Fale

O le moli lanu moli mo laau i luga o le windowsill fai oe lava ia

O le taumalulu ua oʻo mai i le iʻuga, Mati ua latalata - taimi e amata ai togalaau ma togalaau. I lenei taimi, faataatia le faavae mo le seleselega i le lumanai, ma faatasi ai ma le tamaoaiga i lau laulau mo le tausaga atoa e sosoo ai. O le toʻatele o faifaatoaga o loʻo tulimatai atu i le taimi nei, faʻavave i luga o le eleele ma moega mo togalaau.

Fepuari - Mati - o le amataga lenei o le lūlūina o fatu, ma o lona uiga o le tausi lelei ola malosi malosi.

Aisea e faʻamafanafana ai?

I totonu o le fale e sili ona lelei le faia o le faʻasalaga o fatu i totonu mini kiona. O nisi o le a fesili: aisea? I le uma, o le fale maoaʻe mafanafana, mama, ia tupu i le auala tuai i totonu o atigipusa! Ua tupu mo le tele o tausaga! O le auala lena, ae o le a le tele o le malosi e mafai ona faʻasaoina ma le faʻaeteete ma le tele faaleleia le tulaga lelei o fualaau, pe afai e te faʻaoga mo lenei fale-moli tioata!

O le potu e mamao ese mai tulaga lelei - o le ea e magoto ai le mafanafana mafanafana, e le lava le lau o le taumalulu-puna puna mo laau toto, o le a vevela mai le faamalama, ma isi. Ma o fua mama e manaʻomia tulaga o le lauʻeleʻele.

Pulu tioata i luga o le windowsill

O le faamalama o se nofoaga lea e tuu ai fagu i fugalaau fugalaau, taumalulu malulu-moega ma aniani, pasili ma fennel. Aiseā e le faʻapipiʻi ai iinei se tamai kiona tioata e teuteu ai totonu?

Mo greenhouses o loʻo i luga o pupuni faamalama, o loʻo i ai ni mea e manaʻomia:

  • o le mea autu - e tatau ona matagofie ma e le atoa le poloka malamalama mai le faamalama, ina ia aua nei mafua ai le le fiafia i aiga;
  • foafoa mo laau toto tulaga sili ona lelei;
  • saunia faigofie ona maua ia tausi laau;
  • ia i ai se tuaoi lelei malosi mo toe faʻaaogaina.

O le faʻaaogaina o se fale-mumu i luga o le windowsill o le a mafai ai e oe ona teu le eletise mo moli faaopoopo. I le aoauli o le a susulu le la, ma e mafai ona faʻafaʻasalaina le malamalama i le malamalama.

O le isi avanoa o le pitonuu tutotonu o le mafanafana. O le faʻamafanafanaina pito i lalo o le kiona o le a tuʻuina atu e aunoa ma ni masini faʻaopoopo ma tau.

Ituaiga

E i ai le tele o ituaiga o mini-greenhouses i luga o le windowsill, mai pusa faigofie mai lalo o kuki e faʻalavelave ai fausaga faʻapitoa na gaosia e le alamanuia.

Greenhouse mai le koneteina

Faigofie le faia o mini-greenhouses mo le totoina o fatu mai le palasitika pusa meaai. O ia gafatia e tatau ona loloto ma ia i ai se mea faʻapipiʻi ina ia maua ai e laau toto se nofoaga mo le faʻamaʻi. Ma e foliga mai e faigofie ma e faigofie ona latou tausia. Mo i latou e manaʻomia paletilea o le a tafe ai le tele o le vai pe a uma le fausiaina. I le pito i lalo o le atigipusa ua lava lea e fai ai ni lua alavai - ma ua saunia le fale lauʻeleʻele.

Afai e te faia se mea maʻaleʻale i luga o le nofoaga o le faamalama, e mafai ona e fetaui ma le tele o nei greenhouses i luga o ona fata. I totonu ia i latou, o le a totoina fualaau seia oo i le taimi e piki ai i ipu eseese.

"Maota"

Afai o le faamalama sill e lautele, e mafai ona e tuuina se kopi laitiiti o le fale lanumeamata i luga o le togalaau - o se tamai fale e iai se faga luma. I totonu o kaseti e mafai ona e ola ae ua uma ona totoina fatu.

I le faʻaopoopoga i fualaau aina, e mafai ona e totoina lautini, salati ma e susulu foi i totonu o se fale lauʻeleʻele i le tausaga atoa.

Pusa falaoa

E sili le lelei i luga o le faamalama pusa tioata-falaoa falaoa. E manino mai i itu uma, o le a maua ai le malamalama lelei i laau. Mo le tausiga ma le faʻaleleia o le ea, e mafai ona tatalaina i le tasi lima le gaioiga. Afai o le faamalama sill ua uma ona faʻaleleia lelei mo se togalaau, e mafai ona faia i lona umi atoa.

I lenei mini-greenhouse, e oʻo lava i vave susulu e mafai ona tupu i kaseti.

