Uu fuamoa

O le a le eseesega i fua o moa ma moa

O fuamoa moa ua masani ona avea o se mea aoga ma lelei mo meaai a tagata. E mafai ona maua i totonu o le pusaaisa i le toetoe o tamaitai uma. Ae talu ai nei, o fuamoa o le salu ua amata ona sili atu ona lauiloa, ona e sili atu ona aoga ma taumafa nai lo fuamoa moa. E moni lava - tatou malamalama faʻatasi.

O le a le eseesega i fua o moa ma moa?

O fuamoa moa, e pei o fuamoa moa, ei ai le taua tele o taumafa mo tagata. Ae afai tatou te faʻatusatusaina nei oloa i le tasi ma le isi, e ese a latou foliga, foliga ma faʻamanuiaga mo le tino o le tagata. O sina mea maualalo ifo i le tusiga o le a tatou faamatalaina atili auiliiliga o le tuufaatasiga o elemene elemene o moa ma moa fuamoa.

I foliga vaaia

O eseesega i le va o fuamoa moa ma oloa moa e amata ia latou faailoga i fafo. E le gata i lea - o latou uiga faʻatusatusa.

E te iloa? I Aikupito anamua, o fuamoa o salu e taʻua o le ampoules o le soifua maloloina, i Saina sa faaaogaina i latou i le faamalologa, ma i le setete o Rusia sa masani ona latou faaaogaina i le sauniuni o meaʻai mo le gaosiga o le laulau.

Quail

O fua o le salu e laiti, paʻepaʻe i le lanu, ma pupuʻu pogisa, o loʻo i ai ni atigi eleelea, lea e faigofie ona pala i le falaoamata. O le mamafa o le mamafa o le tasi iunite e 10-13 g.

Poula

O lapoa moa e lapoa, ia i ai se lanu se tasi mai le paʻepaʻe i le lanu enaena, ma se atigi pupuʻu.

Aoao atili e uiga i mea aoga o fuamoa ma moa fuamoa, faʻapea foi ma aoga ma mea matautia o fuamoa moa, kusi, pato, turuki, indouki.

O le mamafa o fuamoa moa e faalagolago i le ituaiga, vaʻaia o climatic ma tuutuuga o le taofiga, ma le tusa o le 50-55 g

I le tuufaatasiga

O le laulau o loʻo i lalo o loʻo tuʻuina atu ai le tuufaatasiga o fuamoa moa ma moa mo se iloiloga faʻatusatusa oa latou mea aoga:

Faatulagaga mo le 100 gQuail

le fuamoa

Poula

le fuamoa

Oona ma gaʻo gaʻo11.0 g9.8 g
Squirrels13.0 mg12.7 mg
Carbohydrates0.3 g0.7 g
Oona suamalie3.7 g3.0 g
Polyunsaturated Fat1.4 g1.5 g
Faʻatoʻa Faʻamalolo4.3 g3.7 g
Omega-3 oona gaʻo44.1 mg74.1 mg
Omega-6 oona gaʻo941 mg1149 mg
Cholesterol845 mg424 mg
Ash1.0 g9.8 g
Suavai74.2 g75.7 g
Micro ma elemene:
Vaʻalele225 mg192 mg
Sodium140 mg139 mg
Potassium131 mg133 mg
Kalaku64.1 mg53.1 mg
Magnesium13.1 mg12.1 mg
Omea3.7 mg1.9 mg
Manganese0.01 mg0.01 mg
Zinc1.6 mg1.2 mg
Copper0.1 mg0.1 mg
Seleniuma32.1 mcg31.8 mcg
Fluorine-1.2 mcg
Calorie (kcal)159150
Vitamini:
Vitamin A0.47 mg0.25 mg
Vitamin D-36 mg
Mina (vitamini B1) mg0.3 mg0.1 mg
Riboflavin (vitamini B2)0.7 mg0.4 mg
Niacin (Vitamin B3)0.3 mg0.2 mg
Choline (Vitamin B4)264 mg252 mg
Pantothenic Acid (Vitamin B5)1.9 mg1.5 mg
Pyridoxine (vitamini B6)0.3 mg0.2 mg
Paʻu (Vitamin B9)67.0 mcg48.0 mcg
Cyanocobalamin (Vitamin B12)1.7 mcg1.4 mcg
Vitamin K0.4 mcg0.4 mcg
Alpha tocopherol (vitamini E)1.2 mg1.1 mg
E pei ona mafai ona tatou vaʻaia mai le laulau, e leai se eseesega tele i le vailaʻau oona i le va o oloa, o le mea lea e mafai ai ona tatou faʻamaonia o ituaiga uma o oloa e aoga.

