Laʻau

Cavili F1 - o se tasi o taitai o le ituaiga squash

O se tasi o togalaau e sili ona lauiloa o le zucchini. E le lelei, e masani ona faʻaaogaina, ei ai lona tofo faʻapitoa, maualuga le taua o mea taumafa. A o filifilia se ituaiga mo le ono selau tausaga o le tamaoaiga, e taumafai le au fai togalaau e filifili se ituaiga, o le itiiti ifo o le galue, totoina o le avanoa, o le a maua mai ai se fualaau lelei e mafai ona maua ai le gaosiga fou, ae faapea foi mea mo le seleselega mo le taumalulu. O le toʻatele o tagata e maelega, o loʻo mafai ona faʻamaopoopoina tau ma tupe mama, na filifilia mo le Cavili F1 o Dutch, lea na aliali mai i le amataga o le XXI senituri ma o le aso nei o se tasi o taitai i le galueaina, ae le gata i lo tatou atunuu, ae faapea foi i fafo.

Zucchini Cavili F1: faʻamatalaga ma uiga autu o le kulupu

Zucchini Kavili F1 na aofia ai i totonu o le Setete Setete o Vaʻaiga Tauvaʻa Faʻatagaina mo le Faʻaaoga i le Russian Federation i le 2002. E fautuaina mo le galueaina o togalaau faʻatoʻaga ma faʻatoʻaga laiti i itu uma o Rusia.

O le kulupu e masani ona faʻaaogaina: e mafai ona faʻaaogaina fou, lelei mo le taina, kuka muamua ma le lua vasega, ma le caviar squash aloaʻia. E mafai ona mago ma faʻagogo.

Cavili F1 o se vailaau e sili ona matua, faʻapitoa-e faʻavasegaina eletise. O le vaitau mai le faʻaalia o fualaau i le matua faʻapitoa o le fualaʻau e tusa ma le 40 aso. O se pupuʻu, vaʻavaʻai faʻatasi ma lau laititi ma laʻitiiti. E lanu meamata lanu meamata, e matua vevela lava, ma laʻau mama i totonu o le laulau laulaau.

O le laau Cavili F1 e tupu aʻe i foliga o se togavao ma e iai ona fua, lea e talisapaia e le au faifaatoaga ma vaega laiti mo le totoina o fualaau faisua.

O le fua o le zucchini o loʻo i ai lona foliga faʻavalanumi, umi le uumi, lanu-lanumeamata i le lanu ma le lafoaʻi faʻasalalau. O le pulupulu o loʻo valiina i le paʻepaʻe poʻo le lanumeamata lanumeamata, e faʻaalia i le laugatasia, agavaivai ma le susu. O le umi o fua o fualaau matua e tusa ma le 20 cm, ma o le mamafa e sili atu i le 300 g.

O le paʻu o fualaau aina o le Cavili F1 hybride e manifinifi, e masani lava ona matua - mamafa

Mai le sikuea sikuea i le taimi o le fua, e mafai ona e aoina mai le sili atu i le 4.5 kilokalama o fualaʻau.

Cavili F1 seleselega o le zucchini hybride e amata i le faaiuga o Iuni po o le amataga o Iulai

Le lelei ma le le lelei o le kulupu

LeleiFaʻafitauli
Uluai vaveO le le mafai ona maua ni fatu fatu maualuga i le fale
Laʻau foliga lapopoa foliga
Faʻaauau pea le maualuga
Fualaau aina umi mo le lua pe sili atu masina
O fua e lelei tele le taugofie ma le tofo.
Taulaga faʻaaogaina
I tulaga faigata (mo se faʻataʻitaʻiga, i tulaga le lelei o le tau) e faʻaalia ai vaega partocase, o lona uiga, e mafai ona fua mai ni fua e aunoa ma le faʻafefeteina
E talafeagai mo le galueaina i totonu o eleele tatala ma puipuia.
Tetee i luga

Cavili F1 o loʻo tumau ona uiga uiga ese i le uluai augatupulaga ma e le faʻasalalauina i latou pe a lūlūina mai fatu o le faʻatoʻaga ua maua.

Atinaʻe zucchini Cavili F1

O le mea lautele, o lenei kulupu, e pei o le tele o le pauka, e leai ni mea faʻapitoa mo tulaga o le tausiga ma le galue. Muamua lava, e manaʻomia e ia se faʻatulagaga faʻatulagaina: malamalama lelei ma le mana. O le faʻaleleia o le ea ma le taua o mea taumafa o le palapala pe a sauni se nofoaga mo le totoina o Kavili F1 zucchini, e tatau ona faʻafefeteina le eleele ma le lelei, faia ni fuafuaga e faaleleia ai lona fausaga:

  • i le omea po o eleele palapala, ua fautuaina e faaopoopo i ai le peat, sawdust or humus, o le vao ma le superphosphate;
  • peat, paluga, falaoamata omea, mea faʻapitoa faʻamalosi o minerale, e tatau ona faʻapipiʻi le pefu laupapa i oneone oneone;
  • eleele o le paʻu o le a tali lelei i le faʻaaogaina o mea oona, laʻau o le vaitafe, omea, phosphorus-potassium fertilizers.

O se aoga lelei o le tuufaatasia o le laulaula lanumeamata i le eleele. O lenei faiga e toe faʻaleleia ai le fausaga o le palapala ma faʻaleleia lona tulaga.

A filifilia se nofoaga mo le totoina o se paʻu, faʻalogo ile lua tulafono e aafia ai le manuia o le tuputupu ae Kavili F1 zucchini:

  • e tatau ona malamalama lelei le nofoaga ma puipuia mai matagi;
  • ia mautinoa e mataʻituina le fesuisuiaʻi o le fua, aua le toto zucchini mo ni nai tausaga i se laina i le nofoaga lava e tasi, aua nei vaevaeina se fasi fanua pe a uma le kukama, squash ma isi fua o le popo. O muamua lelei mo le kulupu o kapisi, radishes, aniani, kāloti, otaota, pateta, tamato, rye taumalulu.

E maua e Zucchini Cavili F1 se lagona lelei i totonu o se nofoaga e matala, malamalama lelei, i le mea e leai se tulaga o le susu ma le tusi

E mafai ona e totoina Cavili F1 faatasi ma fatu ma fualaau. O fatu e ola vave, e le silia le vaiaso talu ona lulu. E mafai ona seleseleina se togalaau matua 40-50 aso pe a uma le germination. O le togavao faʻatoʻaga i le metotia o fatuga o le a maua ai se seleselega muamua, talu ai o le zucchini e mafai ona totoina ia Aperila, latou te faʻaaluina le taimi muamua e tuputupu aʻe ai i ni fale mafanafana poʻo se falemafanafana mafanafana.

O le faʻaleleia o fualaau malolosi e tusa ma le 2 vaiaso le umi o le seleselega

Tui fatu pe totō laau i le eleele tatala pe a maeʻa le palapala ile +12 tikeri ile sefulu senitimita loloto. O le ata o le totoina o le zucchini o lenei ituaiga o le tausia lea o se vaʻaiga lelei i le va o laau totō e totoina. O laina e tatau ona tu i se mamao pe a ma le 70 cm mai le tasi i le laina, o le avanoa fautuaina o le laina e 1.3-1.5 m. Faatasi ai ma lenei fuafuaga o le totoina, o le a maua ai squash bushes ma se nofoaga talafeagai mo meaai ma atinae.

O le totoina faʻamalosi o le a aʻafia ai le afaina o fualaau aina ma le gaosiga o gaosiga.

A lūlūina fatu i le tasi pu, e mafai ona e totō 2-3 fatu i le loloto pe a ma le 5 cm, ma pe a uma le germination, vela ma tuu se tasi o vine malosi i totonu o le lua. O Cavili F1 e taua o se kulupu malulu, ae o le vave totoina, ua fautuaina e puipui atili ai moega, e ufiufi ai i luga o se vaituloto poo se ata mai gutu o le tautotogo.

Zucchini o lenei ituaiga e mafai ona totoina i ni vaega, faatasi ai ma se afa o le vaiaso. O le luluina o le a maua ai fualaau aina seia oʻo i le taimi o le tautotogo.

Tuputupuina le zucchini Cavili F1 i totonu o se fale mafiafia ma i totonu o moega mafanafana

O le vaivaila e mafai ona tupu aʻe e le gata i le tatalaina o eleele, ae faapena foi i le malutaga. O lenei metotia e iai mea lelei nei:

  • o laau toto o le a mafai ona puipuia mai le tautotogo e toe foʻi mai;
  • o le seleselega o le seleselega o le a le na o le vave, ae vave vave;
  • fuaina o fua o le gaosiga e oʻo i le maualuga.

Faailoga lelei o le gaosia ma le tuputupu ae o le zucchini Cavili F1 e faaalia pe a tupu aʻe i luga o moega mafanafana. O ia nofoaga e sili ona talafeagai i itulagi ma se tau malulu. O le uiga o le mafanafana mafanafana o le tuʻuina lea o le palapala e ala i otaota otaota otaota ma otaota i totonu o se atigi laupapa e tusa ma le afa mita maualuga ma lautele:

  • o le pito i lalo e mafai ona aofia ai lapisi lapoa: laupapa pala, lala, pepa pepa. O le a faʻaaogaina mo se taimi umi ma faʻataunuʻuina le matafaioi o se alavai faʻavaivai;
  • o le moega e tatau ona i ai ia le itiiti ifo ma le 2 laulau o meaʻai (mutia mown, vao, fualaau matala, meaʻai, ma isi mea), togafiti. I le pito i luga o papa taʻitasi e tusa ma le 10 cm o le lalolagi ua sasaa;
  • lapisi e tatau ona tusa ma le 20 cm.

O le moe mafanafana e mafai ona faʻavelaina le vevela mo le 2-3 tausaga

Afai e te sauniuni se moega i le tautoulu, ona amata lea ona pala, ma maua ai le vevela ma tuʻuina atu i le kulupu ni tulaga faʻalautele fiafia.

Laulau: mea lelei ma le le lelei o le tuputupu ae o le zucchini i luga o se mafana mafanafana

FaʻaauauFaʻasologa
Uluaʻi seleselegaGaluega faaopoopo mo le fausiaina o le fausaga
O laau totõ e mafai ona puipuia malu mai gutu o le tautotogo
I le tausaga muamua o le taotoga, e le manaʻomia e le laau ni faʻaopoopoga faaopoopo
Tausiga faʻamamafana lelei

Cavili Zucchini Care F1

O le tausiga o le zucchini o lenei ituaiga e matua faʻamaonia: e tatau ona e aveeseina vao i se taimi talafeagai, vaʻaia taimi taʻitasi le palapala, fafagaina laau ma faʻaauau pea ona toto vai. E tatau lava ona totogi le totoa i le faʻagasologa o le tatalaina o le eleele. E tatau ona faia lelei ma le faaeteete: o le loloto o le totoina o laau i totonu o laina e le tatau ona sili atu i le 15 cm, ma i lalo o le vao - 5 cm. O le laau ei ai lona aʻa, e mafai ona faaleagaina e le faatoaga loloto.

O nisi o tagata fai togalaau e amata ai le zucchini, ona o nisi o taimi e maua ai o latou aʻa. O le faʻatinoga o loʻo faia i vaega 4 ma le 5 o le laupepa e fesoasoani tele i le laau e fausia ai se aʻa faʻaopoopo. O Zucchini e gaoioi leaga i mauga na faia mulimuli ane i le vaitau tuputupu aʻe. Afai o le vaitaimi lenei o loʻo maua ai aʻa o vao, e sili atu le fufuluina oi latou i le aumaia o le eleele.

O vai inu ua faʻamamaina na o le vai e vevela i le la. E faʻataʻitaʻiina ile taʻi tasi i le vaiaso aʻo leʻi fuaina ma faalua pe a uma ona faʻaalia muamua fua. O le maualuga o le susu mo le zucchini e le manaomia, e mafai ona mafua ai le salalau o fungal infection. O le suavai e faia i lalo o le aʻa, talu ai o le aʻafia o le susu i luga o ovaries talavou e mafai ona taʻitaʻia ai i latou. E sili ona lelei le faiga i le afiafi e aloese ai mai le lamatiaga o le vaivai o le laau.

I aso vevela timuga, pe a iai le tele o le susu, papala, mafolafola, ma se ata tifaga e mafai ona tuʻuina i lalo o le fua o fua e puipuia ai le pala o le tuputupu aʻe o le zucchini

E finau tagata fai togafiti poto pe afai e te le toe susuina laau e tusa o le vaiaso aʻo lei seleseleina, ona maua lea o le manogi ma le manogi o fua na aoina.

O le tausisia o tulafono o le tekinolosi mea taufaatoaga o se faamaoniga mautinoa o Kavili F1 squash o le a tuputupu ae ma maloloina ma malolosi. O faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi ma meaola faʻapitoa e mafai ona tupu i le tulaga o le mafiafia o le totoina, totoina o le palapala, ma le le tausisia o tulafono o suiga o fua. Pe a tausia se vaovao, e taua le suʻesuʻeina ma le faʻapipiʻiina ma faia faʻataʻitaʻiga lelei i le faailoga muamua o le faʻaleagaina.

Fai mai fua o fualaau aina o le Cavili F1 squash e teteʻe i le faʻamaʻi autu o le seleselega - paʻu paʻu.

Vaʻaiga faʻamaʻi

Zucchini Cavili F1 tali lelei i laei. O le mea autu o le faʻataunuʻu saʻo ma le faʻafefeina i le faʻaofiina o le faʻamalosi o le vai, aua o le faʻataʻitaʻiga o loʻo vave ona matua, o le mea lea o le faʻaaogaina mulimuli o fuālaʻau faʻasaina e mafai ona faʻaosoina ai le faʻaputuina o le kulimi i fua. Fafagaina ma le faaeteete le zucchini tupu i eleele malulu. O le mea moni e faapea, i totonu o le eleele vevela, o le vaega o loʻo i luga o le manogi o le fualaʻau o le a vave ona tupu, ma o le faʻaosofia atili e mafai ona oʻo atu ai i le faateleina o le lanu meamata i le afaina o le faia o ovaries.

Afai i le taimi o le sauniuniga o le laupepa o le a lava le aofaʻi o faʻasalalauina o meaola ma mineral, o lona uiga o le uluaʻi fua o le Cavili F1 o le a lava lea mo le tuputupu ae masani ma atinaʻe.

Laulau: Cavili F1 Alalaʻau Fafaga

Fafaga taimiItuaiga o laeiFaʻavaeTaumafa fuaFaʻapitoa
A o leʻi tupuAʻa0.5 L mullein + 1 tbsp. sipuni o nitrophosk i le 10 l o le vai1 le lita i le laau
I le taimi o le fugaAʻa40 g o le ash + 2 tbsp. sipuni o le faʻamaina o le suavai Effekton poʻo le 20 g o le faʻaaogaina o meaʻai minerale i le 10 lita o le vai1 le lita i le laau
I le taimi o fualaau ainaAʻa3 tbsp. sipuni tele o le pefu o le eleele poo le 30 g o le nitrophosphate mo le 10 l vai2 lita i le laau
FoliarLe fualaau faasaina (e tusa ai ma faatonuga)
Liquid fertilizers Ross (e tusa ai ma faatonuga)
2 lita i le 10 sikuea sikuea. mE mafai ona e faʻaogaina ni faʻailoga lua foliar ma se vaeluaga o le 2 vaiaso

O le kulupu e le faʻafeiloaʻi i luga o laʻei ma fomu o loʻo i ai chlorine.

Seleseleina

Aʻo tuputupu ae Cavili F1, e tatau ona totogi le mafaufau ile taimi atofaina o fualaau. O se uiga iloga o lenei ituaiga o lona tetee i le togi, o lona uiga, e oo lava i fualaau aina e tu i luga o le moega e le aveesea ai lo latou tofo lelei. Ae afai e aveeseina le seleselega i se taimi talafeagai, o lona uiga o le zucchini matua e le mafai ona tosoina i luga ia te ia lava le malosi o le laau ma o le a tuu ai ni ovaries fou.

O fua na aoina o le kulupu e lelei ona teuina i totonu o le pusaaisa (e oo atu i le 1 masina) poo totonu o le pulou (seia oo i le 2 masina). O le tulaga autu mo le teuina mo taimi uumi o le tipiina o le tamaititi ma se fasi laau ma le leai o se malamalama.

