Faatoaga faatoaga

O le a le umi e tuʻu ai se pato i luga o fuamoa mo le vele

O le faʻaleleia o siaki mo fuamoa ma fanau e tele mea faʻaleagaina. O le mea moni o le a le o ni moa uma o le a avea ma se moa lelei, ae le gata i lea, e tatau ona e iloa poʻo a tulaga e manaʻomia e manulele mo se faʻalelei lelei. E uiga i nei nuances ma lauga i la tatou tusiga.

Filifilia o se moa lelei

O manu felelei e le talafeagai mo le faʻavevela; pe a fafaguina i aano o manufasi, o loʻo aʻafia ai le tamaʻitaʻi.

O uiga autu o loʻo i totonu o matagi lelei o le leai o se osofaʻiga i amio, o se mea e le faʻaaogaina, e le faigofie i le faʻamaonia o le amio.

Siaki i ituaiga e sili ona lauiloa o pato mo le fausiaina o aiga.

Indoot (spike), faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga, e aofia ai pule o loʻo i ai uiga taua. E le gata ina latou faʻaleleia fuamoa, ae o loʻo faia foi se galuega sili ona lelei i le faʻaleleia o se au. Shipunov, mo se faʻataʻitaʻiga, e masani ona faʻaaoga e faʻafefe ai isi tagata. Faatasi ai ma masani masani a le aiga, o laumei e iai uiga lelei o fuamoa ma manu-fuamoa: Taimoe Initia, kayuga, Saxon, gray Ukrainian.

E te iloa? E naʻo tamaitai e faʻafefe, ma o le mea e sili ona manaia, o lenei leo e leai se faʻalogo.
Ina ia piki se moa ma ia mautinoa e na te le togiina le pipii, e mafai ona e faia se suʻega. I le nusi teuteu e manaʻomia ona e tuʻuina ni nai fuamoa ma matamata i le amio a le manulele. A maeʻa lenei mea, e tatau ona sui uma le fuamoa i fuamoa, ma afai e faʻaauau ona nofo le pato, o lona uiga ua e mauaina lau moa.

E fia aso e nofo i fuamoa

I le averesi, o le fusi e faʻaalia mai i le 26 i le 36 aso; i faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi, o le vaitaimi e mafai ona oʻo atu i le 40 aso.

Saili pe o le a le mea e fai pe a fai e le ave fua e le fuamoa fuamoa.

Fale i totonu o le fale

Tagata e nonofo i luga o le pipi mo le 26-28 aso, peking, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻi mo le 29 aso. O le mea lea e tatau ai ona amanaia e faapea o le ituaiga o loʻo i ai se faʻafitauli vaivai o le tina, o le mea lea o ona fuamoa e masani ona tuʻuina i lalo o isi ova.

Musky (indoot, mute swan)

Shipuns o ni tina lelei ma taʻutaʻua, o ē tuua le oga e inu pe 'ai, faʻapipiʻi le pipi ma a latou lava fulu. O nei manulele e masani ona faʻaaogaina e faʻafefete ai fuamoa moa po o fuʻa. Latou te nonofo umi nai lo fale masani, mai le 30 i le 36 aso.

E te iloa? Ducks na fesoasoani i le oceanographers e suʻe le sami ma le gataifale ma o latou taʻiala, e ui lava e le o ni faʻataʻitaʻiga, ae o mea taalo meataalo. I le amataga o le 90 o le seneturi talu ai, o pusa o meataalo sa tafea ese mai le fale o se vaʻa faʻatau. Mo le tele o tausaga talu ona mavae le mea na tupu i vaega eseese o le lalolagi na latou maua ai ni pato pepe, na fufulu i le matafaga.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi ma fea e tuʻu ai le ofaga

Fautuaga autu mo le faʻapipiʻiina o mea e teu ai:

  • se nofoaga e ese mai le avanoa e isi manu ma manulele;
  • puipuiga mai pusa, faamamaina i le tau malulu;
  • nofoaga e ese mai ai meaʻai ma fuaitau;
  • leai se malamalama malamalama;
  • mea mo le ofaga e aunoa ma ni manogi;
  • le i ai o se paluga susu, faatasi ai ma se malolo i le ogatotonu o le faamoega, ina ia le solo ese fuamoa;
  • e le tatau ona i ai pito o pito i luga o le pito i luga o le pito i lalo poʻo le kesi, le uaea;
  • E mafai ona mafanafana le paluga i le aoina o le pato;
  • o pito o le faamoega e tatau ona i ai se tamai laasaga.
E taua! Manatua o le taimi lenei, o tamaitai e matua popole lava ma le fiafia. O le latalata atu i le faamoega, fautuaina e lapatai le manulele mai se mea mamao ma se leo ina ia le avea le asiasiga ma mea e le fiafia ai.

