Fualaau aina

Itū'āiga ma ituaiga o talovai: tagata vai, gaddesh ma isi mea eseese

I luga o puddles, vaitafe ma isi tino vai e mafai ona e vaʻavaʻai i iniseti e vave ona tafe i luga o le pito i luga o paʻu umi. O lenei - vai inu, o se vaega atoa o le faasologa o talo.

Latou te saogalemu mo tagata, ae e le fautuaina e paʻi atu ia i latou, aua o le a latou puipuia i latou lava i ni tiga tiga. O talone e fafagaina i iniseti laiti, ma o tagata taʻitasi e fafaga i iʻa, o nisi o vaega laiti e mafai ona lele. Ae ui i lea, latou te faia lenei mea mo na o le suia o latou nofoaga.

Pusa vai

O le aiga o vai vai e aofia ai ituaiga e ono, ma e le tutusa ma le isi. E i ai lapoa o le tino mai le 2 mm i le 12 cm. Latou te taʻitaʻia olaga ola uma lava, ma o tagata uma lava e taufaasese. O vai lauiloa sili ona lauiloa o le vai ma le lamolemole.

Waterman

E i ai e tusa ma le 700 ituaiga o taʻavale vai, lea e ese mai le tasi i le isi i le lanu ma le tele. O lenei iniseti ei ai lona tino umi, o le faʻalanuga o le tino, lea e mafai ona maua mai i le 1 mm i le 3 cm. E tolu vaega o vae e o ese mai ai. Faʻamataʻupu - puupuu, manaʻomia e puʻeina gaosiga ma pulea le saoasaoa o le felauaiga. O vae uʻu ma vae vae e faʻaaoga mo le gaioiga ma umi le 1.5-2 taimi telenai lo le vai vai.

Aiseā e le faʻaleleia ai e tagata taʻavale vai, ae tafe i luga o le vai? O iniseti o loʻo tausia i luga o le vai ona o le malosi o lona faʻalavelave. I luga o le ulu o le pusa o loʻo i ai ni faʻalauiloa faʻapitoa e mafai ona maua ai le faʻavaivai sili ona vaivai o le vai. O mea e fai i le tautala e tui ai, ma e faʻaaogaina e suʻe ai mea o loʻo aafia ai le tagata manua.

FESOASOANI! O nisi o faʻafitauli o le vaʻaia vai e iai apaʻau, ma faʻaoga e vaʻaia ai vaituloto. E mafai ona faʻavasega taimi faʻapitoa i luga o luga o puddles. E leai ni tagata e faʻaalu o latou ola atoa i le vaitafe lava e tasi.

Suavai vai e tuu ai fuamoa i luga o laulaau ma pito o vai. O nisi taimi latou te nofofua, ae masani lava vaega o le 40-50 fasi vaega. O le alova e foliga mai o se tagata matua, ae e ese mai i se tamai paʻu-foliga ma le laʻititi.

O se tagata vai e alu i totonu o faatanoa vai ma vaitafe eleelea e itiiti lava le taimi.
O ai e taumafa i le vai ma o le a le mea e 'ai? E mafai ona ia faatali i autafa o le vai. E fafaga i invertebrates, iniseti, fry fish. Faʻafetai i mata lapopoa, e mafai e le vai ona iloa le vete mai se mamao ma osofaia ai i lona faʻamaoniga. O i latou lava e avea ma meaai mo iʻa tele.

Pusa vai vai

O le isi, o le a e vaʻaia ata o le vaʻaia o le vai:

Pusa tao

O le pusa e i ai sona tino lamolemole matagofie, faafetai lea e maua ai le igoa o le iniseti. O le pito i tua o vae i le tele o auala e sili atu i le tele o isi, ma e faʻaaogaina e pei o "toso" pe a feoai i le vai.

Gladysh e fiafia i vaituloto tu, ae tele taimi e faʻamautu ai i totonu o soʻo se puddle poʻo se paʻu foi i le vai. E mafai ona ia faia ni vaalele umi i le po e suʻe ai se nofoaga fou ma meaai. E pei o isi uma o taga, o le mea lamolemole o loʻo i ai se mea e pipii ai le gutu, e aʻafia ai le tino o le tagata manua ma suʻeina meaʻai.

FESOASOANI! O le pusa moe e mafai ona taʻua o se tagata musika - e mafai ona ia suʻeina ona muaʻi vae i luga o le suʻega, lolomiina se ituaiga o tauvaga.

O le a le pusa o le sleek ma lona manava respiratory breathing? I totonu o le vai, o le iniseti na liua lona manava i lalo, taamilo i luga o se atigi lamolemole. I lenei tulaga, o le paʻu lamolemole e manavaina ai le ea maualalo, lea e maua mai i avanoa faapitoa o loʻo i tua o le manava. A o faʻaleleia le vai, o le iniseti e faʻaputuina le ea talafeagai, ma ua maeʻa ona tapunia i ni papatusi faapitoa.

Faʻafiafia manuʻa i iniseti po o iʻa laiti. I le taimi lava e tasi, atonu o ia lava o se vete o iʻa po o manulele. Ae ui i lea, o le natura ua maua ai le puipuiga mai nei tagata faatupu vevela - o lona tua e mama ma o lona manava e pogisa.

Bedbug o loʻo tuʻuina fuamoa ile pito i lalo poʻo lalo ole vaega ole laau. A maeʻa le 2 vaiaso, e aliali mai o latou itu, e tutusa ma tagata matutua, ae mama.

Gladysh e le osofaia le tagata, ma e masani lava i se fonotaga ma ia ua faafoliga ua oti pe tuliesea le vai puipui puipuia. Ae ui i lea, a e taumafai e tago i le lima, e mafai ona e maua se tiga tiga o le a tiga mo se taimi umi lava, ma o nisi foi taimi e feosofi ai.

O talo vai o se aiga atoa e ola faapitoa i vai o vaitafe ma vaitafe e vaivai ai. O i latou o ni tagata taufaasese, o ni mea e suʻi ai le suʻi, faatasi ai ma le fesoasoani e mafua ai le sua mai le tagata manua. O nisi meaola ei ai ni apaʻau e mafai ona lele e suʻe se nofoaga fou e nonofo ai. E le osofaia e tagata pusa vai ae mafai ona paʻu mo le puipuiga e ala i le faʻaleagaina o tiga. O le taʻutaʻua sili ona lauiloa o le fusi ma le lamolemole.

Ata o vai suavai

O le isi mea e te vaʻai i se ata o se pusa suavai tele: