Faatoaga faatoaga

Faʻasusuina o vao i le fale

E faʻaaoga tagata uma i lena mea oeto o manu feʻai ma e naʻo zoosi e maua ai, ae o lea ua lauiloa i le fafagaina o manu i le fale. O lenei mea o le a talanoaina i la tatou tusiga.

E te iloa? O le igoa faasaienisi o oeto i le gagana Eleni o lona uiga o le "kamela-kamela."

Fale o le eleele o ituaiga meaola o manu felelei e nonofo i Aferika. O loʻo faʻamalomilo lelei i latou i le taumatau i matu, ma o lea la o le ostrich o le faatoʻaga ua faasolosolo malie ona maua le malosi. A mafai ona maua mai ni meaola e mafai ona maua fuamoa, aano o manu, paʻu ma fululea e taua tele i nisi o pisinisi ma e matua talisapaia i maketi.

O sina mea itiiti e uiga i le talafaasolopito o le falemaʻi o manu

O le mea muamua na taʻua ai le falemaʻi o manu 1650 g. I le taimi lena, o le ostrics sa na o Aikupito i aso anamua. I Saina, sa latou taumafai e faʻailo le ostrich i le seneturi muamua. O le faamaoniga o le faatusa lea o le ostrich i luga o le tuugamau o le emeperoa Saina.

Talu mai le faaiuga o le seneturi XYII, o le ovine ostrich e amata i Aferika.

Ina ua maeʻa le taua, o le ostrics na mou atu i tua ma na o ni nai tausaga mulimuli ane na maua ai se olaga fou.

I le taimi nei i Europa, e tusa ma le 600 faʻatoʻaga.

E te iloa? O le tasi o fuamoa ostrich e mafai ona fafagaina se aiga toatele.

O a ni oona? O le matua o le ostrich

I totonu o faatoaga ostrich o loʻo faʻaaogaina ituaiga tolu o manu: Aferika, Ausetalia ma Saute Amerika.

  • Ostrich Aferika ausia le 2.7 mita le maualuga. O le mamafa o le mamafa o tamaʻi fafine e 165 kilokalama, ma 155 tane. E na o le pau lea o le ituaiga ostrich e faʻafefeteina. O manu felelei e nonofo i aiga o le tane ma le 4 tamaitai. E mafai e se tamaʻitaʻi ona faʻaiʻu i le 10 fuamoa, lea e puʻeina uma ai tamaʻitaʻi ma alii. Hatching e tumau mo le 50 aso. O fuamoa e tele tele, o le lapoa o fuamoa e 12 cm ma le 16 cm le uumi.
  • Ausetalia ostrich e oʻo atu i le lua mita le maualuga. O le averesi o fafine ma tane e 60 kilokalama. Talu ai o tane ma fafine o le emu e talitutusa lava, e mafai ona iloagofie i le vaitau o le tafaoga, e alalaga leotele tama i lenei taimi. O le taimi o le faaipoipoga e amata mai ia Setema ia Oketopa. O le fafine na te fuaina ia fua ia Ianuari, o la latou tama e fai. O le fanau e aliali i totonu o le 60 aso. E mafuli le mamafa o tamaʻitaʻi i le taimi o le faʻalavelave, talu ai e le mafai ona latou o ese mai le faamoega ma fanau.
  • South Ostriches i Saute, po o le manu o Nanda, e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 1.4 m. E le faʻapitoa i mea o loʻo i ai ma faʻateleina vave. O le mamafa o lenei ostrich o le aiga e tusa ma le 30 kilokalama.

O aeto e le lele, ae latou te manaʻomia pea ni apaau, aemaise lava i le taimi o le tauvaga. E fesoasoani fesoasoani e tumau ai le paleni aʻo e tamoe. E le gata i lea, o nei manulele, e le pei o isi ostrics, e tafe lemu, ae aau lelei.

O le Nanda e le gata o meaʻai ma fuamoa, ae o paʻu ma fuamoa.

O le a le faʻamoemoe o le fafagaina o nifo? Ostrich oloa

O susu e fafagaina e aumai ai fuamoa, aano o manu, fulufulu, gaʻo, paʻu, manoa, ma le ostrich.. O oloa o Ostrich e le gata ina faatau atu i maketi.

