Laʻau

Kopume le Lototele: o se fuga o guga manogi

E oʻo lava i se tagata poto masani e faigata ona faʻatautaia i le sami o mea aupito lata mai ma hybrids o kukama. Ma o le tagata e leai se poto masani o le mafanafana na te leiloa i le pusa ma fatu. O se filifiliga e manumalo-manumalo o le filifiliga lea o hybrids ma se ituaiga o fualaau aina suamalie. O se tasi o nei hybrids o le F1 maualuga-fua o le kukama, e talafeagai mo le totoina i totonu o se fale koli ma le eleele e le puipuia.

Faʻamatalaga o kukama Lototele F1, ona uiga, vaega o le faʻatoʻaga

Kukama Courage F1, na atiina ae e le kamupani filifilia Gavrish ma faamauina i le Setete Setete o Filifiliga Ausia o le Rusia i le 2002, ua fautuaina mo le galueaina i itu uma o lo tatou atunuu. E tusa ai ma lenei pepa aloaia, o le autu autu o le vailaau e mo ni nai aiga laiti o ituaiga uma o le umiaina, mo le totoina i lalo o fale ata. Ae ui i lea, o le Lototele e fua mai i fualaau aina i totonu o greenhouses ma le eleele e le puipuia mai le tele o vaʻalele.

O kamupani faʻamaonia e fiafia i kukumba na gaosia e Gavrish.

O le faʻaalia o le lototele e le mafai ona totoina i na o itulagi ma se faʻalavelave matuia. I le taimi lava e tasi, e tusa lava po o le a le nofoaga, ua faateleina le tetee atu i le tele o faʻamaʻi.

O lenei kulupu o le parthenocarpic: o lona uiga, mo le faʻafefeteina o fugalaau e leai se manaʻoga mo le iai o ni pi po o isi iniseti lele, o le palota e tupu e aunoa ma le fesoasoani a se fai togalaau. O le togavao e tupu tele, telefoni toto, ma le fuainumera o laulaʻau ma se aʻa e lelei ona atiaʻe. O lauʻau kalapu e masani lava la latou lanu ma lanu, lamolemole, ma ni fulufulu laititi e taʻua i le pito i luga. O le ituaiga o le fugalaau o le fafine, o fugalaau e faia i vaega, o lona uiga o le ovaries o loʻo faʻapotopotoina i luga o vao i se auala e pei o le laʻau. E mafai ona aofia uma paipa mai le 2 i le 10 kukama.

E tusa ai ma le taimi o le seleselega, o le kulupu e vave lava: o fua muamua ua sauni mo le seleseleina 40-43 aso talu ona maeʻa, ma le vaiaso mulimuli ane ua amata ai le piʻoina o kukama. I le taimi lava e tasi, i luga o se matua matua, o sasa e mafai ona ola e tusa ma le tolu mita le umi, e masani lava e oʻo atu i le tolu fualaau.

O loʻo i ai se foliga paʻu, o loʻo i ai ni lavea vaivai ma ni fasi paʻu paʻu mafiafia i luga o le kukama, o le tele o le tele o tubercles. O le palauga o kukama e vaivai, papaʻe. O le paʻu e manifinifi, e le mafuli le iloa o le pefu. O le umi o kukama e le sili atu i le 15 cm ma le lautele o le 4 cm, mamafa 100-120 g. O le gaosiga e maualuga tele: e oo i le 18 kg / m2.

O le faʻamoemoega o fua o le lautele: i salakeke, ma i le tele o sauniuniga, o le tofo e manatu lelei e lelei pe sili atu ona lelei, oona, pe a tuʻu saʻo, o le a le toe i ai. O le aano o le lanumeamata lanumeamata, suamalie, vaivai. O le mea moni, ua fai mai tagata atamamai o le totogi o le aofaʻiga o le Lototele e itiiti ifo i le sili ona lelei o le salati i le tofo o mea fou. A maeʻa le seleselega, e mafai ona teuina i se nofoaga malulu mo le sili atu i le vaiaso pe sili atu e aunoa ma le leai o se tulaga tau pisinisi.

