Faʻatoʻa totoina laau toto

Fugalaau o Alissum (Lobularia): o ituaiga sili ona lelei

Faʻafanua - laʻau faʻamaina ma fugalaau lanu paʻepaʻe, lilac, samasama, lanu mumu, lanu piniki, na aoina i tamai pulumu. Toto i le tuai o le tautotogo ma fuga tele i le loloto o le tautoulu. E toatele e manatu: o le mea e tasi ma le alissum o le tasi ma le laau e tasi pe leai foi.

O nei tagata fugalaau fugalaau ua latou taʻua lenei laau totino taʻitasi tausaga le matua. O le mea lea, e taʻua o le igoa, o le faaliliuga mai le Latin "pod" (e pei o le igoa o foliga o fua o le laau). O le mea moni, o nei igoa e lua e fesootai.

Alyssum e masani lava ona i ai ni fugalaau ma samasama samasama, o se mea lanu - fugalaau o le viole, piniki ma le paʻepaʻe. Nofoaga o le tuputupu ae - o itulagi o le Metitirani. O ituaiga e lima o lenei ituaiga, e tasi le tasi na faʻalauiloaina i aganuu - faʻapitoa o le gataifale. O le laau o se laau o le meli lea e tosina ai pi i le manogi o le meli ma mea manogi.

"Tioata e le mafaamatalaina"

Alyssum "tioata manino" - o se laau lea e mafai ona mafai ai ona fatuina uma le totoina o laau totino ma tafaoga, ma tapuni fugalaau atoa. Faʻaaliga e faatatau i tausaga taʻitasi, e oʻo atu i le maualuga o le 15-25 cm. O fugalaau i foliga o fetu e aoina i mea e tutupu, e sili ona lanu violē ma le lilac.

Ua tupu e ala i le totoina saʻo i le palapala i le taimi o le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana. Mo le vave amata mai ia Mati-Aperila, latou te totoina le totoina o laau, ua totoina i totonu o le palapala mama i se nofoaga lanu.

E manaʻomia e le fale lenei le faʻamautu. Ata o fugalaau fugalaau o se faʻamaoniga faʻapitoa lea e sili atu le matagofie o le fale i le faʻavaeina o laau, teuteu togalaau poʻo le tuaoi, talafeagai mo le ola i fugalaau.

E te iloa? Mo le tele o tausaga, ua aofia ai Alissum i le luasefulu ituaiga o meaola gaosi.

"Pulou o le Eseta"

"Pulou o le Eseta" - vave-fuga o le tasi-tausaga ituaiga o mea faʻapitoa. O le laau e afua mai i se tasi o uluai sui o le ituaiga Cabbage. O se uiga iloga o le ituaiga o meaola e puupuu, ona e mafua ai ona tupu se kapeta. O le maualuga o le maualuga o laau e 10-20 cm.

Eseese "Paselo o le Eseta" e faʻaalia i le tele ma le tele o fugalaau. Mo se taimi uumi e tumau lona malosi teuteu, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina mo le faʻavasegaina o togalaau ma fugalaau fugalaau. O le au fai togafiti poto latou te maitauina le agavaʻa o lenei ituaiga meaola, o lona aiga e le mautonu i le maota ma le gafatia e faapaleni le malulu ma le malulu.

E taua! O le galueaiina o le alissum e fautuaina e faia e ala i le totoina o fatu mo laau. O le taimi sili mo lenei mea o Aperila. O le faatalitali mo le germination, i le afa lona lua o Me, e mafai ona e faia se tau i luga o se moega fugalaau.

"Purple Queen"

O se laau lalata pepelo. Tuuina atu i lalo, laititi, lala vao ma le maualuga e le sili atu i le 15 cm ia taʻitasi. O le ata ma le faʻamatalaga o le fugalaau fugalaau e mafai ai ona e fuafuaina ia uiga autu o le ituaiga:

  • tausaga e tasi;
  • vailaau vaʻaia;
  • laiti lanu violē, e oʻo i le 4 mm le lautele;
  • fuga mai le amataga o le taumafanafana ia Oketopa;
  • sao lelei ola.
O mea mo le luluina e maua ma totō ile eleele ia Aperila. O sui o le metotia o fatuga e fautuaina e faatulaga le luluina ia Mati ma oʻo mai ia Me.
E taua! E taua le faatumauina o le va i le va o laau toto. O le faia o lenei mea, o laau toto vevela, e mamao ese le 8-10 cm.

