Laʻau

Faʻamatalaga ma ata o ituaiga sili ona lauiloa o le seleselega

Willow - o se lala o le laʻau po o le vao, e tupu aʻe i le maualuga o le tau. O loʻo i ai nisi ituaiga o meaola i le vevela ma e oʻo atu i tala atu o le Arctic Circle. Ua maua e tagata suʻesuʻe i le eleele suʻesuʻe ni laupepa o laulaʻau i le Cretaceous suauʻu matutua nai lo le fiasefulu miliona tausaga.

O Willow ua leva ona faʻaaogaina e avea o se fale teuteu, o le ituaiga lauiloa sili ona lauiloa o le seleselega o le a iloiloina i lenei tusiga.

White willow

O le paʻu paʻepaʻe, po o le seleselega siliva, o se laau mamana, i le matua ua oʻo i le 25 mita le maualuga. E i ai i le laau se pale matagofie e aofia ai le umi, mamago le tafe o lau laau lanumeamata, lanu meamata. Ia Aperila, e fuga mai le matagi i fugalaau lanu samasama, e lauiloa o pusi, fugalaau, ma moni, pei foliga o fulufulu. White willow i luga o manaoga i le mamanu o le laufanua. E televave lona ola, tumau i se tau malulu, e atiina ae i luga o toetoe lava o eleele uma, e aunoa ma le tigaina o se lauulu lauulu. Willow e le fefe i le susu, tusa lava pe sili atu, fiafia i le la. O laau matutua e iai le pale e oʻo i le 20 mita le lautele. O laʻau sili ona lauiloa o le paʻepaʻe paʻepaʻe:

  • O Argentea o se laau e paʻu paʻu e oo i le 25 mita le maualuga, lamolemole pito i luga o se lau o lanu uliuli lanu uliuli, o le pito i lalo e papaʻe, i le taimi o le fufuluina o le pale o loo atagia i ni kusi samasama susulu.
  • Limpde o se laau e 20-40 mita le maualuga, e iloga e le lanu samasama o pu. O le pale matagofie i le foliga o se peʻa e tusa ma le 12 mita le lautele. Laʻau meli, e fuga mai ia Aperila, ituaiga fugalaau.
  • Tristis - maualuga e oo i le 20 mita, ma le lautele e oo i le 20 mita le lautele ma le pale, lanu samasama ma lala. Willow o se fualaau o le meli, e fuga mai ia Aperila, toetoe o le taimi e tasi ma le fuga o lau laau.

Willow o Papelonia

Papelonia Willow - o se laau maulalo e oo i le 15 mita, faatasi ai ma le paleni o le tagi e 10 mita le lautele. O lala o le seleselega, sei vagana ai lanu meamata, e mafai ona maua uma lanu samasama ma le mumu, e toetoe lava a leai ni laʻau, ma o le paʻu lanu e tautau saʻo i le eleele. O lau lanu meamata lanu meamata i luga o le pito i ai ni tamai pulou, amata ona lanu samasama ia Ianuari. A maeʻa lau lau, ona ufiufi lea o le seleselega i fugalaau lanu paʻepaʻe papaʻe. O le manulele e lelei le taumalulu taumalulu ma e le faʻamalosi i le tuputupu ae.

Willow Papelonia Tortuosa. O le lua mita le maualuga, o se mea manaia o le ituaiga - lala ua felanulanuaʻi o se lanu samasama-lanu auro e foliga mai e ese mai le lanu o lau lanu lanumeamata. O lenei ituaiga e fefefe i le malulu, ae vave ona toe faʻaleleia pe afai e leai se totogi. Ina ia tupu Tortuosis e te manaʻomia le tele o le malamalama. Willow Papelonia Crispas. O le eseesega lenei, e le silia ma le lua mita le maualuga. O le laʻau e teuteu ona o lau laʻau e le masani ai: o lapisi lapisi o lanu lanu meamata ua feliuliuaʻi i foliga o fugalaau, ua ufitia i le lanu.

