Fualaau aina

Totoina o tamato i totonu o le lauʻeleʻele: o tulaga sili ona lelei mo le mauaina o se seleselega mauoa

E fia ni faigata e manaʻomia e le fai togalaau ona faʻatoʻilalo ina ia mafai ai ona iai fualaau faisua i lana kesi! A uma, o le totōina o tamato i totonu o le fale lauʻeleʻele e manaʻomia ai se auala talafeagai ma foʻia le tele o faʻalavelave. E taua le saunia lelei o fatu ma moega, e faʻamaʻi ai, toto laau, ona faatulaga lea o se tausiga ma le tausiga lelei o laau totō. Ae ui lava i nei atugaluga uma, o le totoina o tamato i le fausaga o polycarbonate o se tasi lea o galuega sili ona lauiloa a le au faifaatoʻaga. O mea e tatau ona e iloa ma mafai ona maua se seleselega lelei, auala e totō ai tamato i totonu o le kiona - o le a matou faʻamatalaina mulimuli ane i le tusiga.

Greenhouse sauniuniga

O tuutuuga o le a tupu ai le fua o laau o le mea aupito sili lea ona taua i lona tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua. I le faagasologa o le sauniuni o le falemalama, e taua le gauai atu i le palapala, microclimate ma ave ni mea e faʻalelei ai. O le a tatou malamalama i faʻafanua uma lava.

E te iloa? I le taimi muamua, o fuamato na mafaufauina o fualaau leaga. Sa fefefe o matou augatama anamua ia i latou i le atuatuvale, ma o le aganuu i aso nei ua maua muamua le tulaga muamua i le numera o gaosiga i luga o konetineta uma. Mo le tausaga, e aoina tagata i le 60 miliona fua mai fanua ma moega o le paneta.

Tuʻu atu i po malulu o le vaitau e te manaʻomia ai ona totō tomato i totonu o le fale lauʻeleʻele, e fautuaina e tausia nisi greenhouse shelter. E masani lava, mo lenei faʻamoemoe, faʻaaoga le masani polyethylene film, lea e faʻafefe i luga o le fausaga i le 2 laulau. Ua fautuaina e le au faifaatoʻaga poto le tuua o se vaalele i le va oi latou. Ua faia lenei mea e faia ai se mea lelei i totonu o le fale ma puipuia ai le paʻu i totonu. Ae ia manatua o le vevela o laau toto o le a le mafai ona atinaʻe lelei, o lea e tatau ona tuʻuina atu ai faamalama vavae i itu uma.

Afai e te fuafua e auai i le totoina o tamato i le taumalulu, ia tausia ni moega moli faaopoopo. A aunoa ma lea, o le a le totogo laau ma fua mai. E le gata i lea, o se itu e sili ona taua o le faʻapalapalaina o le potu. E faʻamaluluina i se vaifofo faʻavaivaia o le paluga pāpā (i le fua o le 1 g o le vailaau faʻasaina i le 10 lita o le vai) i le taimi lava e leʻi totoina.

Sauniuniga o eleele mo le totoina

Mo se moemeti o se nofoaga sili ona manaia ma oneone oneone manava, lea i le tausaga talu ai sa leai ni mea e ola ai. E taua tele le fesuiaʻiga o le vaomatua aua o meaola ninii o loo totoe i le lalolagi e sili atu ona ono fasiotia tamato.

E taua! O le totoina o togatogo umi i le nofoaga lava e tasi e fesoasoani i le faʻamaʻiina o le eleele. Mo lona alkali, e fautuaina e le au atamamai e fufuluina le fuzzi iloa, falaoa o le dolomite po o le paʻu tuai i luga o le nofoaga. Mai le 150 i le 300 g o mea o le a manaʻomia ile sikuea sikuea.

