Laʻau

Filifili fugalaau paepae e fatu ai se togalaau e tasi: o se filifiliga o ituaiga sili ona lelei

O le togalaau, lea o le fugalaau paʻepaʻe e fatuina ai le leo, o loʻo faʻapipiʻiina e lau laʻau lauusiusi, ei ai sona faʻalelei faapitoa. Lanu paepae, o se faailoga o le mama aʻiaʻi, mafai ona aumaia faʻamatalaga o le agavaivai ma le mamalu i le siosiomaga. I le avea ai o se mea e faʻafefiloi ai lanu uma, o le paʻepaʻe e faʻapupula ai se nuanua lava ia, ma faʻatumu ai le avanoa i le mana ma se tulaʻi faʻafuaseʻi. Le mamanu o le laufanua, ua mamanuina i lanu paʻepaʻe, e maua ai le aʻafiaga o se vaaiga vaaia i avanoa, maua ai se lagona o le malamalama ma le saʻolotoga. O fugalaau paʻepaʻe e filifili mo le togalaau ina ia mafai ai ona fausia se laufanua lelei ma faia ai ni tulimanu o le "susulu" o le a talanoaina i le tusiga.

O le manatu o le teuteuina o togalaau i se tasi o palanili lanu e le fou. O tagata atamamai o aso nei o loʻo faʻatulagaina faiga i le togalaau e naʻo le faʻaauauina pea o galuega a tagata na fatuina ni fatuga matagofie o laau i le Vaitau Tutotonu.

O togalaau na fausia i luga o le faavae o le tasi-lanu, na lauiloa i le faitau selau o tausaga talu ai. I le taaloga o halftones ma ata, o le autu autu na faia i le tele ma foliga o laau.

O faʻatusatusaga matagofie o fugalaau paʻepaʻe e tilotilo i le leva o le aoauli, pe a faʻaalia ata mulimuli i luga o gaʻo susulu

I le XVI-XVII seneturi i Initia anamua ma atunuu o Asia i Sasae na taʻua ia togalaau o le "masina". Na latou mauaina o latou igoa ona o le mea moni e faapea o le afiafi na latou fatuina ai ni ata vali matagofie mai ata paʻepaʻe o fugalaau.

Ina ia faʻamamafa le paʻepaʻe o fugalaau faʻamalosi ma faʻaleleia le faʻaleleia o aʻafiaga, o mea totino i totonu o le togalaau na faʻapipiʻiina i maa e valiina i paʻepaʻe paʻepaʻe, vaʻa faʻasaina ma oneone oneone e susulu i le masina masina.

O se tasi o togalaau sili ona lauiloa i le lalolagi, lea e afaina ai mea uma i se lanu e tasi, o le Sissinghurst White Garden i Egelani. Na faia i le amataga o le 20 seneturi, ae o loo avea pea ma se faataitaiga e musuia ai le tele o fai togalaau ina ia fatuina a latou lava "ola" sili ona matagofie.

O le savali i totonu o se togalaau o se fiafiaga: o le fiasefulu afe o fugalaau paʻepaʻe matagofie o ituaiga eseese ma le tele e faia ai lenei nofoaga aemaise lava le fiafia

Ina ia teuteuina le togalaau, o ituaiga ma le siliva-lanu paʻepaʻe i luga o laulaau ma fugalaau eseese o lanu paʻepaʻe na faʻaaogaina. O lona fatu, o le tusitala Igilisi o Vita Sackville-West, na matua pulea ma le atamai e filifili se fatuga o fugalaau o le tasi o paolo lea e fiafia i ai le manava i le vevesi o le olaola i le gasologa o le tausaga.

E leai se mea faigata i le faʻaaliaina o le matagofie i lau togalaau. E tatau ona e filifili po o fea fugalaau e fugalaau fugalaau e sili ona lelei ma pe faapefea ona faia ni mea e fai ina ia ola ai laau, e aunoa ma le tauvaga ma le tasi, ia uiga masani.

Filifili mutia vao i lanu paʻepaʻe

O le White Garden e matagofie i soo se taimi o le tausaga. E na ona e manaʻomia le filifilia o laau saʻo mo le mamanu o le 'upega tafaʻilagi, tuʻuina atu le fesoasoani o loʻo maua i le arsenal ma le tau o loʻo iai i lau eria.

Tasi ma le lua tausaga

I le laau toto, o le paʻepaʻe e le masani. Matou te matauina i taimi uma o tautotogo, fiafia i le fuga o laau, i lalo ifo o le pupuni o ni pusa matagofie e pipiʻi i tumutumu.

O le muamua e feiloai i aso matagofie, e paʻu i le susulu o ave o primroses: e peiseai o fetu susulu i luga o le eleele, e fuga mai i luga o le kiona-paʻepaʻe papaʻe ma le laufanua terry galanthus.

I se taimi mulimuli ane, o fugalaau o le tilotilo o le a suia i liligi agavaivai o le vanu ua teuteuina i tamai logo logo, ma e matagofie tele Alba.

I le tautotogo, alissum, lea e lauiloa foi o le gataifale o le gataifale, o le a avea o se teuteuga matagofie o se papa maa po o se mauga maualuga. O se mea e le mafaamatalaina i tausaga taʻitasi ma laʻau laiti ma fugalaau fugalaau e aoina i pulumu eleelea o le a fiafia tele i le vaitau o le tuputupu ae.

O le meaʻai o ituaiga eseese Tetra schneereiben ma le kapeta o le kiona e foliga mai e ese le matagofie, o le pulou e malu malie pe a agi le matagi

O le totōina o tulip bulbs i le tautoulu, i masina o le tautotogo e mafai ona e fiafia i le matagofie o fugalaau ofoofogia. I totonu o tulip, o ona petals e valiina i le paʻepaʻe paʻepaʻe, o laʻau e lauiloa mo la latou mea teuteu faapitoa: White Parrot, White Marv, White Triumphator, Daytona fringed.

O le eleele i le amataga o Me o le a fuga mai i laufanua atoa: o laʻau ma le Caucasian arabis. Faʻasaga i tua o laʻau vaivai, o le a foliga mai e manaia le gaosiga o Turiki, o le gaʻo o le gaʻo e faʻasalalauina ai se manogi manaia i totonu o le togalaau.

Alban po o Dianthus plumarius e faapitoa le alofagia e le toatele o fai togalaau mo le teuteuina ma le le lelei o togafitiga i totonu o ituaiga eseese o turuma.

O fugalaau o le a pasia le lau o le fugalaau i lanu ma vao. Faʻasaga i tua o laʻau lanu meamata, o laʻau matagofie i fugalaau fugalaau o ituaiga eseese e ese le ofoofogia: Jayceetee Grosvenor, Arctic Express, Xiphoid, Mesmerizer Byers.

E sili ona fiafia i ai le tele o fai togalaau, o le violet e lauiloa mo le tele o lanu. Ae faafetai i taumafaiga a le au faifaatoʻaga, ituaiga faʻatoʻaga, faʻataʻitaʻiga, White Crystal, e mafai foi ona maua i luga o le faʻatau.

O le togalaau fugalaau o le a fiafia tele mai ia Iulai ia Oketopa. Faʻataʻagofieina i le tele o fugalaau, o le a tumau ai le lanu o fugalaau seia oʻo i le muamua kiona.

O le faʻaleleia o fuafuaga i lanu paʻepaʻe e foliga mai e sili atu i le pito i lalo o le siliva ma le lanu moana lanumoana ma a latou falala

E pei o le talaaga o le fugalaau, e mafai ona e filifilia ma le saogalemu: thuja, spruce, cotiiaster brilliant. O faʻamaonia siliva e mafai ona faʻamamafa le lalelei ma le faʻapitoa o laʻau paʻepaʻe fugalaau.

Mamanu fuʻa ituaiga

E tuʻuina saʻo i le mana o fugalaau rosa. E mafai ona e ofoina atu ma le saogalemu le togalaau atoa i rosa, ma o le a aoga mai ia te ia: o se ata faatasi ai ma le auai o nei fugalaau matagofie e foliga mai e matagofie, susulu ma manatua pea.

O Roses foliga tutusa lelei i le mamanu o moega fugalaau ma tuaoi, ma avea ma puipui e vaevaeina le nofoaga i ni vaega

Paʻepaʻe papaʻe e foliga matagofie e pei o elemene o togalaau faʻasaina. E mafai ona taufetuli solo rosa i luga o vao, arches ma pergolas, ma faia ai ni lanu lanumeamata lanumeamata e maua ai se lagona lelei o le saogalemu. Mo le mamanu o ata alpine, o ituaiga e lelei atoatoa: Swany, Kent, Sea Foam.

Aua o le toga papaʻe e atoatoa:

  • Boule de Neige talotalo o kalamu ma fugalaau manogi faʻaluaina;
  • Roses polyvalents o Yvonne Rabier ma fugalaau laiti laiti;
  • Faʻasolosolo ma le faʻamalosi Musika Roses i fugalaau manogi i paʻepaʻe paʻepaʻe.

I totonu o le togalaau fugalaau, ia mautinoa e totō se faʻamau, sela, ma se saxifrage. O ituaiga o meaola o le eleele e iai ni fugalaau matagofie e foliga lelei i le tuufaatasiga ma le teuteuina o le mafiafia paʻepaʻe.

O le fatuina o se monochrome, e taulai atu i le tele o lauulu i totonu o le laau. Tuu le laau e susulu i totonu o le togalaau, ma iloa lelei le eseesega o le laulaau.

Afai, pe a fatuina se motugaafi lanu, o le a le iloa le ituaiga mea, ona fai lea i totonu o se togalaau fugalaau matagofie o le a mataina, pei o se "3D" aafiaga

Aconites ma laisies tele-flowered e mafai ona suia ni pito pito sili ona masani ai i le togalaau. O nei aganuu matagofie e lelei tele mo le fausiaina o togalaau aina ma le vaomatua, e faʻaalia i mea lilo ma mea lilo.

O le a fiafia ia Daisies i le fuga mai i masina o le taumafanafana, ma o le a teuteuina le togalaau i le tele o "moligaʻo" i le faaiuga o le vaitau.

Aua neʻi galo e faʻapipiʻi le togalaau fugalaau ma ni masiʻi mafiafia ma ato faʻafetai O le pulu vine ma le paʻu o le Snow snow petunias

O Petunias e sili ona matagofie i totonu ia i latou lava pe a fatuina se ata matagofie o le laufanua e le manaʻomia ona e faʻapitoa e ala i le sau i luga ma ni mea faigata. O le a sili atu le matagofie o laau toto i fugalaau ma fugalaau.

Filifilia o ituaiga uiga eseese, e mafai ona e teuteuina fugalaau tautau ma fugalaau fugalaau. O "manogi" manogi o le manogi o le a avea o se teuteuga matagofie o se puipui, poletito po o se terrace.

O lanu lanu enaena o le lau o le galu o le sami, faatasi ai ma le alofa o tagata fugalaau e taʻua o le "siliva o le efuefu", o le a fesoasoani e faaitiitia le "veli" paʻepaʻe i le togalaau.

Faatasi ai ma ituaiga taʻutaʻua o vailaau o le sami, e sili atu le taua: Cirrus ma lau oval ma le Silver Purust i laʻau vaneina. O le malulu ma le vaneina o laʻau o le laau e mafai ona faʻamalosia lelei le lanu o fugalaau ma le paolo o le lauusiusi o siomia ai i latou.

O lalelei o lili e tatau ona i ai le tausiga faapitoa. O tuutuuga o le latitude masani o loʻo faʻafeiloaia malie e lili liligi tupu, o faʻatoʻa Asia ma sasaʻe.

Lilium candidum - o se tasi o uluaʻi ituaiga o lili paʻepaʻe, lea na mafua ai e Hippocrates le faʻapogai paia ma le faʻamalolo o meatotino

O ao lanumoana-lanumoana i luga o se pua o le fugalaau e fausia ai le tele o fugalaau gypsophila. Mo le mama ma le le mama o mea laiti, e pei o pulu, fugalaau, tagata fai togalaau ua taʻua o le palapala "faʻaipoipo." Faatasi ai ma mea teuteu, o le mea sili ona matagofie o le Bristol Fairy ma fugalaau paʻepaʻe e lua ma Monstrose.

Laʻau faʻapipiʻi o le gypsophila, e oʻo atu i le maualuga 20-50 cm, e teuteuina i le faʻaputuina o le paolo o le malamalama, o loʻo teuteuina i laʻau matagofie

O le faʻaleleia o fuālaau sinasina i masina o le taumafanafana o le a maua ai:

  • Calimeris na vaneina;
  • logo o le logo a Grandiflora Alba;
  • Nepeta x faassenii catnip;
  • delphinium Casa Blanca;
  • wormwood Silver Queen.

I le amataga o le tautoulu, e mafai ona e tausia le paleni e faʻaaoga ai le "tupu o le polo o le autumn" - chrysanthemums. E talitonuina o fugalaau e ese mai le matagofie e mafai ona faaumiumi le ola. Ae i totonu o faifaatoaga, o lenei manaia e faʻaaloalo ona o lona gafatia e toe faʻaleleia le togalaau i le tautoulu, faʻamalosia o ia e taʻalo ma lanu fou e tusa lava pe ua uma ona taatia le kiona.

E tusa ai ma le tala a Saina, o le tupu na pule i aso anamua, faafetai i le sau na ia inu mai le chrysanthemums, na mafai ona ola mo le sili atu i le fitu selau tausaga

Mo fugalaau matagofie, lea, e pei o tafe o le pulumu a le tusiata, vali le togalaau i lanu susulu, e toatele fai togalaau e fiafia i le aster. O ona lauulu sinasina-papae e foliga mai e le gata i le fugalaau, ae faapena foi i le teuga. O nisi faʻamatalaga o ituaiga ia o Asterni maualuga, o ona lala o loʻo tumu i fugalaau paʻepaʻe laiti, ma Weisser Schirm.

O se faaopoopoga taua i fugalaau matala o le aster o le a avea ma fetu o le matala. O le salalauina o lālā ma ni mea mataga mataʻutia e lagona ai le mafanafana e tusa lava pe itiiti le paʻu.

Faatasi ai ma ituaiga sili ona tautaua, e taua le faailogaina "Deutschland" faatasi ai ma le papaʻe papaʻe ma le Schtrausenfeder faatasi ai ma le lapisi o taimane

I le faaiuga o le taumafanafana, o se faʻaopoopoga lelei i le laufanua paʻepaʻe:

  • Iapani Anemone Wirbelwind;
  • Panicled phlox White Admiral;
  • yarrow Achillea decolorans;
  • echinacea purpurea alba.

O ituaiga uma o ituaiga o fualaau aina e lauiloa mo lo latou tele o fuālaau ma le tausiga le lelei. O le mea lea, o le fatuina o mea, faʻapipiʻi i le taimi o le fuga, e le faigata. I le tulaga faigata, e mafai ona e taʻalo saogalemu i taimi uma, faʻamaopoopoina le tuufaatasiga ma aganuu eseese. Geichera, comfrey, au, ma le vaitau o le masina o le a taulimaina lelei lenei galuega.

E mafai e se 'au paʻepaʻe papaʻe ona avea ma "tamaʻitaʻi" o soʻo se fugalaau, ma tuʻuina atu i le tuufaatasiga se paʻi o le faʻapitoa ma le eleelea

O tagata o loʻo faʻaogaina vaalele vaʻaia e faʻafefeteina suiga i le va o lanu, maua ai le lotogatasi i le tuufaatasiga. O laʻau lapopoa e ufiufi i le lanumoana, gutu ma le siliva o le a faʻamaonia ai le paʻepaʻe o fugalaau fugalaau maaleale.

Laʻau ma laau ma fugalaau paʻepaʻe

I le faaopoopo atu i fualaau vao, o laau ma laau toto e tatau ona faaaoga lelei i le mamanu o le togalaau paʻepaʻe. O le manuia o le totoina o laau maualuluga e mafai ona "faʻamalamalamaina" pito sili ona paolo o le togalaau.

E le masalomia le taʻitaʻia e Weigel lenei vaega. O se laau teuteu teuteu ma mea e fiafia i ai e fiafia tele i le iloa lelei o le lalelei. Faatasi ai ma ituaiga eseese ma lanu paʻepaʻe, Candida, Black ma White e matagofie tele. E mafai ona ola lelei le laau toto i tulaga o le malulu, e oʻo i le maualuga o le 1.5-2.5 mita.

Ua teuteuina laʻau faʻatasi ma lala tautau i le tele o pusa o mea e tutupu i le amataga o Me ma teuteu le togalaau mo le isi 20 aso.

O le fuga o laau matagogo e matua fiafia lava i le fugalaau i le masina muamua o le taumafanafana, e pei o le maua o se avanoa i laau toto e malolo ma maua ai le malosi e fuga i le atoatoa.

Mai le tautotogo i le taumafanafana, e te alu filemu i le manogi o se lilac fuga, lea e maua ai se lagona manaia faapitoa ma le fiafia i totonu o le togalaau. O le laau toto e lelei tele mo le fausia o pa puipui ma le fatuina o ni faʻalapotopotoga tetele o laʻau. O le lilac o le a foliga lelei i se mea faʻapitoa faʻatasi ai ma peina taloina o le a faʻatasi ma ia i le taimi e tasi.

O le pisa ma le laau e pei o le hydrangeas, o le fugaina o "polo" lea e mafai ona suia ai le tulimanu pito sili ona masani ai, o le a avea ma tagata taua o le toga vevela i le paepae paʻepaʻe

O le usuina o se tusi tusi i laau matagofie, Ou te fia faamamaina laau peleina ua leva ona pele i ai le toatele, ma le tele o mea tatala, ua ufiufi i le almond ma le Jasmine ua ufiufi i le "kiona" papaʻe-e paʻepaʻe ma fugalaau fugalaau i luga o laʻau.

I se togalaau e tasi, ia mautinoa e totō se tagata kiona. O togalaau e teuteu ai lala o loʻo tautau i luga o le vao, o le a aumai ai la latou laumei manino i le aufaʻatasi o le togalaau paʻepaʻe.

O laau tiva na tumu i lanu paʻe paʻepaʻe foliga i lo latou mamalu atoa ma le amataga o le malulu o le tau

O le atoatoaga o le faʻatoʻaga o le togalaau papaʻe o le a tuʻuina atu i mea teuteu e fetaui ma le monocolor: fualaau faʻatoʻaga, nofoa laupapa, masini e leai ni meaʻai ma vaieli. O le alofaga na faia i totonu o le togalaau o le a faamamafaina i le lafoina o maa papaʻe paʻepaʻe.