Fualaau aina

E mafai ona faʻaaoga ma pe faʻapefea ona kuka kulula ma le sinapi i lalo o le tapuni ufiufi

O pamu totogo i lalo o le tapuni o se togafitiga masani o le taumalulu i luga oa tatou laulau. O le tele o faletua o loʻo i ai a latou lava meaʻai ma mea faalilolilo mo le kukaina o fualaʻau kuka. Ae o le aso o le a tatou tilotilo i le auala muamua o le kukaina o tamato i lalo o le tapuni faatasi ai ma le faaopoopoina o le sinapi ma aspirin, ma matou te faʻamoemoe o le ai ai se nofoaga taua i lau tusi suʻe!

Mea e te manaʻomia: masini umukuka ma mea faigaluega

Aʻo leʻi amataina le kuka, saunia meafaiva talafeagai:

  1. Glass glass i le gafatia mai le 1 i le 3 lita.
  2. Nylon e ufiufi.
  3. Fagu mo le sauniuniga o le suauu.
  4. Uila.
E te iloa? O laau eseese eseese, pei o tamato, tapaa ma pateta, o "aiga vavalalata" ma o le aiga e tasi - Solanaceae. O fuamoa lanumeamata ei ai mea e sili ona maualuga i le nicotine: i le tasi o le tele-tomato ma le lua sikaleti, o le maualuga o le mea e afaina ai e tutusa lava.

Igoa ole Igoa

Mo le sauniuniga o meaʻai suamalie e manaʻomia nei mea (faʻavae i luga o se ipu e 3-lita):

  • tamato - 1.5 po o le 2 kilokalama (fuafua i le tele);
  • vai;
  • Faʻailogaina o mea - 3 pcs. (laitiiti);
  • fualaʻau ma fualaau aina - e oo atu i le 10 pcs. ituaiga taitasi;
  • mustard powder - 1 tsp;
  • aspirin tablets - 3 pcs.
  • vailaʻau oona - 1 tsp;
  • suka - 3 tbsp. L.
  • masima -1 tbsp. l
Mo le faasaoina o ituaiga eseese o tamato pei o le "Countryman", "Evpator", "Niagara", "Kiss of Geranium", "Korneevsky pink", "Samara", "King early", "Explosion".
O le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid e puipuia ai le faʻaopoopoga o microorganisms, faʻaopoopo i le fua o se tofo vevela ma se meaʻai manaia. O se filifiliga sili lea e faʻavasegaina ai le masani masani a le fale e mafai ona 'ai meaai ma aumai ni faʻamatalaga uiga ese i totonu.

E taua! E talafeagai le faʻaaoga o le acetylsalicylic acid tablets, e aunoa ma le faʻamamaina o le gelatinous ma isi vailaau faʻasoifua. E le tatau ona vevela le palu ma le aspirin ma aumai i le 100 ° C.

Vaega o le filifilia o oloa

O le filifiliga o oloa e tatau ona faʻaaogaina e pei o le tofo mulimuli o le oloa ma o le gafatia mo le teuina umi o le a faalagolago i le lelei, ituaiga ma isi uiga o tamato.

O fea ituaiga e sili ona lelei

Mo avanoa i totonu o apa, e fautuaina e filifili ituaiga laiti ma le tele-ituaiga o tamato o le faʻalautele poʻo le taamilosaga faifaipea mo le tele o mafuaʻaga:

  • latou foliga matagofie i faletupe;
  • e sili atu le faigofie ona latou maua mai le tane;
  • totoga tele-tomato e sili atu ona faʻataunuʻu, o le a sili atu ona lelei pe a faʻafefe.

E le gata i lea, tuu atu le fiafia i ituaiga suamalie ma suamalie. Le mea sili ona talafeagai: "Seagull", "De-barao orange", "Pickling delicacy", "Donskoy F1". E mafai ona e faʻaaogaina ituaiga na e selesele muamua, ma latou fiafia ia te oe ma le tofo ma isi uiga.

O ituaiga Tomato e pei o Pink Elephant ma Maryina Rosh e le talafeagai mo le faasaoina.

Mea e manaʻomia

Sei o tatou aʻoaʻoina pe faapefea ona filifili se mea lelei mo le seleselega mo le taumalulu:

  1. Tomato e tatau ona matua.: A aunoa ma ni laufanua lanumeamata, ma se lanu mūmū mūmū po o le piniki, e aunoa ma se mea.
  2. Filifili fualaau aina ma le saʻo saʻo, e aunoa ma ni tuputupu aʻe, faʻafeiloaʻiga.
  3. E taua tele le i ai o fatu i potu tomato., e pei ona taʻu mai ai le leai o se faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻamaʻi.
  4. Aloese mai fua i luga o lala. Tomato, faatau i luga o lala, foliga matagofie ma manaia, ae o le mea moni e lamatia. Afai e le valavala le fua mai le meaʻai, e le o le matua, e leʻi maua ai se mea aoga. E le gata i lea, pe a matua, tamato e aveese mea vevela (solanine) i luga o le laʻau, ae afai e seleseleina i se lanu meamata, ona le oʻo lea i fualaau aina, ma o mea leaga na le mafai ona aveese mai ai.
  5. Filifili ni fua manogi. E masani lava, i le faaopoopo atu i le manogi manogi, latou te maua ai se paʻu sili ona malu, o se tofo taʻuleleia. Afai e le aoga se tamato, o se fua o fualaau aina e tatau ona taofi ai femalagaaiga ma puipuia i le malulu ma faamaʻi. Mo ia tamato, o se masani masani o le tofo ma le sogisogi, tulaga tutusa palasitika, le lava o fatu.
  6. O fua e tatau ona suamalie - O le aofaʻi o suga e faʻamautinoa ai le lelei o faiga faʻamalosi.
  7. Tulaga taua tele: fualaau aina e tatau ona atoatoa, e le o vaeluaina, e aunoa ma le faaleagaina, pala ma stains.

E te iloa? O le taitai o le lalolagi i le tuputupu ae ma le auina ese atu o tamato o le Saina - i le tausaga latou te maua ai le silia ma le 52 miliona tone o fua, lea e 30% o le gaosiga o le lalolagi.

Laasaga taʻitasi i le laasaga ma le ata

Pe a maeʻa suʻesuʻega ma mea e maua ai, ua oʻo i le taimi e amata ai ona faia mea manogi lelei, manogi lelei ma le maloloina. Auala e kuka ai tamato i lalo o le tapuni i lea laasaga ma lea laasaga.

Faailoga tomati

Silasila totogo na manaʻomia ile tele o laufanua. I le pito i lalo o le mafai tatou te tuʻuina atu i lalo le fua o le dill, 3 laulaau o le pele ma le fua.

Ma le isi, e tatau ona e tataina lelei tomato: tuu i totonu o le afa o le fagu, ona toe fai lea o le laulau o le kulumu, o lau pele ma fualaau aina.

Faatumu le fagu i le pito i luga ma tamato ma faataatia ese le vaega mulimuli o laʻau fua, fualaau ma le fennel. Matou te alu i le sauniuniga o le suauu.

Faʻafiafia sauniuni

Faʻamatalaga sauniuniga a le Brine:

  • olopala i fualaau aspirin;
  • faaopoopo le suka, masima, vinika ma le sinapi i vaega ua faailoaina;
  • faʻafefiloi lelei le faʻafefiloi mago;
  • faaopoopo se ipu vai.

O le mea tatou te faia mulimuli ane: faʻatumu le silia ma le afa o le apa i le vai ma faʻaopopo se ipu malamalama. Afai e tumau le avanoa, ia tumu le fagu i le vai ina ia tumau ai le 1 cm i le pito i luga, ma tapuni faʻatasi ma se tapuni ufiufi.

Matou te taoto se solo, tuʻu le fagu i luga, ma e tatau ona lulu le pusa i se mea itiiti ina ia tufatufaina atu meaʻai i le va o tamato.

Faʻafefea ma fea e teu ai tamato tamato

O le kukaina mo lenei fua e mafai ai ona e 'ai tamato pe a uma le 3 vaiaso, ae o le umi o le a tulai ai faletupe, o le a sili atu ona lelei ma sili atu ona manaia le tofo o le fua.

Tausia le mea faigaluega i se mea pogisa ma malulu. E mafai ona e faʻaaoga le pusaaisa poʻo le pulou. E mafai foi ona teuina i fafo pe a fai o le vevela o loo iai i le maualuga o le +1 i le + 6 ° C. Afai e ausia tuʻutuʻuga, o le taimi e teu ai le mea faigaluega e sili atu i le 2 tausaga.

Ae e manaʻomia le fuaina o le aofaʻi o meaʻai e mafai ona faʻaaoga i se auala e faʻaaoga ai mea uma i le tasi tausaga, o lona uiga, i le amataga o se vaitau o le seleselega fou. Taofi tamato i lalo o le ufitia mo le silia ma le 2 tausaga e le mafai.

E taua! Tomatoes, saunia e tusa ai ma le fua faʻatatau, e leai se mea e le mafai ona teuina i se nofoaga vevela poʻo le susulu lelei o le la!
O le fualaau oona e faia ai le pulu i totonu o tamato ma sina palapala, aua o le suʻesuʻeina o le mea e tatau ona fai i luga o le manino o le piko o le a le aoga. Ae afai e te maitauina le faʻafefeteina poʻo le fulufulafula, o le fulufulu poʻo le stains o le le mailoa na afua mai i le vai, e lelei tele le faatea ese o le avanoa e aunoa ma le tofoina o mea.

Manatua o le maualuga o le malulu o le teuina, o le itiiti ifo lea o le ola o tamato i lalo o le tapuni.

O le a le faʻaogaina o le oloa

A o le totoina o tamato e puipuia ai vitamini ma isi mea aoga aoga i le toetoe lava o le aofaiga tutusa e pei o fualaau aina fou, o lea latou te le maualalo ai i latou i le faaaogaina.

Tomatoes i lalo o le tapuni e maualalo-kalori - e faalagolago i mea e aofia ai, o le kalo o le 100 kalama o le oloa e le sili atu i le 20 kcal, o lona uiga o le gaogao ma le mamafa o tagata, faapea foi ma le maʻisuka, e mafai ona saogalemu ma le saogalemu tamato i le tele o mea.

Mea aoga aoga o tamato ua seleseleina:

  • antimicrobial;
  • anti-inflammatory;
  • faʻaleleia le'onaina ma le manaʻo.

Faʻaleleia le faʻafefiloi o le inu, pepa o le jalapeno, opu, apu, rutabaga, fulupaʻe paʻepaʻe, seleni, kapisi Saina, riki mumu.

O le faʻaaogaina o tamato masima e mafai ona faʻaleleia le tulaga o le pancreas ma le prostate, fatu ma toto. E mafai e le oloa ona taui mo le leai o vailaʻau oona, micro-ma macronutrients.

E aoga le faʻaaogaina o tamato ma aspirin i taumafataga, aua e mafai ona latou aveesea ma faʻafefe toxins.

Pe mafai ona faʻaaoga sauniuniga ma aspirin: faʻaleagaina

O le mea moni, o le faʻateleina o le acetylsalicylic acid i le tasi o tamato o le a matua laitiiti lava, e le gata i lea, i le taimi e tasi o le a le mafai e se tagata ona 'ai mea uma o le pusa atoa. Ae ui i lea, aua nei galo o le aspirin o se fualaau faasaina lea ei ai le faʻasaina ma aʻafiaga itu.

O le mea lea, o le faʻaaogaina (ma le faasaoina, aofia ai) i nisi o vaega o tagata e mafai ona mafua ai ni taunuuga le talafeagai.

Afai e tele mea e te 'ai, e mafai ona e maua se maualuga maualuga i luga ole ate, pancreas, fatugaʻo ma le manava.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le mea e fai ai le mea faigaluega:

  • faʻatasi faʻamaʻi (faʻamaʻi, gout);
  • tulaga gafatia i allergies;
  • soʻo se faʻamaʻi fatugaʻi;
  • gallstones;
  • faʻateleina o faʻamaʻi gastrointestinal (aemaise uluaʻi maʻi, gastritis);
  • toto maualuga.

E taua! E le mafai ona 'aina le gaʻo pe a uma le seleselega, e sili atu le lamatia le inu i le vai i totonu o se manava gaogao.

Pe o le fua e talafeagai mo tamaiti

O faatonuga mo lenei fualaau faasaina ua faailoa mai ai e faasaina ona faʻaaogaina ao lei oʻo i le 15 tausaga. O le fualaau o aspirin i le suasusu e leai se aoga, ae e le tatau ona e tuu lau tama i se tulaga lamatia, e le fautuaina e ofoina atu lenei oloa i se tamaititi.

E mafai faapefea ona e saunia tomato

I le faaopoopo atu i le fua, o loʻo i ai pea le tele o filifiliga mo le saunia o tamato mo le taumalulu.

Aoao foi pe faapefea ona totoina tomato lanumeamata, auala e teu ai le sun, auala e faasaoina ai tamato, auala e kuka ai se salati i tamato mo le taumalulu, pe faapefea ona kuka kulimi i lau lava suavai, auala e fai ai tomati tomati, pe faapefea ona piki, pe faapefea ona togi.

Frost

O pati faʻamalomilo o se vaʻaiga lelei tele lea i le taina. A uma mea uma, e mafai ona e fiafia i le tofo ma le sogisogi o fualaau fou mo na o ni nai masina, ma i totonu o se fuʻa, o le tofo ma le manogi o le oloa ua matua ese lava. O le mea moni, o tamato o loʻo maua i supermarkets i le tausaga atoa, ae o le vaitau, o lo latou tau, tofo ma le lafoaʻi e tele mea e manaʻomia. Faatasi ai ma le fesoasoani o le malolo e mafai ona e lagonaina le tofo o le taumafanafana i soo se taimi.

Tomato i a latou lava sua

O fualaau kuka i totonu o lau lava suavai o se tasi lea o auala e teu ai luga o mea manogi, suamalie ma maloloina mo le taumalulu.

Ua iloa e faapea o lenei auala o le gaosia o se vaega tele o aoga o vailaʻau-minerale o loo faasaoina, ma le isi, o le aofaiga o se mea faapitoa (lycopene) e faateleina ai fua, lea e taofi le faagasologa o le matua ma taofia ai le tele o faamai. E tusa ai ma iloiloga a aiga o loʻo sauniuni tamato mo le tele o tausaga faatasi ai ma le faʻaopoopoga o aspirin, e avea ma se mea manaia mo se taumafataga o le taumalulu. O le tulafono autu: faʻalelei. E ui lava i le mea moni o tomato e sili atu ona lelei, e le tatau ona e fafagaina i latou!