Vitio: Kukama Lototele i totonu o le fale lauʻeleʻele

Faʻaaliga

Kukama Kurazh F1 - o se sui o ituaiga (hybrids) ma se tuufaatasiga o fualaau aina, lea i totonu o le "kukumba bouquet" e mafai ona oʻo atu i le sefulu kopi.

O le gaosiga e sili ona lelei ona o fua o lenei kukama e tupu i le paluga.

O kukama lanumeamata lanumeamata ma laʻau uumi laititi e foliga toetoe lava a atoatoa foliga foliga. Ole lanu o se tasi lea o mea e sili ona talafeagai mo le faʻaaogaina o fualaau aina fou, faʻapea foʻi ma le faʻapipiʻiina i totonu o ipu e tolu-lita.

Zelentsy Courage - faʻamalosi masani kukama

Le lelei ma le le lelei, foliga, eseesega mai isi ituaiga

O le numera o ituaiga kukama ma hybrids ua iloa i aso nei e manino lava le tele, ma e oo lava i tagata tomai faapitoa i nisi taimi e le mafai ona iloa le eseesega o ituaiga tutusa, ma e sili atu foi ona maua ai se faʻatusatusaga manino mo nisi uiga. Kukama Lototele o se sui o fualaau faisua lautele e tusa ai ma le faaaogaina ma i tulaga o tulaga tuputupu ae. O le mea lea, e moni, e le mafai e ia ona toilalo i le i ai o ni faʻafitauli, ae o le numera o tulaga lelei e sili atu le maualuga. O tulaga iloga o le faʻalapotopotoga e aofia ai:

  • maualuga le gaosiga;
  • faʻavasegaina o ia lava;
  • matagofie ma le tofo i le fua;
  • fuaina o fuataga ma le teuina o le umi;
  • tetee atu i ituaiga autu o faamaʻi (olive vao, paʻu palapala, mosaic, ma isi);
  • fetuutuunaiga i tulaga tuputupu ae;
  • muamua
  • faaaogaina masani.

O le manuia o le au atamamai faʻapitoa e mafaufau:

  • le manaʻomia mo le faʻamautuina o togavao;
  • le manaʻomia mo togafitiga faʻapitoa, e aunoa ma se aʻafiaga o le fua o le fua;
  • tau maualuga o fatu.

O le mea autu o le pulupulu o le "bouquet", o lona uiga, o le faatulagaga o kukama i ni fuga. O le mea moni, e tele ma sili atu ituaiga o ituaiga ma hybrids, ma e faigata ona manino ma le faʻatusatusaina le Lototele faʻatasi ma ia ituaiga kukama ituaiga laʻau, e pei o Claudia, Tamaititi ma lona tamailima, Robin Hood, Lieutenant Junior, Tamaiti ile lala, ma le tele o isi.

I tausaga talu ai nei, e oʻo lava i se lanu mo kulupu kukama ua tulaʻi mai, ae, o le mea moni lava, o le eseesega o filifiliga ua filifilia e le taua tele, e le o toeitiiti lava e tolopoina e le au fai togalaau ona o igoa fou. I lenei tulaga, o le Lototele o se kulupu mautu lelei ma le toʻatele o tagata.

E taua le totogi o se tupe tele mo fatu o ia ituaiga o fatu? O lenei fesili e tupu pea lava pea. A maeʻa, o ituaiga masani o kukama, e pei o Murom, Nezhinsky, Altai, Tagata tauva, ma isi mea e le o ese atu. Ma e mafai ona e maua au fatu mai ia i latou! Ioe, i le tele o tulaga, o le hybrids e sili atu ona lelei, o faʻamaʻi faʻamaʻi, ma isi mea. Ae e le o se mea moni e le taugofie le tauvaga a le tauvaga taugofie nai lo le Lototele taugata. E ui lava, o le mea moni, o le eseesega i meatotino o fualaau aina e tele, ma e le ogatasi lelei le faʻatusatusaina o faʻataʻitaʻiga mai vaega eseese o le mamafa.

