Fualaau aina

O le a se mea e tatau ona e iloa e uiga i le totoina o fatu o le daikon i se nofoaga tatala ma puipuia? Vaega o le tausiga o fualaau faisua

Daikon, o se matua vavalalata i le radis ma le radish, ei ai tulaga patino taua tau le tamaoaiga ma le natura lea e aafia ai le umiaina o fua o le gataifale mo le galueaiina.

O a ituaiga ma ituaiga laau toto ma pe faapefea ona totoina se fatu laau ma fatu, o le a tatou taʻu mulimuli ane i le tusiga. O le a matou taʻuina atu foi ia te oe faʻaaliga e feagai ma fai togalaau i le tuputupu ae ma le tausia o lenei fualaau faisua.

Vaega o le tuputupu ae

O le sili ona lelei o le talokonkonina o loʻo i luga o eleele lafulemu lelei ma le loloto o le vai. O se seleselega lelei e manaʻomia ai le tautotogo loloto ma le totogogogo. I luga o le mamafa o laʻau eleelea, e mafai ona e maua le aʻa maualuga, pe afai e te totoina ituaiga eseese ma aʻafia i luga o luga - e le sili atu i le afa afa.

I le vaitau o le tuputupu ae latou te faʻaaluina 5-6 vai.. O le fua o le irrigation i le 10 mita o le 350 lita o le vai. A o lei totoina, o fatu ua gase i se vaifofo o le paluga oona - 0.2 g i le 1 lita o le vai. A oʻo i lalo ifo o le 60% le maualalo o le 'ea o le ea, o le atinaʻeina o aʻa aʻa e tuai - o le fausiaina o mea fafie ma le faʻaleleia o le oona ua faʻaleleia.

Fesoʻotaiga ma isi aganuu

Daikon e mafai ona faʻaleleia pe a uma soʻo se aganuu, sei vagana ai sui o le aiga Cabbage, ma o loʻo iai a latou faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi. O i latou na muamua atu:

  • pateta;
  • tamato;
  • kukama;
  • seleni;
  • salati;
  • paka.

Daikon e mafai ona faʻatasi ma isi aganuu. ma ola i totonu o laau faʻatulagaina. O le aʻafiaga leaga o le daikon i luga o le fua o isi mea totō e leʻi matauina. I luga o le tumutumu o mauga maualuga (35-40 cm) lūlū:

  1. meaʻai;
  2. pasili;
  3. lapisi.

I le toe aganuu, ua totoina le daikon i le maeʻa ona seleseleina:

  • sefe;
  • vave fualaau faisua;
  • pateta

Totoina o aso

Daikon na totoina i fanua tatala ile lua tausaga o Me, le lua tausaga lua o Iuni, le lua ma le 3 tausaga o Iulai. O totonu o le eleele e totoina i le tolu tausaga o Fepuari.

Fesoasoani! I le amataga o le totoina o laau, o le aʻa maualuga e maualuga atu, ma o le seleselega e maualalo, talu mai le vave totoina o le daikon e sili atu ona latalata i le tsvetushnosti.

Eseesega ma hybrids

I le faagasologa o le fausiaina, e sili atu i le 700 ituaiga ma fatugaʻau na faia, e ese mai i le muai malosi, foliga ma le tele o fua, faatofuina i le palapala. Mo le totonugalemu o Rusia, o ituaiga mo greenhouses e fautuaina - Sasha, mo nofoaga tatala:

  • Dubinushka;
  • Toa;
  • Kaisara;
  • Fiafia;
  • Minovasi;
  • Moscow toa.

Laulau Uiga o ituaiga ma hybrids o daikon

TotoFua o fua (kg)Pepa
Vaʻa amata - togavao 30 -60 aso
Sasha0,1-0,4Faʻasalalau, lapotopoto oval
Rhinoceros0,3-0,4Conic
Vakula0,4-0,8Fale faʻataʻitaʻi
Paʻu0,4Faʻamau
Pink Misato Susulu0,5-0,9Taamilosaga pe faʻapotopotoina
Sredneranny ma le vaitau vegetative mai le 60 i le 70 aso:
Mino Same Cross F₁0,4-0,5Conic
Kaisara0,6-1,0Fale faʻataʻitaʻi
Autumn matagofie0,3-0,42Elongated eliptic
Diamond0,23Faʻamau
Dubinushka0,6-2,0Fale faʻataʻitaʻi
Fiafia0,5-0,6Conic
Vaitausaga - 70-85 aso
Emperor F₁0,5-0,6Togi
Elephant Fang0,3-0,6Faʻasalaga faʻalanu
Le tarako0,9-1Fale faʻataʻitaʻi
Moscow toa1,0-1,5Fale faʻataʻitaʻi
Faaiʻuga pito 86-90
Minovas PC1,0-1,5Fale faʻataʻitaʻi

O fualaau aina muamua, e pei o Sasha, Barchonok, Rhinoceros, ua totoina i ni tulaga se lua - ia Aperila i totonu o le greenhouse, i le avanoa tatala i le lona lua sefulu tausaga o Iulai. Tele le tetee i tsvetushnosti Minovashi ma Sasha.

Daikon fatu e mafai ona faʻatau i faleoloa faapitoa po o le faʻatonuga i luga o faʻamaumauga i le initaneti O le tau o le 1 g o fatu i Moscow ma St. Petersburg - fuafua i le eseese ma le tele - mai le 16 ru ma le 1 g 1 g fatu e aofia ai le 90 i le 140 fasi pepa.

E faʻapefea ona toto se fatu aʻa?

I totonu o Europa, o le radish Iapani e tele ina tupu i luga o le eleele. Ina ia vave ona matua, e mafai ona e faʻaaoga se ata tifaga poʻo se eleele tapuni.

Laasaga i lea laasaga i luga o le auala e totoina ai fatu i le avanoa tatala:

  1. Filifili se nofoaga e puipuia mai matagi ma faʻamalamalamaina e le la.
  2. A maeʻa le suatia ma le vevela, latou te faia ni mea faʻavevesi faʻafefete - latou te tipiina le suavai ma faʻafefe vai i totonu. Laʻau o vao, lea na aliali mai pe a uma le faʻavaivai, faʻaleagaina le eleele e aunoa ma le liliu o le vai.
  3. O le 1 mita, 500 g o superphosphate ma le 250 g o le masima masima e faʻaaogaina mo le tolaina o le autumn, 300 g o le ammonium nitrate aʻo leʻi luluina ma pei o ofu. Faʻaaogaina le faʻaaogaina o meaʻai i lalo o le aganuu anamua.
  4. I le eleele avanoa, o fatu e tanumia i le loloto: 1-2 cm i luga o eleele eleele, 2-3 cm i luga o peat bogs I le afa lona lua o Iulai, o fatu e totoina e maua ai se seleselega o le autumn.
  5. I le puipuia o laau mai le faʻafefete o le tasi, e faʻaaogaina ai le 30 × 20 cm le siosiomaga. E fa laina o daikon e tuʻuina i luga o le lauliga 1.8 cm lautele ma le maualuga o le 10-11 laau i le 1 mita. I luga o se laiga 1.2 mita le lautele, ua totoina i le 2 laina, vavae ese mai le 60-70 cm mai le tasi ma le isi. O le mamao i le va o laau toto e 20-25 cm.
  6. O fatu e totoina i le auala e gaosia ai - 2-3 i le lelei.
  7. A uma ona lūlūina, faʻapipiʻiina le palapala ma mulimulu i le peat or sanddust with a layer of up to 1.5 cm. E tulaʻi avanoa mo le 4-7 aso.
  8. I le laasaga 1-2 o nei laʻau o loʻo totoe ai le malosi malosi o le laau, o le vaega o loʻo totoe ua aveeseina pe ua suia i le nofoaga oe ua oti. I le taimi lava e tasi, fai le fafaga muamua, le lua pe a uma le 2 vaiaso.
  9. I le taimi o le taumafanafana, vela ma vele le eleele 2-3 taimi i le va o laina: muamua i le loloto o le 14 cm, ona, ina ia le faaleagaina le fua, i se loloto.
  10. E amata mai i le taimi o le vevela, e fafagaina i latou i mea faʻapitoa poʻo mea faʻapitoa. O le pito pito i luga pito i luga ina ua maeʻa, o le mullein fusion, diluted 1:10, faatasi ai ma le faaopoopo ole 15 g urea i le 10 l fofo. Le fafagaina faalua i le amataga o le fausiaina o le fetus - moa moa 1:15 ma se vaega o superphosphate (15 g mo le 10 l fofo). O laʻei pito i luga ma faʻamaʻi faʻamalosi faʻapitoa e lelei.

Vaega o le tulaueleele i se eleele puipuia:

  1. Taʻuina o le taimi i totonu o eleele puipui:

    • 1st term - 2 ma le tolu sefulu tausaga o Ianuari;
    • 2nd upu - le tolu sefulu tausaga o Fepuari;
    • 3rd term - 2 ma le tolu tausaga o Mati.

