Peʻa eseese

Pear "Seversanka": faʻamatalaga, tausiga, lelei ma le le lelei o le ituaiga

Pear O loʻo taʻua o se tasi o aganuu tuai o togalaau. O ituaiga muamua na fafagaina i le tele o tausaga talu ai, ma talu mai lena taimi o loʻo galulue pea le au faifaatoaga ma fatuga i le atinaʻeina o ituaiga fou.

O se tasi o ituaiga meaʻai sili ona lauiloa o le "Severyanka". I lenei tusiga o le ae iloa ai pe faapefea ona toto se pi "Northerner"ma le ituaiga tausiga e manaʻomia e ia ma le taimi e selesele ai.

Pear "Severyanka", faʻamatalaga lautele

Pear "Severyanka" maua lona igoa mo se mafuaaga, lea e faigofie ai le faʻamatalaga o le ituaiga. I le fausiaina, o le galuega autu o le fatuina lea o ituaiga o pears, ma e tatau ona mautinoa le tetee atu i faʻamaʻi, faʻapea foi le puipuia o le tofo ma mea aoga o le fua.

E te iloa? O le tusitala o le ituaiga o le P.N. Yakovlev, na maua mai o ia o se taunuuga o le laasia o ituaiga Koparechka number 12 ma Klapp e sili ona fiafia.

Ese ese pears "Northerner" o le muamua lea. E amata ona amata le fruiting i le 5 tausaga. I taua O lenei ituaiga e mafai ona mafua mai i le vave o fua o fualaau aina ma fua maualuga, o le lelei faigata o le taumalulu ma se tulaga maualalo o le pala.

O le faaletonu E mafai ona iloa le laʻitiiti o fualaau aina ma lo latou falemaʻi maualuga, lea e aʻafia ai le lelei o le seleselega. "Severyanka" e masani ona le faʻaaogaina i gaosiga o fale gaosi oloa, ae i totonu o le faʻatoʻaga faʻatoʻaga e sili ona lauiloa i lenei aso.

E te iloa? I le faʻapipiʻiina o ituaiga puaa Tyutchevskaya ma Yeseninsky "Severyanka" na faʻaaogaina o se tasi o matua matua.

Tekonolosi tekonolosi

Pear "Seversanka" mai laau e leai ni laʻau, ae i le taimi e tasi, o le totō lelei ma le tausiga e taua tele ia te ia. E tatau ona totō fatu i se lua ua saunia. E sili ona lelei le saunia i ni nai vaiaso ao le i alu ese.

O le lua e tatau ona tusa ma le 1x1 m le lapoa, ma le 0.5-0.6 m loloto. I totonu o le lua, faaopoopo ni paʻu fagalaʻau, 0.8 kilokalama o superphosphate, 0.2 kilokalama o fugalaʻau ma faʻafefiloi lelei i le eleele. Totoina o "Severyanka" masani pe a oʻo i le tautotogo po o le tautotogo.

E taua! Pe a filifilia seedlings e sili ona lelei e tuʻuina atu ai le fiafia ile lua tausaga. E talitonuina latou te maua aʻa.

Auala e filifili ai se nofoaga mo le totoina o fatu

Afai e mafai, "Severyanka" e manaomia e toto i nofoaga lafulemu e puipuia mai le matagi. O le palapala e tatau ona vaivai pe oneone. Ia manatua o lenei ituaiga o pear e matua maʻaleʻale lava i le susu, o lea afai o loʻo latalata le eleele i le eleele (loloto ifo i le 2 m), e mate le laau, o le totoina i se nofoaga e le fautuaina.

Fuafuaina o le totoina o fatu

Pear "Severyanka" o loʻo i ai se faʻatauga totoga ma le faʻatoʻaga, e le o ese mai isi pears. Ina ia totoina se laau, e tatau ona e faia laasaga faigofie:

  • Toto aʻa i le mash massage;
  • Oti ese lala paʻu uma, pe afai ei ai;
  • Tuu se fatu i se lua;
  • Faatumu le lua i le eleele;
  • Ina ia suaina se laau ma ni pakete se lua (pe faapefea ona sili atu le suavai i luga o le pi).
  • Faʻafeu se fua i se pi.

E faʻafefea ona faʻaleleia se ituaiga o vine "Severyanka"

O le tele o ituaiga "Northerner" e le fiafia i le susulu o le susu, e le gata foi i le le taliaina o le mago, o lea e sili ai le suavai i le faamamaina, aua e maua uma ai le aʻa o le laau i le susu, e pei o le timu masani.

