Fualaau aina

Auala e faʻapipiʻi ai le totoina o le lili: taimi e toto ai, filifilia o ituaiga, tau o le fatu, faʻapipiʻi i luga o le eleele ma greenhouses

O le e ona le tele o mea lelei - o le turnip o loʻo nofo i se nofoaga taua i luga o le laulau 'aina.

Mo le sili atu ma le ono afe tausaga, o ona aoga aoga, maualuga maualuga ma le le lelei e iloa e le lalolagi.

Ae e faigofie lava ona tupu se fualaau lapoa, faʻafefete ma auro? Seʻio tatou faʻataʻitaʻiina.

O le a taʻu atu ia te oe le taimi faatulagaina mo le luluina e sili ona lelei, pe faapefea ona filifili le fatu sao ma totō se fualaau faisua.

Totoina o aso

O le solo e faatatau lea i le vave ona totoina. O le vaitau taimi mai le lūlūina o fatu i le eleele i le faʻavaeina o fualaau aina e 60-70 aso, o lea e mafai ai ona e tupu i le tele o taimi i le vaitau. Ina ia maua se seleselega tele mo le laulau vevela, e mafai ona e totoina i le faaiuga o Aperila - amataga o Mei, pe a oʻo i le vevela o le eleele + 2 ° C ... + 3 ° C. Afai ua mamanuina aʻa mo le teuina o le taumalulu mo se taimi umi, o fatu e sili atu ona lulu i le amataga o Aukuso.

Fesoasoani! E taua le iloa o le eseesega i le va o upu "lulu" ma le "laau." Fua ma lūlū fatu ma fatu, ae totō laau totō, mo se faʻataʻitaʻiga, laʻau o laau ma vao.

Filifiliga eseese

E eseese ituaiga o lapisi ma e tuai.

Tuai

O fua o se paʻu manifinifi ma e le talafeagai mo le teuina o le taumalulu.

E aofia ai:

  • Geisha (ia tofo ma foliga foliga tutusa);

  • Auro (o le fualaau suamalie ei ai lona suamalie suamalie ma e maualuga lona fua);

  • lanu violisi (fugalaau-lanu piniki, ma se paʻu paepae, mamafa 100-150 gr.) ma isi.

O nei ituaiga o fualaau aina e maua ai se fualaau aina i faamaumauga 40-45 aso ma maua ai le tofo maualuga.

Late

Eseesega e pei o:

  • Comet (fuaina 90-120 gramati, lelei le gafatia o mea e teu ai fale i totonu o le pulou);
  • Le masina (lapotopoto, lanu samasama ma fualaau suamalie mafiafia);
  • Peter's turnips, sili ona taatele i Rusia, ona o le maualuga o le germination ma le faigofie.

O nei ituaiga ripena ma ua saunia mo le potopotoga i le 60-80 aso, latou te malulu ma faigofie ona ola i le taumalulu.

Tau mo le totoina o mea i Moscow ma St. Petersburg

O tau mo fatu o fualaau faisua, e aofia ai lapisi, e talafeagai le faatemokarasi. E tolu tagata gaosi fatu i Moscow: Aelita agrofirm, Gavrish ma Yasenevo Garden Center e fuafua e faʻatau fatu mai le 10 i le 15 ruuga i le pusa. Ma o poloaiga siʻomaga e mafai ile tau o le 4 rubles. O le fale o le St. Petersburg "Garden" e ofoina atu fatu i le tau e 10-13 rubles. O nei tau e tumau pea i le salafa o le atunuʻu.

O le a se mea e mafai ona tupu i luga o le moega lava e tasi pe o le a foi?

Kukama, kāloti, tamato, sana, legumes, po o pateta e mafai ona avea ma vailaau lelei mo laʻau i le togalaau.

Aua le totoina se lapisi i totonu o le togalaau pe a uma le faasatauroga (kapisi, radisa, radisa), ao latou ave ia lava minerale mai le eleele ma o le a sili atu ona leaga le seleselega.

O se lapisi o le a tupu tele ma malie pe afai o ona tuaoi i le togalaau o:

  • leki;
  • vai vai;
  • seleni;
  • meaʻai

Ae aua neʻi totoina i autafa o le kapisi: o nei aganuu e maua ai faʻamaʻi masani. A uma le seleseleina o le launiu, susulu poʻo le susulu, tuu le togalaau e malolo ma totoina faigofie, fualaʻau lauusiusi, e pei o aniani poʻo le kalama. I le faia o le fugalaʻau, i le tausaga a sau e mafai ona e totoina tomato poʻo pepa suamalie i lalo o le ufiufi o le ata tifaga.

