Faatoaga

Fuaina o laau fua ma vao

Soʻo se faʻatoʻaga uma lava e fiafia i laau i luga o lana togafiti i tausaga taʻitasi e fiafia ai i se tamaoaiga ma le maualuga, e le mafai ona matua, ma soʻo se tosina faigofie ma vave ona aʻafia. O le faʻaalia o nei miti uma e moni lava pe afai o oe o se tagata tomai faapitoa i le faapipiiina o fualaau aina. O le a tatou malamalama i faʻaaliga o lenei pisinisi faʻapitoa ma sili ona manaia.

Quince

O le tulafono autu a le au faifaatoʻaga - e faʻapipiʻi tutusa ma lea mea. I lenei tulaga, o se taunuuga manuia e mautinoa, talu ai o faʻamaʻi vavalalata e ola faʻatasi faatasi ma faigofie ma fua lelei.

E taua! O mea e sili ona faigata, ae sili ona moni, o tui vavalalata. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai lava ona tupu se pi i luga o se paʻu, e ui lava e foliga mai o se vaega mai se faasologa o mea taufaaleaga. Ae o na tuufaatasiga e matua puupuu lava. Mafuaʻaga - i le le fuaina o le fua faatatau o le faʻaogaina o fafie ma le solo. I le aluga o taimi, o lenei vailaau e avea ma se mea malulu e le mafai ona faʻafeteina mo se vae vaivai.

O le mea e manaʻomia e mafai ona maua e le gata i le sopoia o se varietal ma le vao vao, ae faʻapea foʻi i se faʻataʻitaʻiga o suʻega interspecific. Ua leva ona faataitai e le au fai togalaau le tele o mea, totoina se pi i luga o se uila.

O lenei tuufaatasiga o uiga matagofie o le tofo o le fua lea e sili atu ona faalauiloaina. Ina ia ausia lenei mea pe a tutupu faatasi ma se vaomatua e toetoe lava a le mafai.

Ua faamamafa e le au atamamai o le quince i le tele o mataupu e faʻaaogaina e fai ma faʻatau mo pears ma apu - laau e toto ai laau. O lenei fesuiaiga e matua manuia lava mo le va o le interpartietal ma le intersetcific, talu ai o le laau e maua ai le lelei o meaai mo le sulu, lea, i le isi itu, o le a vave ona avea ma elemene aoga ma fausia ai se fua faatatau lelei.

Ae o le pulupulu e totogo i luga o le pi, apu, hawthorn e le mafai. E seasea ona tupu lenei mea e oo lava i tagata tomai faapitoa.

Cherry plum

O le filifiliga le mafaaseseina o le sopoia o ituaiga e lua o lenei ituaiga o pulu. Ae ona o le tele o faʻataʻitaʻiga, na faamaonia ai e fomaʻi Cherry cherum o le sili sili ona lelei mo le tele o fualaau maa.

E taua! E sili atu ona faia tui i le 4-5-tausaga-le-tausaga, talu ai ona o se tamaititi laitiiti, e lei saunia le laau e ola faatasi, ma ua uma ona lava mea ua maeʻaAlice mo lenei mea. O le matua o le faʻatau, o le sili atu ona faigata o le ausia o se taunuuga.

O mafuaʻaga mo le lauiloa o faʻamaumauga o oloa e aofia ai:

  • maualuga le saoasaoa o le ola maloloina;
  • faateleina le gaosiga o le gafa i le lumanaʻi;
  • faaleleia le tofo ma fua tetele;
  • faateleina o le lamala ma le malulu;
  • le i ai o se laʻititi laʻititi o le tuputupu aʻe aʻa.
O fai togafiti poto e talanoa lelei i apricots, cherries, plums ma peaches e faapipii i luga o le paʻu pele. I le taimi lava e tasi, latou te maitauina le aoga o le tuufaatasiga mulimuli i na itu mafanafana, i le mea e leai ni ogaoga ogaoga.

Ma fautuaina foi e faʻaoga mo ituaiga tui vaʻaia o le siaki pauna.

Atonu o le ae fiafia e faitau e uiga i le faapipiiina o le apu, vine ma pears.

Plum

I le avea ai o se tagata fiafia i le tele o togalaau, o le toʻatele o tagata fiafia i faʻataʻitaʻiga faʻaopoopoina mea e le fetaui ma, ioe, ua le fiafia i le pisinisi amata.

Ina ia aua le toe salamo e uiga i le faamaumauina o le taimi, matou te fesili i tagata atamamai po o le a le mea e mafai ona totoina i luga o le paʻu.

I totonu o se tasi o fale tausimai pito sili ona tele i le atunuu, na fautuaina ai i matou e ola aʻei peleni ma peaches i luga o lenei faʻatauga. Ma afai e te manaʻo e maua se mea manaia mai patele varietal, ona sili atu lea ona faia le tui i luga o fualaau o le peleni plum, dwarf, vao tuitui. O se meaʻai lelei mo meaʻai mo le faʻavaveina o le VVA-1 faʻatau, Eurasia 43, SVG-11-19.

E taua! E sili atu le fuafua o le faapipiiina o fualaau aina i le tautotogo, pe a amata le vaitau vegetative ma le taamilosaga o le sua i totonu o ogalaau e matua matautia lava. O faʻataʻitaʻiga o le taumafanafana e masani lava ona toilalo ona o le faʻamalaina, ma o le autumn o suʻega e mafua mai i afu muamua.

O ituaiga elemene ninii ua lelei ona faapipiiina i luga o le faasologa, lea e mafua mai i le faateleina o le tumau i le malulu. E leai se aoga, e te le mautonu i le fesili "E mafai ona toto le apricot i luga o se pulu?". O le auala pito sili ona faigofie ma sili ona faamanuiaina e maua ai se mea fou i totonu o le togalaau.

E fautuaina e le au atamamai lenei tuufaatasiga pe afai o le 'upega tafaʻilagi e matua faʻamalosia. E le gata i lea, o loʻo i ai se fesoʻotaʻiga lelei o fiva, lea e iloagofie ona o le leai o se tuputupu ae i luga o le ogalaau.

Apricot

Mo le apricot, o le oloa autu o le avanoa lea, pole po o le peleti plum. O nisi taimi o le seleselega lelei e tupu i le oneone o cherry, ae o lenei mea manaʻomia e manaʻomia ai le malamalama ma tomai mai le faʻatoʻaga.

E tusa ai ma fesuiaiga o mea e mafai ona faapipii i luga o apricots, e le o fautuaina e tagata tomai faapitoa le tuufaatasia oi latou i ni mea e toso ai fualaau. O le mea moni e faapea o sea faʻasoa i toetoe lava o tafaʻi uma o se mea le lelei.

Peach

E matua faigata lava ona maua se pi mai se pulu. I luga o crosses crosses, e sili atu ona faʻapitoa le au fai togalaau faʻatoʻaga nai lo le au amateurs.

E te iloa? Fualaau aina e mafai ona fefaʻamaloaʻi le tasi i le isi e uiga i osofaʻiga lata mai o iniseti leaga poʻo faʻamaʻi. O lenei faʻasalalauga e faia, e tusa ai ma saienitisi, faʻatasi ai ma le fesoasoani o gaʻo faʻasolosolo, o micelles e aʻafia ai aʻa o laau totō.
O le tele o avanoa e tupu ai ni fualaau 'eseʻese, pe afai e te faʻapipiʻiina i luga o le laʻau, lagona ma oneone, cheru, almonds (ma isi fualaau). E manatu le au atamamai e suotosina o se faʻatauga lelei.

Ma ia maitau foi le faigata o le suluina o ituaiga eseese uma o le pi. E tusa lava pe iai se mea e filifilia lelei, e masani lava ona tupu se aganuu i le taimi o le taumalulu pe e le lelei ona togitogia ona o mea tau le siosiomaga.

O nisi faifaatoaga latou te faʻamatalaina le poto masani o se faʻataʻitaʻiga manuia i le faʻatauga o le tele o ituaiga o kulimi o le pek.

Cherry

O tulafono le mafaamatalaina a le au faifaatoaga e maua ai le manuia o le tuufaatasiga o fualaau maa uma. E mafai ona tuʻufaʻatasia e avea ma rootstock ma le sikoa. I le faʻaaogaina o nei faatonuga, ua fai mai le au atamamai o le mea sili mo cherries o se faʻatasi ma le pele faapelepele ma le manulele manu, faapea foi ma cheriet varietal.

O fesuiaiga sili ona taatele o le tulaga o le amateur. Ma o loʻo iai foʻi willows ma hybrids ma ituaiga eseese e faʻatagaina.

E te iloa? Sa faʻamaonia e saienitisi o laau totō uma o ni faʻamatalaga o faʻamatalaga e uiga i le tele o le ultraviolet na maua. O lenei faiga e faia i le tau o se faʻalavelave i totonu e foliga tutusa ma le faʻalavelave o meaola ola muamua. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a na o le tasi le laʻau na mumu ai le malamalama, o isi na tupu ai se gaioiga ogaoga. E le gata i lea, e eseese lava le lanu.

Ae o se vaega le atoatoa lea o mea e mafai ona toto i luga o cherries. O fua matagofie e maua mai e ala i le faʻapipiʻiina i currants, cherry plum ma plum. E lē gata i lea, i nei tulaga, e faʻatagaina le faʻafeagai.

Ma afai e te manao e maua se pupuʻu, o le taumalulu-timu ma se pale paleni laititi - taumafai e tupu aʻe ma le talatala. I vaega o loʻo iai tulaga fesuiaʻiga, "Vladimirsky", ituaiga o cherries, "Korostynsky", faapea foi ma le pine o le 'Izmaylovskaya (PN), "Rubin", AVCh-2, VP-1 e lelei mo tui.

Toa pele

Afai e te le o ese mai le tulafono autu a le au faifaatoaga, ona avea lea o le filifiliga sili ona lelei mo siaki pele o ni ituaiga o meaʻai e malulu.

Ma afai e te manaʻo e faʻalauteleina le vaʻaia o avanoa tau vaomatua, e mafai ona e taumafai e suluina i luga o le peleni po o le peleti. O nei fesuiaiga e faʻafeiloaia i matata faʻapitoa, ona o lo latou ola lelei ma le mafai ona aoina ituaiga eseese o fualaau aina mai le tasi laau i tausaga taʻitasi.

Na o le pau lava le mea e manaʻomia mo le sulu: e tatau ona i ai ma le puipuiga lelei ma le tumau i tulaga faʻaleagaina leaga.

E te iloa? Ina ia mafai ona maua se taunuʻuga mai laau toto, o le ae manaʻomia le 4-5 tausaga.

O le au fai togalaau e mafai ona taumafai e tupu se peleina i se paʻu, e faʻaaoga ai le mulimuli o se faʻatau. O lea ituaiga tuufaatasiga e manaomia ai le tele o taumafaiga ma le malamalama, ae o le taunuuga e aoga.

Pear

Le auala pito sili ona faigofie e vavalo ai ituaiga eseese o pears. E aumaia moni lava le fiafia mai le maualuga o le aafiaga. Mo nei faʻapotopotoga, e sili atu i le fai togalaau le filifilia ituaiga Svetlyanka, Lesnaya, Severyanka, Tenderness, Ussuriyskaya, lea e faʻaaogaina mo rootstocks. O se taunuuga lelei e maua pe a tusia se pine i luga o se quince. O sea ituaiga o fana e le tupu maualuga, o ona fua e sili atu ona televave nai lo le mea masani ma maua ai le fiafia tele.

Ia, afai e te fesili, "E mafai ona totoina se apu i luga o se pi?", Ona e maua ai lea o se tali le mautonu: "Ioe." O ituaiga Apple "Melba", "Vityaz", "Antonovka" ma le pear "Kadephralna", "Lada" ua manatu o le tuufaatasiga sili ona taatele, lea e iloga i le saoasaoa vave o le rootstock ma le scion.

Ua lapatai mai tagata popoto e uiga i le maualuga o fualaau o tui, o lea latou te fautuaina ai e toe faaola ia lala o le fulu i le taimi, aua o le tulaga lamatia o le talepeina o le maualuga tele.

E te iloa? O laʻau i luga o laau o loʻo i totonu o se poloaiga manino: i se tulaga patino, i le mamao lava e tasi mai le isi, i luga pe leai foi. O mathematicians na mafai ona faʻamatalaina nei mea moni e ala i numera laʻititi mai le faiga o le Fibonacci. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le apricot, o le faʻata i le va o laulaau e 2/5, i le almond - 5/13, ma le pear - 3/8. Botanists e faʻaliliuina nei tulaga faatauaina e pei o le lelei gafatia o laau e maua ai le ultraviolet ma le susu.

Faʻasalaina o vavalaʻau paʻu i luga o pefu o mauga, hawthorn, dogwood, chokeberry (chokeberry uliuli), irga ma lemoni ua faatagaina. I tulaga uma lava, o le laau faataitai e manaʻomia ai le tele o le gauai ma toe faʻaleleia.

O le mea moni, o le pear e ese mai le lisi o aʻafiaga e ala i lona vave atinaʻe, lea e faʻaitiitia ai lo latou malosi ma le tumau.

Apple laau

Masalo o le mea sili lea ona taatele mo suʻega, e le gata i le tagata tomai faapitoa ma i le tulaga o le au amateur. O le apu e masani lava ona sopoia faatasi ma isi fatu laau.

Ma o taumafaiga uma e faʻafefiloi ma plums, cherries ma apricots e faʻasalaina i taimi uma i le toilalo, aua o fualaau maa ma fatu fatu e le o se paga.

O le mea e masani ai, e mafai ona tupu se pi mai le apu, ae i le faʻatinoga e le mafai e tagata tomai uma. Le lelei o le faʻamalosia o mea totō ona o fua eseese o lo latou tuputupu ae, lea e fesoasoani i le faʻaumatia o le nofoaga o tui.

O lea la, e itiiti lava mea e mafai ona sulu lelei i totonu o le apu. I le avea ai o se tulafono, o nei mea e vaeluaina ma faʻavasegaina-faʻafefe. O ituaiga vevela e vevela ma faʻamaʻi lelei i faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi (Antonovka, Anis) ua filifilia e fai ma faʻatau.

E taua! Mo le tui puipuia na o le laiti ma le malosi e seleseleina.
Tomai faʻapitoa e mafaufau i aʻa e sili ona lelei e fai ma:

  • 62-396;
  • A2;
  • 5-25-3;
  • M9;
  • MM 106;
  • 54-118.

Gooseberry

O lenei fualaau 'aina ma fualaau e mafai ona tuʻufaʻatasia i fuamū mumu ma le uliuli. O aʻafiaga na maua mai e faʻaalia i le faateleina o gaosi, tumau i le paʻu, malulu ma isi tulaga le lelei mo le totoina.

E sili ona lelei le ave o le galuega o le lua tausaga, faapea foi ma fanau mai aʻa.

Rowan

O seleselega mai lenei aganuʻu o se sulu lelei tele mo hawthorn ma chokeberry. I le avea ai ma se faʻasoa, e faʻaaogaina mo le sana ma le pear.

Hawthorn

O faifaatoaga i totonu oi latou lava e taua lenei laau o se tulaga lautele mo le tele o fualaau aina ma e oo lava i faatoaga togalaau. Mai mea uma e mafai ona totō i luga o le hawthorn, o apu, pears, dogwood, aronia ma rosa masani e sili ona lauiloa.

O le fafie o le laau e iloga i lona malosi ma le tumau; o le mea lea, o fatuga e tupu mai ai e aunoa ma le mauaina o le puipuiga ma le malosi.

E taua! O le tui tui e tatau ona faʻamaonia.
O lenei ua e iloa mea lilo lilo o le totoina o fualaau aina. Matou te faʻamoemoe oa matou fautuaga o le a fesoasoani ia te oe e aloese mai mea sese masani a le au fai togalaau e leai ni poto masani ma le le lava le taimi e faatali ai mo le taunuuga mai le le fetaui.

Mafaufau i taimi uma i le vaʻaia o le totoina o laau toto, ma suʻega e manuia ia te oe.