Fualaau aina

Tomato le mama "Cifomandra" i lau laulau: faʻamatalaga o ituaiga, mea lelei ma foliga o le faʻatoʻaga

O le au pele o ituaiga eseese o tamato o le a fiafia moni lava i le laau tulaga ese a Digomandr. O se togavao mamana e maua ai se seleselega lelei, o fua e malosi, suamalie, e talafeagai mo salakeke ma le gaosiga.

O se auiliiliga auiliili o lenei ituaiga laau eseese, o ona uiga ma mea taufaasese o le galueaiina e mafai ona maua i la tatou tusiga. O le a mafai foi ona e iloa po o a faamai o le laau e afaina, ma mea e ono lamatia ai le laau.

Tomato Cifomandra: faʻamatalaga eseese

Igoa tulagaDigomandra
Faamatalaga lauteleO le vave o le laʻau, faʻalauteleina ma fua mai ituaiga o tamato vao mo le totoina i totonu o greenhouses ma fanua tatala.
FaʻatonuO le laau e amata mai Amerika i Saute. I o tatou tulaga, ua tupu aʻe Cihomandr i se isi ituaiga.
Toto120-150 aso
PepaO fua e foliga mai i le fatu.
LanuO le lanu o fua o fualaau aina suamalie o fualaau-piniki.
Faatatauga o fuamati amata150-300 fua
TalosagaLelei mo le faʻaaoga fou, mo le faia o sau meaʻai ma le sua.
Tuʻu atu ituaigae oʻo i le 20 kilokalama ma le 1 sq.m.
Vaega o le tuputupu aeLauina o le 60-65 aso ao le i alu ese atu. 4 laau i le 1 sikuea mita.
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i le tele o faʻamaʻi.

Digomandra o se ituaiga tulagaese e saʻo le tatau ona faaigoaina o le "laau o le tomato". O le laau e le taua, ituaiga o meaʻai, ma le malosi o le ogalaau ma le faʻalaʻau faʻalelei. O laulaau e lanu meamata lanu meamata, laʻititi laititi.

O fua na fuaina ai ni vaega o 6-8 vaega. Tomato e sili atu i luga o lālā pito i lalo. O le gaosiga e sili ona lelei, mai le sikuea 1. mita o le totoina e mafai ona aoina mai i le 20 kilokalama o tamato ua filifilia. O le taimi o le fualaau aina, o loʻo faʻalautele, e mafai ona tumau i le 7 masina.

E mafai ona faʻatusatusa le fua o le Cifocandra ma isi ituaiga i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Digomandrae oo i le 20 kilokalama i sikuea mita
Katya15 kg i sikuea mita
Crystal9.5-12 kilokalama i sikuea mita
Fuga mumu27 kilokalama mai se togavao
Verlioka5 kilokalama mai se togavao
Le afaina3 kilokalama i sikuea mita
Caspar10 kilokalama i sikuea mita
Fugalaau fuga18 kg i sikuea mita
Auro auro7 kilokalama i sikuea mita
Golden Fleece8-9 kg i sikuea mita
Yamal9-17 kg i sikuea mita

Mo isi ituaiga maualuga ma gasegase, faʻafeiloaʻi iinei.

Fualaau aina tetele, e oʻo atu i le 200 g. O le foliga e faʻataʻamilomilo, faʻatasi ai ma sina mea itiiti i luga o le ala. O le paluga e pala, manu, o le aofaʻi o potu o fatu e ono itiiti ifo 6. E le faigata le paʻu, puipuia lelei fua mai le momotu. Maualuga maualuga (e tusa ma le 2.3%). O le tofo o se mea manaia tele, suamalie, tamato o loʻo i ai se manogi matagofie..

I lalo ifo e mafai ona e iloa faamatalaga e uiga i le mamafa o fua o isi ituaiga o tamato:

Igoa tulagaFua o fua (grams)
Digomandrae oʻo atu i le 200
Diva120
Laveʻa Mumu230
Pink spam160-300
Irina120
Tausaga auro150-200
Verlioka ma f1100-130
Pisa250-400
Tagata faʻapitonuʻu60-80
Talosaga50-60
Dubrava60-105

Amataga ma le Faʻaaoga

O le tele o tamato Cifocandra e afua mai Amerika i Saute, o le ituaiga e talafeagai mo le galueaina i vaipanoa eseese. Faʻalagolago i tulaga tau, e mafai ona totō i luga o moega avanoa, i totonu o se kiona e faia i le tioata poʻo le polycarbonate, i totonu o se fale kati.

E mafai ona tuʻuina i totonu o vasa tetele vailaʻau vavalalata, faʻapipiʻi i latou i faletalimalo ma feʻau. O fua o le seleselega e lelei ona teuina, e lanu meamata, e vave ona fua i le vevela vevela. Laʻau manogi, tamato anufe Tsifokandra mea suamalie fou, e talafeagai mo le sauniuniga o salakeke, ipu vevela ma ipu pito i tua. O fuamato malolosi ma se paʻu paʻu e mafai ona faʻaaogaina mo mea totino uma poo fuamato: pasta, lecho, sua.

O lenei ituaiga o tamato e eseese i foliga vaaia. Digimandra, ua tupu aʻe io tatou tulaga, e masani ona foliga i ai:

Matou te ofoina atu ia te oe ni tala aoga e uiga i le eseesega i le va o ituaiga meaʻai ma mea e le taua.

E mafai foi ona e fiafia i faʻamatalaga e uiga i le maualuga-gauaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

Malosiaga ma vaivaiga

Faatasi ai ma mea taua o le eseesega:

  • sili ona lelei le tofo i le fua;
  • maualuga fua;
  • taimi umi;
  • lelei le tausia lelei;
  • lē faʻaleagaina;
  • faapalepale mo suiga o le tau;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi.

Faitau atili e uiga i faʻamaʻi masani masani o tamato i greenhouses ma metotia e feutagaʻi ai ma i latou, faitau faʻamatalaga o la matou 'upega tafaʻilagi.

Faʻaletonu i le ituaiga e le maua.

Ata

Vaʻai i lalo: Tomatoes Cifomandra photo

Vaega o le tuputupu ae

O ituaiga o le Tomato Cifomandra e mafai ona totoina pe totoina e ala i le oti. O fatu mo laau toto ua fautuaina ina ia faamamaina i totonu o se vaifofo o le paluga pati, fufuluina i vai mama, mago.

E tatau ona mama le eleele. O se mea e sili ona lelei e faʻafefiloi ai fanua o le togalaau ma le peat ma se vaega itiiti o le oneone tafe. I le metotia o fatuga, o fatu e lūlūina ma sina faʻalauteleina, faʻafelafolaina i le vai, ona tuʻuina lea i totonu o le vevela mo le aʻafia. E mafai ona e faʻaaogaina mea e faʻaleleia atili ai le tuputupu ae ma faʻapitoa-e faʻaaogaina ai ni meaʻai.

O fualaau e manaʻomia ai le vevela o le potu, malamalama susulu, faʻafeinu ma le vai mafanafana.. E sili atu le faʻaaogaina o se moli poʻo se faʻavainu. A maeʻa ona aliali mai muamua laʻau moni o tamato o loʻo suamalie i ipu eseese. E mafai ona lūlū fatu i pusa paʻu taʻitasi, ona le manaʻomia lea o le piki.

I le afa lona lua o Mei, ua totoina ai tamato i luga o le eleele, laufanua lauusiusi poo fugalaau. I le taimi nei, e tatau ona sili atu le malolosi o fualaau, e foliga mai o le 6-7 o nei laulaʻau ma uluai pulumu fugalaau. Ua faʻafefiloi le palapala ma se vaega fou o le humus, o laau e tuu i se mamao e 50 cm mai le tasi. Afai e totoina tamato i totonu o fagu, e tatau ona e faʻaleleia vaʻa faʻavaivai ma paluga ao lei oʻo i luma. E faʻapefea ona saunia le fanua i totonu o le kiona, faitau i ai.

O laau maualuluga ua nonoa i le lagolago, o le pito i tua o tamaiti, ua talafeagai mo le totoina. O fualaʻau matutua e fafagaina ai le faʻalaʻau faʻapitoa e faʻavae i luga o phosphorus ma le potassium i le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le masina. Faʻaleleia faʻalelei, naʻo le vai mafanafana, faʻaleleia taimi masani e aoga, mulching e faʻamautu ai le eleele.

Faitau foi e uiga i le mafuaaga ma le auala e lelei ai le fafagaina o tamato ma mea oona, iodine, lefete, amonia ma le hydrogen peroxide. E le gata i lea, aiseā tatou te manaʻomia ai patato acid patitis?

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi: auala puipuia ma pulea

Toto Tomato Cifomandra e puipuia i faʻamaʻi sili ona matautia: fusarium, verticillosis, mosaic tapaa, laʻau lau. Le puipuia o le palapala aʻo lei totoina le kuka poʻo le faʻamaʻiina ile vaifofo o le paluga. E tusa ai ma tomato e puipuia foi i faʻamaʻi o solanaceae i le lautele, ma oʻo ai i le paʻu o le malala, faitau i tusiga o la tatou 'upega tafaʻilagi.

Mai faʻamaʻi faʻaleagaina o le a fesoasoani i le tatalaina o le palapala ma le totoina o togalaau e le o aʻafiaga o meaola.

Laʻau e mafai ona aʻafia i aphids, thrips, whitefly, spider mites. Mo le puipuiga, e mafai ona e sosogiina se togavao ma se vaivaiga vaifofo o le potassium i taimi uma; i tulaga sili atu, o le a fesoasoani ai iniseti gaosi oloa.

Faitau i la matou 'upega tafaʻilagi e uiga i ituaiga o kulato e faʻasaʻo i faʻamaʻi sili ona taatele o le po.

E le gata i lea, o le a le mea e mafai ona faʻaaogaina e avea o se tagata e faʻaleleia le tuputupu ae mo tamato ma pepa ma pe oa metotia o le faʻamaʻi pipisi.

Tato Tomato Cifomandra - o se mea manaia e maua mo le togalaau, fale lauʻeleʻele poʻo le fale. O i latou o tagata totoa moni o fua, ma o le taimi faaopoopo o fualaau aina o le a fesoasoani e maua ai le aiga i vitamini mo se taimi umi.

Faitau foi e uiga i le auala e maua ai se fualaau matagofie o tamato i le malae vaʻaia, pe faapefea ona faia i le tausaga atoa i totonu o le fale lauʻeleʻele ma pe o le a foi mea e le masani ai o le totoina vave o fualaʻau.

Matou te fautua atu foi ia e faamasani i isi ituaiga tomato e eseese o latou uiga:

Tuai amataTaeaga tuaiLaititi vave
Viscount CrimsonFafaʻi samasamaPink Bush F1
Lelei le logoTitanFlamingo
KatyaF1 slotTatala
ValentineMeli peleChio Chio San
Cranberries i le sukaVavega o le maketiSupermodel
FatimaGoldfishBudenovka
VerliokaDe barao blackF1 tele