O le togalaau

Pests o laau fualaau aina - o ai e tatau ona mataala i se fai togalaau

Ina ia maua se seleselega lelei, ma ia tausia lelei laau, e manaʻomia e le fai togalaau ona iloa mea matautia e faʻatali i lana togalaau.

O meaola faalafua o laau fualaau aina e mafai ona vaevaeina i autau e lima: sufui, laʻau, leafworms, meaola faalafua o gaʻo ma gaʻo.

Sufuluina o meaola faalafua o laau aina

O le aphid lenei, mednitsy (listbloshki), totogi. O le lamatiaga o lenei ituaiga o meaola faalafua o le inu lea o le sua mai le mama ma le mama o laau, ma puipuia ai lo latou atinaʻe.

I le taimi lava e tasi e faʻapotopoto faatasi e medianitsas a latou mea faalilolilo ma aʻa e oti ona o se taunuuga. I totonu o togalaau, apu ma pear squirrels e masani lava ona taatele, lea e mafai ona faʻaumatia e oʻo i le limasefulu pasene o lau ma lālā i luga o se laau.

Togi (paʻu paʻu, apple mumu, fualaau enaena ma isi) suʻe le sua mai le laulaʻau, ua pala, lanu enaena pe paʻu'ū ma paʻu.

Ona o le toilalo o le laau i aphids, o laulaau ua leaga ma pauu ese, ua paʻu le laʻau, o le laau ua itiiti le toʻa, ua tupu aʻe ai le leaga.

Vaʻai fasi meaʻai o fualaau aina suamalie

O nei anufe, e aofia ai moa, anufe, moa, solo, ma moths.

O anufe e sosolo i luga o laulaau, ma fai ai ni mea e lalagaina i luga o le upega tafailagi, lea e mafai ona faʻaleagaina ai uma o le tumutumu ma tumutumu. E mafai e anufe ona 'aina uma le laulaʻau, ae o le a ola se laau faapena ma amata ona togiina laulaau, ae peitai, o le a sili atu ona leaga le fua mai ma faʻavaivaia atoa. O isi faʻalavelave faʻapitoa, e pei o le paʻu paʻu, nofo i luga o laau e aʻafia i meaʻai o manu.

I luga o le saite e mafai ai ona e aʻoaʻoina uma togafiti o le totoina o laau fua.

Category categories e uiga i le totoina o fualaau faisua i nofoaga tatala //rusfermer.net/ogorod/plodovye-ovoshhi/vyrashhivanie-v-otkrytom-grunte.

Totoga togafitiga i togalaau.

O moth e taua o le au galulue maina, ao latou faia ni mina i se laupepa. O le fuaina o laau e afaina ai tamaloloa e pa'ū i le 60 pasene, o fualaau aina ua nutimomoia, ua faaitiitia le tau o taumafa.

Moth Wreckers

Iniseti, o caterpilla o loʻo ola i laulaʻau gaugau, ma e mafai foi ona faʻaleagaina fatu, ovaries, fugalaau ma fua. E faʻafefete e anufe lau laʻau i totonu o se pu ma lalagaina i luga o le upega tafailagi, o se laulaau e le toe aoga.

E tusa ma le 70 ituaiga o ia iniseti e lauiloa, o le mea e masani ona taatele e leai ni meaola, oak, fuga, fua e mafai ona sui, toe faʻaaogaina moa. Caterpillars e mafai ona faaleagaina laau mai le tautotogo seia oʻo i le tautotogo ma e mafai ona faʻaumatia e oo atu i le ono pasene o laupepa laʻau, pulupulu ma mea e le maua.

Pests o totoga gafa

Pests (tumutumu ma pulumu) - sovils, sawflies, moths, bronzovki.

Weevils ma bronzovki gnaw buds ma buds, ona o le mea e le mafai ona ola ai laau. E taofi e Weevils ni pu io latou fatugaʻo e foliga pei o nila ma tuu fua o latou fua. Paʻu o le Weevil e fafaga i luga o pistils ma stamens, faʻapipiʻi faʻatasi ma o latou otaota, lea e tau atu ai i le paʻu o pupu.

Moths ma laʻau moa fua e tuʻu ai fua i fugalaau ma afifi, ma faʻaleagaina ai i latou, o le a paʻu ese, ma o fua e le mafai ona nonoa. O anufe o le ogaumu o le uila, o le paluga, ona fai lea o le avanoa i le atigipusa fatu ma faʻaleagaina - o le gaogao e fai i totonu o le fetus. O se tasi o lava e mafai ona faʻaumatia e oo i le lima fua.

E mafai ona fesuisuiai solo ma laumei i mea latou te fiafia i ai, mo se faataitaiga, o peʻa lele e na o pears. O fua i luga o se laau e aafia i ia meaola faalafua e masani lava ona afaina i le pala.

Faʻasalaga faʻamaʻi

O fua nei o iniseti, paʻu o le paʻu, laupapa laupapa, tagata e ola i le vao, ipu tioata, pihid aphid. O nei iniseti e faaleagaina ai fafie, 'ai fua i lalo o le paʻu. I nofoaga e afaina i meaola faalafua, o le gaogao e pala ma oti, ma mafua ai le paʻu ma le paʻu.

O lenei vaega e aofia ai e le gata o iniseti, ae o laumei foi (voles, mioo vaovao, kusi vai), lea e faaleagaina ai ogalaau ma aʻa o laau.

O le taimi e aʻafia ai laau toto i meaola faalafua

O le leaga o mea iniseti e lamatia mo fualaau aina e faia i taimi eseese ma o gatasi ma vaitau eseese o le atinaeina o laau. A o faagasolo le vaitau o le fuga o le pusi, faʻafefe ai le suavai, e pei o aphids ma apple creeper, fugalaau fuga, anufe moth, leafworms e ala i luga.

I le vaitau o le faʻaalia ma le tatalaina o tumutumu, mites, aphids, moths suckling, leafworms, anufe moth, ma fafaga meaai.

I le vaitau o le fugalaau o loʻo tupu mai.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi e mafai ai ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona totoina tamato i le malae.

O mea uma e manaomia e le fai togalaau uma e uiga i fualaʻau eggplant, e mafai ona e faitau i se tusiga e uiga i lenei autu iinei.

Puipuia o laau fualaau mai meaola faalafua

O pests e iai i totonu o le togalaau pe a le ausia mea e manaʻomia e le gataifale.

Ina ia faaitiitia le ono mafai ona maua mai i meaʻai o fualaau aina suamalie, e tatau ona eli i tafatafa ane o ogalaau, vavalalata avanoa vavalalata, aveese vao, na o le vai, aveese lala mamago ma paʻu oti, aoina mai le afi ma susunuina lau paʻu i le autumn.

I le puipuia o le faaleagaina o laau e roi, e tatau ona e aveeseina otaota mai le togalaau, ma fusi laau.

I le faaiuga o Iulai - i le amataga o Aokuso, o paʻu paʻu e faia i le paʻu ma le faʻapipiina o togalaau faʻapipiʻi e tuʻuina i luga o laau e puipuia ai faʻamaʻi mai le tafe mai le eleele i tafuga ma lala o laau.

O le usitai i tulafono o agronomic ma faʻataʻitaʻiga e ono le mafai ona puipuia ai faʻamaʻi mai osofaiga. Naʻo vailaʻau e fesoasoani e faʻaumatia ai.