O le togalaau

Faʻafefea ma pe faapefea ona fafaga faʻaupu

O lenei fugalaau manaia matagofie na maua lona igoa mai le gagana Eleni, ma o lona uiga o le moni - "oso aʻe laau".

E taʻua foi Clematis: "wartwood", "varthog", "tamamatua tamamatua" ma le "clematis".

I le natura, e tusa ma le 300 ituaiga o failautusi. E uiga i nisi ituaiga o clematis e mafai ona maua iinei.

E tufatufaina i le toetoe o konetineta uma. O fugamatis e fuga mai le tautotogo o le tautotogo seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana, ma nisi ituaiga - seia oʻo ina amata le kiona.

O Clematis e lelei mo le teuteuina o tuafale. Oi, e le o tagata uma e iloa le auala e fafagaina lelei ai pe faʻafefea ona faʻamafanafanaina lenei fugalaau.

I lenei tusiga e mafai ona e maua tali i au fesili.

Faamai o Clematis - puipuiga ma le pulea lelei o la tatou 'upega tafaʻilagi.

Saili iinei pe faapefea ona fanau mai le failautusi.

Cleatis teuteuga tulafono: //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/klematis/obrezka-klematisa.html

E faʻafefea ona fafaga faʻaupu

E manaomia e Clematis le tele o meaʻai, ona o le mea moni e fuga tele ma mo se taimi umi, ma toe faʻaleleia toetoe lava o le vaega atoa o luga o le laau i tausaga taʻitasi. Ae e taua le manatua e le tatau ona maualuga le faʻaogaina o faʻatoʻaina o minerale - aumai i ni vaega laiti.

O nisi tagata fai togalaau masani e faapea: afai e te faʻaleleia lelei le palapala, e tatau ona fafagaina le clematis i le tolu tausaga talu ona totoina.

O minerale ma fugalaʻau e tatau ona suia. O Clematis e tatau ona faʻaleleia lelei aʻo leʻi faʻamalosi.

E fafagaina Clematis e fuafua i le atinaʻeina o le laʻau, ae le sili atu ma le fa taimi i le vaitau.

Ia Setema, i le taimi o tapenapenaga, faaopoopo le falaoa o le ponaivi (200 g / m2) i le palapala. O le mea moni o loʻo i ai le maukalama e matua manaʻomia lava le clematis.

A aunoa ma lea, o le a amata ona lanu enaena laulaau, o aʻa ma lala e tupu ai le leaga.

E mafai foi ona e oʻo atu i le 24 kilokalama o le humus mo togavao taʻitasi ae leʻi totoina.

O le Nitrogen e manaʻomia e le laau i le taimi o lona tuputupu ae. Ona o le le lava o le nitrogen, o le paʻu o le clematis atonu o le a faʻaitiitia, o laulaʻau e lanu samasama, faʻavalea i le lanu mumu, o fugalaau o le a laʻititi, ma le lanu vaivai. O fualaau faisua e faʻaaogaina mo lenei ituaiga o fafaga: paʻu (1:10), faʻafefe o manulele (1:15).

E tatau ona fesuisuiai fualaʻau ma minerale: ammonium nitrate, nitroammofoska poo Uurea (15 g / 10 l).

O le potassium o le a faʻaleleia le matagofie o lau fugalaau. Laʻau faʻavalea ma pedicels, o le lanu mama o fugalaau e faʻaalia ai le leai o le paluka. I le tautotogo, faʻaaoga le potassium nitrate, ia Aokuso - potassium sulfate. Fufulu i le 10 l 20 - 30 g.

I le taimi o le fuga, e taofi le fafaga. I le fafagaina o se laau i le gasologa o lenei vaitau, o loʻo e aʻafia ai le faʻaitiitia o le vaitau fuga.

O foliga uma o le totoina o failautusi faitau i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Matou te faia se togalaau aina ma o matou lima: //rusfermer.net/postrojki/sadovye-postrojki/dekorativnye-sooruzheniya/delaem-ogorodnoe-chuchelo-svoimi-rukami.html

Laei i le tautotogo

Fafaga i le tautotogo e le sili atu ma le faalua i le masina.

A maeʻa le fesuisuiaʻi o tipu, ua oʻo i le taimi e fafaga muamua ai. O Clematis i le vaitau lea e sili ona fetaui lelei i le suamalie o le folia ma se vaivaiga vaivai o le urea oona (e oʻo atu i le 3 g i le lita o vai).

E sili le manava i le afiafi po o le timuga o le tau. O le a umi le umi o le susu, ma e sili atu ona lelei le faʻaleleia.

I le tautotogo, ua sasaa le clematis i le susu o le lime e puipuia ai le faʻaleleia o le eleele. Faʻaaoga le 200 g o le kulimi ua faʻafefeteina i le lita o le vai i le 1 sq. M.

