Berry

BlackBerry Thornfrey: lelei, le lelei, talafeagai ma le tausiga

BlackBerry Ulufale i totonu o le suʻeseʻese Tusi o le aiga Pink. O Berry ma le mafaufau e talitutusa lava ma fugalaau faamalolo.

I totonu o Europa, e le o televave le blackberry, ae o Amerika o se tasi lea o fualaau sili ona talafeagai. O pologa mai Mekisiko e maua ai le tagatanuʻu, ma ua faʻatauvaʻaina fualaau aina uma i Amerika ma Europa.

I lo tatou atunuu, e tupu le vao i le vao, ae faʻafetai i ona faʻamalologa ma le gafatia, o le blackberry o loʻo maua le lauiloa i togalaau.

E te iloa? Ole telefoni feaveaʻi e maua ai le malosi mo le tino atoa.

O lenei tusiga o le a faʻamatalaina se tasi o ituaiga o blackberry - Tornfri.

Vaega o se vasega o Tornfri

Faatasi ai ma isi ituaiga ma ituaiga o Trickfri blackberry e matua iloa lava. E tele ona uiga:

  1. Thornfri blackberry vao e aunoa ma vao tuitui. O lenei mea e mafai ai e oe ona suʻeina lelei fualaau e aunoa ma le afaina ai o lou tino.
  2. Tuai le matua. E mafai ona seleseleina vine i Iuni, ma ia Aokuso, o le a faia ai ni fua fou.
  3. Totoga lelei. Faatasi ai ma se tasi togavao e mafai ona e aoina mai e tusa ma le 20 kilokalama o le poloka.
O Blackberry Tornfri o loʻo iai ni vaovao mafiafia e oʻo atu i le maualuga e oo i le 5 m. Lanu lanu meamata, e leai ni vao tuitui. O le pale o le vaomatua e lanumeamata lanumeamata, i luga o le tasi laau o loʻo i ai le tolu ma le lima-laʻau lauusiusi. E faigofie tele le iloa o le blackberry Tornfrey ma le fesoasoani a fugalaau - o latou lanu piniki.

O le vao e tele lala, ma i luga o se tasi o nei lala laau e mafai ona 20-30 fualaau taitasi. O latou foliga o se mea lelei ma e laʻititi ona faʻaloloa. E oʻo atu i vine e oo i le 3 cm le uumi, mamafa - e oo atu i le 7 g. Latou te tofo suamalie i se manogi oona ma le manogi manaia.

E te iloa? O le sua o le Blackberry ei ai mea e puipuia ai le ola e mafua mai i meaola o le bioflavonoids i totonu, lea e fesoasoani i le faʻamautuina o le paleni o le vevela o le tino.

Totoina o fualaau o le Blackberry

E pei ona uma ona faʻamatalaina i le faʻamatalaga o le ituaiga o telefoni Tornfrey, o le toga o le vao e manatu o se tupe maua sili ona lelei, talu ai o le seleselega tele o le seleselega, ma o le tuputupu ae ma le tausiga e le faigata.

O le totōina o vine e le o se mea tele. E faʻalagolago i le ituaiga ma le tele o fugalaau. Ae e taua foi le mulimuli i tulafono o le totōina o laau i le togalaau.

Auala e filifili ai ni fatu

Le faʻatau mai o laau tipi Tornfri e manaʻomia i fale faʻataʻitaʻiga mo faʻatoʻaga. E sili ona lelei le faia o taʻausaga taʻitasi ma ni aʻaʻaga lelei. E tatau ona lua ni fatu sili atu nai lo le 0.5 cm le lautele. I luga o aʻa e tatau ona amata ona tupu.

Le taimi e totō ai

Faʻamasinoga amata i le tautotogo po o le autumn. I le tautotogo, e totoina laau toto pe a le o ola aʻe ia i latou, ma i le tautoulu o le a sili atu ona lelei le totoina i le amataga o Oketopa, ao leʻi oʻo mai gutu, a leai o le a le aveesea ai le faigata o le taumalulu.

Auala e filifili ai ma saunia se nofoaga mo le tulaueleele

Blackberry ei ai se vaivai vaivai taumalulu. O le mea lea, e tatau ona susulu lelei ma susulu le nofoaga e tulaueleele ai. E sili atu le puipuia o le blackberry mai matagi malulu. O le BlackBerry e maua ai le maualuga o fua faatatau i lologa ma faʻafefe.

E taua! Ole vaomago e le mafai ona faapaleniina le mea e tupu mai vai ma vai palapala.

E le tatau ona totoina vine i luga o eleele eleele carbonate. O le laau o le a aʻafia e chlorosis, ma mafua ona o le le lava o le magnesium ma le uʻamea. Loams e tatau ona faʻaoga, ma o le eletise o le 6.0 pH.

O le eleele mo le totoina ua saunia muamua, sili atu i le tautoulu. O le fanua ua eliina i le loloto o le 50 cm, ma ua faʻalauiloaina ile eleele ile 1 sikuea mita. m 11 kilokalama o le faapalaga, 45 g o le superphosphate ma le 25 g o pusa.

E faʻapefea ona toto (laʻasaga i lea laasaga o le totoina)

O le mamao i le va o togavao e lua e le tatau ona itiiti ifo i le 1 mita. O le tele o le avanoa e faalagolago i le eseese ma totogo. O le loloto ma le lautele o le lua mo se fualaʻau mūmū e fuafua i ona tausaga ma lona lelei.

Matou te faamanino atu e lua auala e totoina ai vine - lipine ma le vao.

O le togavao e faʻapenei: lua poʻo le tolu o laau toto ma se laʻititi laʻititi o le germination ua totoina i totonu o le lua. Nofoaga avanoa e tusa ai ma le polokalame 1.8 i le 1.8 m.

Tape metotia i le isi: o laau toto ma se maualuga maualuga o le germination e ave ma totō ile eleele ile filifili faifaipea. O le mamao i le va oi latou e tatau ona tusa ma le 1 m, ma i le va o laina - 2.5 m.

I le taimi o le totoina, e tuʻuina atu ai fatu i totonu o se lua ma faʻalautele aʻa i itu eseese. Ona tumu ai lea i le eleele mafolafola, ae e tatau ona faia ina ia avea le fatugaʻo, o loʻo i le pito i lalo o le ogaumu, 2-3 cm lalo.

E le tatau ona moe atoa le gauga. E tatau ona i ai se tamai lauiloa i lalo o le nofoa. O le eleele e siomia ai laau toto e tatau ona faʻatulagaina, e tatau ona faʻafefeteina uma i le 4 lita o vai. A maeʻa ona totoina e le fatu le suavai, e faʻafeiloaʻi ia mea e faʻaleleia i le manua poʻo le faapalaga solo.

A maeʻa ona totō, o le a seleseleina ni vaovao fou i le maualuga o le 20 cm i luga aʻe o le laufanua, ma o le fualaau aina e totōina i latou lava ua aveese atoa.

E te iloa? Ole televave i Europa na faʻaalia i le amataga ole XYIII senituri.

O le tausiga lelei o le ki lea i se seleselega lelei.

Mai le faʻaleleia o le faʻasusu, fuga ma le teuteuina, o le fua o le blackberry Tornfri ua faʻalauteleina. O le tuputupu ae o lenei togavao e le faigofie mo faifaatoaga fou. O fua o le fatu e faalagolago i le tausiga lelei o le faamanuiaga blackberry.

Faʻasalaga uiga

A aunoa ma se togafitiga ogaoga, o le Blackberry Tornfrey, e ui lava e fua mai i taimi uma, ae o le a galo le sua. I le faʻasusu lelei, o le fualaau aina o le a aumai ia te oe fualaau tetele ma suamalie.

I le taimi o le fualaau taumafa, e manaʻomia e le blackberry le tele o le suāsusu. E sili ona lelei le faʻaleleia o le laau i le vaiaso. Mo laau taʻitasi e manaʻomia ona e sauniuni e tusa ma le 20 lita o le vai.

E taua! O le susulu tele o le susu e tau atu i le pala.

Blackberry dressing

Laʻei pito sili - O se tasi o laasaga tāua i le ausia o le tele o seleselega ma faʻalautele le tele o vine. I le taimi lava e uma ai le totoina, e tatau ona e totogiina le tele o le taimi i le blackberry i le tolu tausaga muamua.

O le vavalalata taimi faʻatasi ma le faʻapalaina o le kulimi o le a fua mai i le taimi o le gaosiga. Ina ia faia lenei mea, ave le 15 g o Uria poʻo le 20 g o le ammonium nitrate mo se togavao se tasi.

Fafagaina o vine i le tautotogo faia taʻitasi tausaga. 55 g o le ammonium nitrate ua faaopoopo i le vineberry fruiting bush. A maeʻa ona vaʻaia, o loʻo faʻalautele meaʻai mulch i le eleele. Lanu e tatau ona 5 cm.

I le tautoulu I luga o le mulch, 95 g o superphosphate ma le 25 g o le potassium sulfate ua faaopoopoina. E le gata i lea, a uma ona eliina le palapala ile togalaau i le loloto o le 10 cm, e 7 kilokalama o humus e faʻafeiloai.

E taua! O le faʻaaogaina o minerale e faʻaaogaina lava pe a uma ona fafaga le vao.

Bushes garter

I le avea o se lagolago atonu e talafeagai paipa po o pou faʻamau faʻamalosi faʻatasi ma se vaega o le 10 cm ma le maualuga e tusa ma le 2.5 mita. Ua lafoina i latou ile eleele i se mamao e mamao ese mai le tasi. Ua paʻu le uaea i le maualuga o le 100 cm.

O loʻo i ai foi nisi o nofoaga e sili ona laugatasia.

Fanu fuga.

O lenei metotia e sili ona faigofie pe a tuu eseese ia fualaau aina ma fualaau. O le mamao i le va oi latou e tatau ona 1.5 m. I le vaitau muamua pe a uma ona totōina, ua nonoa ni paʻu laiti i le tumutumu e lagolago ai le blackberry e ala i le sasaina i latou i le tasi itu.

O le tausaga na sosoo ai, ua fusifusia ai ni pine fou ma auina atu i le isi itu, ae e faalagolago lava i le maualuga o lo latou faasiliga. I le tautoulu, o moli tuai ua uma ona fua mai, ua teuteuina ma toe faia uma laasaga mai le amataga.

Kustov auala.

O le mamao i le va o laau i lenei auala e tatau ona oʻo i le 2 m. E sosoo ma le vao, latou te tietie i se pine laau e oo i le 2 m maualuga e avea ma lagolago mo le blackberry.

I le tautotogo, o piko, punou i le taumalulu, piki i luga ma filifili mai ia i latou 5 vine malolosi malolosi ma sui o aʻafia i aʻa i totonu o le laina 30 cm mai le vao. O nei fuʻa ua nonoa i luga o se pine i le maualuga o le 100 cm. E mafai ona nonoa faʻamaʻi e se numera valu, talu ai o le a latou momotu i le matagi malosi.

O le pito i luga o le aʻa, lea o le a fua mai, e le mafai ona sili atu nai lo le 30 cm le maualuga i luga o le pusi, a le o lea e ono gau i lalo o le mamafa o le fua.

E te iloa? O le atunuʻu o le blackberry e taʻua o Amerika. O iina, o lenei tama e ola i le toetoe lava o fale uma.

Seleseleina

A faʻaaogaina mea tau faʻatoʻaga, e mafai ona e maua se faʻamaumauga o le blackberry Thornfrey.

O nisi tagata fai togalaau e sese le filifilia o vine uliuli vave. O na fualaau aina ei ai le oona ma le gaʻo.

Mo le taumafaina o le aiga, ua seleseleina le blackberry pe a uma ona matua. O le fuafuaina o fualaau aina e matua faigofie lava - latou ufiufi i se fulufulu lauulu, ma pe ae kiliki i le papa o le a vaivai.

A maeʻa le seleselega, ona aveese loa lea o vine, ae le mafai ona tuʻuina i le la. A leai, o le a amata ona latou maasiasi ma oona o le a aliali mai. Tausisi vine mo se taimi umi e le mafai. E sili le lelei ona 'ai vave le vaega, ma le isi e tuʻu i luga le siaki.

I le tausiga lelei, o le fua o le blackberry Tornfrey ua faateleina, o lona uiga o lena vaega e le gata e 'ai pe faʻaaogaina mo siamu, ae faʻatau foi.

O le seleselega pe a uma le seleselega e faia i ni vaega. O le suaina o vine e faigofie lava ona vavaeeseina mai le mama ma fua. Latou te le malepe i le taimi o le potopotoga ma sili atu le mafai ona feaveaia nai lo vine. Afai e te filifili e teu le blackberry mo sina taimi, e mafai ona e teuina i totonu o se pusaaisa i le vevela o le vevela.

E te iloa? Ua i ai i tagata e talitonu o le aoina o fugalaau pe a uma le aso 29 o Setema e lamatia mo le soifua maloloina, pei o laʻau o lenei mea na faailogaina le tiapolo.

Taʻu ma teuteu le togavao

Afai e te manaʻo i le tumutumu o vao e tumau tele, o le vao e tatau ona lelei ma faʻapipiʻoti.

O le taimi sili mo le teuteuina o le tautotogo. I le tautoulu e tatau ona e faʻaumatia na o vaitago ma lala ua mamago ma faaleagaina.

Mo le faʻavaeina ma le faʻataʻotoina o le faʻaogaina o le telefoni feaveaʻi. Oti i le 1/3 o le pito i luga o lala.

Mo le faʻatulagaga e tatau ona e filifilia 3-4 lapataiga autu, mai le mea e iai ni paʻi laiti. A maeʻa ona faʻapipiina le itu, e tatau ona faʻapuʻupuʻu ia mea autu i le 0.5 mita.

A maeʻa ona totōina, o le teuteuina muamua e naʻo le lua tausaga mulimuli ane, ma a maeʻa ona totoina le vao i tausaga taʻitasi e tausia ai foliga o le blackberry.

E faʻafefea ona ufiufi poloka vao mo le taumalulu

E tusa lava po o le a le fualaau o le Blackberry Tornfrey, e manaʻomia ona sauniuni le vaomatua mo le taumalulu, talu ai i le vevela e oo i le 20 ° lalo ifo o le zero e mafai ona malolo.

A o le i malu puipuia e tatau ona vavaeeseina uma lala ua faaleagaina. I le maeʻa o Novema, ua aveeseina ni vaovao mai le tumutumu ma punou i le palapala. E mafai ona e faʻapipiʻi i paipa uamea o loʻo lafoina i le palapala.

I le pito i lalo o le mulberry mulch ma le faʻafefiloi o peat ma le fanua mo le 6 cm. O le a puipuia ai aʻa i le malulu.

E tele ituaiga o fale e masani ona faʻaaogaina e le au fai togalaau masani:

  • Faʻaaogāina o se laulau e lua o le uʻamea e le faʻaaogāina (Spunbond, Agrospan poʻo Lutrasil). O le lautele o le tapoleni e le tatau ona itiiti ifo nai lo le 1.6 mita. O le aoga sili o sea faʻavaa o le manava malosi ma mafai ai ona sosolo le susu.
  • Polyethylene film. O se fale e matua mafiafia lava e faʻaaogaina, talu ai e faʻamoemoe e amata lelei le faʻapipiʻi o le ufitia o le kiona i le taumalulu.
  • Laʻau faʻasusu. Na te manava lelei, ae o lenei metotia e talafeagai mo nofoaga laiti.
  • O loʻo faʻaaogaina foi le laulaʻau poʻo le laulaʻau e ufiufi ai mea e lei faʻaaogaina mai le afaina.
O le malutaga sili mo le Blackberry Tornfri o lala laʻau poo vaomago. Latou te ufiufi atoa le poloka, ona oʻo lea i luga o latou o se vao e ufitia i le vevela po o le faʻasalaga. I le oʻo mai o le tautotogo, o loʻo totoina lala o vao ma nonoa i le taʻavale.

E te iloa? I le vaitau o le matua, e suia tele la latou lanu i le tele o taimi - ua vave ona lanu meamata, ona faasolosolo malie ai lea o le enaena, ma ua matua lanu uliuli.

O BlackBerry Thornfrey e sili atu ona lelei nai lo mea le lelei. E pei ona e malamalama i ai, o le mea sili lava o le filifilia o le laau saʻo, e faia masani vaiinu ma ia fafaga lelei le laau ina ia mafai ona e maua le seleselega tele i le blackberry.