Fua o le gaosiga

E faʻafefea ona faʻalauteleina le ogaoga i le tautoulu

Thuja po o, ao latou valaauina i totonu o tagata, "laau ola" - o se laau e ola mai le aiga o le perosi. Tui e le lelei i le eleele ma le tau, o lea e faigofie ai ona ola i taulaga tetele. E masani ona faʻaaogaina e le gata mo le faʻaaogaina o megalopolises, ae faʻapea foi i le togalaau. Laʻau faʻasolo lelei le lauʻeleʻele ma totōina mai fafo o latou alalafaga. O le galueaiina o se laau e masani ona faia e ala i le tipi. O le a tatou taʻuina i lenei tusiga le auala e aʻafia ai se toga mai se toto.

E faʻapefea ona saunia sauniuni

O le filifilia o mea saʻo ma le teu oloa o le laasaga taua lea. O le tele o tagata e masani ona faʻataʻotoina e le oti, ma o le thuja e leai se faʻalavelave. O le taimi sili mo le seleseleina o le seleselega o le tautoulu, o le taimi lea o le a faʻagesegese ai le sua i totonu o le laau. Atonu o le a mauaa le togavao, faateleina. E tatau ona e filifilia lala e latalata i le pale poʻo luga lava ia.

E fautuaina le tumau i luga o le laau, lea e 2 - 3 tausaga. O le vevesi o lala e tatau ona avea ma se gaioiga malosi, ina ia tumau pea le ituaiga o "mulivae" i le iuga, le toega o le paʻu o le tausaga talu ai. Ma o le umi o totoe, o le lelei. O le isi itu taua: e tatau ona e tipi le paʻu, lea na amata ona moli ese. O le vaega pito i lalo o lala e tatau ona aveese mai nila e tusa ma le 3 cm. O laulaau o nila e tatau ona maloloina ma se umi o le 15-20 cm (e le silia le 50 cm).

Auala e fufuluina ai

E tele auala e ola ai le thuja mai se toto. O auala sili ona taatele: o le metotia ma le vai masani, o le sauniuniga o se mea faapitoa poo le totoina o aa i totonu o le kiriata. Aua o metotia taʻitasi e manaʻomia se auala patino, taimi ma punaoa.

E faʻafefea ona aʻafia le togo i le vai

Le auala sili ona faigofie. Mo lenei mea e te manaʻomia se vai vai ma lala. E tatau ona liligi le vai i totonu o le ipu ua saunia, tuu i ai le tipi, faatofu na o le mulivae. Laʻau e le tatau ona paʻi i le vai. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le pala o le nila, ma o le tipi o le a faʻaitiitia. I totonu o le pusa e tasi i le vai e le mafai ona e faatofuina e le sili atu i le tolu lala. Tuu le tipi i se nofoaga malulu ma susulu.

O le suia o le vai i le taimi o le taina e le fautuaina. E sili ona lelei le faasolosolo faasolosolo malie e sasaa vai. Faatasi ai ma se sui atoatoa o le vai, o le inu o aʻa e mafai ona motusia, ma o le tipi o le a faʻagesegese pe taofia le tuputupu ae atoa. I le vai masani, o meaʻai e le tele, o lea e masani ona faʻavaivaia ai siaki ma mulimuli ane leai se aʻa i le palapala.

Faʻapipiʻiina o laʻau i le ata

O le faʻamalieina o se tala faʻatasi ma se ata tifaga o le a sili atu ona faigata nai lo se metotia i le vai. Mo lenei mea e te manaʻomia se ata tifaga, se fasi ie ma se moa pe o, pei ona taʻua ai, sphagnum. Muamua, matou te totoina soʻo se faʻalauteleina o le tuputupu aʻe i le vai ma le mataʻu ua saunia ai lala i le mea e tusa ma le 10 itula. Faatumu le galu i le vai inu vevela, tuu ia fafagaina ile vai mo ni nai itula.

A maeʻa lena mea, e mafai ona e amata aʻaina togalaau thuja. Matou te salalau se fasi ie lautele ma vaevaeina le mafaufau i le afa. Matou te tuʻuina le moa susu i luga o le umi atoa o le uumi pito i luga, ma tuu le vaega pito i lalo e aunoa ma se totogi; o le a ia manaʻomia le ufiufi o le oti. Matou te felafolafoa laau e latalata i le tasi. Maelega tatou te ufiufi i le sphagnum le nofoaga o le talepeina o le tipi. Matou te ave le vaega pito i lalo, matou te ufiufi le tipi, ma le tuua o ni mea e leai se totogi, matou te gaugau mea uma i se lisi solo. O le a le mea na liliu mai, matou te afifiina i totonu o se pusa paʻu ma tautau i se mea manaia, ae o ese mai le tuusaʻo saʻo atu i le la.

O le ata tifaga, lea e ufiufi ai lala, o le a avea o se mita maʻoti. Afai e ufiufi le polyethylene i le malosi o le condensate, e tatau ona e siʻi i luga, ma mautinoa ai le lelei o le lele. Ma afai e vevela le ata, e tatau ona e faʻamamaina le ie ma se pulumu. O lenei metotia e lelei aua o le galu o le a tumau pea le susu mo se taimi umi, fafagaina o le vaʻaia ma le maua o mea faʻamaʻi, ma puipuia ai aʻa mai le pala.

E faʻapefea ona saunia se mea e fai mo le aʻafia

Ma o le auala sili e maua ai se togavao mai se totoa o loʻo i ai se mea. Substrate - o se meaʻai paleni mo laau toto, ma sauniuni e le faigata tele. Matou te faʻafefiloi i le tutusa tutusa o peat, deciduous humus ma le oneone. Matou te tuʻuina le paluga i totonu o le ogaumu ma faʻamaonia lelei i le maualuga o le vevela.

Faʻasolosolo le vaifofo o le paluga faʻasalalau ma liligi le mea e faʻafefete ai. E pei ona iai i le ata, e tatau ona e tosoina se mea e fofo ai le ola mo le 10 itula. O vaʻa mo le aʻaina o le tilotilo i le pa'ū e manaʻomia ona suʻeina ni nai pu ile pito i lalo mo le lelei o le okesene. I lalo e taatia ai alavai - tamai iliili. Matou te faatumuina pusa faʻatasi ma le meaʻai ma faia ni mea laiti mo lala. O le tipi lava e tusa ma le 2 cm ma fusi i le oneone, lea e lelei foi ona vevela.

Faʻamama faʻanatinati le oneone, ufiufi i le cellophane kiriata ma tuʻu i se mea manaia, ae puipuia mai le la susulu. Afai ei ai se tupe faʻaalu i luga o le ata tifaga, ia siʻi aʻe i luga le tasi itu mo le ea fou. O se tasi o mea maualuga o lenei taina o le fausiaina. E sili ona lelei le faʻaaogaina i se moli.

E te iloa? Afai o le thja e amata ona foliga mai o ni nila fou, e lelei ona aʻa le laau.

Talosaga tausi mo le vaʻaia

A maeʻa ona e aʻafia le gaugau o le pala i le tautoulu, e tatau ona tausia oe ao leʻi tulaʻi i le laufanua.

Laʻau i le vai

A o tuputupu aʻe lau laau i totonu o le vai, e tasi lava le mea taua. O le tausiga lea o vai. E lua auala e siaki ai le vavae. I se tasi tulaga, e mafai ona e faʻatumu atoa le vai. Mo le faia o lenei mea, aveese le tipi ma afifi i totonu o se pulu muamua. Faʻamama lelei, sasaa le vai fou i le pito i lalo ma faʻaofuofu i tua.

E mafai ona e faʻaopopo sina vaivaiga vaivai o le potassium i le taimi e tasi. O le auala lona lua e sili atu ona faʻatuatuaina mo le tuputupu ae. E aofia ai le faʻaopopoina o le suasami aʻo faʻamalūlūina le susu ile gaʻo. O le mea lea, e aunoa ma le faʻalavelaveina o le leaga o aʻafiaga o aʻa, o le a sili atu ona tupu i luga o le saite.

Totoga i le ata tifaga

O le tausiga sili ona faigofie mo mea na tutupu e tupu mai i le ata. O le Sphagnum ma le ie e matua lelei lava le faatumauina o le tulaga manaomia o le susu. E mafai ona faʻamautu le suāsusu muamua ile susu mo se taimi umi lava. Ina ia malamalama i mea o loʻo manaʻomia i le taimi nei, siaki le cellophane lea na e ufiufi ai lala. Afai e vevela le ata - e tatau ona e faʻamamaina sina fasi ie. E sili atu ona faia lenei mea i se fagu vali. Ma afai ei ai le tele o le tau faʻaalu i luga o le ata tifaga, ia sii ae i luga ma ea le tupu.

Laʻau i totonu o le meaʻai

E tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma le sili ona taua ma le tiute le tausia lelei o meaʻai. O le galuega sili ona taua o le pulea lea o le tele o le susu. E leai se mea e le mafai ona faʻafefeina ai le vaʻaia o le suāvai. O le tele o le vai e mafai ona faʻaititia le eleele, faʻaalia le mulivae. O lenei mea o le a mafua ai le pala o le faagasologa po o aʻa. Manaomia le faʻaoga, e pei o le ata, ata pipi.

Aua neʻi faʻamago malosi mai le eleele, ae e le tatau ona e faʻafefe i le suāsusu. I le tulaga o le vave mālūlū poʻo le tuai ona maua, e tatau ona e faʻatumu le fagu i le tipiina o lau. Ma afai e pa'ū ifo le vevela i lalo ifo o le 5 tikeri, e fautuaina e ufiufi i latou i se ata tifaga, faʻaavanoa i luga, tuʻuina atu se vaitafe fou.

E taua! Afai e te filifili e totō le lelei o le laʻau lanumeamata, ona e manaʻomia lea ona e vaʻaia lelei le taimi e selesele ai le laau. A maeʻa le lua tausaga o le alualu i luma o le tuputupu ae, e matua saili malosi lava. E te le manaʻomia le faatagaina o le maualuga o le laau i luga aʻe o le 1.5 mita, a leai o le a faigata tele ona tipi.

O le a le mea e fai pe a uma ona aʻa

A maeʻa ona e saunia le vaʻaiga i se tasi o auala, o le fesili e tulaʻi mai: o le a, pe faapefea ma le taimi e fai ai le isi. A oʻo i le tautotogo e aʻafia lālā o thuja na totōina i se togalaau faʻapitoa, e na o le tausaga e sosoo ai. Mo moega o le fofoa, ua taʻua o le shkolka. Mo moega, filifili se nofoaga ma se ata lafoia. A maeʻa le fanua i luga o le fasi fanua, e mafai ona e faʻafefeteina faʻalelei i le peat masani.

Ae e te lei maua le vavae ese mai le tane (i le tulaga o le mea e sui ai), sasaa ia i latou sina mea, o le a sili atu ona faigofie le maua o lala. E tatau ona totoina vao laiti i se mamao e 25 cm mai le tasi. A mavae le tauʻeleʻele, sasaa le palapala. A maeʻa ona vaeluaina i le eleele masani, o le tulaga lamatia o le leiloa o le laau e itiiti lava. Vai le palapala i taimi uma ma aveese vao. I lalo o ia tuutuuga, a maeʻa le tolu, pe lua tausaga, o le a mafai ona faʻatautaia se tau i lona nofoaga tumau o le nofo.

E te iloa? Tuya e faigofie le tuʻuina atu o le mea e manaʻomia: e mafai ona e faʻapipiʻi le laau i le foliga o se pusa paʻu poʻo se trapezoid ma tuʻuina atu i le laau se pale paleni. O nisi taimi latou te faia ai se alalaʻau lanumeamata olaola.

O le toe gaosia o le vavalo i le autumn e le tele se faigata. E te manaʻomia se gaioiga itiiti ma le onosaʻi - ma o le a teuteu e le vao faʻamalosi soʻo se vaega o lau 'upega tafaʻilagi.