Ostrich eggs i ai se maualuga taua, ma o le mea moni o nei mea uma ua auina mai mo le faʻaaogaina. Na o amataga po o le tuai o fuamoa e faʻaaoga i le taumafataga.

E le laʻititi fuamoa i moa ma ua saunia i le auala lava e tasi. E tasi le fuamoa ostrich e 30 fuamoa moa ma e oo atu i le 1800. Talu ai o le atigi fuamoa e foliga mai i le launiu, e masani ona faʻaaogaina i mea tau oloa, o lona uiga, e valiina ma vaneina.

E te iloa? O le egg egg ostrich sili atu - 2.35 kilokalama i le mamafa ma 18.67 inisi le lautele - na maua i Saina.

Shell matua malamalama ma umi. E sau o ia i ni lanu se lua - lanumeamata lanumeamata ma lanu samasama-lanu piniki. Laʻu faʻalagolago i le lanu o fulufulu manulele. O aeto e faanatinati i le taumafanafana. E tasi le tamaitai e mafai ona ave pe a ma le 80 fuamoa i le taimi. E amata mai ia Mati ia Oketopa. I le vaitau muamua, o le fafine e oʻo i le 20 fuamoa i aso uma.

I Polani, o fuamoa ostrich e manatu lelei, e mafai ona latou fafagaina le 10 tagata. E tele lava latou te manaʻomia ni falemaʻi.

O le mea e leaga ai, o le faʻaoga o caloric o fuamoa ostrich e maualalo ifo nai lo le moa. E tasi le selau kalama e 118 kcal. O fuamoa e matua maloloina ma tino gaʻo.

E te iloa? Afai e te filifili e kuka se fuamoa ostst, e te manaʻomia le 75 minute.

100 kalama o fuamoa ostrich e aofia ai le 12.5 kalama o le polotini, 11.8 kalama o le gaʻo, ma le 0.7 kalama o gaʻo.

O fuamoa ostrich e mafai ona teuina i le pusaaisa mo le tolu masina. Talu ai ona e malosi lona tofo, e lelei tele le faʻaaoga i le tao.

O le mea e leaga ai, o le ostrich o le fuamoa e le gata o aoga, ae faʻapea foi ma meatotino matautia. O lenei oloa e le fautuaina mo tagata e maualuga le cholesterol. E fesoasoani le laumei i le totoina o toto toto. O tamaiti e faigofie i allergies atonu e paʻu le paʻu.

Ma ia fulufulumanu se ostrich. O manulele ei ai o latou fulufulu i luga oo latou siʻo ma apaʻau. O se tagata matua ostrich e tusa ma le kilogram o fulufulumanu i lona tino. E faʻaaogaina i le gaosiga o faatufugaga ma gaosiga.

O le mea e sili ona taua i le aoina o fulufulu - faʻapipiʻi saʻo i latou i se mamao pito mamao mai le paʻu o le ostrich. E aoina mai fulufulu mai i manulele e oʻo i le tolu tausaga. O fulufulu paʻepaʻe mai le siʻusiʻu ma apaʻau e faʻaaogaina i le fatuina o ni mea e faʻaleleia, mea faʻaoga ma mea teuteu teuteu. E le gata i lea, o fulufulu e faaaoga e aveese ai le pefu mai faiga.

I le Middle Ages, o fulufulu ostrich na faʻaaogaina e faia ai ni mea faʻafiafia ma lavalava o tagata taʻutaʻua. Sa latou selesele tone. O le mea lea, o le toatele o afia aferika na matua faaumatiaina i lena taimi. I aso nei, ua aʻoaʻoina lelei e tagata le auala e faʻaoga ai fulufulu mo teuteu, lavalava ma totonu mo manulele.

O le umi o le fulufulu e le tatau ona sili atu ma le 80 cm. E masani ona faʻaaoga e fai ai se fulufulu fulu.

