Laʻau

Faʻaauau: faʻamatalaga, tulaʻi ma tausi

Hosta (Function) - o se fugalaau matagofie o le aiga Asparagus, sa i ai muamua i le Liliaceae. Vaega o tufatufaga - itu i sasaʻe o Asia.

Faʻamatalaga

O le laau o lona suafa muamua faafetai i le fomaʻi ma le tausi vine mai Ausetalia - Nikolaus Host, le lona lua - i le saienitisi Siamani Christian Funk.

O le rhizome e faʻatusatusa, pupuu. Laʻau o ituaiga eseese - mai le vavalalata vavalalata i le lautele. O le maualuga o peduncles e oʻo atu i le 1 m. Inflorescences o le taʻaloga. O le lanu o le pulupulu e mai le paʻepaʻe i le lilac.

Fua mai ni fua i totonu o se pusa paʻu manu. O fatu e lanu uliuli, mafolafola.

Tagata talimalo - fugalaau fugalaau, ituaiga

E tusa ma le 40 ituaiga o faʻapotopotoga, ae na o ni nai mea e talafeagai mo le faʻatupulaia o le fale:

VaʻaiTutu cmLea
Fufulu50Faʻasalaina i le faʻamalosi.
Talofa75E i ai o latou pito i luga, o le vaega tutotonu e paepae, o le lanu e lanumeamata.
Maualuga90-100Tele, lalelei - faʻalelei. Lanu - pouliuli.
Siebold60Laititi laʻititi, loloto veins.
Toto50-60Tele. Lanu - lanu, papaʻe i pito.
Plantain50Sulu, lanumeamata lanumeamata.
Fortune50O lanu o le fugalaau felanulanuaʻi, o le sisiva o le kulimi.

Lanu lanu

Tuuina atu le lanu o le laʻau, ua vaevaeina le fale i 5 vasega:

  • Bleu;
  • Lanu samasama;
  • Green
  • Variegata - eseese ma lanu lanu, i tafatafa o le pito i ai se lanu malamalama;
  • O le aufaasālalau e ese le malamalama, o le tuaoi e lanumeamata.

Eseesega i le tele

Ona o le tele o le laau, ua vaevaeina i vaega e 6:

  • i lalo ifo o le 10 cm (Faʻataʻitaʻiga);
  • laiti - mai le 10 i le 15 cm (La Donna);
  • laiti - 16-25 cm (Gold Town);
  • ala - mai le 30 cm i le 0.5 mita (So Sweet and White White, le laina mulimuli ma lanu paʻepaʻe, e liua ile lanu meamata);
  • lapoa - 55-70 cm (Golden Meadows ma Alvatine Taylor);
  • lapoa - sili atu i le 0.7 m (Blue Vision).

Fualaau aina i le fale

O le faamasaniina o se fugalaau mai fatu i le fale e faigata i le mea moni e faapea o lo latou germination e na o le 70-80%, o le mea lea o le totoina o mea toto e togafitia i fualaau faasaina e faaosofia ai le tuputupu ae (mo le afa itula e tuu i Zircon, Kornevin poo Elin fofo). Faʻaauau foi ona faʻaogaina (tuʻu i le pusaaisa mo le masina).

E fautuaina le faʻatau mai o paluga i faleoloa o togalaau, talu ai o microorganisms o loʻo i ai i le eleele masani e aʻafia ai aʻafiaga ma faʻafefe ai foi. O le tuufaatasiga o le eleele o se tuufaatasiga o le perlite ma le peat i tutusa tutusa.

Ia Mati, ua saunia ia pusa mo valaʻau, ua faʻamamaina i le ava malosi poʻo se vaivaiga vaivai o le potassium. O loʻo faʻaputuina se vaega faʻavaivai o pebbles i le pito i lalo, faaopoopo i le palapala ma faʻamamaina. I lenei fomu, o le laau e totoe mo ni nai aso, ona toto ai lea o le au, o le fatu o loʻo taatia i le fogaeleele ma le vaitaimi pito i luga.

Sasa i le pito i luga ma le mea lava lea e tasi na faʻaaoga muamua. O le mafiafia e tusa ma le 5-7 mm. Ina ia puipuia le susu, ia ufiufi le fagu i le polyethylene poo le tioata. Ia mautinoa e pulea lena mea i le taimi o le germination, o le vevela o le eleele e + 18 ... +25 ° C.