Vaega o le tuputupu ae totoma Lototele

E pei lava o ituaiga eseese o kukama, o le lototele e totoina fatu i totonu o le togalaau (i totonu o le eleele avanoa poʻo se fale kati), ma muamua ona totoina fatu. I na itulagi e vave mai ai le vevela, e leai se mea e luluina ai fatu mo laau toto, sei vagana ai pe a e manaʻo moni e faʻapipiʻi le fua muamua. I le ogatotonu ma sili atu le leaga o le fesuiaiga o laufanua, o laau toto e masani ona tupu tele.

Tuputupu ola totō totō

O fatu e totoina i ipu e tusa o le masina ae leʻi oʻo i le aso faʻatulagaina o le totoina o laau i le togalaau. E oʻo i le taimi o le totoina, o le eleele i totonu o se lauʻeleʻele poʻo se fanua tatala o le a mafanafana e tusa ma le 15 e uiga iC, o le ea vevela e tatau foi ona maualuga maualuga (i le 10 e uiga iE oo lava i le po, e matua leaga lava kukama, ma o tulaga sili ona lelei e tusa ma le 25 e uiga iC) O se tulaga faapena, mo se faataitaiga, i le ogatotonu o loʻo ola na o le amataga o Iuni, ma o lea la o le taimi o le lūlūina o fatu mo fualaau mo le totoina o kukama i le eleele tatala o le aso mulimuli lea o Aperila. A mafai ona e amata totoina fualaau mo greenhouses e faalagolago ile lelei ole greenhouse.

Talu ai o le Courage F1 o se uila, o ona fatu e tatau ona faʻatau i tausaga taʻitasi, ma o le a latou faʻatau atu e tele lava sauni mo le totoina. O le mea lea, e leai se sauniuniga o fatu e tele lava ina manaʻomia, e ui lava, e moni, e aoga le faʻamautuina o ia mea a itiiti mai ma le lima. Afai i totonu o se fatu sefululua i totonu o le sachet 1-2 tamaiti laiti ua maua, e sili atu le le totoina. O le mea sili, o le a sili atu le talafeagai, ma mai i le vaaiga o le tamaoaiga, o le a mafai ona lulu tasi i le tasi i tioata.

E mafai ona e lūlūina fatu mo ni nai aso i totonu o le vai ma oʻo lava ina totogo, ae o le a le "tau": e sili atu le faigofie ona lulu i latou i le auala latou te i ai.

O tioata mo kukama kukama e le o le mea sili ona itiiti: a itiiti ifo o le 250-300 ml, e lelei lava e tatau ona avea ma fafie. E sili atu le faʻatau o le eleele i totonu o le faleoloa, ae e mafai foi ona e faʻapipiʻiina mai mea o loʻo i ai: eleele o turf, peat, humus, sawdust, ma isi. O le mea taua o le lelei, susu-ma le manava. O le mea moni, e fautuaina le muai faʻamaloloina o lou eleele e ala i le sasaa lelei i se vai mafanafana māmā o le potassium.

O le luluina o fatu mo laau toto e faigofie.

  1. Moisturize le palapala i ipu ma tuu se kukama.

    E mafai ona totoina fatu fatu e mafai ona totoina i lea taimi ma lea taimi

  2. Ufiufi fatu i le palapala, faʻafefeteina se vaega o le 1.5 cm.
  3. Lafoa le pito i luga o le fagu moli ma tuu ipu i luga o se faamalama matala lelei, ma faia ai se vevela i le 25-28 e uiga iC. E mafai ona e ufiufi i le tioata i le pito i luga ina ia le mago le palapala.

    Afai e le o tilotilo le windowsill i le itu i saute, e fautuaina e faʻaopopo le faʻamalama e leai ni mea

O le tulaʻi mai o fualaau o kukama Courage e mafai i le 5-8 aso, e faʻatatau i tulaga. Ia faʻaititia vave le vevela i le 17-18 e uiga iC, tuʻuina e pei o lea (ma i le po e mafai ona e faʻaititia) mo le lima aso. O le le tausisia o lenei tulafono e taʻitaʻia ai ma le faʻavaivaia o fualaʻau. Mulimuli ane, e manaʻomia le vevela o le potu (sili ona lelei - e tusa ma le 24 e uiga iFiafia ma 18 e uiga iI le po), ma o le malamalama o le maualuga lea e mafai.

Tausia o fualaʻau o kukama E faigofie lava le Kurazh ma e aofia ai vaiinu faʻavaitaimi, ma i le tulaga o le mativa leaga - ma le faʻamaʻiina o meaʻai faʻamaʻi. O fualaau aina e totoina i eleele lanu po o se fale kati i le matua o le tusa ma le masina, ae e leʻi umi ae masani ona latou masani i mea e le maua ai le mafanafana, ae ave i latou i le faapaologa.

Totoga o kukama Lototele i le eleele avanoa

Lototele, e pei o kukama uma, e matua vevela lava. E faaopoopo i le vevela, soʻo se kukama e manaʻomia le maualuga o doses o le faʻamala, ma aemaise lava le meaola. E oo lava i le fugalaau fou e talafeagai mo i latou, o le tele o isi mea toto e mafai ona le mafai ona faapalepale, ae o le lelei humus e sili atu ona taua, talu ai e mafai e vao ona faʻaaoga i le taimi muamua. Mo sikuea mita taʻitasi, 2-3 pakete o le faʻaaogaina o le faʻaauau. E fetaui lelei mo kukama ma le faapalaga lelei o le faapalaga, ma le faapalaga-papala, ae i soo se tulaga lava, e faaopoopoina foi i lalo o latou fualaʻau, ma tele: e oo atu i le 100 g o le nitrophoska i le 1 m2. O fualaʻau sili ona lelei i le taimi muamua o kāpeti, laumei ma pateta.

I le avanoa mo kukama, e masani ona faʻapipiʻiina moega mafanafana. O nei laulau e sili ona umi lea na faʻalauiloa mai ai otaota eseese mai le tausaga ua mavae o loʻo i lalo o le pito i luga o le eleele lelei: tamai lala, lau paʻu, pito i luga o fualaau faisua, ituaiga uma o le fufuluina, lapisi, ma isi. I le tautotogo, e faaopoopoina le efuefu laupapa, e lelei ona faasusuina ma mafanafana i lalo o se afifi palasiti seia totoina fatu pe totōina fatu laau.

O le totoina o laau e aunoa ma se malutaga i le ogatotonu e mafai ona na o le amataga o le taumafanafana, i taimi muamua e talafeagai ai le fausiaina o se fale le tumau mai ata tifaga poʻo ni mea e le faʻaaogaina. I totonu o itulagi vevela, o aso e suia i le ogatotonu o May, i Urals poʻo Siberia, i le ogatotonu o Iuni. O le togatogo masani e masani ona totō faʻatasi ma latou i totonu o ipu mama, ma taumafai e aveese le laau mai ipu palasisi e aunoa ma le faaleagaina o le coma. Pe a totoina, e toetoe lava a le faʻalolotoina le kukama, ae ui i lea, o laʻau tuai tele ua tanu i totonu o le eleele e toetoe lava o le tele o laʻau paʻu. A uma ona totō, totō lelei le vai ile eleele o loʻo siomia i latou ma mulch laitiiti.

E le tatau ona tele ni laʻau tipi totō, ae e tatau ona malolosi ma totoa.

O le luluina o fatu i le eleele tatala e mafai pe a ma le vaiaso talu ai nai lo le totoina o fatu. E lūlū fatu i le loloto o le 2.5-3 cm i le muaʻi faʻasaina. E leai se mea e faʻasaga mai luga, ae e fautuaina e ufiufi fua o le togalaau i le va o le vaituloto seia oʻo mai (ma atonu mo se vaitaimi umi atu). Afai ei ai le tele o fatu, e mafai ona e lulu i latou i le 10 cm, ona vevela lea. Ae o lenei tulaga ua faʻaitiitia le masani ona o le tau maualuga, o lea e tatau ai loa ona e filifili i le faiga o togafitiga.

Kukama O le Lototele e tupu aʻe ai se laau mamana, o lea e seasea maua ai vao. O le fuafuaga mo le totoina o fatu po o le lūlūina o fatu e faalagolago i le faʻatulagaina o le totoina po o le faʻatutūina o kukama. E masani lava ona leai ni fusi vao, ma latou tuu saoloto ia sasa i luga o le eleele, o lea latou te manaʻomia ai se avanoa tele. Faatasi ai ma se mea e tu i luga, e faʻavasega ai siaki, e tilotilo i luga o laula ma saisai i luga, latou te aveeseina le isi fasi laau. I lenei faʻatusa, e mafai ona talafeagai le tele o mea.

Pe a faʻatupulaʻia ile taamilosaga, o le vao o le Lototele o le Lototele e tuʻuina i le laina i se mamao e tusa ma le 40 cm. Talu ai e faigofie ona faʻaoga mo le moega o le lautele i totonu o faatoʻaga patino, e na o le lua laina, o le mamao i le va o le 40 cm.

O le gaosiga o le vaʻai e faʻatagaina oe e faʻaitiitia le mamao i le laina i le 30-35 cm, ae o le tulaga i laina e ono ese foliga, e fuafua i le mamanu o le sosoʻo. Afai e naʻo le tasi laina o kukama e fausiaina i luga o le faasologa, i le va o laina (sili atu, i le va o taamilosaga tutusa) o se fuataga saoloto e faia, 80-100 cm le lautele. Ae e mafai foi ona e luluina ni laina se lua o kukama e ala i le tuʻuina o se va i le va oi latou. Ma i le va o laina o le a lava le mamao e tusa ma le 30 cm.

I le avanoa tatala, o se tasi o fuafuaga masani e maua ai mamao o le 30 x 30 cm; O le lototele e mafai ona totōina sina sina

Toto i totonu o le fale koli

I totonu o se fale koli, o le manuia o le tuputupu ae o kukama e fuafua i le maualuga o le malamalama, tulaga o le vevela ma le tausiga tomai. Talu ai o le nofoaga i totonu o le greenhouse e taugata tele, o le kukama Lototele ua tupu i totonu o greenhouses i se aganuu tuusao, o le mea lea, o le totōina o loʻo faʻatinoina. Ma o le vao e le faalavelaveina le tasi ma le isi, e tatau ona faia, ave ese vaʻa tetele.

O le totoina o fatu i totonu o le kiona, po o le totoina o fualaau aina ua maeʻa ona faia i fuaitau ua fuafuaina e le tau o le itulagi ma le lelei o le greenhouse: i le taimi o le totoina, e tatau ona faatuina ai se mafanafana lelei. O le moega, e pei o le eleele e le puipuia, ua saunia muamua, ua faailoa atu i luga ia mea maualuga o mea totino ma mineral. I le tasi taimi i nai tausaga uma, o le eleele i totonu o le fale koli, ua uma ona suia, aemaise lava pe a matauina faailoga iloga o faamaʻi laau.

Afai e na o ni nai vao vao kukama ua totoina, e masani lava ona tuu i totonu o le fale koli i tafatafa o le puipui

O le faiga o le totōina o fatu poʻo le lūlūina o fatu e le ese mai ia mea mo fanua tatala. O le totoina o mamanu e faʻalagolago i le mamanu o le kiona ma le numera o laau totō ua totoina. O nisi taimi e faigofie ona tuʻuina le paʻu i le puipui o le itu (25-30 cm) ma totō kukama i laina taʻitasi 30-35 cm, o nisi taimi e faʻapipiʻi saʻo i tafatafa o le faitotoa, totoina kukama i laina e lua ma le laina laina 30 cm ma tuʻuina sasa uma laina i luga o le tasi lagolago.

Afai e totoina le tele o kukama, o se tasi o fuafuaga e mafai ona maua ai avanoa uma e lua ma fuaitau mo le taina o kukama

Tausiga o kukama Lototele

Po o le a lava le tuputupu ae o cucumber i luga po o le taamilosaga foi, faatasi ai ma tekonolosi lelei tau faatoaga e fuaina ai le fua o le fua, ae i totonu o se fale koli e masani lava ona maualuga. Ae ui i lea, e manino lava o kukama sili ona suamalie e ola i le malamalama masani ma i fafo.

Soo se kukama o se aganuu e manaomia ai le gauai atu i taimi uma. O gaioiga autu o loʻo latou tausia o le fafagaina lea, laʻei pito i luga, ma le nonoa. Ma, ioe, o le seleselega tatau. Liligi fuʻu tumama i le vai mafanafana (a itiiti ifo ma le 25 e uiga iC), sili atu i mea uma - i le afiafi, i le mea atoa o le moega. E mafai i nisi taimi ona faʻaaogā e faʻafefete le laʻau aemaise lava aso vevela. Ole taimi ole faʻavaivai e faʻalagolago i le tau, ae o le eleele e tatau ona susu pea, e ui lava e le manaʻomia le vai.

I le taimi muamua, pe a uma ona faʻamusu, e faʻamalosia le tatalaina o le vao ma le aveesea o vao leaga. A e peitai, e vave lava ona ola aʻa, ma e latalata i luga, o lea e mafai ai ona e tatalaina i se loloto loloto, na o le faaleagaina o le ogatotonu. I le tulaga o le faʻaalia o aʻa, e tatau ona faʻaopopo le palapala ia i latou. E aoga le faaopoopo i ai o le pefu laupapa, i le fua faatatau e tusa ma le lima mo laau taʻitasi.

O fuamoa e fafagaina kukama pe a ma le 3-4 taimi i le taimi, ma soʻo se fugalaʻau e talafeagai: e lua uma o le mullein poʻo le moa, ma le mea e taʻua o le manogi (faʻafefeteina o mutia mowed), ma faʻamalaʻau. O le uluai laei pito i luga e faia i le 2 vaiaso pe a uma ona totoina fualaau pe ola mai, o le lona lua pe a uma ona muamua fugalaau muamua, ma, i le taimi e fua ai, e fafagaina i le 2-3 vaiaso. Aʻo leʻi oʻo i le taimi e fafaga ai, e tatau ona faʻafefe le togalaau.

E tatau ona e faʻaeteete faʻapitoa i fualaʻau manu: afai e te le faʻaalu lelei, e mafai ona e susunuina laau

Ina ia iloa atoatoa le lelei o le "fana" o le kulupu, e tatau ona fai saʻo le vaomatua, aemaise lava pe afai e filifilia le fua o le tuputupu ae. I le avea ai o se tulafono, ua tupu le lototele i le au e tasi, ae aua nei galo o kukama o loo faia i luga o le itu laau. O le mea lea, e le faʻafefiloiina ai le uila i luga o le lima o laupepa, o le tulaga e sili atu ona faigata.

