Fualaau aina

Ituaiga ituaiga o pi: vampire, paʻepaʻe, fualaau aina, piggy, bulldog ma isi

O peʻa na o le pau lea i le natura e mafai ona lele.

Latou te nonofo i toetoe lava o vaʻalele uma, sei vagana ai nofoaga o loʻo i luga o arctic ma maualuga. O manu muamua o lenei ituaiga o manu na faʻaalia i le lalolagi i le silia ma le 50 miliona tausaga talu ai.

Iloa sili atu i le 700 ituaiga o peʻa, o le tele lava o nei mea e le inosia.

Pulu aoga mo faatoaga, aua latou te taʻitaʻia le olaga o le olaga nei, faʻamafunaina iniseti aʻo toetoe lava o manu uma o momoe.

O le a le pati?

O paʻa o loʻo i le faatulagaga o puʻa. O lona uiga o lena pito i luma o vae na liua i ni apaau lapopoa, ma o tamatamai lima e faʻaloloaina e avea o se faʻavaa mo i latou.

O sea ituaiga fausaga e le mafai ai ona latou felelei pei o manulele, ma faamalosia ai i latou ina ia susunuina pea o latou apaau.

O le saoasaoa o le saoasaoa o peʻa e mafai ona ese mai le 15 kilomita / h i le faigofie faigofie, e oʻo atu i le 60 km / h aʻo puʻeina iniseti.

O le isi mea iloga o nei meaola o auala faʻaleleia. Mo se vaitau puupuu, e tatau ona tataʻi vave e le ovi le saoasaoa ma nofo i luga o se tulaga faʻasaga ma o latou ulu i lalo. Nofoaga latou te le faia.

FESOASOANI! Latou te fafagaina le felelei, maua ni iniseti saʻo i le ea. E masani lava e tasi le manu i le itula e mafai ona oʻo atu ile 200 maso.

Ata

E mafai ona e tilotilo atu i puʻa o le ata ma igoa o ituaiga.

Paʻe papaʻe i le ata:

Bulldog pati:

Fualaau faisua vine:

Lamea Mama:

Novice pepe:

Podatonosya pati:

Piggy paʻu i le ata:

Pelu uumi uumi:

O le vampire bat na faʻaalia:

Vasper pota:

Eseesega

Paʻepaʻe

Whitetail poʻo Honduras paʻepaʻe paʻepaʻe o se tasi o sui laiti aiga. E le gata i Honduras, e nofo o ia i Amerika Tutotonu - Nicaragua, Costa Rica, Panama.

Tino - e oʻo i le 4.5 cm le umiO taliga e laiti, o le isu e le masani ai. E ala mai i lea mea, o meaola e maua ai le echolocation - o lenei fausaga e mafai ai ona taulaʻi ma faʻapena faʻamaumauga na auina atu.

Latou te nonofo i lalo o ni laupepa o le heliconium, ma togi i totonu ina ia mafai ai e pito, tautau, fausia se faleie. Taumafa fua.

E masani lava i lalo o le tasi laupepa e ola ai le aiga o le peʻa mai le 5-6 tagata taitoatasi, ae o nisi taimi e tele aiga e tasi i totonu o se aiga tele. O fafine e fananau mai tasi kupita i le tausaga.

Piggy

Pusa veʻa pe bumblebee mouse na maua i le 1973. O le pusa lona igoa lona lua ona o lona tele - tino e le silia le 3.3 cmma le mamafa - e oʻo i le 2 kalama. O le pito laʻititi lenei.

E le gata i lea, o luga o foliga o se uiga puaa e pei o le isu. E tele taliga, ae o le puaa, e le pei o isi manu o le aiga, e leai sana puaa.

O le autu itulagi o nofoaga masani - Thailand ma nisi o tuaoi tuaoi. O loʻo nofo o ia i le ogatotonu o anava, e fagogota lago i vaega o le 4-5 manu.

Aua e te alu ese mai le nofoaga o fale mo le silia ma le 1 kilomita. Insectes e sailia i totonu o le vao o le bamboo poʻo le tek wood. E leai se faʻamatalaga saʻo i le toe gaosia, e sili atu i le tausaga e aumai e le fafine se tamai povi.

