Fualaau aina

Fesoʻotaʻiga ma isi fualaau faisua: o le a le mea e mafai ona totoina i totonu o se kativa ma kukama? Aisea e le faia ai se mea sese?

Kukama o se tasi lea o fualaau lanu e sili ona lauiloa.

O lenei ituaiga o fualaʻau manaʻomia se malūlū malulu ma le maualuga o le maualuga. E le mafai ona tuʻuina atu tulaga lelei i nofoaga tatala, o le mea lea o le tele o fai togalaau e totoina kukama i greenhouses ma greenhouses.

O isi faʻatoaga e iai manaoga tutusa e mafai ona totōina i totonu o le fale kosi kukama. O le pikiina o tuaoi saʻo, e te mautinoa o se seleselega tele ma faʻaitiitia le aofai o le galuega. O le a le mea e mafai ona totōina i totonu o se kativaʻai ma kukama, matou te toe iloilo atili.

Nuances o le galulue faʻatasi

Faʻatoʻaga faʻatoʻaga masani ona fausia naʻo tasi fale kosiona taumafai lea e tuu le tele o fua i totonu pe a mafai. O le finauga autu e lagolagoina ai lenei auala - avanoa ma tau teu i luga o le tausiga o le fausaga. Ae ui i lea, o le faʻaogaina o nisi ituaiga o fualaau faisua o le a le fiafia ai le au faifaatoʻaga amata.

Faʻatasi ai ma aʻafiaga e aʻafia ai:

  • eseese manaoga vevela, malamalama ma le maualuga o le vevela;
  • le manaʻoga e faʻaaoga vailaʻau eseese;
  • le ono mafai ona afaina i meaola faalafua e sili ona fiafia i ai laau totino ma e mafai ona fesuiaiga i laau e lata ane;
  • lamatiaga o le palota.

O le taunuuga o se tulaga le talafeagai e mafai ona avea ma se faʻaitiitia o le fua o le gaosiga, faʻaitiitia le faʻaleleia o laau totō, faʻasaina o ovaries, ma le maliu o tagata taʻitoʻatasi.

E na o fua o le aiga e tasi poʻo le iai foi o mea e maua i totonu o le fale e mafai ona tuʻuina i totonu o le fale e tasi.

O le a se mea e mafai ona e totoina kukama i totonu o le fale kosi? Kukama e fiafia i le maualuga ma le vevela, latou e manaʻomia se malamalama umi. Filifilia o soa i totonu o le fale lauʻeleʻele, e tatau ona tuʻuina atu le fiafia i fualaau aina e manaʻomia ia lava tuutuuga.

Pe a fuafua e toto fualaau faisua i totonu o le tasi lauʻeleʻele, e tatau ona e filifili e le gata o ituaiga, ae o ituaiga foi. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le faʻasoa atu i le isalaʻelu O le a faia e kulupu kukumbaitiiti le lagona i le vevela ma le susu.

Se mea e sili ona taua - o tulafono o le vaʻaia ma le faʻamaʻiina. O le mulimulitaʻi o le a fesoasoani e tuʻuina atu le maualuga o le susu i le palapala. O le palapala i totonu o le fale lauʻeleʻele e tele na ufitia i vaovao poʻo humus. O le faʻamamaina e faʻaitiitia ai le tele o le faʻamafaʻi mo ni mea totō alofa. E ala i le totoina o kukama, e mafai ona faʻaopoopoina se vaega o le suauu i mea lelei taitasi.

Kukama sili atu le tele o meaʻai fafaga ma tali leaga i le tele o le suauu. Pepa, i se isi itu, e sili ona fiafia i ai le gaosiga o le nitrogenous, o le phosphorus e taua tele mo tamato.

Ina ia mautinoa le lelei o tulaga, o le a fai ai le faʻamalosi i lalo o togavao taʻitasi.

O le a le mea e mafai ona tupu aʻe i totonu o se kativaʻai ma kukama, seʻi o tatou vaʻavaʻai atu i le fetaui lelei o kukama ma isi fualaau faisua i totonu o le lauʻeleʻele.

O ā aganuʻu e talafeagai?