Pusa tioata tuai

Afai e manaʻomia se fale siʻomaga tele, ae e te le manaʻo e faʻaalu tupe ma taimi, faʻaaoga le mea tuai aquarium (pe afai o ia, ioe, i totonu o le fale). Pau lava le mea e manaʻomia ona fai o se faʻamalamalama manino.

E lelei uma tagata i se fale lauʻeleʻele, tasi mea faʻavevesi - o laau e tatau ona oʻo i luga.

O a mea tatou te tutupu?

O le filifiliga e lelei ma e na o lou naunautaiga mo le filifilia o ituaiga o fualaau faisua e mafai ona ola i totonu o se tamai fale lauʻeleʻele ile windowsill.

  • greens - aniani, pi, pasili, seleri, moa, ma isi;
  • Balcony Miracle Tomatoes - tuʻuina atu i le 2 kilokalama mai le vao (mamafa o le 1 fua e le sili atu ma le 30 g), e talafeagai mo le taumafa fou, faʻafefe ma le malulu;
  • mea vevela. O se vao ma fualaau aina e mafai ona avea o se teuteuga mo totonu, e foliga manaia;
    fuamoa laulaau - cress, arugula, meaʻai;
  • amataga vave;
  • fualaau.

O nisi tagata atamamai e mafai ona ola e oʻo lava i kukama i luga o faamalama.

Fai oe lava ia

E mafai ona faʻatau sau fale-mumu ile windowsill, talu ai e leai se tele o ofo mai tagata gaosia. O le faʻaaogaina o sea filifiliga o le leai lea o ni faʻafitauli i le gaosiga, o se faʻaitiitia - e le o taimi uma e mafai ai ona filifili le saʻo, ma e tatau lava ona e faʻaofiina le moli i le faʻaopoopoga.

Ma le isi, o se fale kesi fale-o le gafatia e faia ai se fale-vaʻomaga saʻo e tusa ai ma manaoga, o le a sili atu ona taugofie. Minus - e tatau ona tinker.

Sueina le iunite

O le filifiliga sili ona matagofie ma talafeagai o le a avea ma se faʻailoga e faia i le nofoaga o le faamalama. Ina ia foliga lelei, e sili atu le lelei o le faʻaaogaina o le mea lanu paʻepaʻe paʻepaʻe po o le manino. O le mea sili o le a lelei tele plexiglass. O se mea umi, e le mafai ona motusia. O lona mafiafia e tatau ona 10 mai i le 12 mm.

O fea e amata ai?

Ioe, mai ata ma fua. Plexiglas e faigofie lava ona gaosia, e le manaʻomia ni mea faʻapitoa. O le a na o se plexiglas cutter, e faigofie ona maua mai i le lau mo se hacksaw, se faila e faʻasaga ai pito o le tipi, se sikulifili mo le tuʻuina o fata i puipui o le fagu, o se maka mo le makaina, o se vili.

  • puipui puipui ma fata e vavae ese mai le plexiglass e tusa ai ma le telē;
  • pito i luma o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai se faila;
  • i luga o puipui o le itu ma se faailoga e faʻaogaina ai le mea o le a faʻamautu ai fata;
  • i totonu o faailoga iloga o loʻo puʻeina pu mo tulimanu;
  • faamau ma faapipii ni fata;
  • e tuʻuina atu i le fausaga le faʻamalosi faaopoopo, i tua o luga ma lalo ifo fata e mafai ona e faia ai ni mea laiti o fasi plexiglass.
Aua faʻalauteleina i luga o le pito i lalo o puipui, e mafai ona e faia ni "seevae" o tamai laau laupapa, faia ni loloto loloto i luga ia i latou ma faʻaofi i ai puipui o le itu iina.

Toto sauni. I luga o fata e faigofie ona tuʻu ai pusa ipu ma tipu, mini-moega ma greens. E mafai ona teuteu i tamai ipu ma fugalaau kuka.

E mafai ona faia ni talipupuni ma faʻagata, pei ona faʻaalia i le ata. Ae i lenei tulaga, e le mafai ona faia se suauu i fafo mai se fale.

Mo le susuluina i lalo ifo o fata taʻitasi e mafai ona e faʻapipiʻi phytolampina ia faʻamalamalamaina le fata ma laau toto i lalo ifo.

Afai e te manaʻomia se eleele vevela, e mafai ona e faʻaogaina faʻavela masi maʻoti, tuʻu i lalo o pusa. Afai e te manaʻo e fatu microclimate - o se faʻailoga e masani ona faigofie e ufiufi ai le faʻavaa o le ata tifaga ma se kelipala.

Faaiuga. O se fale-mafiafia tele-greenhouse ma o oe lava lima o le a le gata ina aumaia ai le faamalieina mai le lelei o le galuega na faia, ae fesoasoani foi e totoina se togalaau lelei i le faamalama o le moega. Le manuia ma manatu fou!

Tala o le fale-faʻapitoa i lau lava lima? Faigofie!