Fualaau aina

Fualaau eseese o le salad - Staroselsky tomato: faʻamatalaga, ata, fautuaga mo le tausiga

I aso nei, ua amata ona faateleina le lauiloa o fualaau aina. Ae ui i lea, o tamato ua totoina i eleele matala, ua i ai se manogi tulaga ese ma le tofo, o lea e tatau ai ona latou gauai atu.

O ituaiga e talafeagai mo moega moega, o Staroselsky - faigofie ona faʻaleleia, manuia, ma faʻafefe malie i vaʻavaʻa o le tau.

Staroselsky Tomato: faʻamatalaga eseese

Igoa tulagaStaroselsky
Faamatalaga lauteleO le amataga o le fuaina o le fuaina o tamato mo le totoina i se laufanua laufanua ma greenhouses
FaʻatonuRusia
Toto85-95 aso
PepaO fua e laugatasi ma liʻo ma faigofie ona nonoa i le au
LanuO le lanu o fua o fua o le mumu.
Faatatauga o fuamati amatae oʻo atu i le 300 kalama
TalosagaI salakeke, mo le gaosiga o vine, piina
Tuʻu atu ituaiga6 kilokalama i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeO le aʻoga i totonu o 2-3 'olo ma le aveeseina o laasaga lalata e fautuaina.
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i le tele o faʻamaʻi

Ole ituaiga o tamato o Staroselsky o se uluaʻi fua o le fua o le fatu. Fugalaau e iloagofie, faʻatusatusa, faʻatasi ai ma le faʻavaeina lelei o le masini lanumeamata. Tuputupu ae o se tagata matua e le sili atu ma le 1 mita. O laumei e faigofie, lautele, lanu meamata. E le faigofie faʻamatalaga.

Tomato fufulu palasi o 6-8 vaega. O le fefaauoai lelei, o gaioiga e maualuga tele. Mai le sikuea 1. mita o le totoina, e mafai ona e maua pe tusa ma le 6 kilokalama o tamato ua filifilia.

O le lanu o fualaau aina suamalie o fualaau aina suamalie e mumu, maumaututu, e leai ni afaina ma ni afifi. O le aano e suamalie, meaʻai, ma sina fatu laʻitiiti, sugary i le malologa. Tomato e puipuia i le osooso. O le tofo e manaia, paleni, suamalie ma se mea e le mafaamatalaina le le fiafia.

Fualaau aina tetele, mamafa e oo atu i le 300 g, lapotopoto, faataamilo i luga o le ala. Faatusatusa le mamafa o fualaau 'aina faʻatasi ma isi e mafai ona i totonu o le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Staroselskye oʻo atu i le 300 kalama
Paʻu paepae 241100 kalama
Ultra Early F1100 kalama
O sukalati ua tipi500-1000 kalama
Faʻi Orange100 kalama
Tupu o Siberia400-700 gm
Pink meli600-800 kalama
Rosemary pauna400-500 g
Meli ma le suka80-120 kalama
Demidov80-120 kalama
Leai se meae oo atu i le 1000 kene

Amataga ma le Faʻaaoga

Staroselsky tumato ituaiga totogo na totoina e le au faitofa amateur Rusia. Fautuaina mo le galueaina i itulagi ma se mafanafana ma le mafanafana o le tau, e sili ona toto i luga o moega avanoa po oi lalo o ata. O fua o le seleselega ua lelei ona teuina, o felauaiga e mafai.

Fua o le salati type. O fualaau suamalie ma suamalie e suamalie fou, ua faʻaaogaina e saunia ai meaʻai, soupisi, saula, ipu vevela.

O fualaau mamago e faia ai se sua suamalie suamalie, lea e mafai ona e inuina e fou ona sasaina pe seleseleina. Laititi e oo lava i fualaau aina e mafai ona kukaina, tipiina, e aofia ai i totonu o fualaau faisua.

Vaʻai foi pe faʻapefea ona toto totoga i totonu o le kiona?

O le a le mulching ma pe faapefea ona taitaia? O a tamato e manaʻomia le pasynkovanie ma le auala e fai ai?

Malosiaga ma vaivaiga

Faatasi ai ma mea taua o le eseesega:

  • sili ona lelei o fualaau aina suamalie;
  • fua lelei;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • le lalolagi atoa o fua;
  • faapalepale i sina malulu malulu, vevela poʻo le lāmala.

O aʻafiaga eseese o le vailaʻau e aofia ai le maualuga o manaʻoga i le taua o mea taumafa o le eleele. O laau e manaʻomia ona faia e ala i le aveeseina o vaitafe pito i luga.