Ae e mafai ona e vaʻaia o fuamoa o le salu e mafua ai le tele o gaʻo mamafatu ma gaʻo tumu, o nisi o vitamini (A, B4, B9, B12), ma fuamoa moa ei ai fualaʻau, vitamini D, lea e le o iai i le salu, ua sili atu foi ona maua i Omega-3 ma Omega-3 acids fatty 6

O fuamoa moa e aofia ai le afa afa tele cholesterol.

E ala i le manuia

O le isi, faʻamatala e uiga i aogā e aumaia uma ituaiga o oloa mo le tino o tagata faʻatau.

Quail

  1. Ona o le mea moni o se tasi o vailaau e aofia ai le fua o le cholesterol i aso taitasi (e oo i le 25 pasene) ma le protein (e oʻo atu i le 2 pasene), o lenei mea e taua tele mo le faʻateleina o le tino.
  2. O le a fesoasoani ia te oe le iloa pe faapefea ona gagau ma le filemu le fuamoa o le salu, o le a le aoga ma le afaina o le isu o le salu o le salu, pe fia le fua o fuamoa o le salu e tatau ona fuaina ma pe fia fuamoa o loʻo i ai le salu.

  3. E fautuaina e 'ai mo tagata e mananaʻo e tausia o latou mamafa masani: i le gasologa o le aso, e mafai ona' ai 1-2 fuamoa, ae le sili atu i le numera faʻamaonia o calori i le aso.
  4. O le protein, gaʻo polyunsaturated ma le gaʻo siama i le oloa e mafai ona faatumauina tulaga masani o hormones.
  5. Ona o le tuufaatasiga o vailaʻau o le suʻega ua fautuaina i le taimi o le maitaga.
  6. I luga o le tino o le tane, o fuamoa o salu e mafai ona manuia, tutusa ma le aafiaga o le ave o Viagra.
  7. I mea taumafa a se tamaititi aoga (1-2 fasi pepa i le aso) o se oloa taua tele mo le puipuia o le toe foi mai o le mafaufau, ma le faaaogaina i aso taitasi e le tamaititi aoga (2-3 fasi vaega) o le a faafaigofieina ai le taulotoina ma le pulea o mataupu aoaoina.
  8. O le oloa ua faʻaalia mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ma le bronchial asthma.
  9. O mea taumafa o mea taumafa, ma o le faʻaaoga masani e fesoasoani i le faʻaumatiaina o le maʻi vaivai masani.
  10. O le taumafaina o fuamoa e aveesea ai toxins ma radionuclides mai le tino.
  11. O le protein e aofia ai le tele o le faʻafefe, e tatau ona faʻaumatia e tagata gasegase i se faʻafitauli faʻavaivaia, faʻatasi ma pretomor states, pe a maeʻa galuega ma faʻamaʻi ese.
  12. O le maualuga o mea e maua i le uʻamea e fesoasoani e faʻaumatia ai le anemia uamea.
  13. O le faateleina o le anotusi o le vitamini A fesoasoani e tau ai faʻamaʻi mata.
  14. E taua! E le faʻaaogaina togafitiga i togavao ma le tausiga o salu, talu mai ona o le maualuga o le vevela oo latou tino (+42°C) Salmonella ma isi microorganisms e le ola. O le mea lea, o lenei oloa e le mafai ona tuʻuina atu i le vevela o togafitiga, lea e teu ai lona tulaga taua ma faʻatagaina ai oe e 'ai fua.
  15. O le i ai o vitamini B e faʻaleleia ai le gaioiga o le tino.

Poula

  1. O le i ai o le vailaʻau D o loʻo faʻaaogaina mo le puipuia o le osteoporosis ma le faʻaleagaina o le nifo, ma e aoga foi mo tagata e le maua le avanoa e faʻaalu ai se taimi i le la.
  2. Saili pe mafai ona faʻafefe fuamoa moa, o le a le mea o loʻo i ai se moa moa, o le a le mea e manaʻomia mo fuamoa moa.

