Laʻau

Spathiphyllum faamai ma metotia o le togafitia o se fugalaau fiafia fiafia tamaitai

"Fiafia fafine," poʻo le spathiphyllum, o se laau lea e faʻatuina i meatotino leaga. O le le fiafia i le tuua, o lenei "magnet" mo tamaʻitaʻi e mafai ona maʻi tigaina pe a fai e faʻaaogaina le tekinolosi e uilaina poʻo le faia o le fafagaina sese. I totonu o le auivi o lenei tusiga, o faamatalaga uma e uiga i le "fiafia tamaitai" (fugalaau) o le a tuuina atu: tausiga ile, maʻi, togafitiga ma togafitiga puipuia.

E faʻapefea ona iloa se faʻamaʻi

E tele ni faʻaʻailoga e taʻu mai ai ua maʻi le fale. Muamua lava, o le faʻaalia lea o lanu pogisa i laulaʻau, uliuli po o le enaena uliuli. Yellow samasama po o papatusi mamafa tele o se faailoga e maʻi le fugalaau. Ae faʻapea foʻi lenei faʻaʻailoga e mafai ona faʻaalia ai le solia o tuutuuga o le taofia.

O foliga vaaia o lanu uliuli i luga o lefolafola laupepa o se faailoga o le "fiafia tamaitai" ua maʻi

Isi faailoga o le maʻi spathiphyllum:

  • Le lava o le fugalaau.
  • O le pogisa o laʻau laʻau o se faʻailoga o le aʻa ua pala ona o le inu tele.
  • Laʻau mūmū i tafatafa, curling.
  • E amata ona pogisa pupuʻu ma laʻau laʻau, e leai se mafuaaga manino.

Eseesega mai osofaiga o iniseti

E taua tele le iloa o faailoga e osofaia e le meaola faalafua ma e manaʻomia ona faʻaaogaina iniseti. O foliga vaaia o lanu samasama laʻitiiti i luga o laupepa laʻau, faʻatasi ma le vevela ma le paʻu, o se faʻamaoniga mautinoa o le osofaʻiga o iniseti, miti vaʻaia, lea e sili e faʻaputu i le pito i lalo o le lau.

Faʻalogo lelei! Ina ia faʻaitiitia faʻamaʻi pipisi, ia fufuluina ia papatusi i le fasimoli ma le vai.

Aphids e fafaga fualaau suamalie ma mafua ai le mimilo o laʻau laulaau. Mo le faʻaumatiaga, o se fofo o le faʻauʻu tagamea e talafeagai foi. Pogisa lanu moana i luga o le au o se faailoga mautinoa lea o iniseti iniseti; o le spathiphyllum e faʻafefeteina le pefu tapaa e faʻafefe ai le parasite. O faʻamaʻi pipisi Spathiphyllum e le itiiti ifo le lamatia nai lo faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi.

Laʻau ma aʻafiaga masani

Spathiphyllum ma Anthurium fugalaau - fiafia faatasi le tane ma le fafine

O le kulupu sili ona taatele o faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le oti o se laau pe afai e le amataina togafitiga i le taimi.

Laʻu aʻa

O le tele o taimi, o le tagata fugalaau lava ia e tuʻuaʻia mo le mea moni na maʻi le spathiphyllum ma aʻa ona pala. O le mafuaaga autu o le tele o le faʻafeinuina ma le suavai o le eleele. E na o se faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻapipiʻi i totonu o eleele mama, mago ma togafitiga o aʻa ma se vaivaiga vaivai o le paluga oona o le a faasaoina ai le laau.

E tatau ona vavae ese aʻa uma o aʻafiaga e aʻafia e le anufe.

O le pala pala o se faʻamaʻi viral matautia, o se mafuaʻaga masani o le maliu o le spathiphyllum

Paʻu mumu

"Fiafia tamaitai" o se fugalaau, e tusa ai ma le taua o le matauina o tekinolosi. Afai e te faatumuina le fale i taimi uma, o le lamatiaga o le ua leva ona afaina, afaina ai siama. O le faʻamaʻi sili ona lamatia lea e le mafai ona togafitia.

Faʻalogo lelei! O le a tatau ona faʻaumatia e le gata le fugalaau lava ia, ae o le palapala ma le ulo, talu ai e mafai ona tumau pea i totonu ia pa.

Chlorosis

O fugalaau lanumeamata ma neoplasms i luga o papatusi o le a faʻaalia ai se liona. O le Spathiphyllum chlorosis e vave ona agaʻigaʻi i luma - e faʻasaoina le faʻavasegaina o le faʻavaivai ma le faʻafefe o le faʻatulagaga.

Gummosis

O lenei mea o se mea vaivai e uiga i fugalaau, gaʻo ma lau. E vave ona mou le mea mulimuli, amata ona vevela. O le mafuaʻaga autu o faʻamaʻi o loʻo faʻafefiloi le vai paʻu poʻo se laau na maua i se nofoaga faapito.

Faamai i le tulaga o le fuga ma le fugalaau

E mafai ona paʻu le toto ona o le solia o tuutuuga mo le tuputupu ae o le "fiafia tamaitai", mo se faataitaiga, i le malosi o le ea pe i le tele o le malamalama.

Aisea e fulapula ai fugalaau spathiphyllum - o mafuaʻaga ma fofo

Maualuga maualuga o le mafuaaga autu lea e puupuu ai le fugalaau fugalaau. O le faʻaitiitia o le tele o fugalaau e taʻu mai ai e tupu le spathiphyllum i eleele leaga, e leai ni meaʻai, ma e manaʻomia meaʻai faaopoopo.

O fugalaau lanumeamata e le fiafia e foliga mai ona o le le lava o le moli, o le fagu ma le laau e tatau ona latalata i le la, ma faatulaga le faasoasoaina o vai.

Faʻalogo lelei! O le palapala vevela e faʻaosofia ai faafitauli i le vaitaimi o le vavao.

O fugalaau lanumeamata e aliali mai i le spathiphyllum naʻo le solia o le tekinolosi tausiga

<

Togafitiga

Mafutaga Aloe: mafuaʻaga o faʻamaʻi ma a latou togafitiga
<

O faʻamaʻi eseese, o le togafitiga e masani ona le aoga, e sili atu ona faigofie le puipuia nai lo le faatoilaloina. Chlorosis, ua leva ona afaina le matautia o le laau e tatau ona faaleagaina e puipuia ai se faamai.

Faʻamatalaina auala autu o togafitiga o faʻamaʻi fugalaau "fiafia tamaitai":

  • Afai e le tupu le fugalaau - e tatau ona totoina i totonu o se atigipusa e iai sina pito i lalo ifo ma tuu i totonu o le malamalama.
  • Lanu samasama o se faailoga o le laau e leai se chlorophyll ma e manaʻomia ai le suplate supplementation, pe o le a tupu aʻe chlorosis.
  • Pau lava le auala e tau ai le pala o le totoina lea i totonu o se fagu fugalaau fou.

Ae ui i lea, o le tele o faamai o le spathiphyllum e le mafai ona taitaia i le fale ma taitai atu i le oti o se peti lanumeamata. E na o le pau lava le mea e tupu pe a fai o le mafuaaga o le solia o le tekonolosi, ona lava lea e amata ai ma le totoa le tausiga o le seleselega.

Fuafuaga puipui

E sili atu ona faigofie le aloese mai se faʻamaʻi nai lo le taulimaina o ona taunuuga. Mo le puipuiga, e tatau ona matauina le faasologa o le fuluina o vai ma le laei pito i luga, ma e tatau ona faia se vevela ma lelei le lelei mo le laau.

O se laau matagofie, "fiafia fiafia," o le a fiafia i mata pe a e siosiomia i le tausiga lelei

<

Faʻasolosolo faʻamaʻi pipisi, faʻaleagaina le laau, le palapala ma le ulo, e le taliaina le totoina o se fugalaau fou i se nofoaga na pisia.

O faʻamaʻi matua nei o le spathiphyllum. O le tausisia o fesoasoani faigofie faigofie o le a fesoasoani e aloese ai i le tele oi latou, aua o le fiafia tamaitai o se laau toto ma se puipuiga malosi. Na o le le faʻaeteete uiga o lē e ona e ono mafua ai le faʻamaʻi.