Pe a mulimuli i tekinolosi, e mataʻituina uluaʻi tupuga pe a mavae ni nai vaiaso. O le faʻagasologa o le susulu o le la, susu tele o le susu, faʻasalaga i luga o le ufiufi e matautia mo le fugalaau. O fualaau aina o loʻo tausia i totonu o se potu malulu.

Pe a 2-3 laulaau lau, e togo le laau. O le au malaga e vavae ese ipu e 25% tumu i le oneone. O vaʻai e tuʻuina i totonu o le pani i le vai, o le a maua ai le suavai maualalo.

O le isi gaioiga o le faigata. Latou te aveesea le polyethylene ma aveese le fugalaau i fafo, o manipulations e faia i se vevela o le ea e sili atu i le +18 ° c.

Outdoor Hosta Cultivation

I nofoaga tatala, ua tuʻuina atu au i le faaiuga o Aukuso po o le amataga o le tautotogo. 2 vaiaso aʻo leʻi totoina, i le nofoaga ua filifilia, solo solo paʻu paʻu poʻo le vao, laʻau laʻau, faapalaga faapalaga. O le palapala e tusa ma le 10 cm.ʻUa eliina le eleele faʻatasi ai ma mea o meaola, o le loloto o se mea i luga o le bayonet o se suo. Ave 1.5-2 paʻu o tupe i sikuea mita.

30 minute aʻo leʻi totoina, ua faʻamamaina lelei le eleele. O toto laʻititi ma laʻititi e totoina i le va o le 20-30 cm, lapoa - 30-40 cm. O le aʻa e tupu aʻe i luga, o le mea lea, o le lautele o le pu, sili atu ona teuteu. E tali lelei i le mulumulu, o le laulau e tusa ma le 5 cm.

Totoina o taimi

O le taimi aupito sili o le iʻuga o le tautotogo, aʻo tutupu aʻa, ae e leʻi oʻo mai laulaau. O le aso gataʻaga o le amataga lea o Setema. Faatasi ai ma se togalaau mulimuli ane, e le mauaa aʻa i luga o laau.

Filifiliga o laau ola maloloina mo le totoina

Mo le totoina ma le faʻaleleia sili atu, o filifiliga sili ona ola maloloina ua filifilia. Ina ia faia lenei mea, ole suʻeina lea mo le pala ma isi faʻamaʻi. O le filifiliga e taofi e sui malosi o aganuu.

Fanua

O au o loʻo filifilia se nofoaga mo le tele o tausaga, aua e mafai ona tupu le fugalaau e aunoa ma suiga mo le 20 tausaga. O le nofoaga sili ona lelei o le malu puipuia e aunoa ma ni kopi, ae o tagata tomai faapitoa latou te amanaia le tulafono o le sili atu ona lanu o le laʻau, o le sili atu foi lea o le fiafia i le laau.

O sui mamalu o le ituaiga o meaola filifilia nofoaga o iai le penumbra i le aoauli, ma o le taimi atoa o le la.

Mata o le eleele

O le eleele e sili atu ona lelei ma lelei. Maʻeu lelei - faʻafiafiaina loam. Taumafaiga - 6.5-7.5. E le faʻaaogaina oneone palapala ma oneone papago.

O le tagata talimalo e tali lelei i mea o loʻo iai i mea oona i le eleele, o le mea lea, i le faʻaopoopoga i le taimi e faʻamaʻiina ai, e masani ona mulimulitaʻi le fale i le faapalaga.

Faʻaleleia taimi

O le va i le va o lua e fesoʻotai ma vailaʻau eseese o loʻo tuʻuina ile eleele:

  • laiti ma le itiiti - 30-50 cm;
  • tagata tino - 0.8-1 m.

Mo le totoina lelei, muamua le faguina o fualaau i totonu o ipu. Ua aveina atu o ia i pupu faatasi ai ma se paʻu omea. Fafasi ile palapala ile pito i luga ma faapipii ina ia maualuga le 2-3 cm i lalo ifo o le palapala.

Afai o le totoina e faia i le vaevaeina o le laau, ona faʻagogo lea o laulaau ma vevela rhizomes ua aveese mai vaega taʻitasi.

Tausiga a le Fale

O le faʻatinoina o le faʻatoʻaga ma le tausiga o le 'autau, ia maitauina le tele o tulafono.

Faʻasa

Faia tele ma faʻaauau (faalua i le vaiaso). E faʻafeiloaʻi le vai i le taeao. O le palapala e teuina le susu, ae le faatagaina ai le galo o le susu, a leai o le laau e afaina ai le anufe.

Fafaga

Faʻamafa faatolu i le taimi o le tuputupu ae. O le fafaga muamua o le amataga lea o le tuputupu ae. Lua - i le maea ai o le fauina o fugalaau. Le lona tolu - pe a uma ona paʻu.

E fautuaina e tuʻufaʻatasia le faʻaofiina o auala faʻapitoa ma le faapalaga. I le taimi lava e fafaga ai, o le eleele e mulimulitaʻi.

Faʻatoʻaina o 'au

O le faʻapenaina o le laau e faia i auala o le faapipiiina ma le vaevaeina o le vao.

Laʻau

O faʻamaʻaloga e faia i soo se taimi mai le tautotogo i le autumn. O le vaega o loʻo i ai lana lava tamaʻi fatuga ma sina tamaʻi vaʻaia e vavae ese mai le vao o le tina. O mea e maua ai ua tuʻuina i totonu o le paolo, e ufiufi i se fagu muamua. I le aluga o taimi, o le maualuga o gaʻo ua misi ma le fausiaina o laʻau masani e matauina.

Bush division

Fai i le tautotogo, pe a maeʻa ona totogo. O le ogalaau o le tinā ua aveeseina ma le totoa mai le eleele, ua aveeseina le lapisi o le eleele, ma ua vavaeina vaega ua faaleagaina. Ua tipiina le laau i se naifi poo se suo lima. O vaega taitasi e tatau ona i ai se fatugaʻo ma se fasi meaʻai.

Ua alu Delenki i le eleele ma o vaiaso muamua lava e masani ona faasūsūina.

Pests, faʻamaʻi

I le taimi o le tuputupu aʻe, o loʻo aʻafia le au i le tele o faʻamaʻi, ma e tausia pea e le au fai togalaau osofaiga iniseti:

Pest / maʻiFaailoga (faʻaaoga i luga o laʻau)Auala toe faaleleia
PhyllostiosisLanu mumu-lanu enaena.O laʻau mamaʻi uma e tipi ma lafoai. O laʻau o loʻo lalagaina i Vectra poʻo Abiga-Peak, e masani ona faʻaaoga le colloidal sulfur.
BotritisTesema.E togafitia i le Bordeaux liquid poo Topa. Ua faaleagaina vaega ua aafia.
Aʻa o le auE aʻafia le rhizome.Latou teliina, fufuluina le aʻa, aveese nofoaga ua pisia, ma tuʻuina i totonu o se vaifofo faigofie o le potassium i aso taʻitasi. Aumai i se nofoaga fou.
SlugFaʻasologa o siaki mago, pu.O le paʻu o le faititili ua tuʻuina i lalo o le fugalaau, i le afiafi ua ufitia i le plywood, i le taeao o le aoina o tusi o meaola faalafua.
Taunuuga o mea e le masani aiMalamalama lanu enaena.Ua afaina nofoaga ua afaina. O le eleele o loʻo faʻapipiʻiina i se vaifofo masani pe fuga le fugalaau i se nofoaga fou, ae o aʻa ua faʻasaina i le potassium i taimi uma.

Faatasi ai ma le iloa vave o faamaʻi ma iniseti, o se fugalaau mo se taimi umi e fiafia i ai ma lona fugalaau.

O fautua a le Susuga a Summer Summer: o se fale talimalo i le mamanu

O le laau e masani ona faʻaaogaina i le laufanua ona o ona mea teuteu ma le faapalepale faapalepale. O sui lapopoa o le ituaiga o meaola e faʻaaogaina e avea ma se tasi elemene, o faʻataʻitaʻiga ma se tele e itiiti ifo i le 10 cm, teuteu mauga maumaututu poʻo se faʻaitiitiga. Fugalaau fetaui lelei e fetaui lelei i ni fatuga eseese o togalaau.

Au faʻamalosia e faʻamalosia le faʻamuamua o fugalaau ma tuaoi. Faʻasaga i tua o auala faʻaonapo nei poʻo moa eleele, o fugalaau e faʻaalia lelei ai a latou mea teuteu.

Latou te ola i tafatafa o le maulalo o le faʻasalaga, ferns, sunlili ma le tele o isi fugalaau lauolaola ma mea teuteu o le fugalaau.