Afai e leai se avanoa e faʻafeinu ai le laau i lenei auala, e tatau ona faia se alavai e 15-centimeter i le laau ma sasaa vai i ai. O le masani o le faʻavaivai: 2-3 taimi i le tautotogo ma tutusa i le taumafanafana.

E taua! I le tulaga o le lāmala tele, o le tele o le suāvai e mafai ma e tatau ona faʻateleina.

Pera fugalaau

I le tautotogo, e fautuaina e fafagaina le pi aʻo leʻi fuga ma le faʻatoʻaina o le aano o le fatu fatu (urea poʻo le masima); manulele manulele ua faatagaina foi. A maeʻaeʻa, e tatau ona fafagaina le laau e faʻaleleia ai le lelei o le seleselega i le lumanai i le nitroammophotic, faʻafefe i le vai 1x200.

I le taumafanafana o le pi "Northerner", i le mulimuli i le faʻamatalaga o le tagata e faia le fausiaina, e tatau ona e fafagaina falalaʻau. E sili ona lelei i le taimi o le faʻavaivai, o le mea lea o le a tufatufa atu ma le sili atu le faʻamalositino ma o le a tuʻuina mai ai le iuga sili. E faʻamalosia le faʻaleleia o fuālaʻau-potassium. 2-3 taimi mo "Northerners" o le a lava tele.

I le taimi o le tautoulu, e mafai ona fafagaina le paʻu. O se aafiaga lelei i luga o le laau o loʻo i ai le faʻaofiina o le ofu laupapa mo le eli. E mafai ona e fafagaina ma mineral fertilizers: 1 tbsp. Paluka chloride ma 2 tbsp. lita o superphosphate i se pakete vai.

E faʻafefea ona tipi se pi

O le teuteuga muamua e tatau mo Severyanka i le maea ai o le totoina o le fatu, pe a maualuga lona maualuga ile 70-90 cm.

Faatasi ai ma le itu itu ia faia tutusa. O lenei faiga e faia i vaitau uma o le tautotogo, mo le 3 tausaga talu ona totoina le fatu. I tausaga o lumanaʻi o le olaga, o loʻo faʻaaogaina ma teuteu le mama.

E te iloa? O le teuteuina o vine e faateleina ai le umi o le laau, faateleina ai le tele ma le lelei o le seleselega. O le teuteuina mama o se faʻalavelave faʻapitoa o fua e faʻaaogaina e faʻaleagaina ai se laau e tele faʻamaʻi.

Pear "Seversanka": seleseleina ma le faʻasaoina o fua

Pears e tele lava ina mafai ona aveeseina le matua e le ogatasi ma le tagata faatau. E moni lenei mea i le ituaiga "Severyanka", o lea e tatau ai ona e mafaufau i nisi o nuances. O le fua o le fua e faalagolago i tulaga o le tau, o le mea lea, e faigata ai ona fautuaina soʻo se aso patino o kalena mo le toina o fua.

Pear variety "Severyanka" e faatatau i le gaosiga maualuga, ma o le tausiga lelei, e mafai ona e faalagolago i se fua o le 50-60 kilokalama, ma faatasi ai ma tulaga lelei o le tau, o le fua e mafai ona 90-100 kg. O se faailoga o le matua o le fua o le foliga vaaia lea o se lanu samasama masani i totonu o le paʻu. O le seleseleina o pears e amata i le sefulu o Aukuso, ma faaauau pea seia oʻo i le faaiuga o le masina.

O le uiga ese o le "Northerner" o le, lea o le a vave ona sasaa fua fualaau aina mo le 2-3 aso. O ia fualaau aina e teuina mo le 10 aso i se nofoaga malulu. Mo lenei mafuaʻaga, ua fautuaina e le au atamamai le amataina o le seleselega i le vaiaso ua tuanai, aʻo leʻi amataina le fua. I le faʻaopopo i le faʻasaoina o foliga matagofie, o peʻa na aoina lenei auala o le a teuina umi lava - e oo atu i le 2 masina.

Afai e te filifili e toto i lau togalaau ni ituaiga o pears "Severyanka", ona e mautinoa lava e te le toe salamo i ai. O se laau e le lelei tele, e faʻasaga i vanu o le tau ma mea faʻamaʻi, ma o ona fua e manaia ma maloloina, ma o le mea e sili ona taua - o le a tutupu tele!