O le laʻau i luga o fualaau aina o le squash Cavili F1 e matua manifinifi lava, o lea latou te le o noatia i le teuina umi

Vitio: Cavili Squash

Faʻamatalaga

Na ou fiafia foi i le Cavili zucchini. A o lūlūina le uluaʻi fuamoa fualaʻau i le faaiuga o Me, na ia aveeseina i le togalaau i Iuni (aʻo leʻi oʻo i le kukama), mulimuli mulimuli ane i le malulu (i le faaiuga o Setema).

Mithry

//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?t=3864&start=225

Ma ou te le fiafia ia Cavili. Ou te faʻaaogaina i le Diamond - o loʻo i ai le zucini ola maloloina i luga o le vao lea e mafai ona faʻaumatia muamua i le taumalulu, ma talavou, ma greenbacks ma ovaries. I Cavili, e le o lea, sei vagana ua e aveesea le tuputupu aʻe, ona leai lea o le ovary. Leai, o le a ou le totoina nisi mea. O le a ou nofo i luga o le Diamond ma le Bourgeois, oe na totoina mo le tele o tausaga, o ni mea manumalo i soo se taumafanafana!

Quail

//www.forumhouse.ru/threads/6601/page-30

I le taimi nei, naʻo Cavili na faʻatautaia le suʻeina o mea. E ese le lelei o le ituaiga. O fua e afaina muamua ma tele. Ae na foliga mai ia te au, e pei o Tisza, o laau vao na fua mai i totonu. Ma e le faigofie tele. Ae o laau totoa e mama, compact. E lelei foi le 'ai. O lea la, o Cavili o se ituaiga o zucchini lelei lava.

Talia

//chudo-ogorod.ru/forum/viewtopic.php?t=2462

Mo le tele o tausaga sa ou toto ai le tasi vasega o Cavili F1 - 5. Seleselega, lelei. Ae e le o teuina umi lava.

Irinaa

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=1745.0

O le a ou faaopoopoina loʻu manatu e uiga i zucchini. O le 3 tausaga mulimuli, o laʻu pele o Cavili. A o le i ai, sa ou totoina ituaiga eseese. E sili atu le fiafia o se tasi, e le fiafia tele se tasi, ae ao leʻi i ai Cavili e le mafai ona ou filifilia se fua o le sukcini e tatau ona totoina tatau. Ma i nai tausaga ua mavae i luga o le Initaneti sa ou faitau ai i ni iloiloga lelei e uiga ia Cavili, na ou filifili loa e faataitai. Cavili e le i fiafia. O se vaomatua vave lea, e maua ai le tele o fua lamolemole. Faʻavasega 5+. Na ia taumafai foi ma faamalieina Sangrum, Karima. Vasega 5. O latou foi o ni paʻu ma fua tele. O le toatolu uma e maua ai le tele o fugalaau fugalaau, aʻo latou i ai i le amataga o le fuga. Na o le pau lava le mea e mafai ona ou fautuaina ina ia mautinoa e totōina se ulugalii o vao o zucchini masani ia i latou, lea e masani lava ona i ai muamua fugalaau mo alii. E manaʻomia lenei mea mo le faʻamalosia o ituaiga e 3 o loʻo taʻua e aʻu. A leai, e foliga mai e leai se mea latou te palotaina ona o le le lava o fugalaau tane. O le mea moni e uiga i nei fatuga o le latou manatu e ono mafai ona faʻafeiloaia e le tagata lava ia, ae e leʻi tupu lenei mea ia te aʻu.

Ornella

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php/topic,1745.40.html

O le Zucchini Cavili F1 e mafai ona taua i ituaiga e, i se tau fegalegaleaiga, ua maua ai se igoa e avea o se mea manaia, lelei mo le saunia o ipu suamalie, iloga e ala i faiga faatekonolosi faatauvagaina, o se seleselega tele vave. O nei uiga na mafai ai e ia ona nofo i se tasi o nofoaga taʻutaʻua i le laulamu lauiloa a zucchini ma maua ai e le au faifaatoaga gaioiga.