Faatoaga faatoaga

Togafitiga o le oviduct inflammation i moa

O anufe o le manu taatele lea i lo tatou avanoa. E fafaga o ia i totonu o fale ma fagafao. O le mea e leaga ai, o le tuʻuina atu o laumei e masani lava ona afaina i faʻamaʻi, lea e afaina ai le mafai gafatia fua o fuamoa. O le afaina o le oviduct e faaitiitia ai le fuainumera o fuamoa ma e fesoasoani i le maualalo o tupe mama mai le faapaleina o sens. I lenei tusiga o le a tatou vaʻai i se faʻamaʻi masani i moa - salpingitis.

O le a le salpingitis

Salpingitis o se mumu o le oviduct i moa. O lenei faʻamaʻi e mafai ona tupu ona o le tele o mafuaaga, ae o siama faʻamaʻi e tele lava ina tuuai. E sili atu nai lo isi, o tamaʻi papaʻe e leʻi atoatoa ona faʻavaeina le oviduct e faʻapitoa i le faiga o le le fiafia. O le faʻamaʻi e matua faʻalavelave lava, talu ai e mafai ona toetoe lava a le mafai ona togafitia, ae afai e le togafitia le manulele, o lona uiga o se taunuuga oti e le maalofia.

E taua! O aano o moa ua maua le salpingitis e le tatau ona 'aina!

Faiga o le maʻi

Salpingitis e mafai ona tupu i ni fesuiaiga se lua: gasegase ma tumau.

Faasoa

I le foliga laititi, o le fuamoa fuamoa e faʻaitiitia ai le malosi. O se matuamoa e leiloa lona fia 'ai, foliga mai ua vaivai, vaivai. E le gata i lea, o loʻo i ai le faateleina o le vevela o le tino (1-2 °). Mulimuli ane na faaalia le lanumoana lanumoana.

Taimi

I le taimi masani, o le faʻamaʻi e toetoe lava a leai ni faʻaʻailoga. Pau lava le mea e mafai ona sui, o se suiga poʻo se toesea o le faʻataʻatitia o fuamoa. E mafai e poula ona ave ni mea e aunoa ma se atigi; pe a faʻapipiʻiina le oviduct, e lagona le mamafa o lumps faigata, o loʻo iai faʻamatalaga o le protein. I lenei itu, soo se amioga "le talafeagai" o manulele e tatau ona afaina ai. Afai ei ai se masalosalo o le salpingitis, e sili atu le i ai o se suʻega o le toto i le fale suesue e faʻamaonia pe taofia ai le i ai o le mumū.

E te iloa? Toa moa e oo atu i le 250 fuamoa i le tausaga, ma aano o manu - e oo atu i le 150 fasipepa.

Mafuaaga o faʻamaʻi

O le maʻi e mafua mai i le tele o mea.

Faitau foi pe faapefea ona taulimaina faʻamaʻi i moa.

O nisi oi latou, i le taimi muamua na tilotilo atu, e le o fesoʻotaʻi tonu ma faiga faʻapitoa:

  • O le mafuaaga taatele o le faʻamaʻi o se mea e le paleni taumafa. Le lava vitamini A, E, calcium ma le palatini e afaina ai le soifua maloloina atoa o le moa. O le malosi o le tino i faʻamaʻi pipisi e faʻaititia.
  • E masani lava o le mafuaʻaga e faʻaleagaina ai masini - manua mai aʻafiaga, pa'ū, paʻu i moa a le tupulaga talavou, mafua mai fuamoa tele. Latou te pipii atu i le oviduct, mafua ai le miti-loimata ma le mumū i nei nofoaga.
  • Soo se faʻamaʻi i le moa, e tusa lava pe le o fesoʻotaʻi ma le oviduct, e mafai ona mafua ai le salpingitis. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le afaina o le tamaloa e tele lava ina faigata i le salpingitis.
  • O le isi mafuaaga atonu o le faʻaolaina o le oviduct. E mafua lenei ona o le le lava o le vaitamini D. O le mucous membrane o le oviduct ua sosoʻo pe a paʻu ai microbes (ma e le maalofia, talu ai e le puipuia e se mea) faʻafuaseʻi lava ona vevela.
Faʻavae o le Oviduct

Faailoga

O le i ai o le mumu i le moa e mafai ona fuafuaina e ala i taiala nei:

  • Faʻaitiitia faʻaititia le fuainumera o fuamoa o loʻo tuʻuina.
  • I le amataga o le faʻamaʻi, o le moa e amata ona maua le lapisi. E mafua ona o le faateleina o le cholesterol i le tino. O le manava e faateleina ma o le hen e faigata ona savali. E amata ona toso le manava i luga o le eleele, ma mulimuli ane taofi le minoi atoa.
  • E le gata i lea, o le metabolism e faʻalavelaveina, o le a mafua ai ona faʻaitiitia le fia ai, o le ova e leaga, e foliga mai ua vaivai le tagata.
  • Faʻafeiloaʻi le gaʻo. E le o feagai o ia ma toxins ma ua mate le moa mai le toxemia.
E mafai ona e faʻamaonia le i ai o le afaina o oe lava ia. Mo lenei mea e tatau ona e lagona le manava o se manulele. Afai e te lagona le faateleina o le gaʻo, ma o le moa e popole ma popole, o loʻo faʻaalia ai le i ai o le maʻi. E mafai foi ona e faʻamaonia le faʻamaʻi e le fale suesue.
E te iloa? O le tele o ituaiga o Araukan e feaveaia fuamoa i ni manulele lanumoana.

Togafitiga metotia

Soo se togafitiga, e oo lava i vailaau, e oo lava i fofo i le fale, e tatau ona amata i le folasaga o le luasefulu miligrams o vaseline i totonu o le fale. O le a lapatai atu ai i faʻafitauli, ma o le mea lea, faʻaitiitia ai le lamatiaga o le salalau atili o le faʻamaʻi.

Fofo o fale

O le auala pito sili ona faigofie e fesoasoani ai i le moa o le fufuluina lea o le oviduct ma le saline. Mo le 250 ml o le vai o le ae manaomia ai le 4 teaspoons o le masima. Faʻaaoga le vaifofo e ala i se siama, ia mautinoa e leai se fuamoa i le oviduct. O le pito i lalo o le enema e tatau ona lūlūina i le pelo o le suauʻu. E le gata i lenei, ao faagasolo le vaiaso, e tatau ona togafitia le manulele i le sulphadimezin (o le tasi vaefa o le laulau i le aso) ma le trichopol (afa o le papa). O vailaau faafomaʻi e tatau ona nutimomoia, faʻafefe i le vai ma sasaa atu i totonu o le gutu. Afai e pa'ū le oviduct, e tatau ona fufuluina i le vai ona faʻaaoga lea o se solution e 2%. Ona mafai lea ona e taumafai e tutoatasi le tino paʻu i se tamatamailima, aʻo leʻi faʻafefiloi i le pelo o le penisini.

E taua! I le le saʻo pe leai foi o togafitiga, o le maliu mai le salpingitis e tupu ile vaiaso..

Fomaʻi

I le tulaga o le filifiliga o togafitiga o fualaau faasaina, e tatau ona e amataina se gaioiga o injections i le intramuscular:

  • Sinesterol (1% 1% mo aso e tolu);
  • Pituitrin (50,000 IU 2 taimi i le aso mo aso e fa).
Afai o le faamaʻi na mafua mai i siama faʻamaʻi, ona faʻaopoopoina lea o se isi vaega o vailaau faʻamaʻi ma antimicrobials (sulfonamides) i ni faʻataʻitaʻiga:

  • Baytril (2.5 pasene, 0.5 ml i le aso);
  • Paʻu gluconate (1 pusa / aso);
  • Faamaeaina (1 pusa / aso).
O togafitiga faʻasamaʻi e faia i le vaiaso atoa. A maeʻa le aʻoga, e tatau ona lagolago le tino o le moa e ala i mea faʻapitoa (faʻataʻitaʻiga, Linex) mo vaiaso e lua.

Puipuiga

Salpingitis, pei o isi faʻamaʻi, e faigofie atu ona puipuia nai lo le faʻamalolo. Mo le puipuiga, mulimuli i tulafono faigofie:

  • Tuʻuina moa se meaai atoatoa. Vitamini A, E, D, calcium (atigi apamemea po o se penisina) e tatau ona aofia i totonu i le tele o le aofaiga. Meaʻai e mafai ona faʻaopoopoga i faʻaopoopoga mai faleoloa povi poʻo faʻatau i latou i se falemaʻi vailaʻau. E tatau ona taulai totoa i le taumafa o tamaʻi papaʻe aʻo leʻi amataina le faʻataʻotoga (ina ua uma le amataga) ma ao le i amata le tautotogo.
  • Pulea le aofaiga o le manulele e malolo i le fetuunaiga o le moli i totonu o le falemoa.
  • Taofi le potu mama. E le gata na o le tane ma le paʻu, e faapena foi i fafaga ma mea inu.
  • E tatau ona mataituina le amio a manulele ina ia le misia le amataina o le maʻi, pe a aliali mai.

Saili pe aisea e ave ai e moa fuamoa laiti ma e le o lelei lelei.

O le mumusu o le tino i totonu o moa o se mea taatele. O lenei maʻi le lelei e oʻo lava i le oti o se manulele. Ae ui i lea, faʻatasi ai ma le suʻesuʻega taimi. i totonu o le vaiaso, e mafai ona faʻamalolo le moa, ma a maeʻa le lua o le a toe faʻafoʻisia uma lava lana galuega "fuamoa".