Propolis

E faʻapefea ona saunia ma faʻaaoga le ava i le ava

O le faʻaauau o le ava i luga o le ava malosi e masani ona faʻaaogaina, e ui i lea, o le faʻaalia o meatotino aoga o propolis, o le tincture e le gata ina saunia lelei, ae saʻo foi ona faia.

Lalo o le a tatou tilotilo pe faʻapefea ona faia le propolis tincture i luga o le ava malosi, pe a mafai ona e aveina, ma pe a mafai ona faʻaleagaina lenei vailaʻau.

Faʻaaoga meatotino o le propolis

O Propolis e maua mai i pi, ma e masani ona taʻua o le kelu pi.

E te iloa? E faʻaaoga e pi a latou kelu mo ni faʻamoemoega eseese - e faʻaitiitia ai pupu i totonu o le sulu, e faʻamaʻi ai meli, ma faʻamaʻi ai mea uma i fafo atu e pauu i totonu o le sulu. Latou te faia mai mea ninii, lea i le tautotogo e mafai ona aoina mai i pop buds, alder, birch ma aspen. Mulimuli ane, latou te gaosia le mea na aoina ma a latou lava enzyme, ona o le mea lea e maua mai ai le propolis.

Bee propolis - O se vailaʻau faʻamalosi faʻapitoa lea e aofia ai elemene 16. Faatasi ai ma nei elemene o resins, ma suauu, ma ava malolosi, ma palatini, ma pollen, ma le solo. E faʻafetai i lenei tuufaatasiga o le propolis ma e mafai ona togafitia le tele o maʻi.

O le Propolis i lona tulaga mama e masani lava ona le faaaogaina. O le mea e sili ona taatele o le vailaʻau o le ava malosi, lea e mafai ai ona faʻaalia le tele o numera o ona faʻamalologa.

O le a le mea e fesoasoani i le faʻasaina o le ava? O le tele o ana mea e fai e le o suʻesuʻeina, ae ua iloa e mafai ona ia gafatia:

  • faʻamaʻi tino lelei le tino;
  • feteenaʻi siama ma toxins uma i vaega o paʻu o fafo ma totonu o le tino;
  • faaitiitia le mumū;
  • e vaapiapi vaa;
  • faʻaleleia manaoga ma faʻamalo ai faafitauli faʻafefete;
  • togafitia le gasegase, pneumonia ma le bronchitis;
  • tausia le puipuiga.

Propolis i luga o le ava malosi e mafai ona lagolagoina le toe faʻafouina o le tino ma faʻaitiitia uma na mea oona o loʻo faia i totonu o le tino mai le malepelepe o mea ua faaleagaina. O lona faʻaaoga e taofi ai le atinaʻeina o pathogens o faʻamaʻi faʻamaʻi, ma masani ona faʻaumatia ai.

Proolis tincture recipes

Mafaufau i ni filifiliga se lua mo le faia o ni mea laiti.

I luga o le ava

Ae e te leʻi faia se faʻasologa o le ava i luga o le ava malosi, e tatau ona e saunia mea talafeagai ma mea e manaʻomia. E fautuaina e teuina i totonu o fagu o le tioata pogisa. Ma mo le tasi vaega o le faʻasolosolo e te manaʻomia e faʻatau:

  • 80 g o le propolis lava ia;
  • 300 ml o le ava malosi.
O le mea masani lava, o le propolis o loʻo faʻatau atu e pei o se meafaitino, lea o loʻo i fafo atu nai polo laiti e pei o le lanu enaena. Ina ia fufulu ma sauniuni mo le faʻaaogaina i totonu o le siʻosiʻomaga, ia togi le polo ile polo. Ina ia faʻamamaina le palapala, e tatau ona teu i totonu o le pusaaisa mo le tusa o le 3 itula.

E taua!E mafai ona saunia se meaola foliga tutusa e faaaoga ai le vodka maualuga, lea e fautuaina e faʻatau i le faleoloa. Ae ui i lea, o le tulaga o lenei tulaga o le a eseese - 0 le 0.5 lita o vodka o le a manaomia mo le 80 g o propolis. Ae e le mafai ona faʻaaoga le sunonshine mo nei faʻamoemoega, talu ai o fuālaʻau ma vailaʻau eletise eseese e mafai ona faʻaleagaina ai mea faʻamalolo o le kelu paʻu.

E tatau ona faatumuina tapbet propolis i le vai malulu mama, faʻafetai i mea mama o le a tumau i le pito i lalo, ma o mea le mama uma ma otaota e le tatau ai ona felelei i luga. E lima minute mo lenei faamamaina o le a lava, ona faʻafefe ai lea o le vai mai le propolis, ma tuʻu ai e faʻamago atoa.

Faʻafefiloi ma faʻasolosolo faʻamalosia le ava malosi

O le kelu ua saunia e tapena i totonu o se fagu fufulu muamua ma fufulu, ona sasaa lea i le ava po o vodka. Ia mautinoa e lulu le fagu ina ia tulaʻi mai le propolis mai lalo ma faʻafefiloi lelei i le vai. Ina ua uma ona fufusi lenei fagu.

O le gaioiga o le propolis o loʻo faʻamalosi i le ava malosi e mafai ona tupu i le vevela o le potu, naʻo le pusa e tatau ona tuʻuina i totonu o se nofoaga pogisa ma luluina i aso uma. Ina ia maua le tincture o le a le itiiti ifo i le 2 vaiaso. O le soifuaga ola o lea ituaiga e le sili atu i le 3 tausaga. Ae ui i lea, e fautuaina e fomaʻi ia auai i le tausaga i le sauniuniga o lenei vailaʻau, talu ai e fou, e mafai ona i ai le aoga aupito sili ona aoga i le tino.

E taua! Aʻo leʻi faʻaaogāina le mūmū, e tatau ona fufulu mai vaega o propolis. Ina ia faia lenei mea, e pasi le suavai i se fasi gau poo se isi lava ie mama.

I luga o le vai

Saunia o se mea faapenei:

  • Ua faamamaina foi Propolis e pei o le tincture ma le ava malosi.
  • O le kelu paʻu paluga o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa vela poʻo se koneteina tioata ma faʻatumu i le 300 ml o le vai.
  • E tuʻu le tane i totonu o le vai faʻaʻeleʻele ma vevela mo le tele o itula.

Faaaogaina i totonu ole tincture

E masani ona faʻaaogaina le ava i totonu. Faaaoga lenei togafitiga e tatau ona i ai faʻamaʻi faʻamaʻi:

Ulcerative inflammations o le gastrointestinal tract

Faʻasolosolo 40 pata ile tinomi i totonu o se ipu vai poo susu ma inu i le afa itula ao le i faia taumafataga. E tatau ona amata togafitiga ma le 5% tincture ina ia mulimuli i le tali a le tino. Afai e lelei, e mafai ona faʻatuputeleina le faʻatupulaʻia i le 20%. Ave propolis e 1-2 masina.

Maʻisuka

Ina ia faʻamamaina faʻamaoniga o le maʻi, ave se sipuni o le tincture i aso uma mo le masina. Ole maualuga o le tincture e le tatau ona sili atu i le 30%.

Maualuga maualuga

20 gola o le 20% tincture e tatau ona onā faʻatolu i le aso, pe a ma le itula ao le i taumafa. O nei togafitiga o le a maua ai le iuga pe a tumau mo le itiiti ifo i le masina. A maeʻa le lua vaiaso, o le aoga e tatau ona faʻafouina.

Faʻasologa ma le gall vladder problems

Faʻaopopo 20 gogo o le propolis i le ava i le lauti, lea e tatau ona inu i le taeao ma le afiafi. O le togafitiga e na o le 1 le vaiaso, sosoo ai ma se vaiaso malolo ma le toe amataina o le vasega.

Faʻanoanoa pito i luma

Ina ia faʻaumatia le faʻasolosolo o le faʻanatinati faatolu i le aso, ia togi le 2 pata o le tinomi i totonu o vaega taʻitasi. I le tulaga o se faʻamaʻi tuga (otitis), e mafai ona e tuʻuina ni silasila suamalie ua faʻamaluluina i le taliga i ou taliga mo le 25 minute.

Sini lanumuli

Saunia se oloa: 30 g o le propolis i le ava malosi e solo i le 10 g olive, pi pe eucalyptus suauʻu. Lafo le vaifofo i le vai mafanafana ma togi tolu mataʻu i le isu faalua i le aso.

Sinusitis

Faʻaaogā le siʻosiʻomaga mo le faʻamaʻi. E mafai foi e fomaʻi ona tuʻuina atu ia te oe lua punctures e lua-vaiaso e faʻaaoga ai le mea lava lea e tasi.

Maalili masani

Inu le lauti po o le susu i le aso, e tatau ona e muamua faaopoopo ai le 30 mataua o le tincture.

Faʻaaogaina fafo

A faʻaaogaina i fafo, o le faʻasaina i luga o le ava malosi o loʻo faʻaalia ai se taunuuga tutusa. E fautuaina e faʻaaoga mo faamoemoega nei:

Faʻamama le gutu mo le mumū, stomatitis ma le faʻamaʻi pipisi

Ina ia faia lenei mea, o le sipuniti o vailaʻau e faʻaalu i le afa o vai vai. I le aso muamua o togafitiga, e tatau ona fufulu le vai i le vaeluaga o le 2 itula, ona tolu taimi i le aso. E mafai foi ona lūlūina nofoaga e afaina i le vaivai o le propolis.

Faʻatau

O le sipuni tincture ua faʻafefe i totonu o se ipu malamalama vai. Faaulu faatolu i le aso.

Togafitiga o faafitauli i le epithelium - mumu, eczema, psoriasis, maʻi suka

E tolu taimi i le aso, ia lubricate ia vaega ua afaina i se mama mama.

E faʻafefea ona inu ava i le ava malosi mo le puipuia o faʻamaʻi

O le Propolis ma le ava malosi o loo i ai le puipuiga, e sili ona aoga le faʻaaogaina i taimi o vailaau faʻamaʻi pipisi mo i latou o loʻo mafatia i le faʻaitiitia o le puipuiga.

E faʻapefea ona inu ava i le ava malosi mo le puipuiga? O le faia o lenei mea, i aso uma ao le i momoe, faʻapipiʻi le faʻasolosolo i totonu o le lauti mafanafana po o le susu. Mo se tagata matua, e 15 pasu le ipu o le vai e lava, ae mo tamaiti e tatau ona faaititia lenei fualaau i le 5 pata.

E te iloa? O le aveina o le propolis mo le prophylaxis, e mafai ona faaopoopoina ai lona siaki i vai masani.

O le faagasologa o lenei pulega o le propolis tincture e 10 aso, ae peitai, e fautuaina e toe fai i le masina. Faʻafetai i lenei vailaʻau, o le a mafai ai foi ona e iloa pe faʻafefea ona faʻaleleia atili lau faʻalavelave ma le moe.

Pe a le mafai ona faʻaaogaina le taoto: faʻasalaga mo le taliaina

Propolis i luga o le ava malosi e le mafai ona faʻafitia. E mafai ona faʻapipiʻi faʻasalalaʻau pipi sili ona matautia mo tagata ei ai allergies. O le mea lea, afai e te le gauai atu i le meli po o le ava malosi - e le tatau ona e togafiti i togafitiga ma le eletise.

O le inu o le ava malosi e le o fautuaina mo le togafitiga o tamaiti laiti e lei atoa le 3 tausaga, faapea foi tina maitaga. I lenei tulaga, o le lamatiaga i lo latou soifua maloloina e foliga mai o le a le maua e le propolis lava ia, ae o le agaga lea na ia tauanau pea.

O le mea lea, afai e leai se isi faʻasolega, propolis mo lenei vaega o tagata gasegase e fautuaina e faʻaosooso i vai masani.

E taua! E pei lava o le meli, pepelu pelu e le taliaina le malosi malosi o le vevela, o le mea lea e faasaina ai le vevela i le sili atu i le 85 ° C.

E le o fautuaina foi e ave le ava malosi i le maualuga o le ava malosi, aua o lenei tulaga o le a matua le lelei lava, ma o le a leai se aoga mai togafitiga. O le inu o le tincture e tatau ona na o na o loʻo i luga, e ui lava o se tagata soifua maloloina e iai se faʻalavelave e mafai ona mafua ai faʻafitauli. O le propolis tincture e mafai ona tautua uma e lua o le vailaʻau autu ma o se sui o le galala mo le tele lava o ituaiga o faamaʻi.