  3. E faigofie tele le faʻaaogaina o polotini i taaloga ma le mafaufau.
  4. O le i ai ole lecithin (3 g i le fuamoa e tasi ma se mea manaomia i aso taitasi o le 4-10 g) e fesoasoani i le ate e aveese ai toxins ma le oona, faʻamaonia lana galuega, ma fesoasoani foi e faʻafefe le faʻaaogaina o le "leaga" cholesterol i puipui o toto toto. Lecithin foi ei ai sona aafiaga lelei i le gaioioiga o sela o faiʻai.
  5. O le aofai o le filifili o loʻo i ai i le 2 vaega, pe a faʻauʻuina i aso uma, o le a lava lea e puipuia ai le kanesa o le susu i tamaitai.
  6. O le i ai o le folic acid o le a faʻaleleia atili ai le soifua maloloina o fafine o loʻo fuafuaina se maitaga, o le a fesoasoani i le tausia o se tamaititi soifua maloloina, na te fanau ma le saogalemu ia te ia ma fafagaina o ia.
  7. E fesoasoani Niacin i le fausia o siama germ ma e iai sona aoga aoga i luga o le faiai.
  8. O le vailaʻau A e fesoasoani e puipuia ai faʻasalaga, puipuia ai neula optic ma faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga o le siosiomaga.
  9. E taua! Pe a faatusatusa i fuamoa o le isu, o fuamoa moa e le saogalemu i lo latou tulaga masani ona o le lamatiaga o le inisetiina ma salmonella, o le mea lea, e tatau ona fufuluina i le fasimoli ma meaai ma kuka mo le itiiti ifo i le 10 minute aʻo lei faaaogaina.
  10. Vitamin E ma lute e manaʻomia mo gaioiga masani o le fatu ma toto, faʻapea foʻi ma faʻaleleia le faʻaaliga.

Faʻamatalaga Faʻatau

I le lalolagi o le kukaina o fuamoa o salu e maua ai le nofoaga muamua o le mamalu i oloa tutusa. O loʻo latou mauaina lo latou lauiloa i le matou fai kuka.

O le a aoga foi mo oe e iloa ai pe mafai ona e inuina pe 'ai fuamoa fua, pe faapefea ona fuafua le fou o fuamoa i le fale, pe aisea e te maua ai ni fuamoa se lua.

O nisi nei o auala e faʻaoga ai nei oloa laiti:

  • malulu, vevela vevese (sandwiches, salati, toasts);
  • o se vaega o saula mo meaʻai, iʻa ma fualaʻau;
  • mo le kukaina o le suavai ma faʻamamaina uluai vasega;
  • mo soʻo se tao (i le fua faatatau o le 1 moa i le 4 sene o salu);
  • o se vaega o meaʻai suamalie;
  • i le sauniuniga o le mayonnaise;
  • o se vaega o meainu (fuamoa moa, ma isi);
  • fuamoa ma le gaosia o fuamoa;
  • vevela fuamoa oona i totonu o se masini vailaʻau.

O fualaʻau moa e masani ona faʻaaogaina i totonu o le lalolagi ma meaʻai e taua tele.

O le lisi lenei o ipu, o mea e aofia ai fuamoa moa:

  • vela fuamoa, fuamoa ua gaosia ma fuamoa ua gaosia;
  • fuamoa tao tao;
  • i le paluga;
  • keke keke;
  • masi;
  • i salati;
  • eggnog;
  • ituaiga eseese ma moli;
  • sandwiches;
  • cocktails;
  • fuamoa fuamoa;
  • aganuu masani ma le borscht;
  • kulimi kulimi;
  • i le sauniuniga o meaʻai a manu;
  • E te iloa? I Turkey, i le 2010, i le taimi o le faamanatuina o le World Egg Day, na kukaina ai le lua ma le afa itula omelette mo le lua ma le afa itula, lea e manaʻomia ai le silia ma le 100,000 fuamoa moa ma le 430 lita o le suauu.
  • selu e avea o se mea faʻapitoa mo se tamaititi i le tausaga muamua o le olaga.

Faaiuga

Mafaufau i mea uma o loʻo i luga, tatou te faamamafaina e leai se eseesega tele i le fua o meaʻai i le va o salu ma moa. O le i ai o vitamini uma ma minerale talafeagai i oloa uma e lua ua avea ai i latou ma oloa tulaga ese.

E le gata i lea, o le digestibility o nei oloa e tutusa uma. O loʻo iai pea vaega aoga i fuamoa o le salu nai lo fuamoa moa, mo se faʻataʻitaʻiga, mea aoga amino taua, ae o fuamoa o moa e maualalo ifo i le tulaga o le gaʻo gaʻo i fuamoa moa.

E taua le manatuaina o nei oloa e mafai ona maua ai le maualuga o le aoga na o le faʻaaoga ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete ma le maeʻa ona faʻatalanoa ma le fomaʻi, aua atonu ei ai ni faʻasagaga ma le le faʻamaonia.