Fualaau aina

Aphids i le toe iloiloga: paʻepaʻe, uliuli, fale ma isi meaola

Aphid - o se aiga toatele o meaola faalafua o loo aofia i totonu o le faasologa o hemiptera. E i ai o se aofaiga tele o aphid species, o nisi oi latou e faʻamautu ma faʻaleagaina na o aganuu masani, o isi e sili ona lelei ma e mafai ona tele le vaomatua.

E mafai ona e feiloai i sui eseese o aphids i le toetoe o itu uma o le kelope. Ioe e mamao e le o ituaiga uma o aphids e nonofo i Europa. O le a tatou faʻalauiloa mai meaola masani.

Faamatalaga lautele

Aphid nofo i luga o laau ma amata ona inu susu mai ia i latou, faia ni patipati faʻamalosi.

Tasi - e na o le pau lava le tagata e le afaina ai se afaina, ae o le faafitauli o lena mea faʻateleina faʻamaʻi pepe vave ma fausia ai le tele o nuʻu. I lenei tulaga, e talafeagai le faia o metotia eseese ma auala o tauiviga.

O le tele o le population o aphid, o le tele o laau o le a feoti ona o la latou gaioiga. O nisi ituaiga meaola ua manatu o ni faʻamaʻi pipisiMo se faʻataʻitaʻiga, vine phylloxera. E faʻapefea ona ese foliga o aphids, e mafai ona e tilotilo i ata na lafoina i la tatou tusiga.

O isi ituaiga o meaola e fausia ai galls ma isi faʻafitauli faʻapitoa tau atinaʻe.

Peach

E lua faʻasalaga e lauiloa - o se aphid e tele ma se lauʻeleʻele (tapa tapaa ma lanu meamata) aphid.

Tele

O le faʻavae o loʻo i ai le lanu enaena-lanu enaena, e oʻo i le 5 mm. Uluuli le ulu i se puʻupuʻu pupuu. I luga o le manava ma le fatafata o ni tui se lua. O le tama o le lanu tutusa, ae laitiiti. Leai ni apaau.

O le 'apaʻau taupou e iloagofie e se tino laʻititi - e oo i le 4.5 mm, o le lanu o le ulu ma le pusa o le uliuli, o le tua ma le manava e sinasina ma enaena. O le taupou leai se ila e i ai se fulufulu mamoe i le foliga o se pi, ufiufi, e pei o le ulu i ni lanu uliuli. O vae e susulu - lanu samasama ma le moli.

O laumei e lanu lanumoana muamua.lea e faasolosolo malie le pogisa ma liliu ai enaena. A mavae ni nai aso, e faʻapogisa, o fuamoa e fai ma uliuli.

  • Faʻasalalauga faʻafanua. Sitepu Steppe ma le Crimea.
  • O a laau e maua i luga? E sili ona fiafia i fualaau aina ma laau pipi - peleni plum, pi, almond, apricot, plum.
  • Vaega o le atinaʻe ma le taamilosaga o le olaga. Fai se taʻamilosaga faʻapitoa tau atinae. E tele fuamoa o fuamoa e auina atu mo le taumalulu, o loʻo i luga o lala tele ma lalo o le paʻu o le ogalaau. Ia Aperila, e aliali mai le alo ma amata ona fafagaina ma le faʻamalosi, faʻaauau se vaʻaiga o le tuputupu aʻe i se tagata matua i totonu o le masina.
    Mai le faavae, o le 50-80 ituaiga e foliga mai, mai taupou e leai ni apa, i le averesi, 30. O tupulaga lona tolu ma mulimuli ane e fanauina ma le malosi tele. O taupou lalelei o loʻo aliali mai i le ogatotonu o le taumafanafana ma amata ona faʻasalalauina le salalau atu i isi laau, ma fausia ai nuʻu fou uma.

