Berry

Tulafono mo le totoina ma le tausia o le blackberry yields "Giant"

BlackBerry - laau toto mai le aiga o Rosaceae, ola i le itu i mātū ma le vavalalata o latitudes o Eurasia, i vaomatua o vaomatua, vaitafe lolovaia, ma le talafeagai, i le togalaau ma le togalaau.

E te iloa? Blackberry e le gata i le matagofie o fafo, ae aoga foi i le tino. O le sua o le Blackberry o le a fesoasoani e faaitiitia le vevela, o le bioflavonoids o loo aofia ai i totonu e faʻamaonia ai le vevela o le tino.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

Tuuina atu o le Blackberry "Giant" - o se tasi o ituaiga e sili ona maualuga ma gaosia. Tuʻuina atu ni vineberries "Giant" - e oo atu i le 30 kilokalama o vine tetele mai se tasi togavao.

O le a amata ona fua fua i le amataga o Iulai, ma o lenei faagasologa e tumau pea seia oo i le taimi o le tautotogo. E le gata i lea, e mafai e lenei siaki-malulu e mafai ona mafai ona tulaʻi i le -30 ° C. O laau toto o lenei ituaiga o laau toto, i luga o fuʻa lapoa e fai ai ni tafaoga matagofie. O le fugalaau Blackberry e tupu ia Iuni.

O le pipi atoatoa e i ai le fuataga o le 20 g. Berries e tosina mai ai o latou mafaufau ma o latou foliga mataʻutia ma foliga lanu uliuli. E le toilalo ma le tofo - suamalie ma manaia ma vaivai. O fua e faʻamaoaigaina i le calcium, sulfur ma le uʻamea.

O le le lelei o lenei ituaiga e aofia ai le le faapalepale i le mago o le palapala ma le leai o le susu, lea e faaitiitia ai le ola o le "Giant" i se tau vevela.

E taua! Ina ia aloese mai faafitauli, e tatau ona fai le mulimulitaʻi palapala. O lenei faʻatonuga o le a maua ai le maualuga ma le faʻaauau pea ona faia

Totoina o le Blackberry Saplings Giant

Auala e filifili ai ni fatu

O le filifilia o fualaau tipi e tatau ona faʻavae i luga o taiala nei: o le numera o aʻa autu e le mafai ona itiiti ifo i le 2-3 fasipepa, o le aʻa i le uumi e tatau ona oʻo i le 15 cm, o le ata tele ma le vaalele 40 cm le maualuga.

Le taimi e totō ai

O le fatuina BlackBerry o le "Giant" e masani ona faia i le tautotogo - mai ia Mati ia Me, poʻo le tautoulu - i le faaiuga o Aokuso - Setema.

Auala e filifili ai ma saunia se nofoaga mo le tulaueleele

A filifilia se nofoaga, e tatau ona e amanaʻia foliga o le Giant blackberry. O le laau e mama-alofa tele, o lea o le a lelei tele le fua mai i le la po o le paolo. E le o faigata tele le eleele e pei o fugalaau, ae o lenei mea e le fiafia i eleele suamalie.

Ole mea faʻapitoa e maua ai le suavai i le uluaʻi taimi o le tuputupu ae mai ia Aperila ia Iuni, o le taimi e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe o le fana ma le faʻavaeina o le fua. O tulaga sili ona lelei mo fugalaiti o loʻo faʻafefeteina i totonu o le faʻaaogaina o se vai vaivai poʻo le le faʻaituau o le fofo o le eleele (pH 5.5 - 6.5).

E le tatau ona aloese mai le malulu o le eleele ma le malulu. Ina ia saunia le eleele, e tatau ona eliina e oo atu i le 50 cm ma faʻafefiloi i mea faʻalaʻau ma vailaʻau. Faʻaopopo sina oneone ma le paʻu i le eleele palapala. Faʻaleagaina o vaimamaʻi "Gigant" o le eleele o loʻo i ai le maualuga o meaʻai o le maʻa, lea e faʻamalosia ai le samasama o lālā - chlorosis.

E faapefea ona toto

Ua totoina vine i totonu o lua po o ni fua e fua ai 40 * 40 * 40 cm ma se mamao i le va o le 50 cm i le 1 mita. E tatau ona faʻatumu se pu i le lua vaetolu o le eleele lafulemu. O lua taʻitasi mo le faʻatumu e faʻatumu ai le 5-6 kilokalama o le compost poʻo le humus, faʻafefiloi ma le 30 g o le superphosphate, 20 g masima masima poʻo le 30 g o fafie. Aua e le afaina le eleele faʻamaʻalo e faaopoopo ai le 10 kalama o le lime.