Mo le puipuia o faʻamaʻi, 50 g sima sulfate e mafai ona faʻaitiitia ma e tatau ona liligi le vao i se vaifofo i le faʻavae.

Vai le faila i le tautotogo e le silia ma le tasi i le vaiaso, ae taumafai e aumai le vai i aʻa o le laau (o aʻafia o le clematis e oʻo ile 1 m le umi). O fai togalaau faʻapitoa e faʻaaoga le humus i le taimi e faʻafeinu ai.

Clematis Fertilizer

A o leʻi totoina le failautusi, e mafai ona faʻamaʻaina le palapala i le vailaʻau omu, "Omu Universal", o le a le gata ina fafaga ai le laau, ae taofia ai foi le susu ile eleele.

Faʻafefiloi le fugalaʻau i le palapala ona sasaa ai lea o aʻa o le clematis.

I le taimi o le faʻauluina o failautusi, e mafai ona e faʻaaogaina le fualaau faasaina "Zircon", lea o le a fesoasoani i le laau e faʻaaoga i le nofoaga fou. Faʻaaogaina lenei fualaau faasaina e tatau lava ona faʻatatau i faatonuga.

Ina ia puipuia faʻamaʻi, faʻapala le palapala i lalo o se togavao ma se faʻavae i le amataga o le tautotogo po o le tautotogo o le autumn (20 g i le 10 l).

A o faagasolo le atinaʻeina ma le tuputupu aʻe o clematis, faʻagasolo le palapala i lalo o se togavao ma se pese. I luga o le tasi togavao faʻaaoga 3 - 4 lita. O lenei mea o le a puipuia saʻo ai le laau mai le fuga. O le faʻatinoga e faʻatino 2 - 3 taimi i aso uma 14.

O sauniuniga nei e mafai ona faʻaaogaina e avea ma meaai paleni: "Master", "Avkarin", "Mortar-fuga". O lau laau toto o le a maua mai ai meaʻai talafeagai i totonu o le 5 itula i le maea ai o le faʻaleleia.

O le mea lea, afai tatou te faʻaogaina mea uma o loʻo i luga, e mafai ona tatou tusia faaiuga nei:

  • E mafai ona fafagaina Clematis e le silia ma le fa taimi i le vaitau;
  • afai o le totoina oe faʻaaoga fomaʻi faapitoa mo le eleele, e te le manaʻomia le fafagaina o faila i lenei tausaga;
  • E tele fomaʻi mo vaega eseese o le atinaʻeina o faʻatoʻaga. E mafai ona faʻatau i se faleoloa pe faia e oe lava ia;
  • I le avea ai o se puipuiga mo fualaau eseese, e mafai ona faatauina mai fualaau faapitoa i le faleoloa.

O le Rosehip e aoga tele mo le tino ma e tuputupu ae i le tele o tagata i le atunuu. Aoao pe faʻapefea ona faʻaputuina sulu o le rose i la tatou tusiga.

Faʻatoʻa fanau mai Blackberry: //rusfermer.net/sad/yagodnyj-sad/posadka-yagod/ezhevika-razmnozhenie-posadka-uhod-poleznye-svojstva.html

Fautuaga:

  • Taumafai e iloilo le tikeri o le susu o le eleele aʻo le i faʻaofuina. Afai e susu, e sili atu le lelei o le fafagaina o le fafaga: faʻasese le tele o le tele o le faʻasusu i lalo o le vaomatua ma faʻaulu i totonu o le palapala. Afai o le eleele e matutu, amata i le fafagaina o le laau, ona faʻaaogaina lea o le vai faʻaleleia ma toe faʻafouina;
  • Laei faʻapena e mafai ona e kukaina oe lava ia e faaaoga ai vao. Ina ia faia lenei mea, vela laau i le vai ma faʻaauau le vaiaso. Faaaoga le vaifofo e faʻafefe i le vai;
  • fafaga faʻamalosi, taumafai e maua vai i luga o aʻa o le laau. A maeʻa le faʻamaʻele - faʻamalo le eleele;
  • aʻo leʻi faʻamaina se laau, e taua tele le faʻaumatia vao;
  • I le mavae ai o le 7 tausaga, e le mafai e le vai ona aʻafia aʻa o clematis, ma e mate le laau. Ina ia le tupu lenei mea, ia eli se fagu ma se pito i lalo latalata i le laau. Pe a faʻafefeteina fagu clematis o le a faatumulia foi i le vai, lea o le a ulu atu i aʻa;
  • laʻau manogi po o fugalaau fugalaau e mafai ona totō latalata i aʻa o le laau - o le a puipuia ai aʻafiaga o aʻafiaga mai le vevela;
  • i timuga masani, ia ufiufi le vaega pito i lalo o le fale ma fafie. Fai lenei mea pe'ā uma timuga uma - o le a puipuia ai aʻa mai le pala;
  • e tatau ona manatuaina e le mafai ona faʻaaogaina le manulele fou e avea o se faʻala.