    Afai e te le faia se gaioiga, a o Aokuso o le a ufitia uma lava e tagata aphid uma laau i le togalaau, o loʻo i luga o laʻau ma lala. I le gasologa o le vaitau e 8-10 augatupulaga ua faia. O tamaʻitaʻi e fananau mai i le tautoulu ma faʻamaʻaina fafine e fausiaina ai fuamoa.

  • O le a le leaga e fai? O le fufuluina o le sap mai laau, e le mafai e le aphid ona faʻaumatia atoa le laau. Peitai, o lana gaoioiga e faʻavaivaia ai le puipuiga o le laau, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi viral eseese.
    E le gata i lea, e maua ai le avanoa i le suamalie, lea e faʻapipiʻi i mea matagofie a le aphid. I fafo atu, o osofaʻiga faʻaleagaina e faʻaalia ai ia lava i le lanu uliuli.

Green pokale tapaa

E iai le tino o le tagata na faia, lanumeamata - samasama, o nisi taimi ma le lanu piniki. E le sili atu i le 2.5 mm le umi.

O le taupou e leai se tamaititi o se tamaʻi laʻititi, o le tino e lanu piniki, lanumeamata-samasama poʻo le lanumeamata. O mata e mumu, o le antennae e mama ma puupuu.. Umi o le umi - 1.5 - 2 mm.

O le 'apaʻau taupou e ese mai le leai ni apa, o le lanu sili o le tino e samasama-lanu meamata, o le ulu ma le fatafata o le uliuli. O apaau e le lanu ma manino.

Fuamoa e maualuga, elliptical. Paʻu lanu uliuli ma se uʻamea mata.

  • Faʻasalalauga faʻafanua. Amerika i Matu, Asia (aemaise Iapani, Saina ma Initia), Europa Sasaʻe ma Western Europa, Urals i Saute.
  • O a laau e maua i luga? O ituaiga meaola e le mafai ona faʻasaina e ola ai i luga o peaches, pauna pele, pauna, tapaa, kapisi, kukama, eggplants, pateta, pepa, radishes, dill ma le pasili, letus ma le tele o isi laau totō, e aofia ai ma le gaosia o le greenhouse and herbs herbs.
  • Vaega o le atinaʻe. O le atinaʻe o loʻo faʻataunuʻuina atoa pe leai se taʻaloga (pe a ola i greenhouses). O aʻa o tagata na afua mai i fuamoa ua masalomia ia Mati - Aperila. O le ea vevela e tatau ona le itiiti ifo ma le 20 °. Latou amata amata ona fafaga i fatugaʻo. Atinaʻeina i se tagata matua mai le 18 i le 28 aso. E foaʻiina e le faʻavae le 30-60 fuamoa o fanau. O le maualuga o le faitau aofai o tagata e matauina i le ogatotonu o le taumafanafana. E oo i le 12 augatupulaga e mafai ona atiina ae i se vaitau. O fua o le taumalulu e faia i luga o le faavae o fatugaʻo.
  • O le a le leaga e fai? O le mea aupito sili ona leaga o loʻo mataituina i luga o weni laʻititi ma fualaau faisua eseese, faʻapea foʻi ma tapaa. E i ai le feusuaʻiga o laʻau, faʻafefe, foliga mai o nofoaga mamago. E matua afaina ai fugalaau, ma o le taunuuga o le a mago ma pa'ū.

Potato tetele

O le taupou e leai se tamaititi e iai sona tino olatusi i tua. E lanu mumu pe lanumeamata. O le umi e le sili atu i le 4 mm. Maneta ma puluvaga e umi, i le lanu o le tino.

O le tamaʻi apaau laʻitiiti e laʻititi, e oo i le 3.5 mm le umi. O le tino laitiiti e moli lanumeamata, o vae ma antennae e enaena.

  • Faʻasalalauga faʻafanua. Tatalo i soo se mea. Muamua na aliali mai i Amerika i Matu.
  • O a laau e maua i luga? I le avea ai o se polyphagous omnivorous, e ui i lea, e sili ona fiafia i le pateta, tamato, kapisi, beets, faapea foi ma fale vevela ma laau i totonu.
  • Vaega o le atinaʻe. Le faʻataunuuina o le taamilosaga tau atinae. Faʻafouina na o le parthenogenetic.
    I le tautotogo, e aliali mai ni tagata e leai ni apa ma faʻaputu i totonu o laupepa laʻau pepa o togavao. O le taʻavale e tupu i luga o vao ma i totonu o le palapala poʻo totonu o potu mafanafana.

    I le gasologa o le vaitau, o loʻo i ai pea se suiga faifai pea o tupulaga e leai ni apa ma apaʻau. O isi ituaiga uma o loʻo misi.

  • O le a le leaga e fai? O lenei ituaiga aphid e mafai ona tauaveina le 50 ituaiga o faʻamaʻi viral.

Apple Green

Fuga - malamalama lanumumu, faasolosolo malie le pogisa seia oʻo ina e uliuli. O le faʻavae o loʻo i ai sona tino ola ma se pito pito i tua. Vali lanu meamata, ulu lanu mumu po o le pusa.

O le taupou valea e foliga tutusa lava ma le faʻatonu. Laititi laʻitiiti taupou, ei ai lona manava lanumeamata. Paws, siʻusiʻu, pulu ma le ulu e uliuli.

O le amphgoness tamaitai e leai ni apaau, o le laʻau na lanu samasama i se lanu enaena po o lanumeamata. O le siʻusiʻu ma pito o le antennae e paʻu. O le tane e ese mai i se tamaitai amphgonous i na o laiti laiti.

  • Faʻasalalauga faʻafanua. Europa i Sasaʻe, o le Caucasus ma Central Asia.
  • O a laau e maua i luga? E sili le fiafia i fualaau 'amu - o le cotoneaster, apple, medlar, pear, quince, irgu, ash ash, hawthorn.


  • E foliga mai o se ata i luga o le apple apple aphid.

  • Vaega o le atinaʻe. I le gasologa o le vaitau ua suia e le tele o augatupulaga, e ese mai i le morphologically. O aʻaʻo o tina na faʻavae mai le fuamoa aʻo faagasolo le vaitaimi o le tuputupu aʻe o laʻau.
    Tasi le tagata na te tuʻuina atu i teine ​​taupou e 120. O le vaitaimi ole atinaʻe e 9-13 aso. I Iuni, e foliga mai tagata taʻitoʻatasi, latou te amata faʻalautele le faitau aofaʻi i laau eseese.

    O le numera o augatupulaga e faalagolago i luga o le maota ma nofoaga mai 6 augatupulaga i itula malulu i le 17 i le vevela. O le vavao ma le faʻatauina o fuamoa o le taumalulu e tupu ia Oketopa.

  • O le a le leaga e fai? O tama talavou laiti e sili ona pagatia. Ae o laau matutua e tele foi mea e faaleagaina. O laulaʻau e faʻafefe, o loʻo i luga o le fualaau aina, o lala ma lala ua leaga.

I luga o le taua faasagatau i aphids folk remedies faitau iinei.

Rose Green

O ituaiga uma ma laasaga o le atinaʻe e le eseese tele le tasi i le isi. Soo se tagata lava e iai sona tino lanu meamata, lanu uumi umi, laina uumi pei o pelu.

  • Faʻasalalauga faʻafanua. E toetoe o mea uma e nofo ai.
  • O a laau e maua i luga? I le faaopoopo atu i rosa ma le rose vao, e mafai ona ola Aphid i luga o le strawberries, pears ma apu.
  • Vaega o le atinaʻe. E manaʻomia se taamilosaga atoa. Siʻitia i lālā i le tulaga o fuamoa. O tagata faʻamau i le averesi e tusa ma le 80 fuamoa taʻitasi. I totonu o greenhouses ma greenhouses e tupu mai i le tausaga atoa.
  • O le a le leaga e fai? O le tuputupu aʻe o vao, o loʻo faʻatapulaʻaina, o laʻau laʻau, e le fuga, e faʻavaivaia laau e le talia le malulu malulu ma le osofaia o siama.