O aʻa ua vele e manaʻomia e taofi i totonu o le vai faʻatasi ai ma se faʻatau mo le tusa o le itula. Fertilizer fefiloi ma le pito i luga o palapala ma moe i totonu o lua. Pe a lūlū aʻa o le fatuina i le eleele, aua neʻi galo o le maualuga pito maualuga mo le tuputupu ae o le tupu e le sili atu nai lo le 2-3 cm.

E tatau ona faʻamaʻo aʻa ina ia alo ese mai le pito i luga. O le palapala ma le falulaʻau e luluina sina mea itiiti e faʻaaogaina ai le eleele i le va o aʻa, ma ua faʻapipiʻi faʻatasi foi aʻa.

O le tausiga lelei o le ki lea i se seleselega lelei.

Agrotechnika blackberry "Giant" e matua faigofie ma e le mafua ai ni faalavelave le tatau i tagata e ona.

Tulaga faʻatau

O aʻa o le Blackberry e loloto, ma faasusu i le taimi o le fuga ma le fuaina o vine e tatau ona faia i vaiaso taitasi, ma o le tafe o laau taitasi e le tatau ona itiiti ifo ma le tasi le pakete vai.

E te iloa? O Blackberry e faatagaina le lamala e sili atu le lelei nai lo le kulupu, ona o le loloto o aʻa.

Fuga ma fafaga

E tatau ona iloa e le Faatoaga pe faapefea ona fafagaina se blackberry i le tautotogo ao le i fuga. I le taimi lea, e tatau ona faʻamaʻaina le laau i lefulefu, humus ma le faapalaga, mulimuli ane e manaʻomia le fafagaina o le aʻa o le blackberry faʻatasi ma urea ma le nitroammophos.

I le tautoulu e sili atu ona lelei le faʻaaoga o le potassium ma fuamosa mo le faʻamalaina. O nei elemene o le a saunia le laau mo le taumalulu, puipuia mai aafiaga leaga.

E taua! O Blackberry o se laau e le talafeagai, ae e manaʻomia ai foi togafitiga talafeagai.

Tafaʻi vao i luga o le ala

E lua auala e fusi ai le telefoni "Giant".

Muamua o le faʻapuupuuga o pupuʻa ua oʻo i le maualuga o le 15 cm i luga o le uaea muamua. I le taumalulu po o le amataga o le tautotogo, e valu le sili ona malolosi o laau totō ua nonoa i se vao, o le isi o totoe ua vavae ese. A maeʻa le lua tausaga, ona vavaeina lea o pupu.

O lona lua o le vaʻaia o pulu ma e le tipiina, seia oʻo i le tolu mita ma aua le auai i vao, ae o loʻo salalau laʻau taʻitasi i le palapala.

Seleseleina

O selesele e seleseleina ao latou vevela, i ni tulaga. E matua vavalalata le telefoni matua faatasi ai ma fua o fualaau suamalie o se lanu malamalama mama. O le suamalie o vine o se faʻamausalū vaivai, e sili atu ona gaʻo ma umi ona teuina.

Taʻu ma teuteu le vao vao

O teuteuga Blackberry e tatau ona vaevaeina i vaega nei: faapuupuu i le tautotogo po o le totogo o fualaau aina fua, aveesea o pamu ma faaleagaina e afaina o meaola faalafua, faasaʻoina o vine laiti i May-Iuni ma fua mai i le vave lava ona seleselega, pine o pine ia Iuni-Aukuso.

O le pinging top 3-5 cm ua faia i le amataga o Iuni. O le mea e sili ona talafeagai o le togavao o se mea e pei o se mea e tasi, pe a oʻo i le tautotogo, o le a oso aʻe pine tetele i le tumutumu ma tuu i luga o aʻa o le vao, tuu le vao ola i lalo o le aʻa, tuu le 8-10 vaʻai talavou ma sili ona vevela, aveese le isi, faapuupuu mea taumalulu sasaina ma patipati mausali i le eleele; i le tautotogo, pe a uma ona vevela le uila, sii i luga i luga.

Saunia o Busi Black Bus mo Winter

Ua fautuaina le fai togalaau ina ia ufitia mo le taumalulu, e oo lava i ituaiga o le malulu e pei o le "Giant". Ina ia saunia oe e tuʻuina uma aʻa i luga o le eleele, fufuluina i vaovao ma ufiufi i luga o le ufiufi, lea o le a puipuia mai le le mautonu ma le fesuiaiga o le vevela.

E talafeagai lelei mo falemalus, sawdust, lau o saito ma mea taualuga. O le faʻafefe o le pito i luga o le vaʻai e fesoasoani foi e faʻafefe ai le taumalulu o le blackberry.

BlackBerry "Giant" o le a teuteuina lau togalaau, avatu ia te oe lagona matagofie ma le fiafia mai ona matagofie o fualaau suamalie.