o le tuufaatasiga o vitamini. I uluaʻi sosoʻo e tu i luga, i luga o vine i lalo o le ipu o loʻo i ai se liʻo lapotopoto. I le lona lua, o laulaau o ipu o loʻo taʻalo agai i lalo, pauu ese, latou te faia se pentagonoa tele. I tagata, o le maualalo o le vitamini ua taʻua o le "dog" rosehip.
Pe a vavae ese ituaiga, e mafai ona e tilotilo i le eria mo le totoina. O le mea lelei lava, o se laufanua lelei lea i se maualuga, lea e le faʻaputuina ai le eleele malulu ma le eleele. O le aʻa o le ogalaau ua matua atiaeina, o lea e sili atu ona loloto ma lautele. O le maualuga o le susu e mafai ona faʻaumatia ai le laau.

O le Rosehip e mafua mai i le aiga Pink. O Rose i totonu o tusipasi o meaola e masani ona taʻua o le taifau na tulaʻi. O le mea e mataʻina ai, o le tele o fualaau aina ma fualaau suamalie taua e aofia ai foi i le aiga Rosy: fugalaau, apu, pi, pulu, pi, cherry, fugalaau.

O nisi o latou aiga latou te faia se vao vao i luga o le tuaoi o la latou faatoaga ma latalata ane i le outbuildings. I soo se tulaga, e lauiloa le aganuu ona o ona faʻamalologa ma le tumau ma, pei o mea ola uma, e aʻafia ai toxins mai le siosiomaga. O le mea lea vaʻa mamao ese mamao mai ala pisi. Ma o lea e le salalau atu ai le maile i luga o le togalaau atoa, puipuia ona tafatafa o ogalaau ma se paʻu papaʻu o le 20 cm. Afai e le fetaui lelei sea fofo i le mamanu, e mafai ona e eli i totonu o le eleele na faʻatau ai le faʻamalosi teuteu i lenei loloto.

E te iloa? O le fugalaau fugalaau e tatala vave i le 4-5 i le taeao, ma alu e moe i le 7-8 i le afiafi.

Totoina tulafono mo le ola vao ola

I totonu o le togalaau, e mafai ona totoina ai le vao vao i se laina poʻo se ie puipui. E taua le tuua o se mamao pe a ma le 1.5-2 m i le va o togavao. O le mea e sili ona lelei mo le totoina o laau toto e lua tausaga le matutua, lea na mafai ona tupu aʻe ai se pale malosi ma, e tusa ai ma lea, o se malosi malosi. A o le totoina o vao vao, e le afaina tele. Afai e te fuafua e faʻatau aʻa i le tautotogo, i le tautoulu ia mautinoa e faʻamaua le eleele. Ina ia faia lenei mea, i le ogatotonu o Oketopa, pe a eliina le fasi fanua, tapuni le faapalaga poo le masini suamalie i le loloto o le 30 cm. E tusa ma le 6-7 kilokalama o mea ola e tatau ona paʻu i luga o le mita sikuea o le fanua. I le tulaga o le totoina o le totoina o laau toto, e tatau ona faatulaga le fugalaau ile masina muamua.

O le mea lautele, ua ola le taifau, e tusa ai ma faletalimalo ua uma ona mauaina, e faigofie ona toto ma tausia. Ina ia mafai e le fua ona maua aʻa ma vave ona alu i le tuputupu ae, e tatau ona faia se fausaga sikuea o le 30 cm. Afai e leʻi faʻamaʻaina le palapala, e sili atu ona eli se lua loloto ma lautele - e tusa ma le 80 cm le lautele ma 50 cm le loloto. O le pito i lalo o loʻo tafe, faʻafefete i le pito i luga ma se tamai laulau o le meaʻai, ua tuʻuina ifo ma faʻafeʻaiga le rhizomes, totoina i le paluga o le faapalaga ma le pito i luga o le eleele. O nisi fai togalaau e fautuaina e faaopoopo le 100 g o superphosphate ma 30 g le masima masima pei o le fugalaau. Ona e manaʻomia lea e faʻafeinu le vao tele. Mo lenei faamoemoe, o le ae manaomia pe tusa ma le 8 pakete o vai vavaeese. A uma mea uma, e mafai ona e amata amataina pristvolnyh circles. Mo lenei mea, o le paʻu o le paʻu o le a avea ma mea sili ona lelei, ua lava lava le tuʻuina atu o se paʻu o le 3 cm mai lea mea.

E te iloa? Sa maua e tagata suʻesuʻe i mea tau suʻesuʻe i le taimi o le viliina i Suitiselani le faʻamaoniga na faʻaaoga e tagata le vine vao vao i le taimi o le Ice Age.