"Mea manogi lelei"

O le tele o fugalaau o fugalaau, o tuaoi, o mea teuteu e mafai ona teuteuina i se isi ituaiga o meaola - "Mea manogi lelei". Vaovao o ituaiga meaola e puupuu, ausia le maualuga o le 8-12 cm, o loʻo faʻapipiʻi ma faʻafefiloi. Mai le ata o le faʻapipiʻi i totonu o le fugalaau, e manino lava o lenei ituaiga e eseese lanu.

Paʻepaʻe, lanu piniki ma le lanu violē-o asterisks ma le diamita 4 mm o loʻo faʻaputuina i fuifui o pulumu ma maua ai le manogi matagofie o le meli. Latou te ufiufi uma le vao i le taimi o le fugalaau, lea e amata mai ia Iuni ia Oketopa. Mo le tuputupu ae o ituaiga o togalaau e galue i le totoina o metotia ma totoina saʻo ile eleele.

"Oriental Night"

Eseese "Vaitafe o le Afiafi" e uiga i le laititi ma le maualuga e oʻo i le 10 cm. Fugalaau laʻititi e fai ai se kapeta eleelea, fetolofi fetolofi ma faʻalauiloa se manogi manaia o le meli. Faʻamatalaga faigofie i le lanu violē ma le lanu violē e ufiufi ai vao i le taimi o fugālaau.

Alissum fuga mai ia Iuni i le ogatotonu o le autumn. O lenei faagasologa e mafai ona faalauteleina e ala i le aveesea o fugalaau fugalaau ma fualaau aina suamalie ma fatu i le taimi.

Totoina o fatu na gaosia ia Aperila - Me, o fualaau aina - toe foi ia Mati. O foliga vaaia e foliga mai pe a uma le lua i le tolu vaiaso, pe afai e tumau le vevela o le ea i le 18 ° C. O le vailaʻau e le faʻafefeteina i le eleele, malamalama-e manaʻomia, e matuā malulu-faʻafefe. E talafeagai mo le fausiaina o pusa o le pusa mata ma fugalaau fugalaau, e le mafai ona faapalepale le susu, ae fefefe i le oge.

"Kapeta kiona"

O lenei vailaʻau o le paʻepaʻe paepae taʻitasi o loʻo avea ma kapeta papaʻe papaʻe ma le maualuga. O vao o le laau, faʻatasi ai ma laʻau vavalalata vavae, compact, branched bran, pe tusa ma le 15 cm le maualuga. O le fuga e tumau mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le tautoulu. Mo le faʻaauau pea o lenei faagasologa e aofia ai le aveeseina o fugalaau fugalaau ma fualaau (pe afai e te le manaʻomia fatu).

O laau toto o lenei ituaiga o loʻo faʻaalia i le malulu, ae sili ona manaʻo i le malamalama, eleele lelei ma eleele susulu mo le totoina. Faʻapenaina e ala i le totoina saʻo o fatu ile eleele poʻo le totoina o fatu.

E taua! O lenei fatuga taʻitasi e saʻo lona tulaga e pei o le autumn. E afua mai Alyssum mai le amataga o le taumafanafana, ae, ona o le fefefe i le vevela ma le lamala, e masani lava ona faamuta lona ola ao lei oo i Aokuso. E oʻo mai i le tautoulu o le galu lona lua o laau vavalaʻau amata ma tumau seia oʻo ia Oketopa.

"Golden Queen"

Alyssum "Golden Queen" - laau o le tausaga e tasi, ausia le maualuga o le 10-20 cm. O le eseese o loʻo faʻaalia mai i fualaau faifaʻailoga mai ia Iuni ia Oketopa ma lanu samasama samasama o fugalaau laiti.

Faʻatulagaina mo mea e ufiufi ai le eleele ma e mafai ona faʻatumu uma mea faʻamaʻi i ni lanu felanulanuaʻi ma le manogi o le meli. O faʻalavelave a Alissum e tele, e fai ai ulugalii, ma i le lautele - kapeta fugalaau, afifiina o le eleele mai le vevela o le taumafanafana.