O le a se mea e mafai ona totōina i totonu o se kativaʻai ma kukama? I totonu o se tamai fale siʻomaga ma kukama e mafai ona nonofo faʻatasi:

  1. Peʻa suamalie. Mo le atinaʻe manuia latou te manaʻomia e le itiiti ifo ile 80%Maua maualuga le vevela ma malamalama lelei. O pepa vevela e le tatau ona tuʻu i tafatafa o le vevela ona o le lamatiaga o le palola.
  2. Eggplant. Mo le alualu i luma manuia o le fualaau aina e manaomia vevela e le o lalo ifo o le 28 tikeri Celsius ma eleele faʻamamaina lelei. O lenei faiga e lelei mo kukama.
  3. Paʻu paʻepaʻe. E sili le alofa-alofa, alofa i le malamalama. O ituaiga muamua e totoina i le ogatotonu o le tautotogo, pe a uma le seleseleina, e mafai ona e totoina se vaega fou o fualaau o fualaau aina tuai.
  4. Radisa O lenei vave seleselega, e le o faigata tele mo le vevela, ae o le suamalie alofa, e mafai ona totoina i luga o le kukumba, lea e faafaigofie ai le seleselega ma o le a le faalavelave i le masani ai o le atinaʻeina o kukama.
  5. Squashes. O fualaau faisua e le itiiti ifo nai lo kukama alofa i le mafanafana ma lelei le palapala. Aepeitaʻi, mo le atinaʻe manuia o le zucchini e manaʻomia se tafe faifaipea o le ea fou, latou te fiafia e faʻaauau ona feaveaʻi. Squashes e tatau ona tupu faʻatasi ma fatugaʻau e faʻafeiloaʻi ai fesuiaiga o le vevela ma e itiiti le manaʻomia i luga o le malulu o le ea.
  6. Melons. Latou te ola lelei ma kukama, e maua ai fua tele. Mo greenhouses, e sili atu ona lelei le filifilia muamua o ituaiga vine.
  7. Fatuina. I totonu o se fale vevela mafanafana ma susu e mafai ona e totoina lelei fatu soʻo se fualaau faisua ma fugalaau. O fatu e totoina i totonu o koneteina po o fagu.

Totogi ma vaeluaga

Vaavave ausafeo lona sili e sili atu i le 30 sikuea sikuea. m, talafeagai mo le nonofo faʻatasi o aganuu eseese. E manaʻomia le i ai o le fausaga e lua faitotoa, tasi i pito taʻitasi.

Ae e mafai ona e faʻaogaina se kativaʻai ma le tasi faitotoa. Mo se mafutaga mafanafana, e taua le filifilia o le nofoaga saʻo mo fanua.

I le nofoaga sili ona mafanafana, i le faamalama faaiu, e mafai totō kukama, i tafatafa oi latou o le kulimi pepa. O le isi mea e mafai ona alu i le isalaʻelu ma le zucchini. I tafatafa o le pito i luga o le mauga, e taua le totoina o le kapisi lanu paepae, laulaʻau ma le letisi laisi, lanu po o susulu. O nei mea totō e itiiti lava le tuputupu ae o le vaitau, i le taimi o le taumafanafana e mafai ona e maua le taimi e aveese ai ni nai seleselega.

I totonu o le fale kosi i luga o tafaoga e tolu e mafai ona ese le galue. O le a le mea e mafai ona totoina kukama i totonu o le fale kosi? I luga o le ogaoga tutotonu e toto ai kukama, O pepa e tuu i itu, zuciniini, kapeti eggplant. E mafai ona e lūlū lauulu i totonu o le ala. O i latou oeo le a tutupu ae tamato i totonu o le fale mafiafia ma kukama o le a faʻapipiʻi vaega o le malamalama plywood, paʻu poʻo isi mea.

O le tele o sikuea mūmū e faʻapipiʻi i luga o luga o laupapa faʻapipiʻi. O Tomatoes ua tuu i totonu o nofoaga sili ona lalelei., i le alu ese o le fale koli. O sea faatulagaga o le a fesoasoani i le totoina o le ea, e maua ai le tulaga manaomia o le susu mo tamato. O vaega e puipuia kukama thermophilic mai le tafe o le ea fou. Zucchini, kapisi poʻo pepa e mafai ona toto i le va o kukama ma tamato.

E le fautuaina e vaʻaia eggplants latalata i tamato, e sili atu tuʻu i totonu o le kukoma.

Mo le alualu i luma manuia ma le maualuga o le gaosiga o oloa, e aoga le faʻaaogaina o le greenhouse faatasi ai ma nisi laupepa faamalama. Latou te maua le ea fou mo fualaau aina e manaʻomia. Afai o le a masani ona e faʻaliliu i le greenhouse, puipui puipui mai kukama, e tumau o faʻataʻitaʻiga e matua faʻasaina.

Fautuaga aoga i le vitio: