Laʻau

Vaʻaia vao ma isi auala: togalaau, faʻamalosi, faʻafefiloi

O le mea matagofie, matagofie ma le manaia o le cyclamen e le gata o se teuteuga o le fale, togalaau, ae e faʻaaogaina foi i totonu o aganuu ma faʻataʻitaʻiga faʻapitoa. I aso nei, ua iloa e le lalolagi le tele o ituaiga o laau, ae o mea tau togafitiga ua naʻo totonu o le vaomatua. O le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o fugalaau mo togafitiga faafomaʻi ua oʻo atu ai i le mea moni o nisi ituaiga o meaola ua lisiina i totonu o le Tusi Ulaula.

Cyclamen vaomatua ma isi ituaiga togalaau

Cyclamen ua faʻavasegaina o se aganuu teuteu, e faʻapena ona matagofie le fugalaau. E tele ituaiga o ituaiga ma ituaiga o kulupu. Fugalaau e ese mai le tasi i le isi, foliga o le galueaina ma le tausiga, faapea foi ma le lanu. Talu ai nei, o lenei fugalaau lea na amata ona fiafia i le lauiloa tele, lea ua vave ona tuputupu ae i tausaga uma.

Alpine violet forest

O a foliga o le cyclamen

O le cyclamen o vaomatua o se mea e sili ona lelei nai lo ona aiga i ni mea laiti laiti. O le aiga o Mirsinov e afua mai i Asia Itiiti, le Sami Metitirani ma North-East Aferika. O le fugalaau e taua foi o le violet alpine ma le gorse. O nei laʻau faʻapitoa o loʻo i ai ni fulu, o ni fatu laʻau e pei o se fatu e pei o le fatu. O fugalaau e lanu piniki, faʻalanoa lelac tasi ma mata lanu. I le tautala i le cyclamen, o lona uiga o lona igoa, e le iloa e le au fai togalaau.

Faamatalaga o mea masani masani

Gymnocalycium: faʻafefiloi ma isi ituaiga o laau totō ma cactus tausiga i le fale

I aso nei, e sili atu ma le 50 ituaiga o violet alpine. O i latou uma e ese i foliga matagofie ma lanu lanu.

Cyclamen vaomatua

O se fugalaau o lenei ituaiga o le vao, e mafai ona e faʻafetaui i totonu o le vaomatua. O laulaau e lanu meamata lanu i lanu, lapotopoto faʻatasi ma fusi lanu mama. O laʻau pito i lalo o le lanu viole, o le pito i lalo e lagisagi pe fusi. O lenei meaola e fuga mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le tautotogo. I le taimi o fugālaʻau, e tuʻuina mai ai se manogi manogi matagofie ma se meli.

Cyclamen Kos

O tagata nonofo i le Krasnodar Territory ma Adygea ua masani lelei i le kosme cyclamen. O lenei fugalaau i nei nofoaga ua faatauina tele i luga o le auala tele o Dzhugba ma maketi i le Aso Valentine ma le Mati 8. I le natura, e mafai ona e feiloai i ituaiga o meaola i luga o mauga ma mauga o le Caucasus. O le fatu e tupu i le 8 cm. O laulaau e paʻepaʻe sinasina. O fugalaau e sili ona lila, ae o loʻo i ai foi ni paʻepaʻe.

Dryak, vasega Kossky

Cyclamen mix

Se fugalaau manaia ma lanu lanumeamata lanumeamata, lea e faaalia ai se mea manaia matagofie. O le toʻatele o faifaatoaga amata e talitonu e le mafai ona tupu lenei ituaiga i le fale. Ae, e pei ona faaalia i le faatinoga, e le o lea. Mo i latou e iloa nisi togafiti, ia tupu se fugalaau e le faigata.

O le ituaiga na fafagaina e le faifaatoaga ma o se vaovao lauiloa ma se fua faatatau o le alualu i luma.

Faʻalogo lelei! O fua o le vailaʻau cyclamen o mea oona.

O le laau e ola i le 15 cm. E fuga i tausaga uma, aemaise i le taumalulu. O laulaau o le vailaʻau mumu e lanu meamata ma lanu auro ma le lanu. I luga o mamanu malolosi o fugalaau lanu eseese e fai.

Cyclamen Kuznetsova

O lenei fugalaau uiga ese e mafai ona maua i na o sina teritori laitiiti o Crimea. E leai se isi mea e mafai ona totōina ai ituaiga, aua o le a le tupu. O lau o le Cyclamen Kuznetsov e lanu meamata lanu meamata i se lanu papaʻe. I le pito i lalo, o la latou paolo e lanu viole. O le laau e amata ona fuga i le faaiʻuga o Fepuari.

Kuznetsov alpine violet eseese

Ae o isi ituaiga, o loʻo i ai pea le tele o latou. O le sili ona lauiloa o Patio, Persian, Salamalu, Lulu ma le tele o isi.

Faʻatau pe leai

E toatele e masani i lenei fugalaau ma e manaʻo e taofi i le fale. O loo matua manaomia lava. O se tasi na te totoina i luga o se faamalama sill, i se togalaau togalaau, ma se tasi e fiafia i lana vaaiga i nofoaga masani o le tuputupu aʻe. O se taunuuga o lenei lauiloa, e toatele o loo mafaufau pe o le 'aumea o le oona pe leai.

Aisea e le toto ai le cyclamen: o mafuaʻaga autu ma metotia o le toe faaola

O faufautua atamai e manatu o lenei fugalaau e le gata o le matagofie, ae faapena foi i se auala ofoofogia, e tuufaatasia ai mea leaga ma le faamaloloina. O tupe o loʻo i ai lenei faʻatoʻaga ua faʻaaoga lelei e faʻafefe ai faʻamaʻi e tele.

Talu ai o le glycoside o loʻo iai i le aʻa o le cyclamen, o le laau e oona ma e tatau ona faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi.

Faʻalogo lelei! E matua faasaina le faʻaaogaina o le fugalaau mo togafitiga na o ia lava, talu ai o laʻititi lava faiva ma se faʻaletonu e le aoga e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga le lelei.

Faʻamatalaga lata mai i le talafaasolopito o le faʻaaliga

O le ituaiga na maua muamua i luga o mauga o le kiona i Isaraelu. I Egelani, na amata ona ola le laau i totonu o ipu i le ogatotonu o le 19 seneturi, e ui i le mea moni e faapea o le mea na tupu. I le 1650, na sau ai le laau i Europa ma amata mai i lena taimi na amata ona manaomia, lea o loo agai pea i luma le alualu i luma. O aso nei e mafai ona e maua lanu eseese. E mafai ona tasi le lanu, lua-lanu, ma se tuaoi, o le tele-lanu lanu, ma e le o le tapulaa lea. O loʻo galulue pea tagata faʻasalalau i le faʻasolosoloina o ituaiga fou ma lanu eseese.

E mafai ona faʻaleagaina le cyclamen i luga o le auala

Hibiscus togalaau poʻo le rose rose - meaola e ola i le laufanua
<

E toatele tagata e mafaufau pe a fuafua e tupu mai le cyclamen pe mafai ona totoina lenei fugalaau i fanua matala. I le teritori o Rusia, e le masani ona mafai ona fetaui le uila i totonu o se fugalaau, talu ai o le fugalaau e sili ona taua o se fale i totonu. Ae, e ui i lea, o le tupu aʻe o lenei fugalaau i totonu o le fugalaau e mafai ona mafai, e tusa lava pe o le taumalulu.

Faatoaga le malulu

Faatoaga mai le vaomatua mai le amataga o le tautotogo seia oo i le tau o le autumn, o lona uiga, toetoe lava o le taumafanafana uma e fiafia i ai ma lona foliga vaaia matagofie. E eseese a laʻau ma e latou te faʻafeiloaʻi lelei ia lauulu. O laau toto e iloga i fualaau suamalie ma malolosi, o loʻo i tafatafa ane o le palapala. O le mea sili ona aoga o cyclamen e togafitia i le malulu o lona manogi e le mafaamatalaina, lea o le a fiafia ai le fai togalaau mo se taimi umi.

Cyclamen elegans

<

Cyclamen ivy: totoina ma tausi ile eleele

O se tasi o ituaiga sili ona manaia o le lulu o le cyclamen. O lenei fugalaau e sili ona lelei ona malulu ma meatotino fugalaau. E mafai ona e totoina ia uila i luga o le auala poʻo le fale.

E tusa lava po o le a le nofoaga, o le tupu aʻe o le fugalaau e le manaʻomia ona sili ona tausia lelei. E lava le saunia lelei o le eleele ma faʻafeinu i se taimi tatau, fafaga faʻaleniina, aveese fugalaau uamea, ma faʻagasolo faʻamalosi i le tele o taimi.

E faapefea ona fua

A oʻo ina ola le uila i totonu o le togalaau, e mafai ona faʻasalalau e le pusa, e faia i ni auala se lua. O le tasi o le vavaeeseina o le tui o loʻo i ai, o le isi o le faʻaaogaina lea o lala.

Fatuina fatu

I le faaaogaina o fatu, e mafai ona e totoina le laau, ae o le a tele se taimi e alu ai. O fugalaau muamua i lenei mataupu o le a aliali mai pe a mavae le tausaga, e le mafai ona faatelevaveina lenei taimi. Ina ia faʻaleleia le fatu, e tatau ona e fagogo muamua mo le 12 itula i le suka susu poʻo le vai, ma na ona toto i latou i le eleele.

Tuputupu Aʻe Alpine Violets mai Fatu

<

Faʻasogaina o ni afifi

O le auala aupito sili ona lelei e ola ai se fugalaau e pei o le faʻalauteleina e ala i le vaʻaia. Ina ia faia lenei mea, tataʻi lemu le gaioiga ma totoina i luga o le eleele.

Suiga

I le taimi o le galueaiina o le cyclolamen i luga o le eleele ma i totonu o ipu, e tatau ona toe totoina le laau. E taua lenei mea e faatumauina ai lona soifua maloloina ma foliga vaaia.

O le fesuisuiai o se fugalaau e matua faasaina i le taimi o le fugalaau, ona o soo se gaioiga e mafai ona oo atu ai i taunuuga e le mafaaseseina ma le oti o le laau. Ina ia faia lelei le faagasologa o le suia o le cyclamen i totonu o le atunuu poʻo i totonu o le falemautotogi, e tatau ona e faʻatali seʻia maeʻa le fugalaau ma na o le faʻaauau.

O le toʻatele o tagata e mafaufau pe mafai ona faʻafeiloaʻi le cyclamen i le auala. O le tali i lenei fesili, ioe, e lelei, talu mai le amataga o nei fugalaau na tupu lava i tulaga masani. O le mea lea, e lagona e le uila afi le sili atu ona lelei.

O ni faʻafitauli faʻafitauli i le tuputupu ae i totonu o le togalaau

I so o se laasaga o le tuputupu ae, o le tausiga le talafeagai e mafai ona taitai atu i faafitauli. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te tusia se pulu cymlamen, ona sosoo ai lea e le mafai ona faʻamaonia faʻamoemoega o le tagata faʻatau. O le isi faafitauli o le fesuiaiga o lau ma fugalaau i le taimi o le tuputupu ae. Aisea e alu ai le cyclamen:

  • vevela vevela
  • sili atu le susu;
  • maualuga maualuga.

Bicolor Alpine Violet

<

O le Cyclamen ua manatu saʻo o se tasi o fugalaau taatele. E faigata ona feiloai i se tagata e le iloa le uiga o le cyclamen ma e leai sona manatu i ona foliga vaaia, talu ai e le tutusa o ia ma isi.