Rose Hip Care Tips

Mo se vaitau matua tuputupu ae ma le tele o fualaau aina e tatau ona fatuina ni tulaga patino. O le a tonu, tatou te mafaufau i le faasologa.

Faʻasa

E mafai lava ona fetaui lelei le laumei mo se lamala, o le mea lea e le manaʻomia ai ni faiga faʻavaomalo masani. E le gata i lea, o ona aa e mafai ona tutoatasi i luga o le palapala susu o le eleele. I le vevela, e manaʻomia le sasaa atu e le sili atu i le 2 pakete vai i lalo o le togavao, ma pe a ma le lima i lalo ole tasi na ulu i totonu o le fualaau aina. Fai mai le fai togalaau mo le vaitau e masani ona fafagaina le sili atu ma le fa taimi. A maeʻa suʻega taʻitasi, o le mea e fai i totonu o liʻo o le paʻu e tatau ona tatala ma mulimulu.

Laʻei pito sili

E taua tele le faʻamaʻiina o le fomaʻi i le uluaʻi tausaga o lona ola, e aunoa ma ia mea, o le tausiga o le laau i le tautotogo e le mafai ona mafaufauina, ma e le manaʻomia e se tasi o faʻataʻitaʻiga se meaʻai faaopoopo. O le uluai taualumaga e tatau ona fuafua i le ogatotonu o Mati, le lona lua - i le ogatotonu o le taumafanafana, le tolu - i le amataga o le tautoulu. E toʻatele e manatu i le vaifofo aupito sili ona lelei mai vao moa po o vailaʻau oona.

O fualaau aina e fafagaina i le 3 tausaga. O le mea lea, i le tautotogo i lalo o laau taʻitasi e tusa ma le 3.5 kilokalama o le humus poʻo le faapalaga.

E te iloa? Ua faʻaaogaina e tagata atamamai le vao vao e pei o se faʻasoa mo rosa.

Teuteu

O le amataga o le rose oso e amata i le tautotogo pe a uma ona toto. E manaʻomia e le au faipisinisi ona aveese uma lālā i luga o le fatu, ma tuʻu ai le sefulu centimita tipu luga aʻe o le palapala. O nisi o fai togalaau e faʻaititia le laina tipi i le 5 cm. Ua faia lenei mea ina ia mautinoa ai o le laau e lelei tele. I le lumanaʻi, o le a tatau ona faʻaumatia le pale faʻatasi i le 3 tausaga. Ina ia mafai ona faʻaleleia le gaosiga vave ona fausia mai le 15 togi. I lenei tulaga, ia mautinoa o lala o ni tausaga eseese, ma e manaʻomia e leai se tulaga e silia ma le 7 tausaga.

O le teuteuina e tatau ona faia i le tautotogo, e ui lava o loo i ai foi tusi lesona i tusitusiga e uiga i lauulu lauulu. O le mea moni, ua talitonu le au atamamai o le vao vao, manuʻa i le taimi o le aveeseina o lala tuai ma isi lala, o le a le mafai ona ola i le taumalulu. E taua foi le aua nei faʻaitiitia lenei gaioiga i le vavalalata o le totogo, aua o se taunuuga o lea togafiti i le tautotogo e sosoo ai o le a maua ai e le vao vao le tele o lala laau e leai se taimi e fua ai mo le fuaina.

E taua! Mo le atinaʻe lelei o vao i pristvolnyh circles, e taua le fufulu mama o vao ma tatalaina.

Pest ma faʻamaʻi faʻamaʻi

O le mea e leaga ai, o le vao, e faigofie ona maua i le bronzovka, laʻau moli ma fuʻa, moli vaʻavaʻa, leafworms, caterpillars, vine ma fusi vine. O nei iniseti e faʻaleagaina ma le le faʻaleagaina ia togitogi, suʻe suamalie mai ia i latou, faʻaumatia lau ma aʻa, faʻaleagaina fua. O aʻafiaga afaina e foliga mai e leai se ola ma fua mai fua leaga. E faaopoopo atu i meaola faalafua, paʻu palapala, lapisi, lanu uliuli ma le paepae e avea ma lamatiaga o laau toto. Vaavaai ma le faaeteete i luga o le taifau, iloilo le vave ona tupu. O ona lauʻau ma laulaʻau e tatau ona mamā, o laʻau e oʻo lava i le leai o ni faʻafitauli. Soo se mea faʻapipii poʻo ni sima i luga o pepa laulaʻau e faʻaalia ai faʻamaʻi.

Taofi le alualu i luma o meaola faalafua e mafai ona avea ma iniseti, ma mai se mea e puipuia ai, aveeseina vave o lala tuai ma maʻi, faamamaina o lau paʻu ma le eliina o pristvolny lua e talafeagai.