I le tautoulu, a maeʻa le seleselega, ua fautuaina e le au atamamai e aveese ia toega o pito mai le togalaau ma aveese le sefulu senetimita o le eleele. Aua e te popole i le lafoina o le vaega lafulemu. E tāua tele le faia o lenei mea mo le puipuia o le faʻamaʻiina o fualaʻau ma faʻamaʻi muamua. A maeʻa lena mea, e tatau ona faʻamaʻi le vaega vaevaeina i se vaifofo o le copper sulphate, lea ua saunia i le ratio o le 1 sipunni i se pakete vai. A uma ona faʻasusu, e tatau ona faʻamaʻaina le eria ma minerale. Mo lenei mafuaʻaga, ua fautuaina le potassium sulfate ma superphosphate mo tamato (20 g ma le 50 g i le sikuea mita, taʻitasi).

E mafai ona faia galuega sauniuni i le tautotogo. Ae i lenei tulaga, e tatau ona amata ia Mati. E tasi le vaiaso ao le i totoina fatu o tamato i totonu o le fale lauʻeleʻele, e tatau ona vavalalata ma faamama le eria mai vao vao. Ona sosoo ai lea, ina ia mafai ai ona totogi le meaʻai i le taimi o sauniuniga o le lalolagi, ua fautuaina e faaopoopo le humus. O lona aofaiga e faʻalagolago i uiga faʻapitoa o le tino. I luga o vaipanoa maoaʻe mo sikuea mita taʻitasi o le a manaʻomia ona sasaa pe tusa o le 8 kilokalama o le vailaau ma faʻaopoopoga se tioata o le malala. Ma luga o eleele faʻamafanafanaina, e mafai ona e maua i le 3 kilokalama o humus.

O nisi faifaatoaga latou te fetufaai le aafiaga o le faaopoopoina o se paluga o le vaitafe o le vaitafe, paʻu ma le vao i le togalaau. E maitauina i luga o eleele vaivai, e tatau ona ave uma vaega i le afa o pakete, ma i luga o pusa paʻu e tatau ona sui le eleele vaʻaia.

O afea e totō ai?

O fua o le totōina o tamato i totonu o le fale lauʻeleʻele e faʻalagolago i le maualuga o le vevela o le palapala ma le ea, o le tulaga o le totō ma (aua neʻi foliga mai o talitonuga faʻasaga) fautuaga mai le Kalena masina. O le a tatou malamalama i faʻaaliga i laʻasaga.

Tuutuuga o le totoina o laau

O le i ai o se fale koli i luga o le 'upega tafaʻilagi e mafai ai ona e maua ni fua fou i luma atu. Ma o le seleselega e tamaoaiga, e tatau ona e mateina le taimi o le totoina. E faʻalagolago i mea e faʻaoga ma mamanu. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o greenhouses, e tatau ona tupu le totoina i le faaiuga o Aperila. Ae i totonu o potu e faʻapipiʻiina i totonu o se faʻavaa faʻapipiʻi o le polyethylene, e lelei tele le faia o lenei mea i vaiaso muamua o Me. O le taimi tutusa e tatau ona e matauina ma pe ae fuafua e totō tomato i totonu o se fale lauʻeleʻele polycarbonate. Afai o le fausaga e le maua ai ni fale faaopoopo ma mea faʻavevela, o le totoina o fatu e sili atu ona lelei ile faia i le afa lona lua o Me.

E taua! Afai muamua i totonu o le greenhouse, e iai ni faʻafitauli o le faʻamaʻiina o le tomati e ala i le tuai o le paʻu poʻo isi faʻamaʻi faʻamaʻi, i le tausaga a sau, filifili ituaiga vailaʻau faʻasaina mo le totoina. E aofia ai: "De Barao", "Opera F1", "Virtuoso F1", "Boheme F1", "Darnitsa F1", "Cardinal".

O se taimi lelei mo le totoina o tamato e faalagolago lava i luga o le tau o le itulagi o loʻo i ai le saite. O le faamasino mo oe lava: i le itu i saute i le ogatotonu o Mei, ua uma ona mafanafana ma tamato e mafai ona totō i greenhouses le masani ai e aunoa ma le lagolagoina o polyethylene, ae i le itu i matu o vaega i lea vaitau ua malulu lava ma o le vevela ua leva ona faatalitali o le a latalata mai i le taumafanafana. I le faaopoopo atu i ai, e taua le taulai atu i le setete o le eleele, faapea foi ma le vevela o le ea i totonu o le greenhouse. I le tulaga lelei, e tatau ona vevela le eleele i le falemaʻi 15 ° C, ma le ea i le 20 ° C.

Faailoga ma foliga vaaia

O le i ai o tulaga ua taua i luga e le o se taifau. A uma mea uma, e masani lava ona tupu le tau mo le totoina, ma e le i saunia nei laau. O le mea lea, e taua le fuafua o galuega uma i se auala e maua ai le fegalegaleaiga o auala talafeagai. Malosiaga tele i le totoina o aʻa ma aʻafia lelei aʻa, mafiafia ma malosi. E tatau ona iai ni laʻau moni se 6 ma e le itiiti ifo i le 2 palasi fugalaau. Ua talitonu tagata popoto e oʻo i le fasefulu-aso tamato e lelei mo polycarbonate greenhouses. Malosiaga e toto laau, pe a ma le 50 aso.

E te iloa? O le tagata o lo o umia faamaumauga o se tagata e tolu-kilogram ua tupu i luga o se faatoaga a Wisconsin i le Iunaite Setete o Amerika.

Talosaga i le kalena o le masina

O nisi o fai togalaau e le faʻalogo i fautuaga a tagata suʻesuʻe, ma i le taimi nei, o le masina o le mea sili lea ona taua e aafia ai olaga uma i luga o le paneta. O le mea lea, afai e te manaʻo e maua ni laau faigata ma e oʻo lava i se seleselega tele, aua le faʻavalevalea e tepa i le kalena o le masina. O iina o le ae maua ai e le gata o fuainumera, ae o vaega foi o le Moon, ma se lisi o galuega fautuaina i se aso patino. Manatunatu i fautuaga a tagata suʻesuʻe mo le 2018:

  • 6.10 ma Ianuari 30, e sili ona lelei le totoina o fatu tumato mo fatu laau;
  • 14.16, 18, 24, 26, 27 ma le 28 Fepuari, e mafai foi ona faatino le luluina o fatu;
  • Mati 3, 4, 10, 12, 20, 25, 30, 31 o le taimi sili lea mo togatogo uma o togalaau ma tamato;
  • Aperila 8, 12,13, 22, 26, 27 ma le 28 o aso talafeagai mo le totoina o tomato i totonu o greenhouses;
  • Me 9, 15, 19, 24,25 lelei mo ia taualumaga i nofoaga e sili ona lelei.

O le mea sili ona leaga mo soʻo se galuega i luga o le togalaau o le tomato i le 2018, e taʻua e le au suʻesuʻe fetu vaega o le masina fou ma le masina atoa. Ua faamatalaina lenei mea i le mea moni e faapea o le masina "ua matua", ma o le malosi taua o laau totō e taatia i lalo. A o faagasolo lenei vaitaimi, e foliga mai o le leaga o le faaleagaina o aʻa ma aʻa o laau toto e mafai ona oo atu ai i lona oti. Fai mai tagata popoto o fatu na totoina i lenei vaitau e maua se polokalame e atiaʻe i lalo. O le taunuuga o se mea mamana malosi ma o se mea vaivai vaivai. Fualaau faisua e lelei mo lenei vaitau, ae le o tomato.

E taua! O le tulafono autu o le totoina o tamato i totonu o le falemaua poʻo le avanoa avanoa i le va o laina ma togavao. E leai se mea e le mafai ona faʻafefe ai, ona o le a mafatia le vao ma le leai o se la ma se avanoa mo le faʻatulaga lelei o vao.