Meat Ostrich o loʻo sili ona maualuga ma tosina mai ai keke ma tagata o loʻo popole i lo latou soifua maloloina. O lenei aano o manu e pei o le moa i lona fausaga, tofo ma le lanu. E le gata i lea, o le ostrich o meaʻai e maualalo le maualalo o le cholesterol ma se faʻalauteleina o seti o elemene. E leai se gaʻo i totonu - 1.2%. I le taimi o le vevela o togafitiga, o le ostrich o aano o manufasi e suamalie ma vaivai, e ui i mea maualalo maualalo.

Paʻu Ostrich e taua tele i le maketi, ona o se meaola tele. O le paʻu e faʻamalulu, faʻafetaui ma faʻamalolo. E faʻaaogaina e fai ai seevae, lavalava ma mea paʻu. Faatasi ai ma le tasi ostrich matua e mafai ona tusa ma le 1.5 sikuea mita. m paʻu. Ole paʻu Ostrich, ufiufi vae, faʻaaoga mo le faʻaleleia o seevae ma portomone.

Ostrich gaʻo E i ai ni mea totino, e pei o le anti-edema, faʻamaʻi-inflammatory ma le faʻamaʻi manuʻa. Na iloa le faʻamaloloina o le gaʻo ostrich i Ausetalia. E iai foʻi faʻamaoniga e muamua ona faʻaaogaina le gaʻo ostrich i Aferika.

E maua mai le gaʻo e aunoa ma le afaina ai o le manulele i faʻatoaga faapitoa. E aofia ai le Omega-6, vitamini E ma antioxidants. O se vailaau faʻapitoa e faʻamalieina ai soʻo se ita, ona o se mea e faʻamalulu ma faamamāina. E taofia ai foi le matua o le paʻu.

I le amataga o le epithelialisation, o le ostrich gaʻo e faʻaaogaina i manuʻa, aua e faʻamalolo ai le vevela ma le mumu. E mafai ona faʻaaogaina e faasaga i mea e momoe ai ma meaʻai. Faʻasolosolo o tulivae poʻo lima, o le gaʻo e faʻaitiitia ai le afaina ma le tiga.

E le gata i lea, o le gaʻo ostrich e puipuia mai le la, ma faʻamalolo ai iʻila. Mo faamoemoega faʻamalositino, o le manulele manu e aoga tele. E i ai se aafiaga lelei i le tuputupu ae o lauulu ma e mafai ona toe faʻaleleia pe tusa ma le 80% o folasia o lauulu. O se puipuiga lelei lea mo le paʻu. E aʻafia ai le gaʻo i fao ma puipuia le paʻu mai le kiona.

Faʻaaogā le gaʻo ostrich i le taimi o le maitaga ma pe a uma le fānauga, aua o se meafaigaluega lelei tele lea e aloese mai ai i le taimi o le maitaga ma faʻaitiitia ai le toso. A maeʻa le fanau mai, e fesoasoani i le faʻamalolo o manoa.

E tusa ma le 7 kilokalama o le gaʻo e mafai ona maua mai se ostrich.

O le gaʻo Ostrich e matua multifunctional, ma e le o aofia ai foi allergens. E faʻapitoa le faʻaoga ma le le aoga.

O le tele o talosaga o oloa ostrich e le gata i aano o manu, fuamoa, paʻu, fulufulu ma le gaʻo. E oo lava i puʻu ma le pi o le ostriches e faʻaaogaina.

Mai i manoa e fai ai le paʻu e sui ai taimane.

E te iloa? O le manogi o ostrich i Holani na totogiina ai le 80 afe tālā.

O manoa o le Ostrich ma laʻau e mafai ona faʻaaoga e faia ai ni mea teuteu eseese, e masani lava o asoa, uʻamea ma mataupu mo faʻamalosi masini.

O a tulaga e manaʻomia ona fatuina mo mea o loʻo i totonu o manu

E tusa ai ma faila faifaatoaga poto, faʻateleina ma tausia le ostriches e le sili atu ona faigata nai lo le fausiaina o isi moa. Fafaga i latou mo oloa eseese pe mo le faatau atu.