Iva Kanginskaya

O Willow Kanginskaya o se ituaiga o faʻatoʻaga faapitoa, o le igoa Latina mo le lauulu o Salix Kangensis Nakai. O le ituaiga o loʻo faʻatusalia e ituaiga e lua: laau ma laau. O ituaiga uma o laau e ola e oo i le 10 mita le maualuga. O lau e feeseeseaʻi le tasi mai le tasi: o laʻau totogo e oʻo atu i le 20 cm le umi, o laʻau e afa tele i luga o laʻau manogi. O pepa laulaʻau e faʻatauvaʻa, faʻasalalau. E fuga mai Willow i le amataga o le tautotogo, eseese lauolaola. E fiafia e ola i luga o auvai o vaitafe ma isi tino vai, e fiafia i le malamalama lelei, taumalulu-faigata, o lenei lala o le meli. I le natura, e taatele i le Primorsky Krai, i Korea, ma i le itu i matu sasaʻe o Saina.

E te iloa? Sa faamamaluina e le au Slav le mamalu o le mutila o se laau paia o le ola, o le laau o se faailoga o le atua o Yaryla. Ua mulimuli le au mulimuli i le lotu Buddhism o le ulu o se faailoga o le toe faafou o le natura. Taoists ua taua o le seleselega o se faatusa o le malosi i le vaivaiga ona o le punou, ae le o le gau, pu. O le laau paia, lata ane lea na faia ai tatalo i atua, sa i ai i tagata anamua o Mekisiko ma Initia Amerika i Matu.

Willow caspian

Vailaʻau Caspian eseese e tupu ai le mutia, faʻauʻuina ma le pale i le foliga o se tagata, sela umi. O le paʻu o le lala o le lauulu e lanu-lanumeamata, o laulaau e manaia, e lanu meamata, e laugatasia. O le umi o laulaau e 10 centimita, o le maualuga o le vao e tolu mita, o le pale e toetoe lava lua mita le lautele. E fuga mai Willow ia Me ma fuga mo na o le tolu aso. Winter-hardy, ae le fiafia i gutu malulu. I totonu o le faʻasologa o le laufanua e faʻaaogaina e teuteuina ai vaʻaia poʻo vaitafe masani ma vaituloto, o ona aʻa, tuputupu aʻe, faʻamalosi malosi le talafatai.

Willow kao

O le willow goat, po o le bredana, o se tamai laau ma paʻu paʻu. E leai se mea e mataʻutia ai le muti: e le fefe i le paolo, susu le eleele, e tupu i luga o soʻo se eleele, o le taumalulu-faigata. E masani ona totoina le laau i totonu o faatanoa. O fuga o Willow e amata mai ia Aperila e oʻo ia Me ma faʻamaʻi lanu samasama lanu-samasama. O le foliga o le pale o le ulu o le'oti o loo tagi. O ituaiga sili ona lauiloa o laau:

  • O le pendula goat willow o se laau ma le pale o le laugutu, o laulaʻau lanumeamata ma kusi auro. O le malulu, e fiafia i vaega o le malamalama, e tupu lelei i le paolo. Willow Pendula e le sili atu nai lo le lua mita, le lautele o le pale - e oo atu i le tasi ma le afa mita.
  • O Zilberglyants o se laau e oʻo i le valu mita le maualuga, o le auʻau o loʻo paʻu malie, o le lautele o le pale e tusa ma le lima mita. E susulu le laau ia Aperila.
  • Mac goat willow - laau poʻo vao, maualuga o laau - e oo atu i le 10 mita, le lautele o le palealii lautele - e oo i le ono mita. I le vaega pito i lalo o le ogalaau, o le paʻu i tamai vaʻa, luga e avea ma lamolemole, lanu-lanumeamata. O lanu lanumeamata lanu-lanumeamata ei ai se manogi manaia.
Tului Fai mai tagata o le fatu o le ulumatua e muamua maliu: e tafe mai le ogatotonu o le ogalaau. O le mea e malie ai, ona o lenei mea, na mafaufauina ai afai o se tamaititi na vaneina i se wicker, o le a le tupu, ma o le taimi lena na manuʻa ai mai le seleselega ona o le le usiusitai. O le mea lea, o le mea lea, i aso anamua sa i ai tagata maualalo.

Uu vaivai

O le manulele e palasi, o le seleselega, e pei ona taua ai, - o se laau laʻitiiti (e oo i le 20 mita) po o se togavao. O lona pale i le tulaga o se faleie, e le faigofie tele le gaogao, o le gaʻo, lea na mafua ai le igoa o le mutila. O aʻa e le o faʻasalalau, lanumeamata, lanu, mapu i le amataga o le atinaʻeina o le laau. O laulaʻau e lapoa, 15 cm le umi, o se mea e leai se mea, ma se faʻamafa, o se pito faʻamalosi. E susulu le laau pe a fuga lau lau - ia Me-Aperila, ma ni lanu samasama lanu-lanumeamata. E masani ona lauiloa le laʻau o le willow ma e lauiloa. E i ai lona pale paleni mafiafia. O le fausaga ma le atinaʻeina o le laau e pei lava o se fua. O le vaega o le palealii e aofia ai laʻau faʻapipiʻi o loʻo i ai, ma i lalo ifo o le tuputupu ae o le laʻau e lagolago ai lenei puʻu. E matua tele lava le olaola o lau laau ma ua foliga mai ua ufitia le laau i se lanu lanumeamata lanumeamata.

Iva Matsuda

O lenei laau i lona natura masani e ola i Korea ma Saina. O le laau e oʻo i le 13 mita le maualuga, o loʻo i ai se fagu laʻititi, saʻo, o le pale i le foliga o se pyramid. O le umi, mafiafia, oso aʻei luga o le vaitausaga talavou o loʻo sosola, valiina i le lanu olive ma se lanu samasama. Faʻasolo vaʻa, faʻalanoa i le 10 cm le umi. Faatasi ai ma le fuga mai o laulaau, ua fuga mai le tautaliga mata. E fiafia Yves Matsuda i le malamalama lelei, vevela, e le taliaina le vevela o suiga o le vevela, faʻalautele ile eleele.

E taua! O le tele o ituaiga ma ituaiga o laau o le willow e tutupu vave, o lea latou te manaomia ai le teuteuina masani, afai e le faia, o le a ola le laau po o le laau i se vaega le atoatoa. Laua se amataga o se laau poʻo se vao, e oʻo i le 80 cm le maualuga.

Nouele o Norway

O le pine o le Norway e tele igoa - o le maualuga o le elee mumu, mumu, olati. O lenei laau po o le ogalaau umi ma se paʻu mumu laulaau, e pei ona atagia mai i le igoa. I le faaopoopo atu i lanu, o laumei o loʻo ufiufi i luga o le paʻu. E tupu i le natura i itulagi o Ciscaucasia, i le itu atoa o Europa o Rusia. E tupu i le vaomatua-tele, luga o oneone ma tafatafa ane o vaituloto. O le willow e oʻo i le 10 mita le maualuga, o lona pale ua salalau, o foliga o le ova, o laulaau e umi ma vaapiapi, lanumeamata lanumeamata, o laʻau lanu mumu-lanu samasama i laupepa lau. Mamoe ao le i tupu lau lau. I totonu o le laufanua e faʻaaoga i fanua e lata ane i vai, i paka, e fai ma pa. I totonu o tagata, o kusi catillo kosi o loo faaaogaina i le lotu faalelotu i luga o le Aso Sa o le Paga. Laʻau uila e faʻaaogaina e fai ai meafale, ato ma isi meafale. O le foliga sili ona teuteu o le seleselega o le tillow Tatar. O lenei laau faʻatasi ai ma le pale o le tagi i le vaitau o le fugalaau e ufiufi i mama paʻepaʻe.

Faʻalogo! Afai e te ola ae i luga o le lau o le vao, faamolemole matau - i le vevela, a leai e leai se vaituloto lata ane i le laau, e tatau ona masani ona faasūsūina ma suʻe. Willow papaʻe i le lāmala e sili atu ona aʻafia.

Uila fetolofi

O le willow creeping o Armando o se tulaga maualuga, togi maualalo, faʻamauasolo, fuga faila. O le vao o loʻo i ai le paleni maualuga e oʻo i le tolu mita le lautele, o le maualuga o le vao e le sili atu ma le mita. Le laʻau e mate, o le pito i luga o le lau e lanumeamata, o le pito i lalo o le lauulu, o le falemaʻi. Fuga o fugafuga lanumoana lanumoana-lanumumu. Willow e puipuia i le maualalo o le vevela, e fiafia i le malamalama lelei ma le susu. O lenei ituaiga e mafai ona ola aʻe i tulaga o le potu i totonu o le ogaumu. I luga o le upega tafaʻilagi e faʻaaogaina i le mamanu o togalaau, teuteuga o mauga, papaʻi, vaituloto.

Willow

Willow, poo le hemp willow, e nofo i le tele o Rusia ma le setete o Baltic. E alofa o ia i auvai o vaitafe, vaomatua ma vaomatua-steppe. O se ogalaau umi lea e oʻo i le valu mita, faʻatasi ai ma le paleni o le pale, pine tele, lala laau, e ufiufi i le susu, aʻo tupu le faaputuga, e mou atu. O laulaau e umi ma vaapiapi ma se taliga fao, o le pito i lalo o le laulau ma se malologa. O le igoa lona lua o le willow na maua mo le foliga ma le nofoaga o laulaau: latou foliga mai o launi vine. E fuga le willow ao lei tupu laulaau, e iai ona uumi uumi (6 cm) i le foliga o se paʻu, e fuga mai na o le lua vaiaso. O lenei ituaiga o mutilulu e talafeagai lelei mo ato lalaga, puipui. E ola vave le vao, faʻafeiloaʻi lelei le vaieli, e le o se mea e teu ai le eleele ma tulaga.

Lulu lamolemole

O lenei ituaiga o mutilulu e le masani ai ona o le lanu mumu o le upega. O se laau laʻau ma le pale i le foliga o se polo, o moa felanulanuaʻi ma pine tetele ma laulaʻau lanumeamata-lanumeamata. O le vao e oo i le lima mita le maualuga, o le pale i lona lautele e tusa ma le lima mita. Luga o le willow Purples i Me; o fugalaau ei ai le lanu violē.

  • Vaeatea moli. Laʻau faʻamaʻi teuteu i lala lanu piniki, faʻasao i le maualalo o le vevela. E sili atu le fiafia i vaega o le felafolafoaiga ma le maualuga o le manogi. O le maualuga o le vao - tolu mita, tutusa le diamita ma le pale paleni.
  • Eseese Nana. Laʻau, e le sili atu ma le tasi ma le afa mita, e matua olaola, ae le o le fiafia i le eleele ma le tuputupu ae o tulaga. Tetee i le kiona. Ae mai le malosi malosi e ufitia. O le vao o loʻo i ai le puʻupuʻu o le pale ma le lanu enaena, e fuga mai i fuga lanumeamata.
  • Pendula. E le sili atu i le tolu mita le umi, e pupuʻu le pale, tagi, o le lanu lanumeamata ma se lanu uliuli, o fugalaau o le lanu o le purpura. O le malulu, faʻafefe o le susu, malamalama-alofa, e le mafai ona mafatia i le lāmala. Vaʻai lelei ma ola latalata i le vai.

Rosemary willow

O le Rosemary willow ua taʻua foi o le willow Siberian, netala ma nicelosis. O le mita mita mita lenei ma se pale matagofie, lanu violē. O le vaomatua o laʻau vaivai, lanu uliuli i luga ma le ulu i lalo. O fuga o Willow ma lanu samasama pe mumu i le masina o Me, o le taligalu e maua ai se manogi manaia. O le vailaʻau o le aʻafiaga o le kulimi ma le le lelei, e tupu malie, i luga o soʻo se palapala.

Willow eared

Willow eared - ogalaau e oʻo i le lua mita le maualuga. E umi, vaʻavaʻaʻi, faʻapipiʻi faʻapupula. O laulaau o le lau o le fualaʻau e fua i le fuamoa, faʻafefe i le petiole, lautele agai i le pito. O le vaega pito i luga o le laulaau o le lanumeamata lanumeamata, o le vaega pito i lalo o se lanu uliuli, o le laulau felafolafoaʻi e ufiufi i se sua susu. O le vailaʻau e puipuia i le maualalo o le vevela ma matagi.

Willow

O le willow o se ogalaau e tolu-mita, o le ogalaau i le pito i lalo o le vaomatua ua faʻafefeteina. Laʻau o le seleselega i le nofoaga i luga o le ogalaau e foliga mai o se manoa, latou te o ese mai le ogalaau o se auga. O laulaau e vaapiapi, oval, pale lanumeamata. Fuga i May ma talipuni lanumoana ma se manogi manogi o le fuga o hyacinths. Taumalulu-faigata ma faʻamaʻi faʻamaʻi. O le ituaiga sili ona lauiloa o Hakuro-nishiki. O le laʻitiiti lea e oʻo i le lua mita i le maualuga ma le maualuga e tasi o le pale. O le foliga o le pale e lanu, laʻau lalelei e valivali: paepae, piniki, lanumeamata. Fuga i totonu o Aperila ma fugalaau samasama. Alofa i nofoaga susulu ma eleele susu.

Willow - o se tali talafeagai i laau matagofie, e masani ona totō i vaega. O lenei mea totino e leai se vaaiga maualalo, e le gata i lea, e masani a tatou tau ma e leai se mea e sili atu nai lo tagata asiasi mai fafo.