Vespers

Vespers - o se tasi o le lapoa o lapisi, e aofia ai ituaiga e 8 ma le 13 vaega tupe. Latou te nonofo i Europa ma North Africa, o fea o lapopoʻa tele lava ia mai a latou lava ituaiga.

Tino le uumi - mai le 10 i le 50 cm. E nofo mau i vaomatua, e le nofo i nofoaga leai ni laau.

Totogi i le aoauli ma i le vaveao, e sili atu le manaʻo i le anufe ma le folasia. O vaega pito sili ona taua o ni mea tetele, E mafai ona 'ai sina fatu laʻitiiti.

FESOASOANI! O fuʻa sili ona vave - e mafai ona oʻo i saoasaoa e oʻo atu i le 60 km / h, e oʻo atu i le maualuga e oo atu i le 100 mita.

Malamalama i le malulu, aua o le amataga o le tau malulu latou te malaga atu ai i le mamao e oʻo i le 1000 kilomita. O tamaitai e aumaia se tasi pe lua, e seasea tolu tamaiti.

Faiga lele ma le fox

Afe o manu pe felelei alope, pusi fua - o le igoa masani lenei mo ituaiga meaola uma, o le apaau.

O le mea moni, e le o ni manoa e le iniseti, ae sili atu ona latalata i lo latou fausaga ma le atinaʻe i uluaʻi lauʻeleʻele.

O eseesega autu mai le tasi ma le isi - meaʻai taumafa, fausaga o le apaʻau, o le faʻaaogaina o le echolocation i mata ma le vaʻaia i totonu o le apaʻau.

O nei meaola e le maua i RusiaO lo latou nofoaga autu o vaomatua Asia o Vietnam, Filipaina, Malaysia, Laos ma isi atunuu.

E lalagaina o "anufe lele" na latou maua ona mafolafola faʻasolosolo. O vaʻa matutua e iai la latou lapoa tetele - tino e oʻo i le 42 cm, apaʻau e oʻo atu i le 1.7 mita. Pauna e oo atu i le 900 kalama.

Latou te nonofo i ni kolone tele, nofo i totonu o laau. Taumafa fualaau oona, aemaise lava o faʻi, papayas, coconuts, vine ma isi.

Ona o le manaia o le krylan, ua taʻua i latou o "fualaau aina". Fualaau aina e le 'ai, ae naʻo susu susu ma pulupulu mai ia i latou.

TAITAI! O le lafu manu e mafai ona afaina tele ai le faatoaga e ala i le "fusi" fua i luga o laau uma i le togalaau.

Moega momoe i lalo. E masani ona e vaʻai i se ata pe a oʻo i po malulu e tasi le apaʻau e faʻaaogaina e pei o se palanikeke, afifiina atoa le tino, ma i le vevela - nai lo se tagata.

O le tamaʻitaʻi e tasi le pu i tausaga taʻitasi.

Faʻafiafia

Laʻau mumu-oona - o se aiga tele e aofia ai le sili atu ma le 318 ituaiga.

O le igoa e mafua mai i le mea moni e leai ni o latou uiga faʻapitoa, lamolemole lamolemole e aunoa ma ni gaioiga.

O le aiga o paʻu lamolemole-paʻu e pei o paʻu, puʻamea, polo, paʻu uumi ma le tele o isi.

Ola i le salafa o le lalolagilea o loʻo i ai laau toto. I Rusia, e 37 ituaiga o ituaiga mailei.

O gaoioiga e faʻaalia i le aoauli po o le po pe a tulimanu mo iniseti eseese. Tuʻueseese ituaiga o lamepa i le po 'ai iʻa.

I le taimi malulu, e tupu ai le migao, ae o nisi (e pei o teine ​​afiafi) e lele i nofoaga mafanafana. O fafine i se vaitau e fananau mai i le 1-2, faʻaitiitia le masani ai 3-4 tagata taitoatasi.

Ushan

Ushans - o se ituaiga pati o loʻo i ai taliga tetelefaʻaaogaina mo le toe faʻaleleia. I meaola momoe, latou te natia i lalo o apaʻau gaugau.

Ona o laupepa pupuu ae lautele, o lenei meaola e mafai ona felelei ma e oʻo lava i sina taimi puupuu e oso i luga e lele ai iniseti. Tino le uumi - 5-6 cm.

Tufatufaina i le konetineta atoa mai Atelani i le Pasefika, i Asia i matu, i Aferika i Matu.

Latou te fafagaina namu, moa, pusi, ma isi. iniseti. O le fafine e fananau i le tasi, e seasea lua tamaiti i totonu o le tausaga.

Moe moe

Moemoe po o puʻu vavave o ni vailaʻau lamolemole.

FESOASOANI! O le eseesega tele mai ia meaola uma o se vaalele tuai tele i le sailiga, pe a uma le pouliuli atoa. I lenei tulaga, o le vaalele lava ia e alu lemu ma filemu.

Tino le uumi - 3.5-8.5 cm. E taatele i le salafa o le lalolagisei vagana ai pitonuʻu.

O le mea lautele, e na o le pau ia o ituaiga meaola ua fesuisuiai i le olaga i soo se tulaga masani, e oʻo lava i mea leaga mo isi pu. I Rusia, e tusa ma le 19 ituaiga.

Fafaga i iniseti i le po. O le fafine i le gasologa o le tausaga e aumaia ai se tasi, e seasea lua pepe.

Podkovonosy

Podkovonosy - ituaiga o pu, lea sa taua ona o uʻamea i luga o le isufoliga e pei o se solofanua.

O sea fausaga e talafeagai mo le toe faʻafoʻiina, o ona faailoga e lafo mai ile pogaiisu. E taatele i le itu i sasae, ola i Rusia naʻo le Caucasus.

Fafagaina inisetisue i luga o le lele. Talosaga mo sina taimi i le taimi.

I luga o le tuliga alu ese pe a ma le afa itula pe a uma le goto, ma faʻaali gaoioiga le afa muamua o le po. O fafine e fanauina naʻo le tasi le talavou i le gasologa o le tausaga.

Bulldog

O pusi piledog o se aiga e ese mai isi ituaiga tagata uma. sili atu atinaʻe - e vaapiapi, umi ma faʻailoga.

Ona o lenei mea, o le tele o kesi e sili atu le maualuga nai lo o isi maso. Fuataga o le tino - 4-14.5 cm. Ola i totonu nofoaga o le vevela i lalo ifo.

E mafai ona latou fausiaina ni vaega mai le fia sefulu i le faitau miliona o tagata taʻitoʻatasi. Faʻavave vave, faailo leo o le maualuga tele.

O nisi ituaiga o meaola e mafai ona aumaia 3 litters i le tausaga, e aofia ai le tasi kupita i taimi taitasi.

Vampire

TAITAI! Latou te lamatia i tagata ma meaola a le aiga, aua i le taimi o le suamalie e mafai ona latou faʻasalalauina lapisi ma faʻamaʻi pipisi eseese.

O lapisi vampire o se aiga atoa o latou sui o vailaʻau.

Latou te 'ai naʻo toto fou isi manu pe manulele e ono osofaia i nisi taimi ma i luga o tagata momoe.

E le lelei le atinaʻe o le echolocation; i le taimi o le tulituliloa latou te faʻalagolago i ai lelei tele le faʻalogo ma le faʻapipiʻi o tali. Faatasi ai ma le fesoasoani a le vaega mulimuli, o le vaega pito sili ona puipuia o paʻu o loʻo fuafuaina.

Latou te nonofo i Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute.

Faaiuga

O le lalolagi o peʻa e matua ese lava. O iinei o loʻo i ai uma mea laiti laiti ma tagata taitoatasi e iai apaau e 1.5 mita.

O le tele o lapisi e fafaga i inisetinai lo le manuia o tagata ma mea taufaatoaga.

Ae ui i lea, ei ai ituaiga meaʻai e mafai ona 'aina fua, poʻo le osofaia manu momoe ma manulele mo le faamoemoe o le mauaina o le toto.