Laʻau

Matou te totoina sietini Spanka

O i latou oe mananao e toto Shpanka cherries i la latou togalaau e mafai ona taitaiseseina e ituaiga eseese. I luga o le maketi latou te ofoina atu Shpanki: dwarf, Bryansk, Shimsky, Donetsk. E ese i latou i foliga vaaia ma le tele (mai le tasi i le isi), o le ola ma le fuaina mai, lelei o vine ma le gaosiga. O le mea lea, o vavae taʻitasi e manaʻomia ai le vavalalata vavalalata.

Faʻamatalaga o ituaiga eseese o le alofa Spanka

Spanka o tagata e taʻua o ituaiga tagata, o tusitala ma le aso tonu na mafua ai ona le iloa. Na vavae ese i le 19 po o le amataga o le 20 seneturi (ma e tusa ai ma isi punaoa e sili atu ma le 200 tausaga talu ai) o se taunuuga o le sopoia o cherie ma cherries, o le mea lea mai se manatu faasaienitisi, o se vaovao lea ua avea ma ituaiga eseese. Mo le tele o tausaga, ua faamaonia ai e Shpanka ia lava ma ua salalau lautele i Rusia, Iukureini ma Moldova.

E faigata ona faʻatuina le amataga o le cherry Spanka, o le mafuaʻaga lea ua taua ai o le "tagata" eseese

O le maualuga o le laau e oʻo atu i le 6 m, ae o loʻo i ai faʻamatalaga e oo atu i le 10 mita le maualuga. E i ai le ola o le laau i le 20-25 tausaga. I nisi o tulaga, faatasi ai ma le saʻo saʻo le vaʻaiga o le teuteuina i le 30 tausaga pe sili atu, ae e le o mea uma. A amata le tausaga o le cherry, e tasi le fana e totoe i lalo. Ona vavae ese lea o le ogalaau tuai, ma o se laau fou e tumau i le auala e fua mai ai. O le mea lea, a aunoa ma ni faafitauli, e mafai ona tausia siaki laau i le tasi nofoaga mo le tele o tausaga. I totonu o le Nofoaga Tutotonu o le Black Earth ma isi itulagi, o loʻo i ai pea lava vao tuai o cherries na tutupu talu mai le 40s - amataga o le 50s o le seneturi talu ai.

Faatasi ai ma le teuteuina lelei ma le tausiga lelei, o le ola o se laau peleina e mafai ona faʻalautele mo le tele o tausaga

O le ogalaau ma lala faʻapitoa o Spanka e lanu enaena i le lanu, e sili atu le malamalama o tamaiti. E taua lenei mea ona e iloa, aua o fualaau fualaau aina e naʻo luga o moli laiti, lea e teuina pe a teuteuina. O le pale pale o le aʻoaʻoga. O le mea lea, o le Shpanka e le faigofie ona faʻamafa, o loʻo faʻafefeteina lava i totonu o le pale, e aunoa ma le teuteuina. O lala e le tutupu ae i luga, e pei o ituaiga eseese, ae i le itu taumatau i le ogalaau, e tutusa ma le eleele. E mafai ona manatu lenei mea o se mea itiiti, aua i lalo o le mamafa o se faʻatoʻaga tele latou te mafai ona solia i nisi taimi ma manaomia ai le faʻapipiʻi o mea faigaluega. O le laupepa e uumi, 7-8 cm, sili atu pei o se pepa o cherries, petioles piniki.

O le fua muamua fualaau aina a Spanka e maua i le 5 tausaga talu ona totoina le fatuina o le 1.5-2 tausaga le matua. Ma i le gasologa o tausaga, e faʻaleleia ai le gaosiga o le gaosiga, e oʻo atu ile 15-18 tausaga. I lenei tausaga, e tasi le laau e mafai ona maua ai le 50-60 kilokalama o vine. O le fua faatatau o le gaosiga i isi vaitaimi o le soifuaga e tusa ma le 35-40 kg. E faʻamafola le 'eleʻele, e oʻo i le 5-6 g i le mamafa, lea e manatu mamafa tele mo cherries i se tulaga matua o le lanu o le maroon, mafiafia. O le aano o le samasama i totonu, o le ponaivi e vavaeeseina faigofie. O vine e suamalie, malie, ma sina sina.

I le tofo ma le lelei o vine, ua lelei le faatinoga a Spania i cherries ona o le vaega na tupuga mai i ona tuaa - cherries. Ae peitai, o fualaau aina e le o teuina mo le umi, latou te manaomia le vave gaioiga poʻo le faʻamaisa.

E selesele le seleselega i le ogatotonu o le taumafanafana. Fuga mai e faasolosolo lemu, e latalata atu i le faaiuga o le taumafanafana. O fualaau suamalie e pau i lalo ifo o le matagi, o lea e tatau ona aoina i le taimi.

O le saluka ua manatu o le tagata lava ia, o lona uiga, e le manaʻomia le felafolafoaiga o kerupi ma cherries tuaoi - e ola uma fugalaau male ma tamaitai i luga o le laau lava e tasi. O le vao tuufua o le a fua mai. Ae o le seleselega e sili atu ona lelei ma o le maualuga o le fua e sili atu pe afai e tupu le Spanka i se vaega o cherries o soo se ituaiga.

O le mea lea e le ogatasi le togalaau, e le fautuaina le totoina o ni mea laititi pe eseese i tafatafa o le maualuga o le Spanka, lea o le a matua lilofia.

O le tagata matutua Spanky laau e oʻo atu i le 40 kilokalama o le peleni

O Spanka o se ituaiga malosi e mafai ona faʻafefeina ai le lamala ma fulu malulu i le taumalulu (e oo i le -35e uiga iC) Ae o meatotino a le tuaa alofa (cherries) e le faatagaina le ituaiga e salalau mamao atu i matu. Cherry e mafai ona tumau i le taumalulu, ae puupuu lava se taumafanafana o le a taofia ai fua mai le matua. Ae ui i lea, o loʻo i ai i le faʻatoʻaga ma le vaeluagalemu o Volga Spanka.

Faʻasalaga faʻavae

E faʻamalosi lelei le faʻasalalau e le aʻa o aʻa. O le aveeseina o tamaiti i lalo o le ogalaau o se mea e tatau ona i ai-e fai le taotoga aua latou te faʻaaogaina le laau autu. Ma afai e te le paʻi atu i le fuʻa, ona fai lea i ni nai tausaga, o le a avea ma tagata tauva i ogaoga autu ma le tasi i le isi, e mafua ai le mafiafia, o se taunuuga, o le ai ai le vaeluaina o le vaomatua ma se tamai togalaau ae le o se togalaau.

E vavae ese laʻau i luga o le eleele e aunoa ma le tuʻuina o se vevela, ona lafoaʻi pe mu. Ae e mafai ona e faʻaaogaina e avea o se mea e totō ai. Ina ia faia lenei mea, filifili se fatuga talafeagai mai mea ua tupu i le taimi nei pe, tipi ese le mama, tuu nisi o pulo malolosi ina ia mafai ona gafa i le tausaga pe lua. E sili ona lelei i le gaʻoina o laau e 1.5-2-tausaga le matutua ma le maualuga o le 60-80 cm.

O le fatuga na filifilia mo le gaosiga e 'eliina i le loloto o le bayonet i tafatafa o le nofoaga o le bayonet, tosoina faʻatasi ma le eleele, taumafai e taofi le tele o aʻa pe a mafai ona fai. I le faagasologa o le aveeseina o le fatuina, o se aʻa o le vaomago vavalalata e sau mai le laau autu o le a maua lava. E tipi ese i se suo poo se meaʻai meaai. Pe a eli i luga o lapisi, e le tatau i se tasi ona galo o loʻo galue le galuega i le vaega o le aʻa o se laau ola, o le mea lea e le manaʻomia ai ona eli tele. Ona ufiufi lea o le pu i eleele mataga ma fusi i lau paʻu poʻo mulch. O le seedling ua tuʻuina i luga o se fasilau mata ma ua uma ona tapunia le aʻa atoa.

O se tipi lelei e tipiina le pakete e puʻeina ma aʻa ma se eleʻele eleʻele.

Ae afai e mafai ona e suʻeina se fana e 2.5-3 tausaga le matua lea ua foliga mai o se fatuga tutoatasi, e mafai foi ona e faʻapipiʻiina, o le a faatelevaveina le seleselega muamua i le 1-2 tausaga. I totonu o se laufanua tuulafoaia e mafai ona e maua ai se fatu e 4-5-tausaga le matua. Ae o le matua o ia, o le sili atu ona leaga o le aʻa, ma o le telē o le aʻa o aʻa ma le eleele o le a uunaʻia faatasi ma ia.

E mafai ona faʻaleleia e ala i le faapipiiina i luga o le rootstock o cherries fafo ae e faigata. Ae e sili atu le faigata ma umi, aua muamua e te manaʻomia ona toto se faʻasoa, ona faʻatali lea mo le tuputupu ae o le fusi teuteu.

Totoina o Spanks

I le itu i saute, e mafai ona e totoina se paluga i le vaitau o totoe:

  • i le tautoulu, i le taimi lava e paʻu ai lau ma seia oo i le ogatotonu o Oketopa;
  • i le tautotogo, aʻo leʻi amata le tafe o le sua.

I le itu i mātū, e fautuaina e totō sieri i le tautotogo, e pei o le laau na toto i le autumn e leai se taimi e sauniuni ai mo le taumalulu.

Nofoaga

E manaomia e Spanke se nofoaga lanu. I le itu i saute o loʻo faʻatagaina i lalo, mo se faʻataʻitaʻiga, mai poloka malulu poʻo fale maualalo. I totonu o tuafanua, o isi vaega vaivai i nofoaga paolo, o le kiona e sili atu ona paʻu, o le eleele e sili atu le leaga, o le taimi tuputupu ae o le laau ua faaitiitia, o lea e tatau ona matuai susulu lava le nofoaga.

O loʻo i ai nofoaga i le va o fale, o mea e tata ai le pa i le toʻafilemu o le tau. O ia nofoaga e le talafeagai mo cherries.

Soo

E manaʻomia e Spanke se palapala gaogao, vaʻaia, ae lava le vai. E le fetaui lelei le faʻaogaina o mea e le faʻaogaina poʻo le mamafa o le loam, o aʻa o le a le mafai ona tupu lelei i totonu. O le palapala e le tatau ona gaosia, ae e le o se mea e le mautonu pe pisi foi, faatasi ai ma le pH e tusa ma le 7. E le sili atu le maualuga o le eleele i le 1.5 m mai luga o le palapala.

Faʻamasinoga algorithm

Le faasologa o laasaga i le totoina o cherries:

  1. Latou teliina se lua e tulaʻi ai e tusa ma le tele o aʻa, e sili atu i se vaega laʻititi loloto ma lautele.
  2. Ua faʻafefiloi uma le humus ma le agavaʻa i totonu o le palapala i le vaega o le 1 vaega humus i le 3 vaega o le eleele. Ua faaopoopo le ash ash i lenei paluga i le fua faatatau o le 1 lita i le 20 lita o palapala.

    O le aʻa o le fatuina e tatau ona tuu saoloto i le totoina o le lua

  3. O se laau laupapa po o se paipa paipa e tuleia i totonu o le ogatotonu i lalo.
  4. Ioe, o le pito i lalo o le lua ua sasaaina ai se faaputuga o palapala ua saunia.
  5. I luga o lona pito i luga na sosolo ai aʻa o le fatu.
  6. O le laau e tatau ona i ai i le loloto e tasi na tupu ai i le nofoaga tuai, lea e manino ona iloa e le lanu o le paʻu. Ae i soo se tulaga, e le mafai ona e faʻatumu aʻa o le ua, e tatau ona i le maualuga o le palapala. Afai e maualalo le fatu, latou te tosoina i fafo, sasaa le eleele i luga o le faaputuga i lalo.

    O aʻa o le fatuga o loʻo i luga o le komi, o le ua aʻa e le tatau ona ufiufi i palapala

  7. I le faamautuina o le maualuga, o aʻa ua lilofia i eleele palapala, e aunoa ma le tuua o vaalele, o le palapala e paʻu lemu i le vae.
  8. Liligi 10-20 lita o le vai, e fuafua i le tele o le lua ma le fatuina, susu o le eleele.

    E faʻamamaina le laau pe a mafaufau i le susu o le eleele

  9. O le seedling e nonoa i le lagolago i le manoa lino lino poʻo se fasi ie.
  10. O le lio poloka o loʻo ufitia i le mulch.

Tausia Tulaga

O le tausia o le Spank - fafagaina, teuteuina, faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi - e toetoe lava a tutusa, e pei o cherries uumi uma. O nisi vaega:

  • Spank ua totoina e le sili atu nai lo le 3 m le tasi. Afai e mafai e le nofoaga, e mafai ona e faateleina le mamao i le 3.5-4 m i le va o laina. O le ogalaau lenei ma se aʻa tele - 2-2.5 taimi e lautele atu nai lo le pale.
  • I le faagasologa o le tuputupu aʻe, e pei o ituaiga tuai uma lava, e masani lava e le manaomia e Spanka le laei pito i luga, aemaise ile pelenozems ma isi eleele lafulemu. Ae o ofu taualuga pito i luga faʻatasi ai ma fugalaʻau oona poʻo faʻaonapo nei, aemaise lava i luga o eleele vaivai, e mafai ona aoga.
  • O le vailaʻau e teteʻe i faʻamaʻi faʻamaʻi, coccomycosis ma monolial mu, lea e faigofie ai le tausiga.
  • E manaʻomia e le laau le suāsusu, pe a leai se timu, i le taimi o le fugalaau ma le faʻaleleia o ovata.
  • I le malulu malulu, e taua tele le puipuia o le eleele i lalo o le laau i se mafiafia papaʻe o le kiona. Afai e leai se kiona, e tatau ona e faʻatumu le palapala i se faʻavae o le mulch mai le sawdust, humus, lau vao, vaovao, vaovao, manua, faapalaʻau po o le peat ma se laulau pe a ma le 10 cm. O le mea sili o le aʻafia o aʻa.
  • Afai o se vaega o lala e toe fua mai i le taumalulu, ua vavaeina i le tautotogo.

O tausaga o le poto masani i le tuputupu aʻe o le shpanki na faaalia ai e na o le pau lava le faafitauli i lona galueaina o le seleseleina mai se laau umi.

Eseese o Spanka

I le faaiuga o le 20 ma le amataga o le 21st seneturi, i luga o le faavae o le ituaiga Spanka tuai, o faifaatoaga na faia ni ituaiga fou e agavaa foi mo le aufaifaatoaga.

Shpanka Bryansk

O le ituaiga na aofia i totonu o le Setete Setete i le 2009, ua fautuaina mo le faʻaaogaina i le itulagi Tutotonu. O le pusa e puupuu, maualuga le maualuga, o lona uiga, i lalo o le Spanka matua. O laulaau e le ola tutusa ma le eleele, ae agai i luga, ona o le laau e ese lona foliga. O le lanu o le paʻu o le fulufulu-olive. O fua e laiti, e oo i le 4 g le mamafa, lapotopoto, mumu lanumumu. O galu e maua i le 9%, e le mamao mai se faamaumauga, o lea o le tofo o fualaau aina suamalie e le suamalie, ae, i se isi itu, suamalie ma le manogi. E manatu o ia o le tagata lava ia, e mafai ona fua mai fua i luga o se laau e tasi. Amataga vave.

O le fua faʻatatau o le gaosiga o le Shpanka Bryansk, e tusa ai ma le Resitara Resitara - 73 kilokalama i le 1 ha, o le 73 kilokalama mai le 100 m2, pe tusa o le 8 kilokalama mai le fala e tasi. E tusa ai ma isi punaoa, e tuuina atu e Shpanka Bryansk pe a ma le 35-40 kilokalama mai le fala e tasi, lea e latalata i le moni.

Cherry Shpanka Bryansk fautuaina mo le galueaina i le itulagi Tutotonu

Shpanka Shimskaya

O le ituaiga na faaigoaina i le nofoaga o le amataga - o le itu a Shimsky o le itu o Leningrad. O le mea lea, e matua fetaui lava i tulaga o North-West.

O le tele o fua vave, o vine na amata i le faaiuga o Iuni - amataga o Iulai. Fua seia aulia Aukuso. O le mamao i saute o le itulagi, o le vave ona amataina o le fualaau aina. Mai se tasi ogalaau matutua, e mafai ona e aoina i le 45-55 kilokalama o fualaau aina. E amata ona fua mai i le 3-4 tausaga, o le olaga e oʻo i le 25 tausaga. O fua e fua ile lapopoa, e oʻo atu i le 3.5 g, mumu mumu e oʻo lava i le tulaga masani, suamalie, ma le eletise. O le tino o le piniki māmā, e le valivali le sua.

O le laau e tele-siʻitia, e oʻo i le 3 mita le maualuga. O le palealii o se mea ola, e seasea, e le manaʻomia le teuteuina o teuteu. O le paʻu e matua pogisa, e toetoe lava uliuli e oʻo lava i luga o le vavaega o le vaomatua. E talia lelei le vaitau o le taumalulu, ae o nisi taimi e mafai ona pagatia mai se maʻi faʻaleaga, o se mumu monilial, lea o le a manaʻomia ai togafitiga faʻamaʻi.

O le vailaʻau o le faʻaleleia o le tagata lava ia, o le mea lea, e manaʻomia ai le totōina i se vaega e iai ni pollinators, cherries o isi ituaiga, faʻataʻitaʻiga, Vladimir poʻo Korostyn.

Shpanka Donetsk

E pei o Shimskaya, sa faaigoa i le nofoaga na amata ai - o le togavao faataitai a Donetsk. O le fatu lenei o cherries ma cherries. O le pale i le uluaʻi tausaga i le foliga o se pyramid, ona oʻo ai lea i luga o le pale. O le ituaiga e maua mai ai faamaumauga-talepe lapisi tetele - e oo atu i le 6-7 g. O fua e mumu, o le aano o le samasama, o le tofo e suamalie ma inu. O le ituaiga o le taumalulu-malulu ma le malulu o le lamala. Faʻatasi ma gutu malulu i le taumalulu e mafai ona pagatia, ae mafai ona toe vave maua. O le faʻaleagaina o faʻamaʻi faʻaleagaina e maualuga.

O le laau e amata ona fua mai i le 3-4 tausaga, e oʻo atu ile 9-12 tausaga.

O le tele o le maualalo o le tagata lava ia, o se laau e tasi o le a maua mai ai se fualaau aina laitiiti. O le mea lea, e manaʻomia ai le totoina i se kulupu mo le fefaʻasoaʻiga. I nofoaga mafanafana, e fautuaina e totoina e le o le peleni po o le kulupu, ae o cherries mo le palotaina.

Shpanka Donetsk ei ai lanu lanumumu mumu tele

Faʻailoa le faʻapipiʻi

O vine o le vao e iloga i se tofo lelei. O se lala o cherries ma cherries, o le mea lea o loʻo i ai se tofo o cherries i le tuʻufaʻatasia ma uiga lelei sili ona lelei o cherries. O le vailaʻau e taua o le faʻamalosi ma le malosi, faʻasao i le malulu, afaina ma faʻamaʻi, ma o le mea lea e tupu manuia ai i le itu i sisifo.

Le maualuga o le maualuga o le tagata matutua matua - e le sili atu ma le 3 m

Kursk shpanka

O lenei ituaiga na vavaeeseina e le au faifaatoʻaga toetoe o le seneturi talu ai. Ma i le 1938 sa tuuina atu ia te ia le igoa igoa Spanka i le taeao, po o Kurskaya, i le nofoaga na afua mai ai, ina ia aloese mai le fenumiai i le vaega o ituaiga, e pei foi ona iloa o Shpanka. O le toatele o loo fenumiai pea i le tele o le itu i saute o Spanka. Ae o nei ituaiga eseese e lua, e matua ese lava mai le tasi. O le kursk shpanka e le o se uʻu ma cherries, ae o cherries mama, e aʻafia i le ituaiga fatu, o lona uiga, o cherries mumu ma le vai lanu. O le ituaiga na laugatasia i le itumalo o Kursk, e le masani ona maua i itulagi lata ane. I le sili atu o le itu i mātū, e leʻi tupu, atonu e mafua mai i le maualalo o le taumalulu. Ma e oo lava i le itulagi i saute, o le au pele e matua malulu lava i ogaoga leaga.

O le ituaiga e vave, o fua na amata mai i le ogatotonu o Iuni. O le laau e oʻo i le maualuga o le 4 mita. O le pale e lautele ma salalau, o le pala, o le vao e mafiafia, lauulu-enaena i lanu. O le gaosiga o oloa e faalagolago ile tulaga o le taumalulu o fugalaau. Afai e le malolo gaʻo, o le laau e oʻo atu i le 30 kilokalama o fua. Amata ona fua i le 4-5 tausaga. O le faʻamoemoega o le olaga e oʻo atu i le 25 tausaga, o le a oʻo i le 12-18 tausaga.

Faʻapenaina e ala i le faapipii i luga o fatu o le peleni i le lotoifale. O lenei mea e faʻapupulaina ai le malosi o le malulu E ui lava e mafai ona faʻalauteleina ma aʻa aʻa. Mo le faʻafefeteina, e tatau ona e totoina i totonu o se kulupu ma ituaiga eseese tutusa - Vladimir, Kent ma ituaiga o le Griot group.

Faʻamatalaga

E i ai laʻu 'eseʻese o le "amataga Spanka", na faʻaaoga mo itu uma o Iukureini. Ou te faʻatauina ni fualaau o laau o le nursery Zaporizhzhya ma e leai ni faafitauli faapitoa. Mo North-Sasae o Iukureini ma isi itulagi o le a ou le faʻaigoaina, ae ou te fautuaina oe e teu ni fatu laau mai nurseries i lau eria.

Slavuta_m

//chudo-ogorod.ru/forum/viewtopic.php?f=47&t=1713&sid=c70a41b03fb83a2e0ca2f2c2f4a95f43&start=10

O loʻo ou ola aʻe i se ituaiga tuai - Spanka, e le maʻi i soo se mea. E masani lava. Tulu malie, paʻu pogisa mafiafia e tupu i luma o Vladimir. Oblique cherries - o se togalaau tuai. Na ou tuuina atu le laau i loʻu uso i le itulagi o Moscou (Istra itu), o mea uma lava na mauaa.

Elen fionko

//www.agroxxi.ru/forum/index.php/topic/184-%D0%B2%D0%B8%D1%88%D0%BD%D1%8F/

O Spanka cherries, o lona "gafa" e le o mafai ona iloa, o se faʻamaoniga lelei lea o le natura o se tagata e faʻalauiloaina talenia. O lenei kulupu, e faʻaalia i le matagofie o le tofoina o uiga o vine, gaosiga mausali ma le le faʻaleagaina, tausi fiafia le faatoʻaga mo le silia ma le 200 tausaga. E le tuulafoaia e le au faʻatoʻa taumafaiga e "tweak" le natura, atiae ituaiga fou e faʻavae i luga o Spanki.

Andrey Kamenchanin

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=351&page=172

Vitio: Tupulaga Faʻateleina

O meaʻai tuai, faʻamaoni ma faʻamaonia i le tele o seneturi, e mafai ona leiloloa i le lotolotoi o le tele o ituaiga fou ma uiga lelei - faʻavavevave, tuputupu aʻe vave, ma maualalo le seleselega, maualalo, ma isi. O le mea lea, o loʻo i ai se mafuaaga e maua ai se "moni" Spanka i togalaau tuai, ma le iloa tonu pe o le a lea mea, ma faʻapipiʻiina, tausia i le togalaau fou.