Fua o le gaosiga

E tusa uma le geraniums i le potu: ata, ituaiga ma ituaiga o fugalaau, aemaise o le galue

O le geranium potu o se tasi lea o fugalaau taatele o aso nei. O le tausia lelei o le laau e le faigata, e faateleina i auala eseese. Ma o ituaiga ma ituaiga o geraniums e tele.

O fugalaau e mafai ona taʻitasi ma taʻutaʻua. E oʻo atu i le 50 cm le maualuga. O lau o le fugalaau e susulu, lanumeamata. Fugalaau e tele lava ina tele pe o loʻo aoina i mea e le maua. I totonu o lenei tusiga, o le ae faitauina mea uma e uiga i lenei laau toto, aʻoaʻo pe a fuga, o a ituaiga ma ituaiga, o a ni uiga o le tupuina o se fugalaau.

Faamatalaga faʻapitoa ma le tala faasolopito

O le laau e mafua mai i le ituaiga o vaomatua ma le pala. E aofia ai i le aiga o geranium.

E tusa ma le 400 ituaiga o geranium e iloa i lenei taimi.lea e tupu i le lalolagi atoa, e aofia ai i motu o le taumafanafana. Afai e te faaliliuina le upu "geranium" mai le gagana Eleni, o lona uiga o le "kiona". E mafua lenei mea i le foliga o le fua o le laau, lea e tutusa lelei lava ma le gutu o le paʻu.

Na faʻafeiloaia le fugalaau i Europa mai le konetineta o Aferika i le amataga o le 17 seneturi. E faapitoa lava le fiafia i le laau susulu ma matagofie o le Eurostistracy. Mulimuli ane, o le geranium e salalau atu i isi vasega. O lenei laau na aumai i Rusia na o le 18 senituri.

O le a lenei fugalaau ma ona eseesega mai le togalaau

O le eseesega i le va o geraniums e pei o se faataitaiga, i le fuga. Fugalaau o le fale e sili atu ona lauolaola ma fesuisuiai eseesenai lo le geraniums.

O le geranium totonu, e le pei o le geranium togalaau, e le mafai ona fetuunai i le tau malulu, o le mea lea e matua taua ai le faʻafefeina o le fugalaau i le taimi o le taumalulu. Mo le taumafanafana, e mafai ona aumai le fugalaau ma oʻo lava i le totoina i totonu o se moega fugalaau, ae faʻatasi ai ma le amataga o le tau malulu ua faʻafeiloaʻi ai le fale i le potu.

Elemene ma ituaiga eseese: o latou igoa ma ata

E tele ituaiga o geraniums, mafaufau pe faapefea ona vaʻai laau i le ata ma tuʻuina atu se faʻamatalaga puupuu o igoa taʻitasi.

Faʻafitauli

E taua foi o le oona, po o le sulumo le laʻititi. O le aʻa e ola i le 60 cm. O loʻo i luga o tumutumu o le tipi i foliga o faamalu.

O lenei ituaiga e fesuisuiai lelei mai le amataga o le tautotogo i le ogatotonu. Le lanu o fugalaau eseese: samasama, mumu, piniki, paʻepaʻe, ma isi.

Lelei

E le matagofie e pei o isi ituaiga mea matagofie o lenei laau. Ma o le faʻamoemoega o le ola i geraniums. O le mea lea, o le mea autu e taulaʻi i ai le faʻalauteleina o le laumei lanumeamata o le vao.

Blue

O le fugalaau e fiafia i lona uila. O ituaiga sili ona lauiloa o lenei ituaiga o "Johnson's Blue" ma "Himalayan."

I luga o se ata se vasega o se geranium "Johnson's Blue":

Lalo o le geranium Himalayan:

Zonal

O lenei meaola e fuga mai i fugalaau fugalaau ma sili ona lauiloa i le au faifaatoaga. E toetoe lava o ituaiga uma o lenei ituaiga o loʻo i ai se auala autu, lea e alu ese ai le laʻau. O laʻau lava ei ai se mea itiiti i luga o latou foliga ma se mea manogi se manogi uiga ese.

O vaevaega vaevaega e vaevaeina ile vaega ole lau. O le mea lea, latou te matamuli, lua-faalua ma masani. O le foliga o fugalaau ua vaevaeina e pei ona taua i lalo:

  • Tulip. I le ituaiga o tulip ua tapunia.
  • Rosebuds, fugalaau o le geranium e foliga mai o tumutumu o rosa e leʻi iloa.
  • Cactus, na feosofi a latou faga, pei o chrysanthemums.
  • Oila, i foliga e foliga mai o se fetu.

Le manogi

O le geranium mea manogi e salalau ai se manogi manaia matagofie i totonu o le potu. O lenei meaola sa lauiloa i le seneturi talu ai, pe a le taugataina fugalaau matagofie, ae o le manogi matagofie o laau. Latou te taʻalo i le faʻaaogaina o le potu. Ma i le aso, o lenei ituaiga o hybrids ma ituaiga e lauiloa.

O le geranium eleeʻa e le tu i fafo mo ona laulelei matagofie ma foliga matagofie. E toatele tagata e ola ae na o potu teuteu ma o se mea faaopoopo i ipu. O nisi o faletua na latou tuuina laulaau o lenei fugalaau i totonu o laeilava ma lavalava, ie lino, ma isi.

Fesoasoani Mai lau o manogi manogi e fua mai fua, rosa, moa, totini pine ma kāloti.

Royal

O le ituaiga o tupu na fafagaina e le au faifaatoaga i se faiga faʻapitoa vavave faʻatasi. O fugalaau o le laau e tele, i le volume e oo atu i le 7 cm. Ae le gata i le tele o lapisi taʻilua taʻitoʻatasi e iloa ai le geranium aliʻi mai isi ituaiga.


O lona uiga o le eseesega lanu lanu. O ana meaʻai e vavalalata ai mea e tutupu, e foliga mai o specks poʻo streaks.

Fesoasoani Royal geranium e mataʻina i le tausiga. E fuga tele nai lo isi geraniums - e tusa ma le 4 masina. O le a mafai ona faamemelo fugalaau i le na o le 2 tausaga talu ona totoina.

O fea ma pe faapefea ona toto?

  1. Aua o le fugalaau e le o manaomia tele fanua. A le o lea, o le a maua e le laau le tele o laulaau ma nai fugalaau.
  2. O se koneteina ua fuafua mo geraniums e tatau ona i ai se aofaʻiga tele o tatala ina ia mafai ai e le ea ona felafoaʻi saoloto i ai ma o loʻo i ai se tafe o le masamu sili atu.
  3. Ua faataatia se alavai i le pito i lalo. E aofia ai le tele o le omea, o maama ma foama.
  4. E faʻamaʻaina le suavai pe a faʻapala le palapala. I le taumalulu, e masani ona manaʻomia na o le lua taimi i le masina.
  5. Ua faʻapipiʻi le ulo i luga o le faamalama o le faamalama, pe a leai se malamalama o le a vave ona oti le laau pe faʻaloloa ma maua se foliga leaga. O le mea lea, e masani lava o le fagu ma le laau e tuʻu tonu i le itu i saute. E naʻo aso vevela atonu e manaʻomia le ufiufi.

Malamalama ma le nofoaga

Afai e lava le malamalama, ona tele lea o le fugalaau o le geranium. E tatau ona e filifilia le itu i saute e faʻapipiʻi le ipu. Naʻo le tulaga lenei o le a fuga mai le laau mo se taimi umi.

Manaomia o le eleele

  1. E pei ona taua i luga, o eleele lelei tele mo le fugalaau e le o ave, aua o le ai ai le tele o laʻau ma nai fugalaau.
  2. Ia mautinoa e faʻafefe muamua aʻo leʻi totoina.
  3. E faʻaaogaina fualaʻau i le vaitau tuputupu aʻe. Aemaise lava, o le mea e manaʻomia e maua ai le faʻamalositino.

Mo le fafagaina e mafai ona e faʻaaoga le vaifofo ma le faʻaopoopoga o le iodine. Mo lenei mea, ua soloia se mataua o le iodine i le tasi lita o le vai. A maea lea e tatau ona e faʻauluina le laau. Ae e tatau ona mautinoa o le fofo e le maua i aʻa, o lea la o le suavai e faia i puipui o le ulo. O fai togafiti poto ua faapea mai pe a maeʻa ona fuga le fugalaau fugalaau lelei.

E taua! O mea aoga o le a faʻalavelave tele faʻamaʻi faʻamalosi e aofia ai le maika. E le faʻaaogaina faʻamaʻi vai mo geranium.

E faʻapefea ona maua le tausiga saʻo?