Nofoaga mo le tausiga o le vao

O le fale mo manu o manu e vaevaeina i le faavae ma le aoga, ae mafai ona e maua faatasi ma le mea autu pe afai e le maua e le faifaatoaga moa le avanoa e faamaea ai le potu aoga. I le potu autu ma o le a ola le manulele. E aofia ai le pen ma le incubator. I totonu o fausaga, o se tulafono, o meaai, fuamoa ma faamaumauga o loʻo teuina.

O le nofoaga mo le tausia o le oona e tatau ona faʻamalosia. E talafeagai mo lenei fale i luga o se faavae mausali. Ia mautinoa ia i ai ni faamalama, e pei o le vevela o le tau, e manaʻomia e le potu se faʻamalosi faapitoa. I le taumalulu, o le faʻaleleia o le ea e faʻaaoga ai le pulou ile taualuga.

O puipui o le peni e ufiufi i le palapala pe ufiufi i laupapa lamolemole. O le fola o le laupapa. Mo moega e talafeagai ai le sasaa o se vaega mafiafia o vao ma vaovao.

E taua! O mea faufale uma e tatau ona mamā ma faʻaleleia le siosiomaga.

E tatau foi ona e mafaufau e tatau ona maualuga le fale manu - mai le ulu o le ostrich i le taualuga e tatau ona le itiiti ifo ma le mita.

Laufanua e malolo ma savavali ai

I tafatafa o le potu autu, e tatau ona maeʻa le fausiaina o se paʻu ma se upega.

E fautuaina e faia se peni mo le puipuia o manulele i oneone oneone. E leai ni laau ma vao i le teritori o le peni. Latou te faia se ata lafoia, ma o le nofoaga e savali ai mo oeto e tatau ona susulu lelei.

Aʻo lata ane e manaʻomia foi ona i ai se tasi o poloka ma vao, ae afai ei ai se vao vao lata ane, ona mafai lea ona auina atu manulele e 'ai iina. Afai e leai se nofoaga faapena, ona e totoina lea o le vao.

E te iloa? O le apaʻau o se ostrich e oʻo i le lua mita.

Tuʻuina o fafaga ma meainu

Talu ai o manufelelei o manulele o manulele, e tatau ona e manatu i le tulaga saʻo o le fafagaina o fagafao, aua pe a nutimomoia, o manu laiti e mafai ona lavea e le tasi le isi.

Afai oi ai le tele o manulele i lau faatoaga, e tele ni fafaga e tuu i se mamao e 50 cm i le moa pe 1.5 m le matua ostrich. E faʻamalieina mo le 2/3 o le aofaiga. Mo vao po o vaomago, e manaʻomia ona i ai ni meaʻai faʻalelei. E tumau i totonu o le fale i le maualuga o le 60 cm.

I le avea ai o se tagata inu inu, e tatau ona e filifilia ni meafaigaluega ina ia le pauu ai moa i totonu o le vai. Le lanu sili ona lelei mo tagata inu ua paʻepaʻe. E fesoasoani lenei mea ia Ostrichs vave ona maua ni fafaga fafaga i vai ma fafaga. Mo le laititi talavou e mafai ona e faʻaaoga pusa poʻo fata e pei o ipu inu. E mafai foi ona faatauina.

Faʻataʻitaʻiina faapitoa otometi moli. E fesoasoani lea e laveai le vai. Ole tele o meainu e le tatau ona silia ma le 30 lita. E le taugata tele, ae o nisi faifaatoaga e sili atu le faʻaaogaina o meainu e faia mai mea e gaosia.

E te iloa? I le taimi nei, o le ostrich eye corneas ua uma ona faʻaaogaina e avea ma ata i le ophthalmology.

O le taumafa i le fafagaina o le vao. Aso fai aso

Mo le toe gaosia masani ma le ola, o le ostrich e manaʻomia se fafaga eseese ma atoatoa.

Fafagaina e tatau ona aofia ai ni aʻafiaga, gaʻo, gaʻolaʻo, vitamini ma minerale. E fesoasoani lea i le tino o le manulele e faʻaleleia ai le malosi, faʻateleina le tuputupu ae o sela fou ma masini. E tatau ona iloa e le faifaatoʻaga o manufeʻai e iai le ostrics o loʻo 'ai i luga o se faatoaga, ma mafaufau i le vaitau, auala e tausi ai, tausaga ma le tulaga o le ostrich.

O meaai o fualaʻau e masani ona faʻaaogaina i le meaʻai o le ostrich. O latou o le punavai autu o le malosi, gaʻo ma vitamini.

O le lisi lenei o nisi o mea taumafa o loʻo aofia ai i le fafagaina o fualaʻau:

  • Fuga O fua o lenei fualaau faisua e faʻaaogaina i le foliga o le falaoamata po o le falaoamata. O le kusi e mauʻoa i le maso ma o loʻo i ai carotenoids. E aofia ai foi le palasitika.
  • Wheat O fatu o le saito e faʻaaogaina pe afai e le mafai ona totoina sana. O fatu fatu o le saito e aofia ai le tele o le protein, o amino acids ma vitamini o vaega B ma E. Wheat e faʻapipiʻiina.
  • Barley O le ata tifaga, lea e ufiufi fatu o le cereal, e aofia ai fiber digestible. I le taua, o le cereal e itiiti ifo i le sana ma le saito, ae mafai foi ona faʻaaogaina o cereal mo cereal.
  • Oats Mai lenei paluga vela e kuka ai meaʻai mo manu laiti pe auauna atu i manulele matutua e pei o pata, e taʻua o le oatmeal.
  • O mea taumafa suamalie e aofia ai meaai e maua i vitamini ma microelements.

    Lisi o meaai faigofie:

    1. Greens O le mea lenei o le meaʻai tele. Ua vaeluaina ma ua avea o se tagata matua ostrich ma moa. Naʻo fusi mata e fafagaina. E pei ona faʻaaogaina e le greens le alfalfa, uʻu, pi ma pi.
    2. Nettle. O lenei laau muamua e mafai ona maua i luga o vaomatua, vaitafe ma vaomatua. E aofia ai le protein 4% ma le fiber, vitamini A, B ma E.
    3. Vitamin Hay mai alfalfa, ufiufi ma vao vao. O se meaai atoatoa ma masani lea mo le taumalulu. Vitamini o loʻo teuina pe a faʻamago togalaau. E mafai ona e faʻamagoina i latou i lalo o se puipui. O ia vaomago e teuina i se potu malulu ma pouliuli. Faauʻuina ni manoa vavalalata.
    4. Laulaʻau talatala. E faia faatasi ma le fesoasoani a le lanu meamata ma le vave faʻaalia i le ea vevela. E le afaina tele ai vitamini ma meaʻai. O falaoa falalaʻau e aofia ai pati, polotini, gaʻo siama ma elemene, lea e iai se aafiaga lelei i le tuputupu aʻe ma le mafai o manufelelei.
    5. Faʻatoʻa ma aʻa. O lenei lisi e aofia ai kāloti, pateta, uʻamea ma paʻu palapala. O se punavai tuusaʻo lea o vitamini ma suauu meli lea e faʻasolosolo ai le manaʻoga i le taumalulu-tautotogo. O beets na faʻamanuiaina lelei. E tatau ona kuka ma taofi le kuka i le kuka ma le falaoamata. Carrot faʻamaʻaina lelei. E sili atu le filifilia o kālati mūmū, ona e tele atu mea e iai i totonu.
    Mo le lelei o le gataifale ma le atinaʻeina o meaʻai manu na ave. O loʻo i ai faʻamalosi ma amino acids.

    Lisi o meaʻai manu:

    1. Miliki O susu susu, cheese cheese, susu ma otaota vai mai le gaosia o le pata o loʻo faʻaaogaina. O lenei lauga e aofia ai minerale e faigofie ona faʻafefe.
    2. Iʻa. Naʻo ituaiga o iʻa ma iʻa e le faʻatau pisinisi e faʻaaogaina. Ua nutimomoia ma kuka. O iʻa e aofia ai le 60% o le protein ma 18% gaʻo, amino acids ma minerale.
    3. Taumafa ma le areto. E aofia ai le 50% o le porotini, 11% gaʻo ma le 30% elemene.
    4. Fuamoa o manulele O le atigi fagu o se moa ua tunuina, faʻaputuina ma tuʻuina atu i ni oona e pei o se faʻaofuofu minerale.
    A e fafagaina manu e manaʻomia ona e amanaʻia a latou meaʻai i aso taʻitasi, o lona uiga, ia saʻo lelei le faʻatusatusaina ole aso ole aso ole fafaga. O meaai e tatau ona tamaoaiga i le palatini, calcium ma fuamosa. I soo se tausaga lava, e tatau ona maua e le vao se paleni paleni.

