Laʻau

Tacca Chantrier - tausi fale

O totonu o laau ma se lanu uliuli o inflorescences e seasea. E le tele naua, ma o le ituaiga muamua o fugalaau e itiiti lava. O se laau matua tele lea o le Chantriere taʻalo, e tusa ai ma tala masani. O le tuputupu ae o lenei fugalaau i le fale e manaʻomia ai sina malamalama ma se taumafaiga, ae o se foliga vaaia mataʻina ma fualaau masani e le masani ai e aoga.

O a foliga o le Tacka Chantrier

Ona o le foliga le masani ai o fugalaau, e tele ni igoa o le laau. O igoa lauiloa o le "paʻu" ma le "fugalaau tiapolo." O le isi igoa e faapea, o Takka Chantrier, o le "lanu uliuli" e mafua ona o nisi o mea e tutusa ai mea e le maua.

Exotic Taka Chantrier

O le mea moni, o le laau e le mafai ona taʻua e le o lili po o niisi. O se vaega o le aiga Dioscoreian, lea e iloga ai le eseesega o le takka. E 15 ituaiga laau eseese e eseese i le maualuga, lapoa ma foliga vaaia.

Taua! E ui o le fugalaau e taua o le uliuli, ae o le papa e moni lava o le paʻu enaena o enaena, paʻu po o lanumeamata.

Tacka Chantrye (lanu uliuli) e telē tele mo se fale ile fale - o lona maualuga e eseese ile 1-1.5 mita.

Faʻapitoa o ituaiga - tele o fugālaʻau ma se foliga faʻapitoa o fugalaau. I luga o ni nai uila e paʻu pogisa po o paʻu paʻu, o le ogatotonu o ia tamai fugalaau ma le umi umi o faʻaopoopoga faʻaopoopoga e aoina. Mo le valivaliina o lenei laau e taua o le palanikeke lanu.

Fancy Black Tuck Flowers

Vaega o tausiga ile

Bromeliad - tausi fale, fafaga ma toe gaosia

O le mea moni, e mafai ona e faia ni tulaga lelei mo se meaʻai i totonu o le fale koli. Ae afai e te faia se taumafaiga itiiti e faʻatupuina ai tulaga manaomia o lenei laau i tulaga tuputupu aʻe, e mafai lava ona ausia le fuga ma le tuputupu ae i le fale.

O le tausiga ma le tausia o le chantrya taka o lona uiga o ni mea taua e uiga i le tuʻuina o le fugalaau ma ona mea e manaʻomia mo le faʻamaina, palapala, laʻei luga ma le maualuga. Le itiiti ifo le manaia o le fugalaau ma le tausisia o le puleaina o le vevela.

Lulu

O le maualuga o le vevela e mafai ona tuʻuina atu o le +18 ℃. I le tausaga atoa, sei vagana ai le taumalulu, o faailoga e mafai ona fesuisuiai i totonu o le 20-24 i luga o le zero. I le taumalulu, e mafai ona e faʻaititia i latou i +20 ℃. Faʻafuaseʻi suiga i le vevela mo fugalaau e leaga.

Malamalama

E sili atu le filifilia o se nofoaga i totonu o le paolo, puipuia mai le la susulu. O le filifiliga pito sili ona lelei o sasaʻe sasaʻe poʻo sisifo.

Faʻasa

I le tau mafanafana, e tatau ai ona faʻaauau pea le susu o le palapala. I le taimi o le tautoulu, o le faifai pea o le suāsusu e faasolosolo malie ona faʻaitiitia, ma i le taumalulu, e susu le palapala aʻo faʻamalulu ile 1/3 o le ulo.

Lafoaia

E tatau ona faʻafefete i luga o laulaau ia le itiiti ifo ma le 2 taimi i le aso, ma ia fufulu ese foi mai le efuefu.

Totogi

O se tasi o tulaga sili ona taua ma faigata o se tulaga maualuga o le susu. Ina ia faia, e na o le pulumuina e le lava, e tatau ona e faʻaopopoina se mea e faʻaalu ai le ea poʻo le tuʻuina o se fata ma le susu susu e latalata ane i le ulo.

Soo

E mafai ona saunia le mea e fai mo le totōina mai le peat, oneone ma le eleʻele, ae oʻo lava i sina mea itiiti i le tuufaatasiga e le taliaina. Muamua o le faʻaaogaina lea o se mea e saunia mo le totoina o le orchids.

Laʻei pito sili

Mai Mati e oo atu i le amataga o Oketopa, e tatau ona faʻalauiloaina ni ofu faʻapitoa faʻapitoa i le taimi e tasi ile 2-3 vaiaso. E mafai ona e faʻaaogaina ni mea na faia mo le faʻapipiʻiina poʻo le lalagaina masani mo le totoina o totonu ole fale.

Laʻau e tatau ona fufulu ese mai le efuefu

O le laau e le mafai ona taua o le le lelei. A e leʻi faʻatau sau fugalaau ma amata ona ola, e tatau ona e faʻaeteete mea uma. E manaʻomia e Takka le tausiga faapitoa i le fale. O le mautinoa o tulaga sili ona lelei e le faigofie.

Vaega o le tausiga o le taumalulu

Campanula fugalaau - tausi fale

O le vaega o le takka o loʻo i ai foliga o se taamilosaga tau atinae. O le tuputupu ae i totonu o se fale mautotogi e aofia ai le faʻataunuʻuina o nisi o aiaiga mo le fesuisuiai o se suiga o se laau i se nofoaga malolo i le taumalulu.

O le mafuaaga lea e tatau ai ona faʻaitiitia le faʻavaivai mai le tautoulu ma faʻaitiitia le fua o le faʻaaogaina o fomai. O le maualuga o le vevela i aso uma e tatau ona faʻaititia i +20 ℃. E le tatau ona tuulafoaia le pulupulu, ae e tatau ona faia i se taimi e le masani ai - 2 taimi i le vaiaso.