E faapefea ona totō tomato i totonu o le fale kosi?

Ae e te leʻi amata totoina tamato i totonu o le fale lauʻeleʻele, e taua le gauai atu i le tele o laau toto. A maeʻa, o le tau e faʻalagolago i lona maualuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le siʻosiʻomaga e talafeagai ma le 2 laina ma le afa mita le mamao i le va oi latou e fetaui lelei mo le faʻapuʻupuʻu vave o totoga. I le va o pupu o le laina e manaʻomia le tuua e oo i le 40 cm. O na tamato e sili ona totoina i tafatafa o le nofoaga o le lauʻeleʻele.

Mo faʻatoʻaga ma le faʻatapulaʻaina o le tuputupu ae, e fautuaina foi e tagata atamamai se faiga faʻafaifaʻatasi ma se tulaga faapena, naʻo le va o vavao e tatau ona e solomuli i le 25 cm. E mafai ona totō ituaiga eseese ile tasi pe lua stalks. O le auala muamua e maua ai le lautele o le aisle e oʻo atu i le 80 cm, ma le mamao i le va e oʻo i le 60 cm. Ma o le filifiliga lona lua e faʻatinoina e ala i le faʻalauteleina o vaeluaga i le va o le vao i le 75 cm.

Afai e te manaʻo e tuʻufaʻatasia ituaiga eseese, aua nei galo e amanaʻia le faʻamalamalamaina oi latou taʻitasi - e le tatau i tagata tuaoi ona faia le ata ma le le mautonu. O tagata iloga o fualaau aina faila e tuʻuina i luga o le pito o le fausaga ni paʻu i luga o le pito i luga o le fausaga, ma o tagata maualuga e totōina i le ogatotonu (ma sili atu ona vavalalata i le vavae).

E te iloa? O le talatuu o le oona o tamato na faʻaseseina e le American colonel Robert Gibbon. Na tupu lenei mea i le 1820, ina ua faʻaalia e se tagata militeri, o le tetee i se faaiuga a le faamasinoga i luga o laasaga o se tasi o faamasinoga i New Jersey, na 'ai se pakete atoa o fualaau suamalie mafiafia. Na faʻamoemoe le tamaloa e afaina. O se vaega e lua selau afe na potopoto e matamata i lenei matamata. O nisi o tamaitai na le mautonu, aʻo isi na valaau i fomai e galulue i tafatafa o le toa toa.

A e faʻamoemoe i nei faʻaaliga, e mafai ona e alu tuusao i le sauniuniga o pupu e tulaʻi ai. E faia i le loloto o le 15 cm. E le faʻaaogaina fugalaau pei ona faia i le taimi o sauniuniga o le palapala. Afai e manaʻomia, o le afa o se ipu tioata laupapa e mafai ona sasaa i totonu o vaieli taʻitasi ma faʻafeinu i vai mafanafana ma lelei.

E le gata i lea, mo le totoina o le eleele vevela, ituaiga o tamato eseese e pei o: "Sugar Bison", "Grandee", "Raspberry Giant", "Golden Domes", "Honey Drop", "Cosmonaut Volkov", "White Pour", "Novice "," Marina Grove "," Persimone "

O le totoina o laau e tatau ona faia ma le faaeteete, ina ia le faaleagaina ai le ufiufi o le eleele ma ia aua nei faaleagaina ia gaʻo. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona susu i le tele o le vai muamua. A maeʻa lena, tuu ia laau i totonu o lua ma faatumu i eleele fou. E le fautuaina e le au atamamai le tele o laau toto. O lenei mea o le a aʻafia ai lo latou alualu i luma ma le tuputupu ae. Ae ina ia mafai ai ona ola malosi ia pu, e tatau ona totōina i se tulaga. I le aluga o taimi, o aʻafiaga faaopoopo o le a faʻaalia i luga o le totogo, lea o le a fesoasoani i le mafai o tamato.

Faʻaleleia tausiga mo tipu

Ia, atonu e te iloa o le saʻo totoina o au feʻau i luga o se toga tōmato e le muta. A maeʻa le faʻavaeina, e mafai ona e malolo mo le 3-4 aso e aunoa ma le faia o se gaioiga. Ma amata loa ona faʻamaʻa, laei, garters, pasynkovanie ma, mulimuli ane, seleseleina.

E taua! Pus mo moega tomati e matua afaina lava - le tele o meaola ninii ma pateni o iniseti leaga e ola ai, lea o le a aafia moni lava i faʻamaʻi. E fautuaina e tagata tomai faapitoa le faʻamaina o laau totō ma le humus.

A maeʻa aso e fa aso faʻapipiʻi ona totoina, e mafai ona e faʻamamaina laau. Ia e iloa o le susu e tatau ona tele, ae le masani. A leai, o le susu ma le vevela vevela e aofia ai meaʻai ma faʻamaʻi. Aua nei faʻafefe moega ma faʻavaivai i taimi uma, aua o isi mea e lamatia ai le afaina o fualaau aina ma le maualuga o le pala.

A maeʻa le 5 aso talu ona totō fatu laau totō, e taua le tatalaina o le moega, ma a maeʻa le 14 aso o le a manaʻomia ona ola i luga o fualaʻau. A o faagasolo lea vaitaimi, e manaʻomia e le 'au talavou le gaʻo, phosphorus ma le potassium.

Afai e te manaʻo i fatu maualuga mo le totoina, ona faia lea o ni nai vaiaso talu ona maeʻa, o le a latou manaʻomia se pusa e lagolago ai. A le o lea, o le a paʻu le pupu i lalo o le mamafa o lo latou mamafa. Peitai e le manaomia e laau e maualalo le ola i totonu o lenei auala, ona o la latou lala lelei, o loʻo faia ai se pale matagofie.

A aʻafia e laau le maualuga o le 25 cm, aveese le faʻaalia o le gaioiga i le va o le laulaʻau ma le au. Ua fautua mai tagata tomai e tuua le na o le laʻititi lalo ifo. Ua faia lea mea ina ia mafai ai ona fausia se togavao o le 2 pi. E masani lava ona fautuaina lenei mea pe a oʻo i se faʻalavelave matuia i le vaitau tutotonu. I le asō, e toʻatele na vave amataina le fatuina o fatuga e le manaʻomia ona taʻe. O lea la, e leai se mea e tupu.

E te iloa? O se feeseeseaiga atoa na tupu i Amerika e uiga i le uiga o le tamato i le 90 o le 19 seneturi. Sa manatu faasaienitisi saienitisi o fua e pei o vine, o tagata faatau e avea ma fua, ma le Faamasinoga Sili a le Iunaite Setete o Amerika - fualaau faisua. O le mafuaaga mo sea faaiuga na tauamiotonuina e tiute faaleaganuu lea na faaeeina mai ai fualaʻau faaulufale mai.

I le faagasologa o le tuputupu ae o se tamato i totonu o se fale lauʻeleʻele, e taua tele le asiasi i lea taimi i lea taimi le vao mo le atinaʻeina o faailoga o faʻamaʻi pipisi. Afai e maua se mamanu talitutusa, e tatau ona vave aveʻeseina vaega o loʻo aʻafia ma togafitia togafiti faʻamaʻi. Ua faamaonia lelei: "Skor", "Fundazol", "Maxim".

O nisi o faifaatoaga o fualaau faisua e tele ni faʻamoemoega i luga o le fale lauʻeleʻele, e oʻo lava i le masalosalo o le itiiti o le faʻalavelave i le tekinolosi faʻatoʻaga e mafai ona maua ai se fua lelei tele. O le iloaina o togafiti ma tulafono faavae o le totōina o fatu ma tausia, o le ae mafai ona aloese mai mea sese ogaoga.