Fualaau aina

O le tekinolosi o le vave gaosiga o Beijing, le falalaʻau ma le broccoli i totonu o se kiona

Kapisi - o le fualaau aina autu i le laulau Lusiafaatasi ai ma pateta. E tusa ai ma le au fai meaʻai, o le kāpeti o se tasi o oloa autu o loʻo faʻavaeina meaʻai talafeagai.

Kapisi suamalie e mafai ona fofoina le tele o faamai, faʻaleleia lelei le faʻaalia, ona o le anotusi e le gata o vitamini, ae faʻapea foʻi ma minerale.

O se faletua lelei o le a kukaina le tele o meaʻai gaosi paluga. O lona tuputupu ae i le togalaau - o se faʻamaoniga o le soifua maloloina lelei mo le tausaga atoa e sosoo ai.

O le lelei o le gaosiga o le kesi

Kapisi, e oo lava i ona ituaiga muamua, i luga o le fanua tatala e amata mai ia Aokuso. O le faʻaaogaina o le hothouse o le a mafai ai ona e maua se fualaau fou ia Iuni - i le amataga o Iulai. E lelei i le mafai ona faʻafoʻosaʻo le vevela ma faʻalautele le aso malamalama pe a tatau ai, lea o le ai ai se aafiaga lelei i le tuputupu ae ma le matuia o le kapisi.

Tuputupu vine i totonu o se fale koli, faapena foi sili atu le toʻa mo le mafuaʻaga lava e tasi. I se vaitaimi tonu o le tuputupu aʻe, e manaʻomia ai tulaga eseese o le vevela, lea e matua faigata lava ona maua i le fale. O se fatu lelei - o se faʻamaoniga lea o se seleselega lelei. E faʻapefea ona tupu le kāpeti i totonu o le kiona, mafaufau i lalo.

E uiga i isi togalaau aina e mafai ona totoina i totonu o le fale koli, aʻoga i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Eseese o kāpeti

I tala uma, i totonu o le fale koli sili atu ona lelei le totoina vave o ituaiga kapisi. E mafai ona faʻaaogaina e le gata i salati ma kuka, ae faʻapea foi le inu. O le kapisi paepae muamua - "Dietmar early." E maua ai le seleselega muamua i le 50-70 aso talu ona totoina le toto.

O se taamilosaga lapotopoto, lauitiiti e mafai ona mamafa i le 1.5 kilokalama. E mafai ona e ave i luga le 40 kilokalama mai le 10 sikuea sikuea. m. O le ituaiga taatele i greenhouses gardeners.

O le ituaiga "Hectare 1432" e le taʻe ma e matua manaia lava. Ripens i totonu o le 105-130 aso talu ona aliaʻe pine muamua. Ulu o kapisi lanu paʻepaʻe ma tupu i le 3 kilokalama. E talafeagai mo salakeke, kuka vevela ma le faʻamalosi.

O le seleselega lelei e maua ai le ituaiga "Numera muamua K-206", ua sauni e selesele i le 100-120 aso i le maea ai o le fuʻa muamua. Gaosia i le 40 kg / 10 sq. m, kesi e oʻo atu i le 2 kilokalama. E mafai ona e piki ma uluaʻi ituaiga o ituaiga o kāpeti, fafagaina e tagata mai fafo - Dutch, Farani, Polani, ma isi.

Toto ma tausi

Tuputupu le tipi i totonu o le kiona e oʻo lava ile amataga fualaau faisua. O le tekinolosi o le vave totoina o le kapeti i totonu o le fale lauʻeleʻele e le faigata. Ua lava le mulimuli i tulafono ma iloa nisi o mea faʻapitoa o le tausiga. O le a le taimi e totō ai kāpeti i luga o fatu laau i totonu o se fale kati?

I totonu o le greenhouse, o fatu e totoina ia Fepuari, i totonu o le kiona Ua totoina laau i le ogatotonu o Aperila. O nisi, o tagata atamamai sili ona lototetele, luluina fatu ia Tesema, faʻamaeʻaina fualaʻau i fugalaʻau, aʻo latou mauaina le seleselega i le amataga o Iuni.

Fatu

E oo lava i totonu o le fale koli o le kapeti e tupu mai na o fatu. E faʻapefea ona totoina fua o le vave pati i totonu o le fale kati? Ina ia maua ni laau malolosi, e tatau ona e filifili le saʻo ma totō fatu. Filifili e tatau ona tele ma sili ona pogisa.

A o lei totoina, e tatau ona togafitia - muamua i le 20 minute i le vai vevela (pe tusa ma le 50 ° C), ona faʻafefiloi lea i le vai malulu mo ni nai minute ma faʻagogo. I le avea ai o se puipuiga o maʻi faʻaleagaina, latou te mafaia faagasologa ma se vaifofo o le nitrophoska.

Totoina fatu

E sili ona lelei le lūlūina o fatu mo laau i luga o vaʻa vevela poʻo greenhouses. A oʻo ina totoina le kapeti vine i totonu o le fale lauʻeleʻele, o le tele o taimi latou te faʻaaoga ai meaola. Ina ia saunia le vaʻa vaʻa, e te manaʻomia i le eleele eli se lua i le loloto o le 30 cm ma le 100-120 cm lautele. O loʻo taoto le suavai i lona pito i lalo, ua ufitia i le eleele mai luga. Mo laau e sili ona fetaui ma le mea e tutusa ai vaega o turf, peʻa ma oneone.

Totoina o togalaau

E faʻapefea ona tupu le tipi tipu i totonu o se kiona tiʻetiʻe poʻo lalo o ata tifaga? I totonu o se palapala e vevela i le 20 ° C, o fatu e totoina i le loloto o le 1 cm. O se faʻavaa e iai se ata pito i luga o le 30 cm le seti luga. O le fuālaau muamua na tupu ina ua mavae le 4 asoO lona uiga e mafai ona tatala se fale koli i le ao mo le faʻamalosi o fualaau. O le faʻasusuina o fualaau e le fautuaina peitaʻi. A maea le faʻaalia o le pepa muamua, e tatau ona faʻatūina le vevela i le 2-3 ° C seia aulia le 10-12 ° C.

Pe a amata ona amata le 1-2 muamua manaʻomia le faʻanenefu ma amata ona fafagaina ma fafagaina fatu. I le taimi o lona tuputupu ae fafaga 3 taimi.

O le taimi muamua e fafagaina i le faʻafefiloi o phosphate, fugalaʻau ma le vailaʻau oona, le taimi lona lua - naʻo le nitrogen, ma le lona tolu - aʻo lei totoina fatu i totonu o le kiona - toe faʻaleleia faʻatasi ma le kulimi-potassium-phosphorus. O le faʻasalaga e faia i aso uma i le taeao..

Totoina o fatu i totonu o le fale koli

O le mea e sili ona taua - fualaʻau - ua e matua. E tele lava, o galuega autu i tua. A o le totoina fatu i totonu o le fale koli, saunia le eleele. E le gata i lea, e tatau ona faʻaogaina i totonu o le fale lauʻeleʻele ia moli faʻamalama faʻaopoopo.

Tuputupuina o kapeti vine i totonu o se fale kesi, faʻataʻitaʻiga metotia ia fatuina tulaga lelei, lea ua faateleina ai le mauaina o le lauiloa i totonu o faifaatoaga ma fai togalaau.

Soo

Kapisi o se laau e fiafia i le tele o vai, o lona uiga, o le palapala mo lea mea e tatau ona uʻu, susu lelei. E sili atu le amata ona kukaina i le tautoulu - pe faapefea ona eli i luga, e le itiiti ifo i luga o se tui tioata, i le taimi e tasi e fai ai le faʻamala. E mafai ona avea ma compost humus poʻo manua ma mineral fertilizers. E le fiafia Cabbage ile eleele, o le mea lea, pe a talafeagai ai, i le tautoulu e te manaʻomia e faʻaalu ai lima.

