Fua o le gaosiga

O le aoga aoga o le fualaʻau "Mortar": talosaga i le fale

Mo le faʻaleleiaina o le eleele ma le fafagaina o laau toto, o loʻo iai le fetaui talafeagai o le "Mortar", lea ei ai le paleni o le gaioiga o mea aoga aoga, ma o lona faʻaaogaina e lautele.

Faamatalaga ma le tuufaatasiga

"Faʻaaogaina" o se faʻaaogaina i foliga o paʻu paepae ma sina paʻu pau, o lona faʻamalosia e faigofie ona suauu i totonu o le vai mo le faʻaaogaina i totonu o le vai. Na gaosia e le au gaosi ituaiga e fa ma faʻamatalaga A, A1, B ma B1. O lea faailoga e faʻaaogaina ona o le mea moni e faʻapea, i se fua faʻatatau o vailaʻau e aoga i laau toto, o latou pasene i le aofaiga atoa e le tutusa.

O le ae fiafia e aoao atili e uiga i ituaiga fugalaau faʻapitoa e pei o: "Crystal", "Kemira", fugalaʻau.
O le numera o vaega autu i le paluga e faapenei:
  • mai le 18 i le 28% le potassium;
  • 8-18% nitrogen;
  • 5-18% fuakalama;
  • 0.1% manganese;
  • 0.01% boron;
  • 0.01% apamemea;
  • 0.01% zinc;
  • 0.001% molybdenum.
E le gata i lea, o le tuufaatasiga e aofia ai vitamini o vaega B. O le faʻatauina o oloa e tele ituaiga.:

  • ato mai le 15 g;
  • afifi mai le 100 g;
  • Paʻu Palasiki mai le 1 kg;
  • ato e oo atu i le 25 kilokalama.
E te iloa? "Mortar" saogalemu atoatoa mo laau ma tagata, ona e leai se chlorine.
E faʻaaogaina mo le faʻamalosia o le eleele faʻaputu ma atili faʻaleleia o laau taʻitasi. E fetaui lelei mo le faʻaaogaina i luga o le eleele lafoaia, i totonu o vevela ma greenhouses, mo laʻau toto. Faʻaaogāina i le palapala poʻo le laʻei pito i luga e faia i se auala e faʻafeinu ai pe faʻaleleia.

Uunaia ma meatotino

O le uiga lautele o le "Mortar", lea e faigofie ma faigofie ona fesootai i le vai, e mafai ai ona e faʻaaogaina mo faamoemoega nei:

  • satu o eleele palamalie ma mea aoga, microele ma vitamini;
  • faaosofia le tuputupu ae ma le atinaʻeina o laau, lea e faaitiitia ai le taimi e maua ai se seleselega tele;
  • fafagaina faavaitaimi o le aʻa o laau pe a tupu aʻe i se nofoaga faatapulaaina;
  • fafagaina i luga o laʻau e ala i laʻau ma laupepa o mea paleni o loʻo gaosia lelei e laau;
  • lagolagosua i le laau pe a togafitia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi;
  • le faʻaaogaina o isi galuega e faʻaleleia ai, e pei o le eli.
E taua! O le vavae ese o ituaiga A, A1, B, B1, e mafai ai ona e faʻaaoga saʻo le fesuiaiga, o le mea e sili ona fetaui lelei mo le laasaga o loʻo i ai nei o le atinaʻeina o fale.

E faʻapefea ona saunia se fofo

I luga o afifi taitasi "Mortar" o loʻo i ai se faʻatonuga mo lana sauniuniga ma le faʻaoga. Ae ona o nisi taimi e le maeʻa, e tatau ona e faitauina le faamatalaga lenei:

  • ua saunia le fofo i totonu o se pakete masani ma se gaioiga o le itiiti ifo i le sefulu lita e ala i le auala e faʻafefiloi ai;
  • vai mo vaifofo e maua mai vaieli poo vaieli, o le filifiliga lelei o le timu suavai ua aoina i se pusa faapitoa;
  • vai mama mai isi punaoa e tatau ona tausia mo le 24 itula;
  • i le leai o ni fua, e fuaina le tele o le tonisi i le sipuni tele, o lona maualuga e tutusa ma le 5 g.
Mo vaomatua taʻitasi o loʻo i ai eseesega masani mo le sauniuniga o le faʻamalositino i le pepa vai mo le uluai talosaga ma mulimuli ane faʻamaʻiina.

Fualaau faisua

O fualaau o le pepa, tamato, eggplant, pe a uma ona totōina, e faʻafeinuina i se vaifofo lea ua saunia i se fua faatatau o le 15-25 g o le faʻamalolo i le 10 lita o le vai. Mulimuli ane, i le taimi o le tulaʻi mai ma le atinaʻeina o le fua, o le faʻamafanafanaina e faia i le vaiaso, 25 g mo le 10 l. Auā o kukama ma zucchini e manaʻomia ai le faʻavaivai masani ile 10-15 g i le 10 l pe a oʻo mai pine muamua o 5-6 lau luga o le eleele. O laei sili e faia i vaiaso taʻitasi ao fuaina (25 g / 10 l).

E taua! E tatau ona fufuluina laau i le taeao, i le afiafi po o aso timuga e puipuia ai le mumū mai le susunuina e ala i vai vai ma le vevela malosi.

Kapisi ma aʻa laau e manaʻomia muamua faʻasusu se masina pe a uma ona lūlūina fatu (10-15 g / 10 l) ma le faasologa o vaiaso e 25 g / 10 l.

Fua

Mo fua o laau, o le folasaga o le "Mortar" i le tautotogo e faia i le taimi o le eliina o ogalaau e faʻaaoga ai le auala e faʻafefiloi ai le palapala ma le faʻafefe. I le sikuea 1. m lava 30-35 g o le paluga. A maeʻa le laau ottsvetut, ona faia lea o se laei vai e 35 g / 10 l mo le sikuea mita 1. i tafatafa ane o le pusa.

Berry

O fualaau ma strawberries e fafagaina i le amataga o le tautotogo, i le leai o se kiona, faatasi ai ma se vaifofo o le 10-15 g / 10 l luga o le vaega atoa o le tuputupu aʻe. Laei pito i luga e manaʻomia pe'ā maeʻa 15 g / 10 l. Raspberries, currants, gooseberries, maua 20 g / 10 l mo vao taʻitasi i le amataga o le tautotogo, ma le 20-25 g / 10 l pe a maeʻa le taimi o le vavao.

Fugalaau

O le lauiloa ma faatoa totōina fugalaau e faʻamaua muamua i se vaifofo o le 25 g / 10 l i le taimi o le atinaʻe malosi, ona faʻatasi ai lea ma le tutusa lava taimi 2 taimi i le masina.

Taʻu teuteu lelei 10-15 g / 10 l i le 1 sikuea. m i le taimi lava e uma ai le lūlūina, faʻatasi ai ma le toe faia o le fafaga i le fua tutusa, pe a uma ona tipi le vao.

Fesoʻotaiga

O fa uma o le "Mortar" e mafai ona faʻafefiloi e aunoa ma le leai o ni aoga lelei. O le faʻaaogaina o lenei faluga faʻatasi ma isi vailaau oona e le faʻaseseina. I tulaga o le le lava o se tasi o fualaau aoga mo se fualaau toto, ua mafai ona faaopoopo i le vaega manaomia ile vaega autu.

E te iloa? "Mortar" O se faʻaaogaina lautele e fetaui lelei mo laau totō uma e totoina i totonu o togavao togavao poʻo togalaau.

Le lelei ma le le lelei o le "Mortar"

O mea lelei e aofia ai mea nei:

  • faigofie i sauniuniga ma faigofie o le faaaogaina;
  • le i ai o se tuufaatasiga o gaioiga o mea taumafa talafeagai, elemene o elemene ma vitamini;
  • le mafai ona faatelevave le atinaʻe ma le tuputupu aʻe o le tele o laau toto;
  • Fesoʻotaʻiga ma isi faʻamalaʻau.
O le mea le lelei tele o le fuainumera faatulagaina o elemene autu o loo tuuina mai i na o le fesuiaiga e fa. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua lava le gaʻo mo se aganuu faapitoa, ma isi vaega e manaʻomia tele pe itiiti.
Matou te fautuaina foi oe ina ia faamasani oe lava i ofu masani, e pei o: fala falai, upega, lelati kulimi, fuamoa, masima palu, lefete, biohumous.

Tulaga o le teuina ma le ola

O mea e teuina e manaʻomia ai se potu vevela ma vevela. E leai se tulaga e tatau ona faʻamautuina le susu i luga o le afifi faʻatasi ma le faʻapala.

"Mortar" e leai se aso maeʻa. Mo le teuina o taimi uumi, e fautuaina le suia i taimi uma le tulaga o le afifi e puipuia ai le 'ai, lea o le a aʻafia ai le malosi e faʻaumatia vave.

Fai se vaitau lelei!