Tuputupu ae: pe faapefea ona toto se fualaau faisua?

E faʻapefea ona toto i totonu o le fanua?

  • Faʻamaumauga mo le totoina o fatu.

    Mo le totoina o fatu ile laufanua avanoa e aoga e faʻaaoga:

    1. suo (muai totoina o le eleele);
    2. rake (tatalaina o le eleele ma le aveeseina o maa);
    3. peni po o le laau faʻatasi ma se tamai pito (tusi ata i luga o le moega o nisi o laina);
    4. se fagu ei ai se pu i le ogatotonu o le pulou mo le fatuina o le totoina o fatu ile eleele;
    5. tamaʻi lima;
    6. fafaga vai

  • Sauniuniga o eleele mo le totoina.

    1. O fanua mo le totoina o lapisi e tatau ona saunia i le tautoulu: eli le eleele ma faʻaaoga le fugalaʻau.
    2. I le amataga o le tautotogo, ua maeʻa le vaʻaia ma ua faʻalauiloaina le isi vaega o le faapalaga.
    3. Superphosphate ma le potassium chloride ua faaopoopo. Afai e manaʻo ai, ia sosolo i luga o se paluga laupapa e aloese ai mai le maualuga o le eletise o le palapala.
    4. Faʻaaogāina o se maka po o se laʻau masani, fai ni faʻaoʻo 1.5-2 cm loloto, faʻaleleia ma lūlū fatu i totonu o vaʻalele e maua ai.

  • Fatuina sauniuni mo le totoina.

    A o lei toto fatu i le eleele e tatau ona saunia mo le lulu. O lenei faagasologa e aofia ai ni vaega:

    1. Faʻavasegaina. Aveese mea uma na faaleagaina pe leai foi. E masani ona faia lenei mea e faʻaaoga ai se sieve filifilia faapitoa.
    2. Fatuina le fatu. O le tele o faʻamaʻi faʻatoʻaga e faʻasalalauina i fatu, o lea e taua ai le faʻamaʻiina. O mea totō e mafai ona faʻapipiʻiina i le la mo le 2-3 aso, peitaʻi, o le auala taatele o le faʻauʻuina o le fatuina o fatu i se faʻafitauli 1% o le potassium mo le 20-30 minute, sosoo ai ma le fufuluina lelei o vai.

  • Fuafuaina o fanua.

    O le fufulu o fatu e sili ona totoina i le fua o le 1 gram i le m2, i le loloto o le faʻavao o le 1.5-2 cm. Po o le luluina 2-3 fatu i le lelei, faʻapipiʻi faʻataʻitaʻiina isi.

  • Tausiga o togalaau.

    Tausia o se laau pe a tulaʻi i le tautotogo i se laufanua e leai se mea faigata. I le 4-7 aso talu ona lūlūina fatu, o pine muamua e aliali mai ma mai lea tulaga e tasi pe faalua i le vaiaso, e manaʻomia le vevela, ma tuʻu ai le tele o fuālaʻau seia oʻo i le 3 pepa i luga o latou. O le mamao i le va o tupu mai i lenei taimi e tatau ona i totonu o le 6-10 cm.

    Aʻo lei amataina muamua, e fautuaina e togafitia le palapala ma le pefu po o le pefu asu e puipuia mai ai le pusi faʻasalalava e mafai ona faʻaumatia ai fua. O se mea taua mo le totoina o se fua tele o le aveeseina lea o le palapala o le palapala. Mo le mafuaʻaga lenei, o le tatalaina o le vaeluaga o laina i le loloto o le 3-5 cm ua faia. Faatasi ai ma le tatalaina, veleina o loʻo faia foi, aveeseina vao mai laau totō.

    O le fuimu o se mea e fiafia ma alofa-toto, ma e tusa ai ma lea, e manaʻomia le fafagaina lelei. Afai e le maua e le eleele le susu ile ituaiga o timu, e tatau ona faia le suavai i le lima, e faʻaaoga vai inu ma i le fua o le 30 lita o le vai i le 1 m2. O le palapala vevela e mafai ona faʻaleagaina le lelei o le fualaau aina: o fua o le a laʻititi tele ma oona i le tofo.

    O le mea lea, o le fausiaina o fualaau e manaʻomia 2-3 taimi i le vaiaso. 2-3 taimi mo le taimi atoa o le matua i totonu o le palapala ua fautuaina foi e faʻaaoga vailaau faʻamalosi, faʻapipiʻi ma le faaeteete i lalo o laau taʻitasi. Ae afai o le fanua e "tamaoaiga" ma tamaoaiga, e le talafeagai lenei mea.

    I luga o le taga ma fatu, o fua o fualaau aina e masani ona tusia mo ituaiga taʻitasi. E taua tele le suʻesuʻeina o lenei faʻamatalaga ae aua nei faʻatagaina le tele o tiliva tuai e taoto ai mo se taimi umi i le eleele, a leai o le tino o le a faʻaitiitia le malie ma o le paʻu o le a faigata. Na totō i le amataga o Me, o laʻau i le ogatotonu o le taumafanafana o le a fiafia i le laulau.

O le a le taimi ma le auala e tapunia ai i totonu o se tamai faletalama poʻo se fale kiona?

O le eseesega tele i le va o le gaosia o le tipi i totonu o greenhouses poʻo greenhouses mai le totoina i le malae vaʻaia e taoto i aso o le lulu. Tui fatu i totonu o le fale lauʻeleʻele e mafai ona amata i le amataga o Mati, i totonu o le kiona - i le amataga o Aperila. E tatau lava ona totogi le taulaʻi i le filifiliga o se kolivaʻai poʻo se fale lauʻeleʻele lea e maua ai le tele o le susulu o le susulu o le la ma mafai ai ona faʻatulagaina le faʻaaogaina o masini vai faʻaoga mole-masini pe faʻaaogaina atoa.

I le fale

Seʻio tatou suʻeina pe faʻapefea ona toto se lapisi ma tausi le fale i le fale.

  • Faʻamaumauga mo le totoina o fatu.

    Mo le totoina o fatu totipisi i le fale e talafeagai:

    1. lūlū pusa (maualuga 8-10 cm);
    2. ata tifaga e ufiufi ai le palapala seia oʻo i le germination;
    3. moli mo le susuluina (pe a lūlū fatu ao le i oʻo ia Fepuari);
    4. siaki poʻo isi masini mo le tatalaina o le eleele.

  • Sauniuniga o eleele mo le totoina.

    Mo le lūlūina o fatu tipi i le fale, fanua o togalaau ma le oneone oneone o loʻo ave i le ratio 2: 1. I le 6 kilokalama. o le mea e tupu ai le faʻafefiloi faʻaopopo le tasi ipu tioata o le fafie ma le 20 g o nitroammofoski ma faʻafefiloi lelei uma vaega.

  • Fatuina sauniuni mo le totoina.

    A o le totoina, o le fatu ua faʻamaʻaina e faʻaaoga ai le metotia na faʻamatalaina i luga ma faʻamaʻi e ala ile vevela ile vai vevela. O fatu ua saunia e fefiloi ma le oneone i se fua faatatau o le 1: 3.

  • Fuafuaina o fanua.

    I le fale, e lūlūina laʻau i pusa i le maualuga o le 8-10 cm i laina, pe a ma le 5 cm le tasi, i le loloto o le 1.5-2 cm.

  • Tausiga o togalaau.

    I totonu o le fale, e tupu tele fuatini vevela mo le lelei o le lanu meamata i vitamini, ae afai o tulaga e mafai ma lava avanoa mo le totoina, e mafai ona maua fua.

    O le suaina o loʻo faia i le faaiuga o Fepuari - amataga o Mati i le eleele na saunia muamua e tusa ai ma le faʻatulagaga o le totoina. A uma ona lūlūina, e fautuaina e ufiufi atigipusa i se ata tifaga seia oʻo i le muamua germination o fualaau. Aʻo lei oʻo mai le tolu laulaʻau i luga o laau totō, e toʻalua faʻanoanoa ona totogo, ma tuʻu ai le tele o fuālaʻau.

    O le mamao i le va o laau e 5-6 cm. E lelei le faʻafefeina o le eleele ile vai inu vai inu, e le faʻagaloina e fufulu le greens. Ma le tausiga lelei, o laulaau e agavaivai ma fiafia, ma o fualaau suamalie suamalie e totogo ma lapoa, 5-6 cm le lautele.

O le susuga o se mea totino moni matagofie e maua i vitamini ma elemene o loʻo maua, ma o lona lautele e tele. Laʻau ma fualaʻau matala ua kuka, tao tao, afu, faʻapipiʻi i ipu autu ma fuamoa, faʻaaogaina i vailaʻau masani. O le au faʻatoʻaga i le tele o tausaga ua mavae, na aumaia ai le tele o turnips mo tofo uma. E totoe na o le filifili ma tupu.