O lenei vailaʻau o loʻo iai foʻi le lāmala ma le faʻafefeteina o le kiona. E faʻatupulaia tele i fualaau aina mai le faaiuga o Fepuari - amata ia Mati, ma faatumauina le malulu o le ea i le taʻi 12 ° le ao. Faatasi ai ma le oʻo mai o laasaga muamua e tolu, e mafai ona totogo laau toto. A maeʻa le 6-8 vaiaso, e fuga le laau.

Alyssum e faʻaaogaina mo teuteuga i tala ane o puipui lagolago, e faia ai ni vaʻaiga matagofie ma togalaau.

I le avea ai o se fola eleele, e mafai foi ona e totoina se tamai tootoo, nemofilu, dichondra, saxifrage, armeria, periwinkle.

"Rosie O'Day"

O le sami na faaulutalaina "Rosie O'Day" tosina togavao faʻataʻitaʻiga mo lona faʻamuamua ma le taufaaleaga. O fugalaau o lenei ituaiga o mea manogi ma e iai lanu violē ma paʻepaʻe. O isi faʻaopoopoga e:

  • faiva maualalo, 10-15 cm le maualuga;
  • multi-component inflorescences, lea e aofia ai le tele o fugalaau, ma le diamita o le 3 mm;
  • ogaoga vao e fai ai se kapeta sima;
  • fuga mai le amataga o le taumafanafana i Oketopa.
O le galueaiina o le alissum e faia e tusa ai ma tulafono o agrotechnology. O fatu laau e totoina i le masina o Mati (e ala i le auala o le greenhouse), ma ua totoina i le eleele i le ogatotonu o Mei. O le eleele e filifilia lelei ma e le o le malulu. I le va o vavao e vaʻaia se mamao e 20 cm.
E te iloa? O le igoa alissum e sau mai le "alisso" ma faaliliuina e pei o le uila, feoai solo.

"Lilac Queen"

"Lilac Queen" - o se tagatanuu o le Metitirani, lea e maualalo ai laʻau, e le sili atu nai lo le 15 cm le maualuga i luga taʻitasi. O se laau taʻitasi e iai fusi faʻasolosolo fiafia ma ona fugalaau e siʻosiʻomaga mai i le tau mafanafana i le ogatotonu o le autumn Aganuʻu e tuʻuina mai ai fugalaau lanu violē laititi-paauli, ma le diamita 4 mm. Le totoina o se ituaiga e te manaʻomia:

  • filifili se nofoaga manaia, mafanafana;
  • totoina fatu po o fualaau aina i eleele lelei (atonu o ni fomaʻi);
  • tausia se mamao i le va o le pine o le 10-15 cm.
O lenei aganuu o se mea matagofie o le teuteuga o le pusa, mauga papaʻe ma le rabatki mo le teuteuina o le faapaologa ma faamalama. I le faaopoopo atu i le galuega matagofie, o le kapeta fugalaau o se mea matagofie le manogi o le meli.

"Autalavou Autū"

O le ituaiga o le isi sui o le aiga Cabbage ma o se faʻalapotopotoga faʻavaitaimi o laau e ola lelei i le maualuga o le tau. Aganuu "Autalavou Autū" e i ai ni fugalaau laiti o lanu auro (mai le lanu samasama i le maualuga o le lemoni). O le maualuga o le vaomatua e laiti (pulupulu e oo atu i le 10-15 cm), laʻau - ituaiga lanu-lanumeamata lanumeamata.

O le tele o meaʻai e fausia ai se kapeta eleelea, manogi manogi ma tusi meli. Laʻau totoina (i le masina o Iuni) poʻo le auala ole auala (mai Mati ia Aperila). Alyssum o lenei ituaiga e fausia ai se matagofie matagofie i le teritori o le togalaau po o le fale vevela, e sili ona matagofie i togalaau papa. O faʻamatalaga faʻapitoa o se tagatanuʻu o le Metitirani ua faʻataʻatia faʻaletino i le tau Iukureini. E le gata i lea, o loʻo i ai le tele o vailaʻau eseese ma lanu o loʻo i ai togalaau, e le o faigata tele i le tausiga o le laau. O tuaoi lelei mo le faʻapipiʻiina o ni laʻau faʻafefeteina, o le fuga o tulips ma le vaomatua na faʻagaloina aʻu-leai.