O afea ma pe faapefea ona fuga

O le fuga o Taka Chantrier e umi lava. O fugalaau muamua na aliali mai ia Iuni ma o le faagasologa e oʻo ia Tesema. I le taimi lea, o le fugalaau e sili atu ona maaleale:

  • e le mafai ona e toe faʻaogaina le fagu i le laau i se isi nofoaga;
  • Faʻafuaseʻi suiga i le vevela ma le vevela;
  • masani ai le faʻasusuina;
  • E tatau ona faʻamautinoaina le maualalo o le eleele.
Tradescantia - tausiga ile

O manaʻoga uma lava e faʻatatau i le faʻaitiitia o le mafai e se laau toto ona faʻalavelave.

Faʻalogo! Faʻasalala le potu i le va o le fuga o le takka ma le faaeteete, e aunoa ma le faʻaaliaina o le laau i vaʻa ma le malulu.

Teuteu

O le Takka e faatatau i laau toto ma e le manaʻomia le teuteu. Na o fugalaau mama e tatau ona aveeseina e tausia ai foliga vaaia teuteu ma faʻaleleia ai le faʻaopoopoina o pupuʻu.

Faʻafefea ona faʻalautele le tupua pese

Taka e mafai ona faʻaleleia i le fale e ala i le vaevaeina o le rhizome poʻo le tuputupu ae mai fatu. O le auala muamua e faigofie ma vave, ae i le leai o se tagata matua, o le lona lua ua na o le tasi le avanoa.

Fatuina fatu

Ina ia maua fatu, ia e faʻatali mo le matua matua o le pusa fatu. E le gata i lea, o le mea e maua mai le fatu e maua mai, fufulu ma faʻamago.

O le luluina o loʻo faia i totonu o le palapala palapala o oneone ma oneone, faʻatasi i se fua faatatau 1: 1, poʻo se mea ua maeʻa ona faʻapipiʻiina. Ua faʻalauteleina fatu i le eleele ile 1 cm. A o leʻi tupu mai, e tatau ona tausisia se maualuga maualuga o le susu i totonu o le greenhouse ma le maualuga o le vevela o le 28-30 ℃ i luga o le zero.

Laʻau laiti o fasi fatu

Faʻalogo! O fatu e ola pea pe a mavae le 4-5 masina, o nisi taimi mulimuli ane. O le mafuaʻaga lenei o le faʻaaogaina o se auala e faʻaleleia ai le taimi ma faʻaalu ai le taimi.

Pe a tutupu ae laau, ua totoina i ni pusa eseese. O isi tausiga e aofia ai le fausiaina o timuga, faʻapea foi le tausisia o le vevela ma le vevela i le tulaga manaomia.

Rhizome division

O le tuputupu ae o le takka mai se vaega o aʻa e sili atu le vave ma faigofie nai lo le faaaogaina o fatu. E sili le filifilia o masina o le tautotogo ma faia lenei faʻatinoga i le taimi o le gaioiga.

E vaevaeina le rhizome i ni vaega ma se naifi malosi, lea e leʻi faʻamaʻi. O vaega o aʻa e totoe mo le 2-3 aso e malogo ma amata ona toto. O vaega e leʻi faʻamaʻiina i le paʻu o le malala.

Suiga

E masani ona le suia le fagu mo se lili lanu uliuli. O le toe gafa ua toe faʻaaogaina i na o mataupu e lua:

  • ua fuafuaina e maua se faʻataʻitaʻiga fou i le vaeluaina o aʻa;
  • o le tele o le tane e le fetaui ma se aʻa e sili atu ona tupu.

I tulaga uma e lua, o le tulaueleele e tutusa. O se mea e manaʻomia muamua o le i ai o se faʻalavai palapala ma le faʻaaogaina o se eleele manava manava. E tatau foi ona tausia lelei le susu i le taimi atoa. O fesuiaiga o le tau ma le faaititia o le susu e le faatagaina.

Afai o le totoga na faʻatino lelei ma i le taimi o le aʻafiaga o loʻo faʻamalieina ai tulaga lelei mo le totoina o laau, o le a vave ona amata ona totoina laau totō. I nisi tulaga, e mafai ona totogo laau i le tausaga muamua.

Maʻi ma meaʻai

O le mafuaʻaga o faʻamaʻi poʻo le osofaia o manuʻa e masani ona le talafeagai lelei. O le mea lenei e taua le taulaʻi atu i faailoga muamua o se faʻafitauli i le tulaga o le fugalaau.

Le tausiga le lelei e afaina ai le laau.

<

O le apogaleveleve, lea e lamatia mo takki, e mafai ona faʻaputu i laulaau o le laau ona o le le lava o le susu o laulaau ma le maualalo o le susu. Ina ia taulimaina lenei parasite, o laulaau e faaluaina i le aso ma solo i taimi uma.

O le isi taufaamataʻu o le pala. O le mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le faamai o le eleele eleʻele poʻo le faʻavaivai o vai i totonu o le apa. O le mafuaʻaga lea e sili atu ai le faʻaaogaina o se mea faapitoa i le taimi o le totoina, faʻapea foʻi ma le faʻapipiʻi masani o le vai mai le paleti.

Matagofie matagofie - o se mea taua o totonu

<

Tacca Chantrier o se fugalaau matagofie lea e mafai ona ola aʻe i se fale mautotogi. O tulaga lelei mo se fale vevela e mafai ona gaosia i totonu o le fale koli, ae o sina taumafaiga itiiti ma le onosai, e mafai ona e tuputupu ae i totonu o le falemautotogi.