Fualaau aina

Uluai pupu o togalaau: aso o le totoina o pepa mo laau toto i le Leningrad Region, Irkutsk ma Vologda, itulagi o le ogatotonu o Rusia

O le uluaʻi taua o le tala na faʻaalia i atunuu Europa, e amata mai i Sepania ma Italia, faatasi ai ma le amataga o le nofoia o Amerika.

E leai se tasi na mafai ona ia mauaina aiga o aiga o le "nuu"; o le taimi lena ua leva ona ola ae o se laau totō i togalaau ma togalaau o Northern Mexico.

I le seneturi ua mavae, o le au fanau a le aganuu Mekisiko ua latou manumalo i le lalolagi atoa, o tagata ua i ai ituaiga o tu masani o tu masani ua paʻu i ai le fiafia i ai.

Vaega o le tuputupu aʻe pepa i Rusia

I lo tatou atunuu, e sili atu ma le afa o le teritori e i ai i tulaga faigata o le fetolofi, lea o loʻo i ai le faʻatoʻaga ma se tulaga lamatia. Pepa pei aganuu vevela-alofa e mafai ona ola i nofoaga matala i na o ni nai vaega i saute. Ae o le oʻo mai o mea faʻapitoa faapitoa, e mafai ona ola i se eleele puipuia.

O le faagasologa o le totoina o fualaau aina e le faigata, e tele auala e talitutusa ma faiga o faatoaga o le totoina o tamato.

E taua! Pau lava le tulafono faʻamaonia e le o le totoina o vailaʻau manogi ma suamalie i le potu e tasi. A le o lena, o le a faʻafefeteina ma o pepa uma o le a tofo i le vevela.

Saunia mo le tulaueleele

O se tasi o tulaga taua - o le filifilia o ituaiga. Mo le taumafa fou e sili ona lelei le filifilia o le mafiafia, pepa lapoa. E tatau ona manatuaina o le a latou manaʻomia le tausiga faʻapitoa, masani ona fafagaina ma faʻaleleia tulaga.

O fua e sili atu ona mafiafia ma puipui laiti e sili atu ona faigofie mo le taina ma le kukaina o ipu.

Tulafono faavae mo le mauaina mai o fasi pepa o pepa

Auala metotia mo le totoina o pepa e tutusa ma ituaiga eseese ma itulagi. Mo se aiga e toatolu pe fa tagata, e luasefulu lua vao e masani ona lava.. O le luluina o fatu i totonu o le eleele e sili ona lelei i se itu, aua o le averesi o latou o le germination e 60-70%.

A o le lūlūina, e mafai ona e taofia i latou mo le 5-7 minute i se vaifofo o le masima (2-3 leotele punetini i le 1 lita o le vai mafanafana). Ua aveeseina fatu o le Pop-up, o le mea moni o le a le tupu. Tatou te fufuluina le falemaʻi ma faʻamaʻi pipisi mo le 1-2 itula i le 1-2% vaifofo o le paluga faʻasalalau. Ona fufulu ese lea o vai.

Laʻau Tui - o se tasi o le sili ona sili ona malosi le mafai. I lalo o tulaga sili ona lelei, o le taimi mai le lūlūina i le mama muamua e mafai ona tumau mai le 10 i le 20 aso. Ina ia mafai ona faatelevaveina lenei faagasologa, e tele faifaatoaga latou te faʻaaogaina mea faʻamalosi faapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, "Zircon" poʻo le susu.

I le avea ai o se aganuʻu vevela-alofa, o le pepa e matua nofouta lava i fesuiaiga o le vevela, o le mea lea, mo le tele o le gaosiga e mafai ona e faʻamalosi fatu aʻo leʻi totoina. Mo le faia o lenei mea, ia lava lelei le susu i le va o ni faaputuga gau mo le vaiaso e tasi e teu ai fatu i luga o le pito i lalo o le pusaaisa ma le vevela o le potu. Faitau atili e uiga i sauniuniga o fatu.

O le eleele mo laau toto e tatau ona lelei. E mafai ona faʻatau i le faleoloa, faʻapitoa, ma faapitoa mo pepa.

E faigofie ona saunia le palapala ma tutoʻatasi. Mo lenei vaega e lua o eleele maso ua fefiloi, o le tasi vaega o le oneone, o le tasi vaega o le peat. 15 kalama o le urea ma le sulfate sulfate, 40 kalama o le superphosphate ma le tasi ipu tioata o fafie e faaopoopo i le pakete e tasi o ia palapala.

E taua! I le tulaga pe ai ai se masalosaloga o le faaleagaina o le eleele ma faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, e fautuaina e le tele o fai togalaau le faʻamaʻiina e ala i le fufuluina o le vaifofo malosi o le palanala pe faʻafefete i le ogaumu mo le 30-40 minute.

O le aʻa o le pakiaka e matua faʻapitoa, pe a faʻapipiʻi manuʻa le gasegase ma o le laau e mafai ona faʻagesegese le tuputupu aʻe mo se taimi umi. O le mea lea, o se fofo sili ona lelei o le totoina o laau e aunoa ma le pikiina. O fatu e vave totoina i totonu o ipu taʻitasi o le 100 milliliters.

O pusa paʻu e mafai ona avea ma se tasi o filifiliga, faʻapea foʻi ma koneteina fale mai le tele o fasi pepa. Pe a ulu atu i totonu o le kiona, latou te le manaʻomia ona faʻasaʻoloto, e mafai ona e faʻapipiʻi i totonu o pits saunia faatasi ma le fagu. I se taimi puupuu, o le solo ma le pepa mai le susu ma le microflora o le a faigofie ona avea ma se vaega o le palapala.

E mafai ona e totoina fatu i isi koneteina, i lenei tulaga, pe a suia i le eleele, e tatau ona e matua faʻaeteete i aʻa. O le a tatau i le toe totoina o se vaega o le clod, na muamua fausiaina le fale.

Totoina fatu e tatau ona loloto i le 1-1.5 centimita, faʻasaina i le vai mafanafana, ufiufi i le afifi palasitika. Aʻo leʻi oʻo i le germination, e tatau ona maua le vevela mai le 2 i le 25 tikeri Celsius. Ona leai se laʻititi ifo i le 17 tikeri.

E taua! E manaʻomia ona faʻafefe faʻapipiʻi ma seleseleina le lanu, ma tuʻuina atu ia i latou le malamalama lelei.

Tuutuuga o le totoina o pepa i itu eseese

Aʻo faʻatulagaina le taimi e faʻaalu ai, e matua faigofie lava ona faʻaogaina se faʻatatauga faigofie. Pepa o ituaiga eseese e mafai ona amata i le vave ma le ogatotonu.

O le taimi mai pine muamua i fualaau aina e masani lava ona taʻu mai e le gaosiga o le fatu ile pusa. E fuaina le 100-135 aso. Ia te ia tatou te faaopoopo se vaitaimi o le germination o le 14-21 aso ma, e taialaina e le taimi manaomia o le seleselega, matou te fuafuaina numera talafeagai.

I vaipanoa eseese, e faʻafeiloaʻi gutu o le tautotogo i taimi eseese. Afai ei ai se fale vevela vevela, e mafai ona maua le togalaau i le 2-3 vaiaso muamua. A leai, o le a tatau ona mafaufau pe ono ono lamatia le vevela o le po.

  • Tuutuuga o le totoina o le pepa mo laau toto i le Leningrad: mo greenhouses, e totoina fatu i le faaiuga o Fepuari ma le amataga o Mati, ma i le faaiuga o Me i totonu o greenhouses;
  • Aso o le lūlūina o pepa mo fatuga i totonu o Rusia Tutotonu - o le amataga o le luluina mai le 1 i le 15 Fepuari;
  • A o totoina pepa mo fualaau i Vologda - o le faaiuga o Fepuari ma le amataga o Mati;
  • O afea e totō ai pepa mo tipu i Irkutsk? I Siberia Sasaʻe, mo se faʻataʻitaʻiga, i Irkutsk, mai Fepuari 15 i le 20.

I soo se tulaga lava, e sili ona lelei le totoina o laau i le eleele i le 55-65 aso, e le mafai ai ona tupu.

O pepa suamalie o se mea lelei tele. O le pepa suamalie o se meaʻai moni lava i totonu o ana vaomatua. O lona tofo ma le manogi e tulaga ese, ma o loo i ai le tele o le talosaga i le kukaina.

O fuamoa fou, sola, meaʻai, paluga, masi ma le paʻu mafolafola ua tumu i fusi, lecho ma ketchup - o lenei filifiliga e fetaui lelei ma soʻo se mea e malamalama ai i meaʻai lelei. O le tuputupu ae o lenei seleselega ma maua se seleselega lelei o se fiafiaga sili!

FESOASOANI! Aoao e uiga i metotia eseese o le tuputupu ae pepa: i totonu o pusa falaoa po o fualaau aina, i luga o le palapala ma e oo lava i luga o pepa faletaele. Aoao le togafiti togafiti o le totoina i le galu, faapea foi ma mea e ono afaina ai au laau i faamaʻi ma meaola faalafua?

Mea aoga

Faitau isi tala e uiga i le totoina o pepa:

  • Tatau lelei le gaosia o fatu ma pe tatau ona salu i latou ao le i totoina?
  • E faʻapefea ona tuputupu aʻe pe pe aisa, peli, oona pe suamalie i le fale?
  • O mafuaaga autu e feteenai ai laulaau i le vaetogo, e paʻu ai laau pe faʻala, ma pe aisea foi e mafai ai ona oti?
  • Vaega o le galueaiina o le Urals, i Siberia ma Moscow.
  • Aoao le fefete e faʻavae fomu kulimi.