Laʻau afu

E leai ni fafine e leai ni a latou tino., vali i le lanu samasama po o le lanumeamata lanumeamata. Anetena umi, pouliuli. O fafine feʻaveaʻi e laʻititi tele, e iai a latou 'apaʻau manino. O le tino e enaena-enaena.

  • Faʻasalalauga faʻafanua. Soo se mea.
  • O a laau e maua i luga? Paʻepaʻe paepae, mumu ma le uliuli.
  • Vaega o le atinaʻe. Faataamilosaga atoa.
  • O le a le leaga e fai? Sufuluina o le sipuni mai laulaau, faʻapipiʻi galls i luga ia i latou - fulafula paʻu po o samasama. O vao laiti e sili ona leaga, e mafai e le faitau aofaʻi ona faʻaumatia le laau.

Ina ia puipuia laau toto, e mafai ona e faʻaaogaina fuamini e faʻafefe ai aphids.

Beet po o le pi

Laʻau - uliuli, ellipsoid. O le fausiaina ma le leai o se mea e leai sona aoga, o loo i ai sona tino ola, e faalautele i itu.

E valiina i le lanu uliuli, uliuli poʻo le lanumeamata, e ufiufi i se fuga e pei o le suka. I tagata felelei, o le ulu, antennae ma le pusa o loo uliuli, ma o le manava e mama.
  • Faʻasalalauga faʻafanua. Europa, Amerika i Matu, Asia Tutotonu ma le Caucasus i Saute.
  • O a laau e maua i luga? E sili le fiafia i beets, jasmine, euonymus, pi, fatu poppy, viburnum, vetch spring, sunflower ma pateta.
  • Vaega o le atinaʻe. O le fesuiaiga o augatupulaga i le taimi o le tuputupu ae o vaomatua, o le augatupulaga faaiu o loʻo fefaʻatauaʻi ma tuʻuina fua o le taumalulu.
  • O le a le leaga e fai? O lau e faʻafefete ma pisi, e faʻasaina le laau i le tuputupu ae ma mafai ai ona oti. O loʻo tauaveina ai faʻamaʻi vailaʻau eseese.

Kukama (meloni)

O le tino o loʻo i ai le pito pito i tua o loʻo valiina i ata eseese o lanu meamata. Maneta ma paʻu paʻepaʻe.

Gourd aphid photo.

  • Faʻasalalauga faʻafanua. Soo se mea.
  • O a laau e maua i luga? Gourds, kukama, beets, cotton, tapaa, peanati, sesame, citrus, eucalyptus.
  • Vaega o le atinaʻe. O le toe gaosia o mea faʻapitoa, o le atinaʻe e le atoatoa lelei. I le gasologa o le vaitau, e tele augatupulaga o taupou faitaaga e sui. Faʻasalaga - 40-50 tagata mai le fafine.
  • Faʻaleagaina. O lenei ituaiga o meaola e sili ona leaga. E mafua ai le leaga tele o laau ona o lona maualuga o le tamaoaiga.

Kapisi

O loʻo i ai sona tino lanu meamata lanu, o antennae pogisa puupuu.

Cabbage aphid photo.

  • Faʻasalalauga faʻafanua. E masani lava i atunuu uma, i Rusia ua le o iai i totonu o itulagi laiti.
  • O a laau e maua i luga? Fale e masani lava i luga o faʻatau faʻatau, aemaise lava le fiafia i le susulu ma le kapisi.
  • Atinaʻe I le vevela mafanafana, o le atinaʻe e le maeʻa, i isi vaega o loʻo i ai le taamilosaga atoa. Aua o le vaitau e sau mai le 6 i le 30 augatupulaga.
  • O le a le leaga e fai? Faʻateleina le faʻateleina, faʻapipiʻi faataamilo i le laau atoa, lea e tau atu i le oti.

Vine vine phylloxera

O le tino e leaga, o le lanu samasama po o le lanu enaena. Anetena ma proboscis e matua puupuu lava.

  • Faʻasalalauga faʻafanua. Vaomatua i Europa, Amerika i Matu, Aferika ma Asia.
  • O a laau e maua i luga? E ola naʻo ituaiga uma o vine. E le faʻaaogaina le pepa i luga o ituaiga meaola.
  • Atinaʻe Fuga ma lau lau, alu i se taamilosaga atoa. Tasi le lautusi fafine e mafai ona gaosia i le 500 fuamoa. Aua o le vaitau ua suia e oʻo atu i le 9 augatupulaga.
  • O le a le leaga e fai? Phylloxera o se faʻamaʻi pipisi. I luga o aʻa e foliga mai o galls, i luga o le leaga o laulaau. E mafai e le faitau aofai ona faʻaumatia atoa le tovine.

Carrot

O le olongated oval torso o le lanumeamata lanumeamata i le lanu, o le antennae e puupuu ma malamalama, pei o vae.

  • Faʻasalalauga faʻafanua. Soo se mea.
  • O a laau e maua i luga? I luga o kāloti ma isi togalaau faamalu.
  • Atinaʻe Taimi atoa o le olaga.
  • O le a le leaga e fai? O laʻau e faʻasusu, o le meaʻai o aʻa e faʻaleagaina, o lona uiga o le lelei ma le tele o le seleselega e afaina.

Poplar (poplar) papaʻe

O tagata taʻitoʻatasi o loʻo i ai se lanu sinasina papaʻe poʻo samasama. O fafine ulavale e naʻo papaʻe.

  • Faʻasalalauga faʻafanua. Asia Tutotonu, Europa i Sisifo, Iran, Siberia Sisifo.
  • O a laau e maua i luga? I luga o le uliuli, pyramid ma isi ituaiga o poplar.
  • Atinaʻe Faataamilosaga atoa.
  • Faʻaleagaina. Totoina o pulupulu, fusi o laʻau, faʻavaivaia o laau, aemaise o tamaiti.

Meli

O le faʻavae o loʻo i ai se tino lanu uliuli. O augatupulaga mulimuli ane e ufitia i paʻepaʻe paʻepaʻe ma fulufulu.

  • Faʻasalalauga faʻafanua. Soo se mea, i mea oi ai conifers.
  • O a laau e maua i luga? Soo se conifers, aemaise lava le vavao, pine, laʻau ma le arasi.
  • Atinaʻe Le maeʻa. I le gasologa o le 4-5 tausaga e aliali mai.
  • Faʻaleagaina. Latou te solia le atinaʻeina ma le fuaina o laau, faʻavaivaia malosiaga puipuia ma faʻaitiitia ai le faʻamalosi.

Mealy (lauulu)

O le fafine e leai ni apa e maua i le tino lanu piniki, o le foliga e le lelei. E tele naua mea e maua ile itu. O le tino atoa ua ufitia i se fuga o le kiona, e pei o le falaoamata.

O se apaʻau fulafula e ese mai se mea e leai ni apa e na o le i ai o apaau.

  • Nofoaga faʻafanua. Soo se mea.
  • O a laau e maua i luga? E sili le fiafia i le suka, vine, tele o fale ma fale kosi.
  • Atinaʻe E mafai e le tamaʻitaʻi ona tuʻuina atu i le 2,000 fuamoa, lea e le o toe mamao ona oʻo mai ai lea o aʻa. Latou te feaveaʻi ma tafe i luga o togalaau faʻataʻaliʻoliʻo, suʻeina o le sua mai fafo. I le fale ma greenhouses, o le atinaʻe ma le toe gaosia e faʻaauau.
  • Faʻaleagaina. Faʻaleagaina o lala ma aʻa, faʻamago ma le faʻavaivai o aʻafia ma laʻau, faʻasaina o le atinaʻe, faʻavaivaia o uiga puipui o laau totō.

Aʻa

O le tino e mafai ona valiina i samasama, lanu paʻepaʻe poʻo le lanumeamata, foliga o fuamoa. Ulu, antennae ma le laumei. O le tino atoa ua ufiufi i se paʻu lanu samasama mumu.pei o le suka.

  • Nofoaga faʻafanua. Soo se mea.
  • O a laau e maua i luga? Toeitiiti o tagata uma.
  • Atinaʻe O fafine e leai ni tama e leai se aoga i totonu o le palapala. I le tautotogo mai i latou o loʻo i ai ni meaʻai e fananau mai. E mulimuli ane latou maua fanau. I le gasologa o le vaitau ua suia e le tele o augatupulaga ma laasaga o le atinae.
  • Faʻaleagaina. Sufuluina o suamalie mai aʻa, o le meaʻai e faʻalavelave le masani ai o meaʻai i le laau.
O le iʻuga, e faʻavaivaia, e le mafai ona tupu atoatoa. Afai e te le faia se gaioiga - o le a mate le fale o le meaʻai.

Aiga poʻo le potu

E aofia ai le tele o lafoga faʻavae e eseese i le valivali. E i ai se aphid paʻepaʻe, o se aphid mumu, o loʻo i ai foi se aphid green and blackhidhid.

  • Nofoaga faʻafanua. Soo se mea.
  • O a laau e maua i luga? Tatalo uma lanu o totonu.
  • Atinaʻe Faataamilosaga atoa. Faʻatinoga faʻapitoa ma taimi faʻapitoa o tagata taʻitoʻatasi. Latou te le alu i le taumalulu, latou te atiina ae i le tausaga atoa.
  • Faʻaleagaina. Laʻau, mamago ma tumutumu ua maguma ma matutu, pauu ese. Laʻau e taofi le tuputupu ae, faʻafuaseʻi ona oti.

Faaiuga

Aphids e mafai ona faʻavasegaina e tusa ai ma mea e fiafia i ai laau toto ma nofoaga e nonofo ai. O le mea lea ia tu i fafo togalaau, fugalaau, togalaau ma laau toto.

O le aphid Garden e ola i luga o fualaau aina ma laau e teu ai, faatiga ogaoga leaga i togalaau aina. O lenei faatulagaga e aofia ai ituaiga iniseti eseese. O le faasologa o le olaga e masani lava ona maeʻa, ma le suiga o augatupulaga eseese. O le eseesega e taoto i le numera o augatupulaga ma numera o fanau.

Fugalaau fugalaau fiafia i fugalaau ma laau teuteu e ola i fugalaau fuga, luma o togalaau, moega o fugalaau.

O le togalaau faatoaga e toto i luga o togalaau eseese - fualaʻau ma laau. Pau lava le tuusaunoaga o soʻo se ituaiga o leisi ma le kalaka.. E leai se apetisi aphid i le natura, e pei o mea vaivai o loʻo iai i totonu o laau e faʻafefe ai iniseti. O lenei meatotino e masani ona faʻaaoga e faʻafetaui ai aphids.faʻapipiʻi le totoina o le sipuni ma meaʻai. Mo faʻamatalaga i le auala e taulimaina ai aphids, faitau le tala "O togafitiga sili ona lelei e faʻafefe ai aphids vaega 1 ma le vaega 2".

Plant aphid - o le mataupu e aofia ai ituaiga uma o aphids ua iloa i le taimi nei. O lenei iniseti ua faʻavasegaina o se meaola vevela.

Ioe E le mafai ona faamatalaina uma aphids i se tasi tusiga.aua e tele naua. Ae ui i lea, matou te taumafai e aoina uma ituaiga masani.

Vitio aoga!