Faatoaga faatoaga

Fautuaga lelei i le faʻaopoopoina o se moa moa i ou lava lima

Afai e te filifili e amata i le atunuu poʻo le taupulega o moa, ae leʻi faʻafeagai ma le faʻatulagaga o fale mo i latou, o lenei tusiga e mo oe. Matou te faʻamatalaina auʻiliʻilia le auala e faia ai se moa moa ma o matou lava lima.

O le a le vevela ma le moli mo moa

E le taliaina e chickini le malulu ma e le fetaui mo le taumalulu. Afai e masani ona maasiasi, e faigofie lava ona i ai se faʻafitauli o le manava o le tino.

E te iloa? Saienisi e sili atu i le 700 ituaiga o moa. 32 togi ua leai, ma 286 ua i luga o le mamao o le faʻaumatia.

I luga o le malulu, matou te fautua atu ma le naunautai e fai le faʻamaʻu o le fale. O le vevela lelei i totonu o le moa moa e tatau ona i totonu o le 12-17 tikeri. Afai e maualalo ifo le vevela i le vevela, ona tatau loa lea ona faanatinati le fale o le manulele. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga:

  • "ogaumu";
  • eletise eletise;
  • fana uila vevela;
  • Lamepa IR;
  • vevela.

Ae e masani lava mo se mafanafanaga o moa o le taumalulu ma le mafiafia i luga o le fola. I le tautotogo o le a sili atu ona lelei le faapalaga mo le togalaau. Ina ia faʻafefiloi le moa moa i le otaota, tuʻu le salu i luga o le fola poʻo se fasi vaomago e le maualuga atu nai lo le 8 cm. Faʻamanatu i lea taimi ma lea taimi pe a maeʻa. I le taimi o le tautotogo, o le a oʻo i le 30 cm. E leai se mea e le maua ai, ma faʻaosooso ai i se masini.

O le aʻafiaga o le taʻavale o le taimi lea o le faʻapalapalaina o le tele o le vevela ua tuʻuina atu e faatumauina ai le vevela sili ona lelei. O le umi e faʻasolo ai le fesuiaʻiina o le moa, o le a faʻaleagaina ai siama ma siama, ma o vao ma vaovao o mea lelei ia e faʻaleleia. Ae e tatau ona maitauina e tatau ona i ai se ea lelei i totonu o le coop ina ia aua nei faaputuputuina ai elemene ammonia iina.

E mafai e poula ona savavali i le malulu, ae naʻo totonu o se nofoaga faʻapitoa. O le saite e tatau ona faʻamamāina mai le kiona, e ufiufi i se pulou ma se pa mai vanu o le tau. Faʻatulaga le mea faʻaputu i le fola o le palapala. E sili ona lelei le faʻaogaina o manulele mai le fale i le mea e savali ai, ae tatau ona ufiufi. A sili atu i le 12 tikeri o le kiona i fafo, e le taua le moa e savali.

E taua! O le faatumauina o le maualuga o le vevela i totonu o le fale e aʻafia ai le fua o fuamoa o moa i le taumalulu, faʻatupulaia i le 40%.

Chickens lafoaʻi fuamoa mo na o le fananau mai. I le taumalulu, e leai se manaʻoga o le moa. Ae e mafai ona e fatuina se "tautotogo" mo moa saʻo i totonu o lo latou fale. Ina ia faia lenei mea, o le a e manaʻomia le moli faʻamalamalamaga, lea e te totogiina mo se taimi puupuu o le taumalulu. Lulu e tatau ona suia mai le 6 i le 9 i le taeao ma mai le 6 i le 9 i le afiafi i le afiafi. Ae o le mea autu - aua e te faʻaaogaina. O le malamalama o le aso e le tatau ona umi atu nai lo le 14 itula, a leai o le a leai se taimi e malolo ai manulele, lea o le a aʻafia ai a latou fuamoa.

E te iloa? O poutini faʻamalosi e foliga tutusa lava ma pulu tyrannosaurus. I lenei itu, ua fautuaina e saienitisi o le aano o se tyrannosaur i le tofo sa tutusa lava ma le moa.

O fea e tuʻu ai ma pe faapefea ona fai ni togi mo manulele

I totonu o le moa moa e te manaʻomia e fai ai pusa ma fata, ae o le mea pito sili ona taua o le faʻapipiʻi tatau lea o nusi ma perches. O le pupuni o loʻo moe ai le manulele, faʻapipiʻi le alalaʻau i ona togi, ma o loʻo i ai se pa, ma i totonu o nofoaga o le moa latou te tuʻuina fuamoa ma moa.

E tele ituaiga o perches. E faʻalagolago i le numera o manulele ma le avanoa i totonu o le falemoa.

Ole tele-level perch e mafai ai ona e tuʻuina se fuainumera tele o manulele i totonu o se nofoaga laʻititi. Chickens ei ai a latou lava puleʻaga. O le a vaevaeina i latou i se ala e ave ai e le pito i luga le au taitai, ma o le a i ai i lalo le moa tulimanu. I le puipuia o manulele mai le fetogi o le tasi i le isi i le paʻu, e tatau ona e saunia mo se mamao o le 30-40 cm i le va o ufiufi.

O aʻa i le tasi itu i le fale e faigofie ona fai oe lava. O lenei mea lelei mo se moa moa laʻitiiti ma se vaega toʻaitiiti o manulele. Ina ia mafai e le manulele ona nofo lelei mo le po e aunoa ma ni faafitauli, e tatau ona taofiofi faʻamau i le puipui.

I totonu o se moa moa, e faʻapipiʻi foi i luga o lagolago lagolago. Latou te fai ma sui o poutu o le maualuga mita, o loʻo faʻatulagaina ai le ala o le laupapa.

E mafai ona e fausiaina ma feaveaʻi fausaga. O le a latou faatagaina oe e faʻaliliu le pa i totonu o le coop ma fufulu lelei. Afai e leai sau sili atu ma le 20 moa, taumafai e faia se atigipusa mo i latou ma se auʻau o le a avea ma se vaega o se moa. I totonu o le atigipusa, seti le faʻaoga ina ia faʻaputu i le pito i lalo.

Mo se fale tele lava e mafai ona e faia ni paʻu i le tulaga o se laulau faʻatasi ai ma ufiufi. Ina ia faia lenei mea, ia faapipii i le laulau ni tamai pa, ma ia i latou - o le alalaupapa.

Mo oe lava ia faia se perch ma se faamoega i le falemoa, o le a e manaʻomia O meafaigaluega nei:

  • hama;
  • laupapa faʻailoga;
  • laupapa laupapa 4x4 poʻo le 5x5 cm;
  • selu sikulima po o se sikulipili;
  • sikola faʻapipiʻi;
  • fofo;
  • jigsaw pe vaai.

E mafai ona faʻapipiʻi faʻatasi faatasi ma le fesoasoani o fao, ae o fao sikola e faʻapipiʻi le laupapa e sili atu ona faʻatuatuaina.

Aʻo leʻi amataina lau galuega, filifili i luga o laina o le perch, aua o lau moa e manaia le ola i se mamanu talafeagai.

O le tulaga maualuga o loʻo fausia i ni vaega. Muamua filifili se nofoaga. Mafu lelei i puipui o le faamalama. E fautuaina e le oʻo atu le matagi malulu mai le faitotoa.

Mo le tuʻuina o laumei e tatau ai ona fua se mamao o le 90 cm mai le fola, ma mo aano o manu-fuamoa e tatau ona 60 cm ma faʻatumu i se paʻu lamolemole, e aunoa ma se logo. Ia te ia i le faʻaaogaina o sikilima o loʻo faʻapipiʻiina le alalaupapa I lalo ifo o latou i le maualuga o le 30-40 cm mai le fola e te manaʻomia e faʻaogaina ai laina faʻapipiʻi o le a tuʻuina ai fata e aoina ai le otaota. Ia fai foi se tamaʻi apefai ina ia mafai ai e au moa ona faigofie ona aʻe i luga.

O le eseesega autu i le va o paʻu mo le tuʻuina o pou o le maualuga. Latou te fiafia e nofo i luga o fola o le moa. O le mea moni lava, o le hens e tatau ona atiaʻe lelei maso, lea latou te manaʻomia ai faʻamalositino masani. O le faʻaola i luga o le meaʻai o se tauleleʻa sili ona lelei. E manaʻomia foi e taʻiala taitasi le tuʻuina atu o se avanoa malulu e le mafai e le moa ona tulei le tasi i le isi mai o latou fale.

E taua! Faʻaeteete ia puipuia lelei lau chicken coop mai tagata faʻatauvalea!

Nofoaga ma metotia o le gaosiga o fafaga ma meainu mo moa

Ina ia tausia lau moa maloloina ma lelei le tauaveina, e tatau ona e tausia se taumafa masani ma paleni. E fautuaina e maua e manu felelei meaai i le taimi e tasi. Ae talu ai e faigata ona faʻapitoa le fafagaina ona o mataupu o loʻo iai nei, e matua faigofie lava ona faʻaaoga le fafaga faʻamau. I lalo o le a tatou tilotilo i le tele o filifiliga mo tagata e inu i fale ma tagata e fafaga mo moa.

O fea e sili ona lelei e tuʻu ai tagata inu ma fafaga

Afai o moa e savavali i le aoauli i luga o le fanua o le fanua poʻo se nofoaga atofaina, ona le tatau loa lea ona tuʻuina i totonu o le fale tagata inu ma fafaga. I lenei faiga o le aso, na o na o manufelelei latou te faaaluina le po i le falemoa, o le mea lea o le a latou le aai pe inu seia aulia le taeao. Afai e faʻaalu e au moa le tele o latou taimi i puipui e fa, ona tatau lea ona e faʻapalapala le okeni i meaʻai ma tagata inu. E pipii pe tautau i luga o le puipui, ma o nisi taimi e tuʻuina i luga o se tais. E leai se nofoaga mo tagata fafaga i luga o le fola, e pei o manu felelei o le a osofaia i latou i luga o le fola ma tuu i luga o le fola.

Metotia mo le faia o fagafaʻi moa

E tele filifiliga mo fafaga. O le fea mea e fiafia i ai e faʻalagolago i le tele o mea taua, o le autu o le fatuina o moa ma le tele o le fale. Mafaufau i ni nai galuega faatino masani.

O mea leaga uma e faigofie. O lenei mea lelei e faʻamaonia le fafaga faʻamaʻi mai se paipa polypropylene. Ina ia fatuina, o le a e manaʻomia: paipa o tafaʻi mamao, tapuni ma isi masini mo le tuʻufaʻatasiga o paipa. O le faʻapotopotoga o sea fausaga e le manaʻomia ai le tele o taimi ma tomai faʻapitoa faʻapitoa; e mafai e se fafine ma e oʻo lava i se talavou ona faigofie ona taulimaina. E tatau ona e faʻapipiʻi le "sooga faʻatasi" i le paipa, ona tuʻu lea o se masini fou i le fale.

Galuega o se fafaga faapenei: fafaga i totonu o le paipa, pe a uma ona tapunia le pito i luga ma se tapuni. Fafaga ile lava malosi o le kalave o le a tafe atu i le tuli. A oe 'ai, o le a alu ifo lava meaai. Tasi le fafagaina e mafai ona lava mo le vaiaso. Se filifiliga sili mo se tamai faatoaga.

Afai ei ai le tele o moa, sui le paʻu faʻatasi ma se isi paipa. E manaʻomia le faʻatulagaina i luga. E mafai e poukini ona maua ni meaʻai mai pupu e manaʻomia ona faia i le pito i lalo. O lenei mea e faʻaaogaina o le a faʻafefe ai lou taimi ma lou nofoaga ile fale. Ae o lenei mamanu o loʻo i ai se tasi o toe foʻi - e leai ni tapulaa. O le mea lea, e mafai e manulele ona faigofie ona aʻe i paipa ma afaina ai fafaga.

O le isi mea e fafagaina e mafai ona faia mai se pakete palasitika, o se pusa faʻavae mo 'aʻai, poʻo ni mea e faʻamama ai mea manogi. I le pito i lalo o le pakete tatou te faia ai le tele o pu aʻo iai vaega i totonu o lau paʻu vaevaega. Matou te faʻafesoʻotaʻi le pakete ma le masini vaevaeina i sikilima - ma ua saunia le fafaga. Liligi meaʻai i totonu ma ufiufi le pakete ma se tapuni. Tuu pe tautau le tagata fafaga ina ia mafai ai e moa ona maua lelei le fafaga.

O le isi vaega o le feeder mo moa o le a manaʻomia se taimi itiiti ma se taumafaiga mai ia oe. Ina ia faʻatinoina, e manaʻomia ona e saunia se pusa mama ma mamago ma se paʻu palasitika, se naifi ma se upega upega. I le pito i luma o le pusa paʻu, e tatau ona e faia se ata tipi, ma tipi ese le manoa ina ia mafai ona faigofie ona faapipii i luga o le upega upega o fale o le moa moa. E totoe na o le tuʻuina o le fafaga i se tulaga mafanafana mo le moa ma aua neʻi galo e sasaa meaʻai.

E mafai ona e fafagaina mai le plywood. Ina ia faia lenei mea, ia tipiina puipui maualuga mai se laupepa lapopoa ma fai se atigipusa mai ia i latou. O le fafaga e tatau ona tusa ma le 90 cm le maualuga, lea o le a mafai ai ona faʻatumu se tele o fafaga i totonu i le taimi. I le puipuia o meaai mai le pipii atu i fafo, fai le pito i lalo o le plywood ma se mea itiiti agai i luma o le fafaga.

O le faʻasalalauga faʻasaga i luma o le vaega faʻapitoa o le nofoaga lea e tatau ona sasaa ai le fafaga. E masani lava, e leai ni mea e fafagaina ai aiga, ma e mafai e manu felelei ona aʻe i totonu ma faʻasese ai fafaga. Ae o lenei lomiga o loʻo i ai ni mea faʻapitoa faʻapitoa. O le pito i luma e tatau ona 6 inisi le maualuga, ma o le itu e tatau ona 10-12. E mafai ona e faʻaputuina se pusa taʻavale e ala i le fesoasoani a sikulifaʻiva ma sikulima. Ina ia umi le umi, ia faʻamalo le plywood faʻatasi ai ma vailaʻau faʻapipiʻi ma ufiufi i vali paʻu.

E mafai ona faia se fagafaʻi fagafaʻi faigofie mai fagu paʻu. O le aoga tele o ia fausaga o le mafai ona feaveaʻi ma tautau i le mea e talafeagai ai i le taimi nei, talu ai o pakete ei ai manoa. O meaʻai meaai pipiʻi meaai e sili atu ona faʻalelei ma faʻaogaina.

E faʻafefea ona faia tagata inu vai mo moa ma o latou lava lima

Mea inu a le tagata lava ia mo moa na faia e le tele o tagata. Mafaufau i le sili ona lauiloa oi latou ma pasia le suega o le taimi.

Tagata inu ava. Ina ia faia, o le a e manaʻomia se fagu palasitika ma se atigipusa mo se paleti, lea e mafai ona maua i totonu o se fale o mea tuai pe faʻatau i se faleoloa faapitoa. Ina ia pipii le tagata inu i le puipui o le moa moa, o le ae manaʻomia laupepa. Liligi le vai i totonu o le fagu ma ufiufi le pulou. Ona matou tuu lea o le atigipusa i totonu o le faavaa i le pito i lalo, ma tuu ai se avanoa laitiiti i le va o le ua ma le pito i lalo o le pesini, o ona itu e tatau ona maualuga atu nai lo le pito i lalo o le ua ina ia le masuasua le vai. O lenei la e faʻasese le tapuni - ua saunia a matou ipu pusa mo le faʻaaogaina.

Mo le pusa vai inu pusa mai le paipa, o le mea muamua lava, o le paipa palasiti lava ia o le a manaʻomia. Lautele sili ona lelei: lua mita i le umi ma le sefulu inisi le lautele. I totonu o se paipa e tatau ona e tipiina i se moli eletise poʻo se naifi vevela 4 pupuʻu taʻitoʻatasi e tusa ma le 30 cm le umi. O le mamao mai le pito ma le va o pu e tatau ona le itiiti ifo ma le 15 cm. I pito o le paipa, o taʻalo ma pu uʻamea o loʻo faʻatūina lea e mafai ona sasaa ma faʻafefe ai vai.

O sea mamanu e faigofie ona faʻafesoʻotaʻi i le suavai ma faʻaauupegaina ma se paʻu. I totonu o le fale inu pusa ipu ua faʻamautuina i le fesoasoani o le mama mama o le tutusa le diamita e pei o le paipa. O le tagata inu e tatau ona i le pito o le moa, ona latou le taumafai e aau i totonu. O le fausaga e tatau ona faʻamamāina i taimi uma ina ia le faʻaleagaina le vai i totonu o le paipa ma e le faʻafefe.

E mafai ona faia se mea inu vai mo moa mai se pakete palasitika tele e ala i le tosoina o ni pu i le pito i lalo ma se 9 mm fofo. Faʻatū ni nifo i nei avanoa. O le pakete e faʻagata i le maualalo ma tumu i le vai. E faigofie tele le fufuluina o lenei tagata inu, ae e tatau ona faʻatumu i le vai i le lima.

O le mea lea, o le a sili atu le faigofie o le pusa pia, lea e fesoʻotaʻi atu i le vai po o se vai vai. O le a sili atu ona faigata le faia, ae o le faigofie ma le lelei o sea mamanu e aoga. O le a e manaʻomia:

  • fagu sikuea i totonu o le pito i totonu o le 22x22 mm;
  • lapotopoto taamilosaga;
  • tasi le tagutugutu;
  • nifo (i le fua o le 3-5 nifo i le 1 m o le paipa);
  • micro drink (e pei o pepe);
  • afifi faʻalelei;
  • 9 mm fofo;
  • 3 nonoa;
  • 1.8 inisi pou.
Faʻasolo i luga o le lima e fuafua i tausaga o manulele i totonu o lou aiga. 3600 (taʻa 360 tikeri) talafeagai mo moa talavou, mo manulele matutua, faʻapipiʻi le tau 1800 (faʻaauau i luga ma lalo).

O le faasologa o le gaosiga o se mea e inu ai le fagu otometi e faapenei:

  1. Tusi le paipa i luma o le viliina o pu i lalo ifo o le paʻu. O le mamao i le va oi latou e tatau ona 20-25 cm.
  2. Matou te puʻe ni pu i le itu o le paipa pe a i ai ni vao i totonu.
  3. Fai i totonu o pupuni o le filo.
  4. Matou te tuʻuina se ufiufi i le isi itu o le paipa, ma se mea faʻapipiʻi ma se faʻaoga faʻapipiʻi i le isi.
  5. Vili le puʻu.
  6. Matou te faʻapipiʻiina micro-bugs i lalo ifo o le paʻu.
  7. Matou te nonoa faʻamau i le puipui o le moa moa ma le paipa.
  8. Faapipii le pito lona lua o le faʻaoga faʻapipiʻi i le punaoa o le suavai.

Ina ia aloese mai le sasa, e tatau ona muaʻi togafitia uma sooga a le tagata inu i se lipine FUM.

E taua! Fafaga ma tagata inu inu manaomia tausiga lelei. Fufuluina e le aunoa e puipuia ai le salalau o siama.

Nofoaga mo le tuʻuina o moa i ou lava lima

Afai ei ai ni oga i totonu o le falemoa, ona tele atu lea o fuamoa, ma o le a sili atu ona lelei. Ma o le faamoega e puipuia ai fuamoa mai le taina. A e leʻi faia, e tatau ona e filifilia se nofoaga talafeagai. O avelaʻau o le a naʻo totonu o le faamoega e fetaui ma le tele o manaʻoga.

O fea e tuʻuina ai ni foga

I totonu o le fale e tatau ona iai ni nifo mo moa. O loʻo tuʻuina i luga o le tasi puipui, e mafai i nisi tulaga. O le tulaga autu - e tatau ona i ai i totonu o le vaega sili ona faʻamalosolo o le fale, ia tapunia ma alu ese mai faʻataʻitaʻiga. E tasi le nusi e lava mo launiva e ono.

O se apefai e tatau ona tau atu i le faamoega, ma i luma o le faitotoa e tatau ona avea ma se perch e mafai ona malolo ai le moa. Ia mautinoa ia faia se pryazhodka ina ia le pau le manulele ma e le fofo.

O le faamoega e tatau ona pogisa, mafanafana ma māgogo. Ia, pe afai o le ai ai se vaomago po o se vao. Aua le faia se faamoega ile eleele, aua e malulu ma susū iina. O le maualuga maualuga e 30 cm mai le fola.

Le mea e fai ai se faamoega mo papa

Mafaufau i le tele o filifiliga mo nusifale.

Le masani. Mo lona gaosia o le tele o mea ma e le manaʻomia le taimi. Faia se faʻaologa o le plywood, ma avea o se pusa faʻataʻitaʻi mo fualaau 'aina. Tuu vaomago i lalo. O se nofoaga faigofie lava, ae o se nofoaga talafeagai mo le faʻatauina o fuamoa.

O le faʻaologa-o le a aoga mo se aiga toatele. O lenei mamanu e faigofie ona faia i le fale. Ina ia faia lenei mea, o le ae manaomia se laupapa umi, lea e tatau ona vaevaeina i ni vaega se tolu, ona fau ai lea i luga o ia mea e lua. Tuu se moega o vaovao po o vaomago i totonu o vao. Tuu le faamoega i se mamao mamao mai le fola ma tuu se apefaʻi i luga ina ia mafai ai e moa ona faigofie ona aʻe i le nofoaga o loʻo tuʻu ai fuamoa.

Nest-Booth. I totonu o le laupapa mautu poʻo le plywood, fai se pu mo le ulufale. Faapipii le puipui pito i luma. Tuu vaomago po o vaomatua i totonu o le faamoega.

O le masini ma le digger digger o se filifiliga faʻafefe talafeagai pe afai e te le maua le avanoa e siaki ai le fale i le tele o taimi i le aso. O se faʻaologa e faigofie ona fai i ou lava lima. E ese mai le masani masani lava, lea e faia i se malifa. Laʻau i lalo i totonu o se pusa ua saunia. Aua le tuʻuina tele vao i totonu o se faʻaologa, o lea e faigofie ai ona paʻu fuamoa, ae i totonu o le tagata lava ia, salalau solo e faʻamalulu le pa'ū ma taofia le taua o fuamoa.