O le puipuia o meaola faalafua i le togalaau ma le togalaau e faaaoga ai ia meaola faalafua: "Aktara", "Calypso", "Ala", "Nurell D", "Kinmiks", "Detsis", "Bi-58".

O faʻamaʻi i luga o dogrose e togafitia i se solution e 3% o le lanumoana lanumoana, togafitia le vao ae leʻi totogo mai puaʻa. I mataupu o faʻamaʻi pipisi, aveese Nitrofen, Fundazole, ma Topsin. Aveesea le 'aina o laulaau o pusi o le a fesoasoani ia "Karbofos." O faʻamaʻi uma lava e faʻamalosi ai tagata faufautua e fautuaina e taofi le masina muamua, pe a amata ona vevela le vao vao.

E te iloa? O vine popo o le rosepost e 50 taimi sili atu nai lo leona.

Puipuiga o le aisa

O le susulu mai o le timu ma le kiona i luga o le 20 tikeri e matemate mo fualaau vao vao. Latou te pagatia aemaise lava pe a maeʻa le malulu ma timuga vevela, ona o le tau e le mafai ai ona faʻaogaina laau toto i laasaga uma o sauniuniga mo le taumalulu. O le mea lea, a aunoa ma le fesoasoani a se tagata, e le mafai ona ola se taifau seia oʻo i le tautotogo.

E le gata i lea, o le fesuisuiai o le fefiloi ma mea oona, suiga o le tau malulu ma le faafuasei ma le maligi tioata e afaina ai lona taumalulu. E mafai ona fuafua le totogo e le mafai ona faʻaaluina le taumalulu e pei o Oketopa - e iloga i lanu lanumeamata lanumoana i luga. O fualaau laiti e manaʻomia se gaioiga faʻapitoa. E tatau ona afifiina aʻo leʻi amata le tau malulu. O mea sili mo lenei tagata fai togafiti faufautua e mafaufau i peat, pau paʻu, seedust, afifi palasiti ma paʻu. E le gata o laau, ae o aʻa foi e manaomia ai le puipuiga. O le mea lea, o pristvolny circles e mafai ona mulimulitaʻi.

E taua! Laʻau faʻamalosi, lea e masani ona tuʻuina i luga o laau iti, e le o latou puipuiga mai le malulu. O le mea e sili ai, o le mea vaivai lea mo le fia aai ma le teuina o le kiona.

Seleseleina ma le teuina o sulu

E faalagolago i le taimi e te selesele ai mai le vao, o le a faʻaputu ai meaʻai. O fualaau suamalie e maua ai se lanu mumu lanu mumu ma e iloga i la latou lanu vaivai. O le mea lea, afai i au fuafuaga e faʻagogo fua, e manaʻomia ona latou tauina ma le leai se mea - ma se paʻu lanu paʻepaʻe. E tatau foi ona e gauai atu i le sepals: afai o loo tapunia o latou pito i le fatu - o le seleselega ua vave tele, e tatau ona e faatali. Sa fautuaina e le tamaitai le fafaguina o sipuni o le rose faatasi ai ma aʻa ina ia le mafai ona tafe mai le suavai i le taimi o le seleselega o vailaau faasaina. A o faʻamago le sua, o le a mou atu. Fuafua lau galuega aʻo leʻi amata le tau malulu, ona o le maualalo o le vevela e faʻafefe ai le vitamini C i fua.

Teuina o fualaau ua aoina e mafai ona i ai ituaiga eseese. O nisi o faletua e faʻamago i latou i totonu ole ogaumu poʻo totonu (mamao ese mai i ultraviolet ray). O isi e sasaina le'amamoni, tilotilo po o le citrus peel. O ni meaʻai mamago na pisi i lima, o lea na latou paʻu'ū ai i lalo. Ona faapipiiina lea i totonu o koneteina malulu faatasi ai ma ni faʻaofuofu poʻo ni taga lalaga, ipu fagu. O le tapunia ma le totoa o mea gaosi ua aoina ua matua faasaina. I ia tulaga, e mafai ona faasolosolo ina leaga ma ufiufi i le paʻu. E sili atu le faʻaaogāina o ni ie afu poʻo se tolu gau.

E taua! Rosemary e manaʻomia pe a ma le vaiaso e malaga ese ai pe a maeʻa. A mavae lenei taimi e mafai ona faʻaumatia.

Faʻatauga auala

E tele metotia e maua ai se laau talatala: e mafai e tagata fai togalaau ona faʻataʻitaʻiina fatu, o fai togalaau o loʻo galue pea o le a sili atu i latou le gaosia o le gafa ma le suluina. O le a tatou malamalama i nisi auiliiliga o faʻaaliga o tekonolosi taʻitasi.

