Laʻau

O mealilo o le tuputupu ae o salvia mai fatu: pe faapefea ona maua ni togafitiga maloloina

O le lauolaola susulu, o le laufanua o Salvia, e avea ma se tasi o teuteuga e sili ona fiafia i ai mo fugalaau ma moega fugalaau. E le gata i lea, o lenei aganuu e malie i mata i konetineta uma o le lalolagi, vagana ai Ausetalia. O le laau e tosina mai i lona foliga vaaia foliga, o se vaitau umi o le fugalaau ma, e le gata i lea, e le lelei le tausiga. O le mea lea, e oʻo lava i se tagata fai togalaau amata o le a mafai ona ola salvia e teuteu ai lona saite, mai le lūlūina o fatu e totō ai fatu maloloina ma tausi ai.

Pe a totoina Salvia

O le tuputupu ae o le salvia mai fatu e le manaʻomia ai se poto faapitoa ma taumafaiga, ae e manaʻomia pea ona e amanaʻia nisi o vaega o lenei laau. Salvia e tele auala, ae o le tele o tausaga o le poto masani a le au faifaatoaga ua fautua mai o le totoina o fatu e sili ona aoga. O lenei mea e mafai ai ona maua nisi togalaau faʻasaina ma faʻalauteleina le amataga o le fugalaau.

O le vaitau mai le lūlūina o fatu e oʻo i le olaola salvia e 3-4 masina. O le totoina o fatu mo laau toto e talafeagai ile mafaufau i mea patino o le eria: i itulagi ma le vave taunuu mai o le tautotogo, Fepuari o le taimi sili lea mo le luluina, i le leva o Mati ma le amataga o Aperila.

Ina ia mafai ona totoina ni fualaau maloloina, e tatau ona tausisi i nisi o taimi tapulaa mo le lūlūina o fatu ma le totōina o fatu i le eleele tatala. O le kalena o le masina o le a fesoasoani i le fuafuaina o aso sili mo lenei faiga i le 2019.

Aso mo le luluina o fatu ma totoina salvia e tusa ai ma le masina o le masina 2019

Lauina fatu Totoina o toga
Masina Aso fiafia Aso leaga Aso fiafia Le lelei aso
Fepuari6-8, 11-17, 21-254, 5, 19--
Mati12-17, 19-206, 7, 21--
Aperila6-8, 11-13,15-17, 29, 305, 19--
Me--8-17, 21-23, 26-285, 19
Iuni--1, 2, 5, 6, 9-13, 20-263, 4, 17

I le totoina o laau i le eleele tatala, e faaopoopo atu i aso o le kalena o le masina, e tatau i se tasi ona amanaia le tau o le tau i lenei vaitau.

O ituaiga eseese o salvia ma ata

E tele selau ituaiga o salvia. O le tele lava oi latou o meaola e oʻo atu i le 120 cm le maualuga. Ae i taimi o le tau ma malulu malulu ma vevela vevela, o le salvia e masani lava ona faʻaleleia e pei o le tausaga. O le tele o ituaiga o aganuu e pito sili ona lauiloa mo le teuteuina o falesa, terraces ma poloka.

Fiafia

O le ituaiga sili lea ona lauiloa o salvia, o lona atunuu o Pasila. O le vaitau o le galueaiina o fualaau aina e tusa ma le 200 tausaga. Faʻafetai i gaioiga o gaioiga, i le taimi nei e mafai ona e maua le salvia mafanafana e le gata i le mumu, ae papaʻe, viole, lanu viole ma e oʻo lava ile lua lanu. E susulu matagofie lava mai le amataga o le taumafanafana seia oʻo i le amataga o le kiona muamua. E tele ituaiga o vailaʻau e umi ma vavalavave: o le maualuga o le ituaiga muamua e 80-90 cm, le lua - e oʻo i le 50 cm.

Vailaʻau

O lenei ituaiga meaola e masani lelei i tagata uma, lea e masani ona faʻaaogaina i vailaʻau ma kuka. I tulaga masani, o se mea e masani ai. I lau togalaau e mafai ona e ola ae o se aganuu faaletausaga. E fiafia o ia i le paʻu o fugalaau i le ogatotonu o le taumafanafana.

Red

Ua tupu le laau e pei o le tausaga, ae i le taimi lava e tasi e oʻo i le maualuga o le 50-70 cm. O fugalaau e talitutusa lava ma salvia ma sage. O le vaitau vavalalata e amata mai i le amataga o Iulai seia oʻo i le tau malulu muamua.

Laiti laiti

O lenei meaola e lauiloa mo ona tamai fugalaau fugalaau ma laumei lanumeamata e aofia ai suauu taua. O laʻau ma 'au o le salvia-iti e faʻaaoga i vailaʻau ma mea manogi. O fuga o le laau e amata mai i le amataga o Iuni e oo i le faaiuga o Oketopa.

Mealy

O lenei vailaʻau o loʻo i ai faʻamau saʻo, o laulaʻau paʻu ma mea e lanu ai le lanu uliuli po o le lanu uliuli, o le umi e oʻo atu ile 20 cm. O le maualuga o le laau e 90 cm.

Motley

Salvia o lenei ituaiga meaola e lauiloa mo tagata totoa o loʻo ola i le pito i luga o le 50-senitimita gaʻo. E aofia i inflorescences le ono fugalaau o le lanu piniki po o le lilac, e fuga mai i le amataga o le taumafanafana.

O le le lelei o le salvia e suia, o le tuʻuina atu lea o upega. Ina ia aloese mai le faafitauli, e tatau ona faʻapipiʻi lagolago i le taimi.

Saunia ma totoina fatu

Aʻo leʻi amata ona toto fatu saʻo, e tatau ona e saunia le tane, palapala ma le mea totō e totō ai.

Mo le tulaueleele, e mafai ona e faʻaaoga soʻo se vaʻa i lalo ifo o itu:

  • pusa fale
  • fale teu oloa
  • fagu paʻu paʻukeke,
  • ipu.

E tatau ona i ai avanoa i le pito i lalo o le tane e taofia ai le faaleagaina o le vai ma le pala o fatu po o totogo. I totonu o le koneteina mo le totoina, e tatau ai ona tuʻu se alavai, alalaupapa, faʻalauteleina o le oneone, pebbles, eggshells poʻo le sphagnum moss.

O le eleele mo laau toto e tatau ona faigofie ona fesuiaʻi i le ea ma le susu. O se faʻafefiloi o eleele, peʻa ma oneone paʻu i le fua faatatau o le 1: 1: 0.5 e talafeagai mo le totoina.

O le aso ao lei totoina e tatau ona saunia le mea toto.

E le manaʻomia le faʻamalosi o fatu.

E mafai ona faatauina mai fatu pe aoina e le lima. I tulaga uma e lua, e tatau ona e faia laasaga nei:

  1. Siaki siaki. E tatau ona e sasaa le vai mafanafana i se pesini, sasaa fatu i totonu ma tuu mea uma mo le 1.5 itula. O fatu na goto i le pito i lalo e talafeagai mo le totoina, ma oi latou o loʻo feʻaʻei luga o le vai e "pau."
  2. Disinfection E tatau ona afifi afifi o Salvia i le gau ma tuu i totonu o se fofo vaivai manganese mo le 20 minute. Ona tatau lea ona fufuluina i vai mama.
  3. Totoina. Ina ia faʻafefe le susu o le susu, e tatau ona faʻamago fatu i lalo o le natura masani ile aso atoa. Leai se mea e tatau ona tuʻu ai fatu i autafa o se pamu poʻo isi masini faʻavevela, ina ia aua le faʻamago le tumutumu.