    Le sili ona lelei - o le lona tolu o taimi o le luluina.

  2. O le totoina o fatu e faia i le lima e 2-3 fasi vaega i totonu o vaieli taitasi. Fua o le lulu - 45 × 25 cm.
  3. Laʻau e vevela, i le taimi lava e tasi e faʻamaeʻa ai laau, ma tuʻu ai le tele o atinaʻe.
  4. Faatonutonu le vevela: o le vaitaimi o le germination - 12-15 ºC, o le fatuga o le tamaititi - 15-18 ºC. O le maualuga o le maualuga o le ea i totonu o le greenhouse e 60-65%.
  5. I le faʻavaeina o aʻa, e masani ona faʻafeinu i le vai mafanafana 20-25 ºC.
  6. Pe a oʻo atu i le 85% o faʻatoʻaga faʻatoʻaga, faʻamaʻi ma faʻamaina fua o fua ua aveesea.

Tulaga o le ola i le fale:

  1. I le taimi o le autumn, e faʻatupuina le palapala eleele loloto - a itiiti ifo ma le 30 cm. A o le i amata le taumalulu, o le eleele e matua matala. Faʻatulagaga o loʻo faʻatinoina pe faʻaaogaina le tagata taʻavale moto "Mole", lea e togafitia le palapala i le loloto o le 35 cm.
  2. Talu mai le autumn, ua tumu le eleele i fugalaʻau - 5-10 kg i le 1 mita. A o lei totoina, ia faia se paluga o le 1 mita 50 g po o se ipu fafie.
  3. I lalo o tuutuuga o le Black Nofo, e faia le moega 35-40 cm le maualuga.
  4. I luga o vaega tetele, o fatu e ufiufi ile palapala e faʻaaoga ai se mea e gaosia ai le paʻu, sina pamu ma faʻafeinu.
  5. E ui lava i le mea moni e mafai e alo ona faʻafetaia le paʻu o le vevela e oo atu i le 4ºC, o le totoina i le tulimatai o le kiona e tatau ona ufiufi i se mea e le o lalagaina poʻo le ata.
  6. Fualaau faisua matala ma fufulu pe toso i fafo o latou lima.

E taua: Eseese Sasha, Dubinushka, Minovashi, Pink Shine Misato e maua mai fua lelei i totonu o le fale koli.

I le faaopoopo atu i le totoina saʻo o fatu, e faʻaaogaina le metotia o fatuga: i le afa muamua o Mati, o fatu o ituaiga faʻatoʻaga e aʻafia ai le aʻa i totonu o pusa e le itiiti ifo ma le 10 cm le loloto. I le oʻo atu i le vaega o 3-4 laʻau moni, e fugaina i luga o laʻau faʻatasi ma se paʻu o le eleele i se nofoaga tumau.

Nuances o le tausiga o fualaau faisua

  • O le puipuia o fualaau aina mai se pusi faʻasalalau, o meaʻai e faʻafefiloi 3-4 taimi ma le lefulefu po o le pefu o le tapaa ma se vaitaimi o le 4-5 aso pe ufiufi foi i mea e le o lalagaina.
  • O le eleele mo le daikon e tatau ona matua faʻaaogaina - i se isi itu, soʻo se faʻalavelave i le tuputupu ae o aʻa e avea ma mafuaʻaga o le curvature o le fua.
  • Na faʻaaogaina faʻamaʻi faʻasaina aʻo le i luluina le faʻaitiitia o le faʻalauiloaina o oloa - ua fuaina fua fua.
  • Afai o le longitude o le aso e sili atu ma le 15 itula i le daikon na tolopo ai le faia o aʻa.
  • I le vave totoina, pe a tuufaatasi se aso umi ma le maualalo o le ea i aso taitasi, e le itiiti ifo le tsvetushnosti pe a lūlūina ia Iuni.
  • Daikon e mafai ona lūlū muamua nai lo le 4-5 tausaga.

E tatau ona faʻaeteete lelei le tagofiaina o le meaʻai ma le faʻamalosi laukonkon. Afai o le eleele o loʻo maeʻaeʻa ma loloto ona togafitia, o le a le manaʻomia le faʻamamaina o se mea faʻapipiʻi poʻo le faʻaaogaina o meafaigaluega. I le faaiuga o Iulai, pe a faʻasaʻo le nofoaga mai togalaau aina, e mafai ona e totoina fatu lankon i totonu o moega avanoa ma maua ai se seleselega tele ia Setema.