E le mafai ona toto le kāpeti i luga o le fanua lava e tasi i lea tausaga ma lea tausaga. E tatau ona faaaloalogia le suia o fualaau ainaa leai o le ae le maua se seleselega lelei.

O i latou e sili ona lelei o le a avea ma kukama, pateta, aniani, poʻo lekiʻumi, mulimuli ane o le tele o mea aoga e tumau i le eleele.

Totoina o toga

Faʻafeiloaʻi i totonu o le fale lauʻeleʻele e tupu pe a oʻo i le totogo 4 lau, e malosi ma e iai lanumeamata-mauve. Afai o le totogo e mumu lanumeamata i le lanu, o lenei mea e faailoa ai o latou vaivaiga ma le le naunau e toe totoina.

I nai aso ao le i alu ese O laau e manaʻomia sina faʻamalosi. Ina ia faia lenei mea, i totonu o le kiona, o le vevela o le aso e pau i le 16-18 ° C, po - 12 ° C. E masani foi ona faʻalauteleina. E sili atu le ola i fualaau aina e ala i le faʻafefeteina, e le o le lūlūina o se paʻu eleele mai aʻa ina ia le faʻaleagaina. O se pu e faia i le palapala, e sasaaina i le vai ma le faʻamalaʻau.

O se fatu o loʻo sosolo i totonu o le lua, o le eleele faʻataʻamilomilo e matua pupuʻu, lea e mautinoa ai maualuga aʻa fesootai i le eleele. I le va o fualaau e tatau ona i ai se mamao o le itiiti ifo ma le 30 cm. O le taloina o kapisi e tatau ona amatalia i le vaiaso talu ona totoina, pe a lelei le totoina o laau.

Tausiga

O le tausiga o kapeti i totonu o le fale lauʻeleʻele o le faʻafeinu masani lea, faʻaleleia le palapala, fafaga ma tausia le vevela ma le malamalama. Kapeneta e matua malamalama lava-e manaʻomiaO le malamalama o le aso mo ia e tatau ona 14-17 itula. Afai e manaʻomia, e tatau ona dosvechivat.

O le vevela mo le tuputupu ae masani ma le maturation e tumau ile 16-20 ° C. E tasi i le 2 vaiaso o kapisi fafagaina i le otaota solo. O le faʻafefeteina manaʻomia - 70-80%, o le faʻamafavai e tatau ona masani ma faʻateleina.

Ituaiga o kapisi

O le kapisi paepae, e ui lava o loʻo uuina le taʻitaʻa, e le naʻo le tasi. I totonu o togalaau e masani ona e vaʻai i moega i le broccoli, Beijing ma le falalaʻau. O i latou foi e mafai ona ola manuia i totonu o se fale kati.

Beijing

Lasapi matagofie - Beijing - vave, ia e mafai ona aoina pe a uma le 40-80 aso pe a mavae le tulaʻi mai o le tipu. O le faʻatoʻaga i totonu o le kiona o le kāpeti a Beijing o: vevela 16-18 ° C, laufanua lafulafu mama.

E ono aliali mai i le vevela o le 20 ° C, ona faʻaititia i le 10 ° C. O fualaau toto e ola mo le 20 aso i le aso vevela o le 22 ° C ma le po - 16 ° C. 20-aso seedlings totoina i totonu o le fale koli.

E manaʻomia e le kāpuni a Beijing le faʻafeinu masaniO le maualuga o le faʻamamaluina o le 70-80%. O le fausiaina o loʻo faia e tusa ai ma le polokalame 20x20. Faʻamuʻu i superphosphates, humus, ammonia fertilizers ma le potassium chloride e tolu taimi mai le totoina o fatu laau e selesele ai.

E masani ona totōina i totonu o se kaluvaʻai ma kukama ma tamato e pei o se "faʻavao." O le tagata matua e manatu o se kāpeti ulu e tusa ma le 300 g. Ma le tausiga lelei. e mafai ona e aoina mai i le 8 kilokalama mai le 1 sikuea. m.

Broccoli

Talu ai nei lava, ua fautuaina malosi e le au fai meaʻai e aofia ai le broccoli i le taumafataga. O nisi taʻuina o se fualaau "faafouina" mo mea o loʻo i ai i le methionine ma le choline, lapatai le faʻapipiʻiina i le tino o le "leaga" cholesterol. O se faʻalauteleina o elemene o elemene ma vitamini ua avea ai o se oloa taua tele i la matou laulau.

O le faagasologa o le totoina o le broccoli i totonu o se fale kati e le sili atu ona faigata nai lo le tuputupu ae o laulaau masani. E mafai ona lūlūina fatu i totonu o le greenhouse i le masina o Mati (e matuai malulu lava). O fatu e ola vave vave., ma i totonu o le 10-12 aso na amata ona i ai le 3-4 laʻau.

Vaitaimi o le sami - 18 ° C i le ao ma le 12 ° C - i le po. O le palapala ua saunia i le tautoulu - ua eliina ma faʻafefiloi i le superphosphate, mea o meaola, salmonium nitrate ma suauu pati, pe'ā tatau ai o le lime.

O isi tausiga e matala, veleina ma loloto le faʻasusu (e le itiiti ifo i le 40 cm). A o lei fuga fugalaau e tatau ona vavaeina ulu autuua oʻo atu i le 10-12 cm le lautele, aʻo 'ave le 10 cm o le aʻa.

O ulu ma le au e matua suamalie, ae afai latou te alualu i luma, o le a latou le gaoia ma leai se aoga. O le faʻatagaina o le a mafai ai e tamaiti ona tupu aʻe - laiti laiti e oʻo i le 6 cm.

Lanu

O le o le mea e sili ona manaʻomia e tausia kapisi. Ae sili atu le faigofie ona totoina i totonu o se fale kati nai lo le avanoa, aua e mafai ona e fatuina se tulaga lelei o le vevela ma le vevela. O le vevela o le eleele ma le ea e le tatau ona sili atu i le 16-18 ° C, ma e tatau ona maualuga le maualuga. Afai e le ausia nei tulaga, o le a le toe i ai lona ulu ma e amata ona malepelepe. E tatau ona faʻaauau le faʻaauau pea o le fale kuka.

E i ai foliga ma i luga o laei failaʻau. O le kukalaʻau i totonu o se lauʻeleʻele e le faʻafefeina ai le nitrogen ma le fugalaau. O se fatuga lelei o le a avea ma mullein infusion ma le faʻaopoopoga o le superphosphate, potassium sulfate ma le urea. Mo le fafagaina faalua i lenei tuufaatasiga e tatau ammonium molybdate ua faaopoopo ma le apoic acid.

Molybdenum e manaʻomia fulufulu mamoe, a leai o lona ulu o le a sili atu ona vevela ma suia le lanu i lanu samasama-lanu meamata poo le lanu samasama-lanumoana. O se ulu ola maloloina, o le tino maloloina e tusa ma le 400-500 g.

O le a manatu se tasi o le tele o faafitauli ma taumafaiga e tatau ona faʻaaoga i le totoina o se seleselega lelei o kapeti i totonu o le kiona. Ae malie i ai faatupulaia tau uluai kapisi i totonu o le fale kati aogama i masina muamua o le taumafanafana sa i ai se kapisi fou e tumu i vitamini, laʻau kuka lelei i lau ipu. Manuia uma ma fiafia lelei!

Faamatalaga aoga i le vitio: