Laʻau

Valaisia ​​fugalaau e fetolofi - faʻamatalaga ma le tausiga

O le kallizia e fetolofi (laiti-paʻu, repens) o se fale matagofie fale e faigofie ona ola i totonu o se fale, ofisa. O lenei tusiga o loʻo maua ai se faʻamatalaga o fugalaau fusi fugalaau ma faʻamatalaga e uiga i le tausiga.

Uiga o le Botanical

O Kallizia o se tagatanuu o le genus Evergreen perennial Commeline family. E le o se mea e ofo ai, o le igoa ua faaliliuina mai le Eleni o lona uiga "matagofie." O le fugalaau e faʻaalia i le fetolofi faʻapea foʻi ma ni aʻa, lea e mafai ona faʻapupulaina ai vao mafiafia. O le fugalaau e afaina mai i le vevela ma vaega laiti o Amerika.

Kallizia fetolofi

Mo faʻamatalaga! O nisi taimi e fenumiai ai ma le agavaʻa, aua o latou uiga tutusa i fafo.

O aso nei o kalliziya e aʻafia i le fale. O le tele lava o taimi, e faʻapena ona faʻapenaina le aulelei o le siakia, faʻaleleia, manogi ma le tino. O le manogi e le gata o mea teuteu, ae faʻamalolo foi. Ae ui i lea, aua nei galo o le laau e mafai ona mafua ai se faʻafefe faʻaleagaina i tagata ma meaola.

O le callisia repensa o loʻo faʻaalia e se laau 15-20 cm le umi, o lau lanu lanumeamata, o lau o le lanu lanumeamata ua faia i le pito i luga ma ua i ai se paʻu paʻu mai lalo ifo. I le tele, latou te le sili atu i le 3-4 cm.

I le fale, e fesuisuiai le telefoni feaveaʻi, ae afai o le gaioiga e tupu, o fugalaau e paʻepaʻe ma manino, e ui lava e manaia le manogi.

E faʻapefea ona tausia tausi i le fale

O le fugalaau e le o se mea leaga, ae o loo i ai pea nisi tulaga e tatau ona matauina mo le totoina lelei.

Filifiliga nofoa

Faʻapitoa fugalaau fugalaau: faʻamatalaga ma le tausiga

O le filifilia o se nofoaga o se tulaga taua tele pe a totoina se laau. Mo le faʻapitoa, e tatau ona malamalama lelei le 'upega tafaʻilagi, ae sili atu pe a le pa'ū le la. E mafai ona avea ma se faamalama pe afai e le i ai pupuni i luga o le la, o le pito i tua o le potu, o se laulau, o se fata e fetaui ma le faamalama, ma isi. E taua tele le lelei o le potu.

E te le manaʻomia le filifilia o se eleele faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e suʻeina se mea mo soʻo se mea poʻo soʻo se isi. Ae ui i lea, e taua le mama o le eleele. E tatau ona e faʻainu vai ma faʻaleleia le tele o le vai i le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, pe a maualuga le vevela o le ea.

Mo faʻamatalaga! E le gata i lea, o le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamalosi o le a aoga, faʻafefiloi i totonu o le vai mo le suaina. E tatau ona faia le taualumaga mai ia Me ia Setema.

Afai ua tupu tele le laau, ma ua le lava le avanoa i totonu o le ulo, e tatau ona toe totoina. E mafai ona fai lenei mea i ni auala se lua: faʻapipiʻi i totonu o se atigi pusa telē poʻo vaevaeina le laau i ni vaega se lua.

Aua nei galo e uiga i le seleseleina o laulaau samasama po o lau malogo, faapea foi ma gaʻo ua faaleagaina.

Toe suia le calliza

Feavega o le ea

Mo le telefoni, o le vevela o le 20-25 ° C e sili ona lelei, o lea i le taumafanafana e leai ni faʻafitauli. I le taumalulu, atonu e faigata ona faatumauina le vevela, ae afai e le o lalo ifo o le 16 ° C, ona lelei ai lea o mea uma. O le mea moni, o le fugalaau o le a faʻagesegese lona alualu i luma, ae o le a le mou atu.

Taua! O le malulu o le ea e mafai ona fesuiaʻi, ae afai e tupu faʻafuaseʻi lenei mea, o le a vave ona mate le laau.

Faʻamamaga o le ea

O le manaʻomia tele o le vai e faʻalagolago i le amataga o le laau. Talu ai ona o Callisia e sau mai le vaega o le tertropical ma le vevela o le Iunaite Setete, e manaomia ai le maualuga o le susu. Ina ia mafai ona totoina lelei lenei laau, fuga ma manogi, e tatau ona fufulu (masani i aso uma) ma le le mafai ona tafe mai le vevela vevela, o lona uiga, e le fautuaina e tuu ipu i autafa o le maa, vevela, ogaumu, ma isi.

Maʻi ma meaʻai

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi nei e mafai ona faʻaumatia le fugalaau.

Parasite

Fugalaau ofusa - faʻamatalaga o le laau, totoina ma tausi i le togalaau

E pei lava o laau toto i le laufanua aina ma totonu o laau, o fugalaau e mafai ona pisia i faamai pe mafatia foi i mea mama. O meaola faalafua o loʻo i totonu o le fale, o loʻo i ai iniseti, mealybug, whitefly, etc.

Mo faʻamatalaga! Kallizia repens e sili ona tosina atu i moli vaʻavaʻaveʻa, vaʻaia ma fuainumera iniseti.

O se apogaleveleve mite o se microscopic mite e le mafai ona vaaia i mata le mautonu. Ae ui i lea, o le osofaia o le laau, o le a lafoaʻi ai ni laumei manifinifi o pusa (e masani lava i totonu o le laulaau). E foliga mai o laʻau o loʻo fuga i le falaoamata. Mo le puipuiga, e tatau ona pupu le laau i le vai.

Taua! E tatau ona malulu le vai.

Afai ua uma ona afaina le laau, ona tatau lea ona e fufuluina i le taʻele ma togafitia i fualaau faasaina. Mo le faʻaaogaina, e sili ona talafeagai: vertimec, fitoverm, agravertine, acarin ma le neoron.

Thrips o sufuga faʻamaʻi e tuʻu ai fuamoa i laulaʻau. I fafo, latou te foliga mai o se ulo ua i luga, e ui lava e faigata tele ona vaʻaia, ae o alaga - o mea malogo o le lanu siliva lea e mafai ona liua i se pisia - tuu ese. Mo le faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻiga (sili), mea faʻataʻavalevale, acarin, mea e ola ai le ola, laʻau.

O suʻavaʻa o loʻo fafati i iniseti o loʻo fafagaina i luga o le telefoni feaveaʻi. E faigofie ona maua i latou: pepe laiti, susulu, e tutusa ma laʻau o le kiona tioisa. E faigofie ona latou ave faʻatasi ma se tamatamailima pe nutilili. Pe a tauina se parasite, e fautuaina e faʻaaoga fualaau tutusa e pei o vailaau.

E ui o le faʻalauiloa e matua puipuia lava i tulaga leaga, ae aua neʻi galo ona o lona alu ese atu, aua o faʻamaʻi pipisi e masani ona aʻafia ai se vai vaivai ma le maualalo o le suavai. Afai e afaina le laau, e tatau ona gaosia le aoina atoa o fugalaau, i se isi itu e ono iai se faʻamaʻi o le a oʻo atu ai i le oti o le tele o kopi.

Ole telefoni feaveaʻi

<

Maʻi

Callisia o loʻo faʻaalia e le aʻafiaga o le aʻa ma le pala. E mafai ona tupu lenei mea ona o le tumau tumau o le vaega o le eleele ma le leai o se suavai lelei. Ina ia tau, e tatau ona e aveese uma vaega ua faaleagaina ma togafitia fasi pepa i le gaʻo. E te manaʻomia foʻi le suia o le eleele i totonu o le ulo. Afai e tele ni liona, ona tatau ai lea ona faia togafitiga ma fomaʻi, mo se faataitaiga, tupe mama, bayleton, acrobat, rovral ma oxychome.

E ono tupu faigata faigata

Clerodendrum Thomsoniae Flower - Fale tausi
<

E ono tulaʻi mai ni faʻafitauli ona o le le tausia lelei. E mafai ona avea ma faamaʻi masani, mo se faataitaiga:

  • faʻavasegaina o laʻau ma la latou pa'ū. Ina ia faia lenei mea, faaitiitia le aofaiga o le vai pe a fausiaina;
  • faʻamago lau. O le faia o lenei mea, i se isi itu, e tatau ona faʻaleleia le tele o le vai, ae le faʻafefeina;
  • o le faateleina o le mamao i le va o laulaau ma le uumi o le uʻu o se nofoaga leaga o le tuputupu ae;
  • afai latou te ulaula i totonu o le fale / ofisa, ona tatau loa lea ona aveese le faila i le mea e mafai ai, a leai o le a oti. E le taliaina e le laau le ulaula tapaa.

Kallizia fetolofi

<

O le mea lea, e le manaʻomia e le tutonu le tausiga ma le maelega i le fale. O le mea taua o le mulimuli i tulafono o le tuputupu aʻe, ia mataituina ma le totoʻa le tulaga o le fugalaau, ma o le a fiafia le mata i ona foliga vaaia.