Faʻatoʻa totoina laau toto

O a ituaiga faʻalelei e talafeagai mo tagata e totoina vine

Edelweiss - laau o le aiga o Astrov. O lona fale o atunuu ia ogatotonu ma Europa i saute, e tupu foi i Asia, i vaega o mauga. O le fugalaau e tupu i luga o mauga maualuluga, o mea e vevela ai le vevela, vevela vevela ma tulaga leaga. O le maualuga o loʻo faʻateleina ai le siʻosiʻomaga e tusa ma le 2000 mita i luga aʻe o le sami.

O le maualuga o le laau e 12-25 cm. O laulaau e vaapiapi, faʻafefete i le pito i lalo, ona o le tele o le faʻaleapeina o le susu e le tupu. O lau pito i luga o lanu siliva. O le faʻaogaina o se laau e aofia ai nai ato na mūmū i totonu o paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo samasama. Lanceolate poʻo le laina laina-faʻasalalau laʻau faʻataʻaliʻoliʻo nei ato i totonu o faʻafitauli.

I le tepa muamua, atonu e foliga mai e le mafaamatalaina le laau, e le faapitoa le teuteuina. E masani ona faʻaaogaina e avea o se talaʻaga mo fugalaau fugalaau e fugalaau. I le taimi lava e tasi, o le fugalaau e foliga mai e sili ona lelei ona o ona lagona.

E iai ituaiga fugalaau eseese, i le taimi nei e sili atu ma le 40 oi latou e iloa. O nisi oi latou e sili ona lauiloa i le au fai togalaau. E ui lava e le lelei le faʻaleleia o lona fausaga i lona natura masani, e le faigofie tele le totoina i se togalaau. E tatau ona ia faia ni tulaga e latalata i lona natura.

E te iloa? E mafai e laau taʻitoʻatasi ona ola i le itu i le 20 cm pe sili atu. E mafai lenei mea ona o rhizomes fetolofi ma le fatuina o le tagata lava ia. Talu ai ona o ia ituaiga meatotino, e fautuaina ai le olaola e avea o se mea e puipuia ai le eleele.

E taua le manatuaina o le faʻaleleia mo le togalaau e manaʻomia tulaga nei:

  • pala, mago, eleele mama;
  • o le eleele e tatau ona aofia ai le tele o le lime;
  • ua faʻasaina le faʻamalolo - o mea uma e lua ma minerale;
  • e manaomia e le laau le tele o le la, i le ata o edelweiss e le tupu.

E taua! O le tuputupu ae i le faatoʻaga o le togalaau, ua matua faasaina le aumaia o le sua fou i le palapala. E mafai e lenei mea ona faʻaumatia le laau.

Edelweiss Alpine

O le taatele o le alpine edelweiss. I le natura, e tupu aʻe i luga o papa, o loʻo i luga o mauga, mafolafola faʻaalia. O le maualuga o le 20-25 cm, o laʻau e faʻafefete ma lala i le pito i luga o le laau, e fai ai vao. Lafoaola leaves fai se rosette.

Alps edelweiss fugalaau e aoina i ato ma fai talipupuni. O le faʻaogaina o le faʻaogaina o foliga o fetu e pei o fetu. O laulaau, ona o lauulu lauulu lauulu, e paʻepaʻe le kiona.

E mafai e le edelweiss alpine garden ona fesuiaʻi. O le maualuga o le laau e 10-20 cm. O laau e gaosia e fatu ma e le o ola i nofoaga faapena, i tulaga eseese i luga aʻe o le sami, e ese lava. I lenei tulaga, ua fautuaina le au fai togalaau ina ia faʻaogaina le auala o le toe gaosia, lea o le a fesoasoani e faʻasaoina ai uiga o le eleʻele Edelweiss Alpine.

O lenei ituaiga togalaau aina e mafai ona faʻaleleia e ala i le vaevaeina o rhizomes i le tautotogo po o le autumn. 2-3 tausaga faʻalautele i se tasi nofoaga, mulimuli ane e manaʻomia ona toe faʻafeiloaʻi i se nofoaga fou, lea o le a toe totogo ai edelweiss.

I tulaga o togalaau, edelweiss alpine o le a tosina mai ai nofoaga i nofoaga laugatasi i le va o maa, i totonu o le ogalaau. O le oneone papaʻe po o le oneone e tupu ai lenei fugalaau e tatau ona faʻaleleia lelei.

Alpine edelweiss fuālaʻau e amata i le tuai o le taumafanafana ma tumau seia oʻo i le tautotogo. I le taumalulu, afu malulu, o laulaau o le laau ua mate, ma i le tautotogo o le laau e lafoaia lau fou.

E taua! O lenei ituaiga meaola e tupu tele lemu, o lea e masani ai ona aveesea e tagata le togalaau mai o latou fale masani. O ia ituaiga amioga e afaina tele ai le numera o le alpine edelweiss i le natura. O lenei laau ua lisiina o se meaola i lalo o puipuiga.

Edelweiss Edelweiss

O ituaiga laau e ola i totonu o togalaau e aofia ai edelweiss edelweiss. O lenei fugalaau e maua ai le tele o vine. E tasi le laau e mafai ona maua mai i le 25 kalama, o le maualuga e 10-35 cm.

O le pito i luga o laʻau e toetoe lava a leai se tino, o le vaega pito i lalo e ufiufi i le lanu. Paʻu o le lauulu e foliga mai o se fetu o uiga o soo se meaola o le genus Edelweiss.

Edelweiss edelweiss o se vailaʻau vailaʻau faʻaaogaina i vailaau Tibet. E i ai mea e puipuia ai le faʻamaʻi ma e aoga i faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, o se sui faipule.

Edelweiss lua-leo

E ui lava o foliga uma e tutusa lelei le tasi ma le isi, ei ai ni eseesega. Laʻau e lua-lanu Edelweiss ese lemu, lagona laulaau i mea leaga. E i ai a latou laupepa uumi e fai ai se fetu.

O lenei meaola e tupu i luga o papa, papaʻe papaʻe, vaitafe o le sami ma le sami ma mauga. O fua e ola i le 20-35 cm, o le rhizome e manifinifi ma faʻalautele. Lafoaʻi le laina-lafoaʻi poʻo le faʻamalosi, lanu meamata i le pito i luga ma le vaʻaiga lelei i le pito i lalo. I luga o le fatu o latou e masani lava e le sili atu ma le 10 fasi vaega. O le maualuga o le fetu e 3-4 cm.

Edelweiss bicolor e fuga mai ia Iulai ma fua mai ia Aokuso. Ae o le laau e foliga mai o teuteu mai le taimi e amata mai ai le papa, mai ia Iuni ia Aokuso.

Kurdish Edelweiss

Kuril Edelweiss o le agavaʻa faʻalauiloa. O loʻo faʻasaina, oʻo atu i le maualuga o le 15 cm. Laʻau faʻamaʻavale e vaapiapi, fausia se rosette, malosi malosi i itu uma e lua. E sili atu nai lo le 10 bracts e faia ai se fetu ma le lautele e oʻo i le 6 cm.

I totonu o togalaau papaʻe, o lenei fugalaau o le a avea ma mea teuteu matagofie. O le ulugalii Kurilian e fuga mai ia Iulai, ma ia Setema o le taimi e amata ai ona fua.

Edelweiss dwarf

O le laau edelweiss e eseese ituaiga, ma o le mea aupito itiiti o le faʻafefea. I le natura, e ola ae i le maualuga o le 3000-5000 mita. O lona maualuga e na o le 5-10 cm.

Edelweiss lafoaʻi le laʻau-lanceolate poʻo le vaʻaia, o le umi e 10-25 mm. I le ogatotonu o laʻau o lau o le 1-5 vaega o ulu fugalaau. E le pei o isi ituaiga o faʻalelei, o le mea e faʻafefe i ai e le faia ai se fetu.

O lenei ituaiga fugalaau e mafai ona ola i togalaau, e manaʻomia ai le faʻafeinu masani ma le lelei alavai, aemaise lava i le taumalulu. O le faʻasalalau o loʻo faʻasalalau e fatu, lea e totoina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, pe o le vaʻaia i le tautotogo.

Siberian edelweiss

Faatoaga togalaau edelweiss siberian i se isi faiga e ese ai aʻafia. E talitutusa lava uiga i le Alpine edelweiss. O le edelweiss Siberia o loʻo avea ma ogalaau tetele tele, nai lo le alpine edelweiss, ae o ona fugalaau e laiti. O lenei laau e fuga mai ia Iuni ia Setema.

Edelweiss e samasama samasama

O le samasama pale samasama e tumu i luga ma pasi.

Stems edelweiss pale samasama samupulu ausia se maualuga o le 10-35 cm. E masani lava ona nofofua, o nisi taimi o loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga ma ni atigipusa. O laʻau e oʻo i le 1.5-8 cm, lautele 3-10 mm. E ufitia i latou i le lagona o le mata ma maua ai se laina laina-spatula poʻo se laina ole-lanceolate.

O paʻu i itu uma e lua e ufiufi samasama pe lanumeamata-paʻepaʻe. O inflorescences e masani lava ona iai le talipupuni o le tele o fetu, o nisi taimi e nofofua ai.

E te iloa? I eria o loʻo i ai se taumalulu kiona, e le manaʻomia e le edelweiss se puipuiga faapitoa i le taumalulu. Ae o timuga mamafa e mafai ona faʻaumatia ai le laau, o lea e tatau ona puipuia mai vai e tafe i timuga mamafa.

Mafaufau i le mea o loʻo tupu ai le fuga o le fugalaau i tulaga masani, e mafai ona mafua i le tele o ituaiga meaola. Ae ui i lea, i totonu o togalaau o le a taumafai e toe faʻaleleia tulaga faigofie o le nofoaga faʻatoʻaga - o le palapala e tatau ona matitiva ma leai se faʻala. I lenei tulaga, o le a susunuina ma teuteu le togalaau.