    Matou te tuʻuina atu le laulau o meaai paleni i aso uma mo le ostrich:

    O le mea e manaʻomia mo le taumafa - faamalieina atoatoa o manaʻoga o le ostriches. E tatau ona fuafua poo a mea e tatau ona fafagaina i aso taitasi ma po o le a le tele. E tatau i calorie ona fetaui ma manaʻoga o manulele.

    E sili ona lelei le fai o oe lava meaai, ae e tatau ona e mafaufau i le aoga o meaʻai o elemene taʻitasi o le fafaga, o le mamafa o manulele ma tausaga.

    E taua! Aua neʻi faatagaina le oona oona.

    Fafagaina o le matua matua o manulele e vaevaeina i ni vaitau se lua: gaosia ma leai se aoga. O le taumalulu e le aoga, aua o le ostrics e le o fanau ma e tatau ona tumau le mamafa.

    O le taimi faʻatupulaia e tupu i tamaʻitaʻi pe a maeʻa ona vaʻavaʻai faʻataʻitaʻiga seia oʻo i le isi matāʻupu i le tautotogo. I fafine, pe a maeʻa le fuamoa-faʻataʻitaʻi ma seia oʻo i le isi vaitau o faʻatoʻaga.

    E taua! O le gafatia o tane e faʻafefeteina fafine e faalagolago i le gaʻo ma le soifua maloloina.

    E taua le fuaina o le fua o le fafaga ina ia 'ai i le aso. I le taimi lava e tasi e le tatau ona pa'ū i lalo o timuga meaʻai i meaʻai.

    Talu ai ona o le pisinisi e le o aumaia le paleni paleni mo manu, e mafai ona e faatauina meaai e maua mai mo moa po o pusa fale. O le fafagaina o ogo e manaʻomia ai le mama ma le vai fou. E taua tele le vai i le vevela o le tau. O le suamalie poʻo le vai mafanafana e manaʻomia le sui tele.

    Ina ia puipuia gasegase gastrointestinal i totonu o manu, aua le tuʻuina atu ia i latou ni laʻau susu ma palapala. E tatau ona fufuluina ma faʻagogo i le ea mafanafana.

    E te iloa? O le vao e leai ni nifo. Latou te foloina tamai maamaa laiti ma pebbles e fesoasoani i le oloina o meaai i totonu o le manava.

    Vaega o tausiga mo ogo i le taumalulu

    O aumei e maaleale i fesuiaiga o le vevela vave, ae i le taimi lava e tasi latou te tetee ai i le malulu i lalo o le 30 tikeri. Ae mai faʻataʻitaʻiga ma manu felelei e mafai ona maʻi. O tamaʻi moa mulimuli e aliali mai ia Setema-Tesema, o lona uiga, aʻo leʻi amataina le kiona. E oʻo mai ia Tesema, latou te ola aʻe ma faʻatautaia. E le gata i lea, o le ogatotonu o le taumalulu ma le toʻa i pulu e le mu.

    I le tau malulu, o le mea autu o le taofia lea o le faitotoa tapuni. При минусовой температуре страусы все равно не отказываются от прогулки. Выпускать их необходимо только на 10 минут и вернуть обратно в помещение.I se tulaga aoao, e le faigata tele ona taofi ni oona i le taumalulu, e pei ona fiafia manufelelei i le taimi o le taumalulu, ma o le malulu e le o se mea e faalavelaveina ai.

    E pei ona e mafai ona e malamalama, e le faigofie tele le fanauina o aeto, ae e matua aoga lava. I le mulimuli ai i nei faatonuga, e mafai ona e saogalemu saogalemu manu felelei i lau 'upega tafaʻilagi.