Tuputupu ae mai le fatu

Ina ia maua mai se maile mai fatu, e tatau ona e aoina mea totō i le faaiuga o le taumafanafana. Mo nei lanu enaena, e le o se mea lelei. Fai mai tagata popoto faapea o ia fatu fatu ei ai le pasene sili atu o le germination, aua latou te le i faʻamaʻaʻaina. O le totoina e mafai ona fuafua mo le tautotogo po o le autumn, ae e sili atu le aua le totoina fatu i taumalulu. O fatu laau e tatau ona faʻasalaina, ona fefiloi ma le 1 vaega o le peat ma le 4 vaega o le oneone. Tuu le paluga i totonu o se atigipusa ma se tapuni tioata ma ave i totonu o le pulou, faʻasalalau mea o loʻo i totonu o le falesa i taimi taʻitasi. O le tautotogo e tuu i se nofoaga mafanafana. E mafai ona e faʻaaogaina se isi auala, e ala i le totoina o meaʻai i le eleele ma fufulu i luga o le humus. Ona tatau loa lea ona ufiufi le moega i se ata tifaga, ma puipuia ona pito. A foliga mai e lua laulaau, e mafai ona toe totoina.

E taua! O fualaau vao e tupu mai ai se aafiaga leaga i tagata mamai i le thrombophlebitis ma le endocarditis.

Faʻaleleia e tipi

E faʻafefea ona faʻapipiʻi le vaʻaia o le rosehip, na taʻuina mai e le aufaigaluega a le vasega pepe, talu ai o le auala masani lenei. O ia lava e faʻalagolago i ituaiga uma ma ituaiga o aganuu. Ina ia mafai ona faia a matou fuafuaga, ua lava lava le tipi pito i luga o lala lanu meamata i vaiaso mulimuli o Iuni ina ia tolu o latou laasaga i luga ia i latou. O le laina tipi e tatau ona latalata ile afifi mulimuli. Ona tatau lea ona togafitia mea e totoina ai laau toto (stimulants o le tuputupu ae ("Heteroauxin", "Emistim") ma pe a uma le taimi ua faamaoti mai i faatonuga o sauniuniga, fanua i le mea ua saunia. Ina ia faia lenei mea, muaʻi faʻafefiloi vaega tutusa o le oneone oneone, peʻa ma lau lau lau. A maeʻa le togafitiina o le moega e ufiufi i se ata tifaga.

O le lua vaiaso muamua, e manaʻomia le tele o le susu i laulaau lanumeamata, o lea ia aua nei galo e uiga i le fausiaina masani o le eleele. I le maualuga o aʻa, e mafai ona faaitiitia le vai. A maeʻa le 25 aso, o le a mauaa lau aʻa. A e vaʻavaʻai i mea muamua na faʻapipiʻi i ai, faʻaauau le faʻamalosi o le laau: i le gasologa o le aso, aveese le ata tifaga mo le tele o itula, faasolosolo malie le faateleina o le taimi.

E taua! Rosemary faʻalauteleina e ala i le faapipiiina o pipi ma tipi. E sili atu le faia i luga o ituaiga o "taifau" e taʻua o "taifau".

Faʻafouina mai aʻa suckers

O lenei metotia o laau toto e filifilia i mataupu pe a talafeagai e faʻasaoina uiga o le faʻataʻitaʻiga o le rosehip matua, faʻapea foi ma le taimi e leai se taimi mo sauniuniga umi ma faauoga tumau o fua. Totoina o mea e maua mai le malosi ma le soifua maloloina lelei ma le fua lelei. O faʻatauga e mafai ona faia ia Oketopa poʻo Mati, faʻalagolago i le taimi o loʻo e fuafuaina ai se tau. O le mea autu o le aʻafiaga e faia i totonu o se eleele manaia lelei ma aʻo leʻi amataina le kiona. O le tamaititi e tatau ona oʻo i le 40 cm le maualuga. Faatasi ai ma se manoa malosi e vavae ese ai mai le vao, pe, i se isi itu, faʻafefea ona faʻafefete ma faʻafefeteina tele. O se taunuuga o lenei tausiga, e maua ai e le togavao isi itu o aʻa ma faamalosia ai. A maeʻa le tausaga, e mafai ona vavaeese ma faʻavasegaina i se nofoaga fuafuaina. O lenei laau e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, ae o le a faʻafetai mo le itiiti ifo o le gauai ile 100 taimi. I le tautotogo, pe a fuga mai, o le a fiafia le puao vao i lona matagofie ma le lalelei, ma i le taumalulu - faatasi ai ma fualaau faamalolo, ia e tatau ona mafaufau i ai o se faleteuoloa o vitamini.