E mafai ona faʻatusatusa le fua o se ituaiga ma isi i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Staroselsky6 kilokalama i sikuea mita
Bobcat4-6 kg mai se togavao
Rocket6.5 kilokalama i sikuea mita
Rusia tele7-8 kilokalama i sikuea mita
Palemia6-9 kg i sikuea mita
Tupu o tupu5 kilokalama mai se togavao
Stolypin8-9 kg i sikuea mita
Tausi umi4-6 kg mai se togavao
Lanu uliuli6 kg mai le vao
Tinamatua o le Meaalofa6 kilokalama i sikuea mita
Buina9 kg mai se togavao

Ata

Vaʻai i lalo: Tomato Staroselsky photo

Vaega o le tuputupu ae

Tomato ituaiga Staroselsky e fautuaina le totoina o togalaau. A o le lūlūina, o le fatu ua gase i se vaifofo o le paluga pati, fufuluina i vai mamā ma mago. Faitau atili e uiga i le saunia o fatu mo le totoina iinei. O le palapala e aofia ai le faʻafefiloi o togalaau poʻo eleele eleele maso ma humus. E lūlūina fatu i totonu o pusa faʻatasi ma sina loloto loloto, faʻafefiloi i vai.

Mo germination e manaʻomia se vevela o le 23 i le 25 tikeri. O pusa faʻaola e faʻaalia i le malamalama susulu, o nisi taimi e liliu atu ai mo le atinaʻe. A maeʻa ona tatala le uluaʻi muamua o nei laʻau, o le a lafoaʻi ai laau. E tatau i tamato tomato ona fafagaina le faʻaaogaina o fualaʻau e faʻavae i le potassium ma le vailaʻau.

O le toe gaosia i nofoaga tatala e amata i le afa lona lua o Me. O le palapala e vavalalata muamua, fefiloi ma se vaega lima o humus. O le ufiufi ash o loʻo tuʻuina atu e ala i pu (1 tbsp o le sipuni i le laau). Ua totoina ni taʻavale i le mamao o le 40 cm i le va o le 60 cm. O le aʻoga i totonu o 2-3 'olo ma le aveeseina o laasaga lalata e fautuaina.

Tomato e tatau ona faʻafeinu lelei, naʻo le vai mafanafana. I le va o le faʻamamaina o le pito i luga o le eleele e tatau ona faʻamago.

I le gasologa o le vaitau e fafagaina fua o laau i le 3-4 taimi. Nofoaga maʻaleʻale talafeagai ma le vailaʻau ma le potassium, faʻapea foʻi ma le mullein mulled poʻo le manulele manu. Faʻaaogaina ma le tasi-taimi togafitiga o lauʻeleʻele ma se vaifofo o le superphosphate.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le ituaiga tomato a Staroselsky e matua le talafeagai lava ma faamaʻi autu o le po: verticillosis, fusarium, mosaic tapaa. Peitai, e aunoa ma se tele o puipuiga puipuia e le mafai ona faia.

A o leʻi totoina, e faʻamaligiina le eleele ile vaifofo o le paluga palatini poʻo le copper copperphatphate. O laau totō e totoina i le phytosporin poʻo isi vailaau faʻasaina e aʻafia ai le faʻaleagaina.

Mai le aʻa o le pala e puipuia ai le suāsusu, faʻamalo pe mulumilo ile palapala, aveese vao. O laʻau maualalo i luga o le vao e mafai foi ona aveesea.

Mai meaola faʻapipiʻi iniseti o le a fesoasoani i iniseti o fale gaosi oloa, faʻasusu o le celandine poʻo le sipisi. Latou te faʻaumatia faʻaumatia, paʻepaʻe, moli vavave.

Staroselsky - o se mea manaia mo nofoaga tatala. O faʻatupu vao e matua fua tele, latou te le manaʻomia le tausiga sili atu. Faatasi ai ma le fafagaina ma le faʻaleleia lelei o vai, e mafai ona e faʻatatau i se seleselega lelei.

FaʻamaʻaʻaTuai amataTaeaga tuai
BobcatLanu uliuliO le Mira Crimson Miracle Miracle
Rusia teleTulu leleiAbakansky pink
Tupu o tupuKostromaFrench vine
Tausi umiBuinaFafaʻi samasama
Tinamatua o le MeaalofaLaʻau mumuTitan
VavegaPeresiteneSlot
Amene AmerikaTagata o le taumafanafanaKrasnobay