Faʻamasinoga

I le saunia o le tane, palapala ma le totoina o mea toto, e mafai ona e amata toto fatu fatu salvia:

  1. Faatumu le fagu i le eleele ina ia tumau ai le 3 mm i le pito i luga o itu.
  2. Faamau le palapala i le lima, ona fufulu lea i le vai e faʻaaoga ai se fagu vali.
  3. Tuu ni fatu i luga o le palapala i se mamao e 2 cm mai le tasi. E talafeagai le ufiufi o fatu ma le milimita o le eleele.
  4. Ufiufi le atigipusa i se ata tifaga po o se tioata ma tuu i se nofoaga mafanafana, susulu, mo se faataitaiga, i luga o se windowsill. O le maualuga o le taumafanafana mo le totoina o fatu e 20-22 ° C. E tatau ona aloese mai le faʻasusu tele.

Togalaau Tausi

O le amataga muamua o le salvia o le a aliali mai i le 14-20 aso talu ona toto fatu. Mai lea vaitau, ata tifaga poʻo tioata o le a le toe manaʻomia. O le mea lea e le amataina e le laau laau le vevelaina o le mama, e tatau ona faʻaitiitia le vevela i le 16-18 ° C.

Afai e totogo pupuu i le taumalulu, e fautuaina e faatulaga le faʻamalamalamaina laʻau mo laau. E tatau ona faʻamalosia le fufulu ina ia naʻo le pito i luga ole susu e faʻamamaina. A faʻamaligiina le suavai, e tatau ona e aloese mai le maua o vai i luga o le laau.

I ni nai vaiaso talu ona tulaʻi mai le fuʻa, e aoga le fafaga. Fertilizers faʻatasi ai ma se faʻalavelave matūa o meaola ma vailaau oona e tatau ona filifilia.

O se fua o laau e faia pe a oʻo mai se laupepa lona lua. E talafeagai ina ia mafai ona aveese laau vaivai, ma fualaau malosi e tafe i ni pusa eseese. Pe a totoina ni laau totō, e tatau ona tanumia sina tipu i le palapala. O lenei mea o le a faamalosia ai le aʻa.

A maeʻa ona faʻaalia mai le tolu o laʻau, e tatau ona faia le pine ina ia mafai ai e laau o le lumanaʻi ona vevela ma pala. Ina ia faia lenei mea, totoina le pito i luga o le fana.

Totoina o laau i luga o le eleele

A o lei totoina le salvia i luga o le saite, e tatau ona masani le laau i tulaga masani. Amata le faʻamalosi e tatau ona 15-20 aso aʻo lumanaʻi.

Muamua e tatau ona e tatalaina le faamalama i totonu o le potu o mea e ola ai, mo le 10 minute. Ona fautuaina lea ina ia faateleina le umi o le taele i le ea i le afa itula. A oʻo mai le mafanafana o le tau, e manaʻomia ona totoina fualaau i fafo. O le umi o le nofo i luga o le auala e tatau foi ona faateleina lemu. E mafai ona tuʻu i fafo fafo o le fale i le po, pe a oʻo i le maualuga o le vevela i aso uma e sili atu i le +7 ° C.

Pe a faʻatumauina le mafanafana o le tau, e mafai ona faʻaleleia le totoina e tatala ai le eleele. Mo salvia, e tatau ona filifilia se nofoaga lanu ma eleele lelei. A e totoina fatu i luga o se 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e amanaʻia ituaiga o laau:

  • Atinaʻe malosi o salvia. E talafeagai le mafaufau i lona tulaga i le taimi muamua ina ia le faalavelaveina e le laau ia mea totō. O le mamao mamao i le va o fatu toto e 30 cm.
  • Agavaʻa i le tuʻuina atu. O le vaega pito i lalo o le tipu e mafai ona fufuluina i le eleele ina ia saʻo le salvia.

O isi tausiga e aofia ai le faʻafeusuaʻi masani, faʻamaʻaleleina vao ma vavalalata ile palapala, faʻapena foi ona fai i luga o luga o laʻei ma fomaʻi faʻapitoa.

E leai ni faigata faʻapitoa i le tupuina o salvia mai fatu. E na o le totoina o mea ma fanua lafulemu e manaʻomia, faʻapea foʻi le tausiga ma le tausiga lelei. Ma mo lenei laau toto o le a fiafia i fualaau susulu susulu mo le tele o masina aʻo lei amataina le kiona.