Fualaau aina

O se tagata e seasea lava ma faʻaleagaina o se tamaloa o se pusi samasama.

Togavao i tausaga taʻitasi mafua ai faʻaleagaina le faʻaleagaina o faatoaga. E le gata i lea mea e faʻapitoa mo oloa gaosi, ae faʻapea foi i atunuu faʻatautaia.

Yellowest pestrus o se tasi lea o nei meaola faalavela. E ui o ia manatu o se tagata e le masani ai, e aumaia le tele o faafitauli, o lea e taua ai le mafai ona iloagofie mai isi ituaiga o roi, ia iloa le auala e tau ai.

Laitiiti samasama: ata ma le faʻamatalaga o foliga vaaia

E ese mai i se faigofie faigofie i luga o ulu o ona vae, mai se steppe pika - e ala i se siusiu o le fulufulu mamoe ma se lanu malamalama.

Yellow pestrushka o se tamai meaola a le aiga hamster. E foliga tutusa ma se kiore, ae tele. O le tino ua faʻaloloa, sina tuʻituʻi i lalo, umi 10.5-21 cm.

O le siʻusiʻu e faʻafefeteina, pupuu, e oʻo i le 2 cm. O le lanu paʻu o le monophonic, sand-yellow-yellow, ma o le manava e paʻepaʻe. O taliga e laʻititi, faataamilo, o pulufana e pipiʻi mai le fulufulu.

Faitau i la matou 'upega tafaʻilagi se mea manaia e uiga i le Steppe Pestis.

Faʻalauiloa le Yellow Pestlet i la matou ata pueina ata:

Tufatufaina ma toe gaosia

Manu laiti. Tufatufa atu i vaega o le vaomatua o Kazakhstan. Sa maua i Mongolia, eria oneone o North-West Sina, i le tuaoi ma Rusia. Faʻatauga i fuafuaga o le eleele, solontsah.

Tapenaina 2-3 mo le 10-12 masina. I totonu o le pusa o loʻo i ai e oʻo atu i le 8 'aulea e vave ona tutoʻatasi ma a maeʻa le 4 vaiaso e mafai ona latou gaosia ni fatu fou.

A o leʻi amataina le seneturi mulimuli, o le manu vae sa maualuga lona faitau aofaʻi, ma na amata ona faʻaitiitia le numera ona o mafuaaga le iloa.

E lisiina i totonu o le Tusi Ulaula, ae leai ni fuafuaga na faia e toe faʻaleleia ai numera.

Auala o le ola

Pestrus o le aso. Faʻataunuʻu nofoaga faʻapitonuʻu i totonu o lua loloto e fai ma sui o se tele o mea e faʻaaogaina i le 4-6 itū i luga. Soifua i le loloto o le 45-50 cm.

O le tele lava o le taimi e ola ai i mea tigaalu i fafo mo meaai. E fafaga i luga o laau vao (aemaise lava sili atu i le wormwood paʻepaʻe), laau matamata, aʻa, inisetiva iniseti. E le pauu atu i totonu o le fale.

Faʻafefe i se tagata-faifaatoʻaga

Lamea samasama i nofoaga o loʻo ola ai fualaʻau e le masani ai. E mafua lenei mea e le gata i le paʻu o le faitau aofaʻi, ae faʻapea foʻi i lona nofoaga.

Na ia faʻavae aemaise i oneone, solontsah.

Ae, e mafai e malo ona nofo i tafatafa o fale o le taumafanafana. E le gata i lea, o le toatele ua suia o latou teritori mo le totoina o laau toto eseese.

O le saito, maso, beets, pi, ma isi ua ola lelei i luga o gasegase toto.

I le taumalulu, e le sulufaʻi ai ni togi.
, ma o lea e fai ma sui o se tulaga lamatia i le seleselega. Latou te 'ai saito i totonu o le fale ma faʻanofo ai, vete le fualaau faisua i totonu o fale.

I luga o saite e faʻaaoga ai aʻa o laau ma laau. Faʻatele le tele o taʻiala i lalo ma lalo, o lona uiga vete fugalaau ma mea totō.

Latou te tosoina aʻa o fualaau faisua, toso pipi, pi, ma le mili i ni pu.

Auala e tau ai ma puipuia

Mafaufau i auala e sili ona lauiloa e tau ai ma puipui le 'upega tafaʻilagi mai' 'aufaʻatau.

Mailei ma mailei

O le tuʻuina atu o mailei ma mailei o le auala taatele lea o le tau. O le le lelei o le tele o manu o le a le mafai ona puʻea.

Manaomia le siakiina e le aunoa o mailei, ia suia le paʻu, ia mafai ona faʻatulaga saʻo i luga o le 'upega tafaʻilagi, ia fufulu mama manu i se taimi talafeagai ma ia tuʻuina atu lelei i latou i le tausisia o tulaga mama.

E le gata i lea, e tatau ona e faʻaaoga lelei ia mailei ina ia le afaina.

Vailaau Mataʻutia

Paʻu - fofo lelei, ae pe a faʻaaogaina e tatau ona matua lelei le tausiga. E le mafai ona faʻasalalauina le paluga e faʻafefiloi i le oona i luga o le fanua ma i totonu o le fale, aua o le a lamatia mo fagafao ma tamaiti laiti.

Vaavaai i nofoaga o loʻo i ai ni togitogi ma tuʻu le paʻu oona i nei nofoaga.

E mafai ona vaeluaina ituaiga o vailaau i:

  • Malosiaga, lea o le a vave ona oti ai le tootoo. Faʻalelei i le faʻaalia, ae matautia i le fagafao.
  • O mea vevela vevela e sili atu le saogalemu, ae o le aʻafiaga o le a tatau ona ufiufi i ni nai taimi.

I se faaopoopoga, e tatau ona e manatua o le tino o le uati ua lelei ona fetuunai i se mea matautia oona, o le mea lea, mai lea taimi i lea taimi e manaomia ona sui.

Tomai Faʻatekonolosi

O masini faʻaonapo nei e maua ai se taunuuga lelei i le tau faasaga i pestlets. Latou te le leoa, toʻa, saogalemu. O le aafiaga e mafai ona vave iloa vave, ma a maeʻa le 4-6 vaiaso o le faʻaauau pea ona faʻaaogaina le masini mai le tootoo, e mafai ona e faʻaumatia toetoe atoa lava.

Faʻalogo! A e faʻatau se masini i le tagata faʻatau, e taua le gauai atu i le uumi (mamao) o le galu. Afai o soʻo se meafaigaluega lautele e mafai ona fetaui lelei mo se potu, mo se nofoaga tele latou te manaʻomia tele.

Auala ola

E toʻatele tagata nonofo i le taumafanafana aumai pusi i le falema le faʻamoemoe e faatea ese pestlets. E lelei tele le metotia, ae pe afai e fiafia le meaola e puʻeina manoa.

O le mea lea, i le mauaina o se pusi, e le mafai ona e 100% mautinoa le saogalemu o le fanua ma le fale.

Ole pestro samasama e le o se tagata asiasi masani (e pei o le leo, mo se faataitaiga), ae o loo suitulaga ogaoga lamatia i laau ma seleseleina. E taua le aʻoaʻoina e iloagofie lenei manu, iloa le auala e taulimaina ai, puipuia le fale ma le saite mai mea e le mafai ona faʻaaoga.