Aʻo tausia le geraniums, e tatau ona mulimulitaia tulafono nei:

  1. E le mafai ona lolovaia le geranium, e pei ona faʻasaina e le laau le tele o le susu e sili atu le leaga nai lo le lāmala. O le geranium i totonu e le o iai ni vai. Lago o susu, pau i luga o laulaau, pipii i le va o mea leaga, ma faia ai se siosiomaga lelei mo le toe gaosia o siama.
  2. Leai se mea e te popole ai i le fugalaau i le vevela vevela, o le laau e faigofie ona faapaleni le vevela maualuga.
  3. Afai e le lava le moli, ona faʻaaogaina lea o moli uila, o lea o le a sili atu le malosi o tumutumu.
  4. O le eleele mamago e tatalaina i taimi uma ina ia mautinoa le tafe o le susu ma le okesene i le aʻa. E mafai ona e faʻaaoga le vavae tuai poʻo le laau laau.

Maʻi masani ma faʻamaʻi

E tatau foi ona asiasia le laau mo le i ai o meaola faalafua. Afai e maua mai aphids poo mites, e tatau ona togafitia le pito i lalo o le fugalaau ma le tapaa ua palu faatasi ma se vaifofo o le fasimoli.

A mavae ni nai itula, fufulu i le vai mafanafana. Ae o le whitefly e faigofie tele e le faʻaumatia, naʻo le manaomia ona faʻaaogaina iniseti, pei o le "Confidor".

Mai faʻamaʻi masani masani o geraniums, o le taatele o le filo poʻo le siama.

Mo faʻamaʻi faʻamaʻi e aofia ai:

  • lanu uliuli;
  • pala;
  • lapisi otaota.

Ia togafitia i latou i ni fofo eseese, lea e aofia ai faʻamaʻi pipisi. O nisi taimi e mafai ona e iloa ua amata ona liu laulaau laulaau i le fugalaau, ona latou malogo ai lea ma pauu.

E masani lava o le mafuaʻaga e mafua mai i le tausiga sese, e aofia ai:

  • afai e lanu samasama le lau, o lona uiga o le leai o se vai;
  • i se isi itu, o le paʻu'ū ese ma le magumagu o laulaʻau e talanoa i le vanu o le geranium;
  • o le pa'ū o le pito i lalo o le laʻau o loʻo faʻaalia ai le leai o se malamalama.

O le isi fesili masani e fesiligia: aisea e le fuga ai le keranium?

O le tali e mafai ona tuʻuina i le le lelei o le fafagaina o le fugalaau. Afai o le faʻaopoopoga o mea e aofia ai le tele o le eletise, ona lelei ai lea o le lanu lanumeamata o le laau, ae o le fuga e tau le maua pe ua le o atoa.

Faʻavaeina uiga

Geranium e faʻalauteleina i auala autu e lua:

  • Fatu.

    O le manatu le lelei o lenei auala o le toe gaosia, o le a le masani ona fai e laau o le lumanaʻi mea o loʻo i totonu o le pepe.

  • Laʻau.

    O lenei metotia e mafai ona faʻaaoga i le tausaga atoa.

Fatu

  1. E totoina fatu i le eleele ua saunia lelei. Mo lenei mea, peʻa, oneone, ma le faaluaina o fanua o sodoma ua ave i vaega tutusa.
  2. O le pito i lalo o le ipu ua faʻafefe.
  3. O fatu e tuu i se mamao e 2 cm mai le tasi ma le isi, faʻasusu i le eleele i luga ma faʻamaʻaina i se fana fana.
  4. A maeʻa lena mea, e tatau ona e ufiufi fatu i ata tifaga poʻo ipu ma fatu ai se vevela o +20 tikeri. O le fale i aso taʻitasi e aveeseina, ma o le palapala ua faʻaaogaina.
  5. O le taimi lava e totoina ai fatu, e aveeseina uma le fale ma o le vevela o le ea e paʻu.

Laʻau

E faia lenei mea i le tausaga atoa, ae saʻo aʻafia o le tautotogo i luga o fusi faʻavave vave.

  1. A uma ona vavae ese le tipi, ona tuu ai lea mo le 2 itula i le ea, ma o le nofoaga o le tipi o le a mago.
  2. O le totoina o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se atigi pusa ma le eleele vaʻaia poʻo le oneone.
  3. Ufiufi e le talafeagai.

A maeʻa le taina o le tipi, e mafai ona toe totoina i se isi atigipusa.

E fautuaina le tele o fai togalaau ina ia amata ona toto laau ma geraniums. Latou te le lelei ma o le a latou fiafia pea i le umi ma le tele o fugalaau ma le tausiga lelei.