Auala e filifili ai fuamoa

Mo le tuʻuina o fuamoa o manulele o isi ituaiga, o loʻo teuina i lalo o nisi tulaga pe a uma ona aoina:

  • tulaga - faʻatutuina i se ato po o se atigipusa;
  • i le i ai o pusa faʻamau faʻamau na teuina i luga i luga ma le faʻamaeʻaina i luga;
  • vevela - + 9-14 ° C;
  • susu - 75%.

Matou te fautuaina oe e aʻoaʻo pe faʻapefea ona e tausia ni pato pato i totonu o se masini.

Aʻo filifilia le gauai atu i le pepa, o le setete o le atigi. Le faʻaleagaina, gaugau, matua leaga (faʻafeiloaʻi le faʻamaʻi ile pusa i totonu o le atigi), ole mea ole a teena.

E leai se mea e tatau ona fufuluina ai fualaʻau: o le a faaleagaina ai le laulau o ata puipui e tausia ai le susu talafeagai i totonu. I le 10 o ona tausaga, ua tofotofoina se ovoscope, ua aveeseina mea e leʻi faʻaaogaina.

E taua! I le tulaga o le fuaina o fualaau o isi, o latou tausaga e le tatau ona sili atu i le 5 aso, a leai o le a le tuua e le fanau.

E fia fuamoa e mafai ona e tuʻu i lalo o le pato

O le tele o le faapipii e fuafua i le tele o le fafine, talu ai o fuamaʻo uma e tatau ona ufiufi uma i lona tino. O pou lapoa e mafai ona aofia ai i le 20, o tamaiti laiti e oʻo atu i le 15. Latou te manatu foi i le "aafiaga" o le matuamoa: o tagata e sili atu le poto masani e talitonuina e se numera tele atu. O le tele o faifaatoaga e taulai i le vaitau: i le tau malulu, o le faataoto e tatau ona itiiti ifo nai lo le taimi mafanafana. Faʻataʻitaʻiga Muskaty i le 18 vaega, i isi ituaiga - mai le 13 i le 20 fasi vaega.

Auala e tausi ai se matuamoa i le taimi o le vavao

E pei ona taʻua i luga, e manaʻomia e le fafine le nofo toʻatasi ma le le pisa, e le manaʻomia le faʻatagaina o ona faʻailoga po o isi tamaitai. E oo lava i le va o ni naiva, e manaʻomia le faʻapipiʻi o vaega. O le vevela o le potu i lenei vaitau e le tatau ona pau i lalo ifo o le +8 ° C.

Aoao atili e uiga i le fausiaina o ituaiga ituaiga o pato: Musk, Bashkir, Blue Favorite, Mulard.

O le savali i le tamaʻitaʻi e tatau ona sili atu i le afa itula le umi, ina ia mafai ai ona aau, fusi mata. O le taele ma le mamā o fulufulu o le pato o mea taua ia mo lona manuia. O le vai e taua tele mo maʻa, ma i tafatafa o le faamoega (i le tau malulu) e taua tele le faʻaeʻeina o se pusa faʻaofuofu ina ia mafai ai e le manulele ona fufulu fulufulu ma faʻamalulu le paʻu. O le mea moni o le ata i luga o le atigi e tele naua, ma mai lea taimi i lea taimi e tatau ai ona solia lona amio saʻo e ala i le faʻavaivai ina ia mafai ona maua e le embryo le lava o le okesene. Fafagaina le hen dry mixing with a predominantly of grain, ae aua le faʻafefe. E masani lava ona 'ai le fafine e pei ona manaʻomia e ia le malosi. I le popofou, e le mafai e le moa ona alu ese mai le faamoega ae aua le 'ai.

Faitau atili e uiga i le tuufaatasiga o le tau mālūlū ma le taumafanafana mo faʻamau.

I le faaiuga, fautuaga: afai o le moa e totoina fuamoa o ituaiga eseese, e mafai ona iai ni pato o le pato i ni aso. I lenei tulaga, e tatau ona pikiina muamua pepe ma tausia i fafo atu o le faamoega seia oʻo ina aliali mai le atoaga o le pepe. Afai e le maeʻa lenei mea, e mafai ona faʻavevesiina le fafine ona o le tausia ma tuʻuina le pipi.