O pupu laulaau e aliali mai mai le sinusina o le muamua 4-5 laulaau ua vave aveese, ma o fugalaau e le o totoe i nei nofoaga. O lenei taotoga e mafai ai e oe ona faʻamalosia le vao ma ola aʻa. O ovaries o loʻo aliali mai i le isi 2-3 laupepa o loʻo totoe, ma o fuʻa o loʻo ola i luga o lenei nofoaga ua aveesea foi. O le taamilosaga o le itu ua sili atu le maualuga e totoe mo le fuaina o laau, ma togiina i latou pe a foliga mai o fugalaau. O le pitonuu tutotonu e mafai ona tupu i le pito i luga o le lauʻeleʻele poʻo, pe a tupu aʻe i luga o le eleele, i se maualuga talafeagai, pe a maeʻa ona tuʻuina.

O le vaega atoa o le vegetative e tufatufa atu i luga o le lagolago, o le faapipiina o puʻu ma masini vaivai (o le mea autu e faigofie lava ona afifiina i se lagolago i luga). I le tulaga o le tele o le tuputupu ae o le laʻau, o nisi lau e ufiufi fua mai le la e mafai ona tipiina taimi, ma tuu ai petioles. E le taua le faʻamautuina o fua, e pei o le vine: o le vao, ma le tausiga lelei, e mafai ona faʻaosoina uma ovaries.

O le seleselega e pei o kukama e tupu i le tele o le manaʻomia, ae tatau ona faia lenei mea i taimi uma, e sili atu i le tasi taimi i aso uma e lua. O le le mautonu o greenhouses i luga o le vao e tau atu ai i le leaga o le lelei ma taofia ai le foliga mai o ovaries fou. O fua muamua lava o le Lototele e le manaomia e ola ai i se umi e sili atu ma le 10 cm. E seleseleina i le vaveao po o le leva o le afiafi, pe a tumu le kukama. E fautuaina e aua nei sasaʻaina i ou lima: e sili atu le faʻaogaina o se kuka poʻo se seleulu. O le seleselega o lenei kulupu ua lelei ona teuina: i totonu o le pulou - toetoe o le masina, ae o kukama sili ona manaia - saʻo mai le togalaau.

Vitio: Kukama Lototele i luga o le avanoa

Faʻasaina le suavai mo kukama

O le eleele i totonu o le kukama moe e tatau ona susu. E le faigofie le siakiina, e tusa lava pe le tuua le 'upega tafaʻilagi, ma sili atu ona faigata pe afai e te asiasia le fale i na o vaiaso. O le mea lea, e masani ona lauiloa le faʻaaogaina o vaitaimi, lea e masani ona tuʻuina saʻo atu le vai i aʻa. E i ai le tele o talosaga mo ia ituaiga i luga o le faʻatau, ae mafai foi ona fausiaina vai e maua mai i auala lelei.

O mea uma mo le faʻamaʻiina o vai e mafai ona faʻatau i le faleoloa.

O le suavai e mafai ona faia uma mai le suavai ma mai se tanoa tele, mai le mea o le a tafe ai le vai e le kalave. O le tele o fale e faʻalagolago i le taumafanafana e leai se vai e maua ai pea e ala i le tuʻufaʻatasiga o le suavai, o lea e taumafai ai tagata fiafia e faʻaputuina vai i totonu o pusa lapoa, ma faʻaogaina le faʻavaivai mo kukama mai ia i latou. Ioe, ma e sili atu ona faigata le faʻaaogaina o avanoa mo le suavai mo lenei faʻamoemoe: e manaʻomia le faʻapipiʻiina o vailaʻau ma isi mea fesoasoani. Ma afai e te faʻasaina le ato vai ma lava i faaiuga o vaiaso ia mautinoa ua tumu, e mafai e le kalave ona faʻamalieina lelei kukama mo le vaiaso.

O le gafatia e mafai ona faia i soo se foliga, ae o lona voluma e tatau ona faagaeetia: o le pepa e 100-lita e ono le mafai ona taulimaina le galuega. E sili atu le faia o se paʻu i luga o le vaalele maualalo, ae i luga o le puipui o le itu, i le maualuga o le 6-8 cm mai le pito i lalo o le tane, ina ia le pa'ū ese otaota eseese i totonu o masini. Mai i le suʻalaʻau latou te tuʻuina paipa paipa pe faʻapipii faʻamaʻi faʻatasi ma le tele o pu ma le maualuga o le 2-3 mm, lea o loʻo tuʻuina i totonu o papaʻu papaʻu eliina i laina o kukama. O le malosi o le tafe o le vai ua filifilia filifilia.

O le faʻavaveina o vai inu mo sina taimi puupuu e mafai ona faia e faʻaaoga ai ni koneteina laiti

Faʻamatalaga

Sa ou totoina le lototele mo le silia ma le 5 tausaga. O le kulupu e matua mausali i le lelei o gaioiga, o le tetee atu i faʻamaʻi ma tulaga leaga o le tau, ma ua umi foi ona fua. E matua malosi lona tuputupu ae, e tatau ona tapuni i taimi uma le fanau fanau, a leai o le ai ai se vaomatua o laulaau ma ni nai fua. Lelei i mea faigaluega. O le fou foi e lelei, ae e maualalo ifo i le tofo i palu paʻu ma vailaʻau salalau / hybrids. O se tasi o kukama muamua i luga o laʻu saite. O fua muamua na totoina i totonu o le greenhouse i le amataga o Iuni. Ina ia fausia se fusi o ovaries, e tatau ona e "fafaga" lelei.

Ilya

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=4523.0

Sa ou totoina le lototele mo le tusa ma le 5 tausaga. Na ou taia i loʻu gaosiga. Sa na ona ou fafagaina i le vai ma ou te lei fafagaina soo se mea.

Ira

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=4523.0

"Lototele" mai Gavrish na totoina i totonu o le gas. I le taimi muamua sa manaia, ona amata lea o le vevela ma ua amata ona mago. Na ou tosoina o ia e aunoa ma le alofa tele. Le sui o le agavale "Tamatamai lima". Le tofo: kukama e pei o kukama. E vave ona tupu, e liua samasama. Mulimuli ane, iloilo, faitauina ma le faʻaeteete (!!!), na ou vaʻai i fautuaga o loʻo i ai mo greenhouses.

Natalia Fedorovna

//www.forumhouse.ru/threads/109358/page-30

O loʻu loto e sili ona fiafia e totō mo le tele o tausaga. O aʻu o se lagolago o kukama-pollinated self cucumber, o nei kukama e le aʻafia i le leaga o le tau, e ui o le a timu pe afai e malulu ia ovaries. O le mea lea, o ia kukama e mafai ona tupu uma i le avanoa ma i totonu o le eleele puipuia. O le lototele e faatatau i le tagata lava ia e pollinated. E maua ai le 100% o le seleselega, e tele kukama, faʻafetai i le tele o fualaau o ovaries i luga o le ata tele, e fua mai i le amataga o le taumafanafana i le taufaʻaiuiuga o le autumn i le malulu.

Foxy

//irecommend.ru/content/na-moem-uchastke-ogurets-kurazh-zamenil-vse-gollandskie-sorta

Kukama Kurazh o se sui lelei o ituaiga o loʻo lauiloa i le taimi nei ma se tuʻufaʻatasiga o le ovaries. O loʻo i ai se gaioiga sili ona lelei, lea e sili ona lelei i greenhouses ma fanua tatala. Talu ai ona ua tele le tetee atu i le tele o faʻamaʻi, o lona lauiloa e maualuga, e aofia ai ma tagata e leai ni tomai. Ae ui i lea, ina ia maua fua maualuga, o le Lototele e manaʻomia ai le tausiga lelei.