Propolis

Bee propolis: o le a le aoga, mea fesoasoani, pe faʻapefea ona ave faʻasolosolo ma oloa e faʻatatau i luga

O le tele o oloa o le povi e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi eseese mo le silia ma le selau tausaga. O se tasi o nei oloa o le propolis, lea e foliga le mafaamatalaina, ae e tele mea aoga. Mafaufau i nisi auiliiliga pe o le a lea ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina.

O le a le propolis

Propolis, poo, e pei ona taʻua ai, o le uisa poo le kelu pepelu, o se oloa o le tausiga o beekeeping. E maua mai i pi mai mea elemene o tafega o le tautotogo ma e faʻaaogaina e latou e faʻapipiʻi vavalalata ma isi vavae ese mai faʻataʻitaʻiga. Latou te fafasi foi le meli ao leʻi tuʻuina fuamoa, e ufiufi meafaitino mai fafo. O le tele o mea e alu i le gaosiga o le faitotoa - o le "faitotoa" o le ofagapi. O le maualuga o le vevela o le ea i tua o le ofagapi, o le lautele o lālā, ao faʻamafanafanaina i le fesoasoani o le faʻasaina o loʻo vavalalata. I le lautele, o lenei meafaigaluega e faʻaaogaina e pi e avea o se fale ma faʻamaʻi mea e gaosia ai se microclimate i totonu o le sulu e talafeagai mo i latou.

E te iloa? Na faʻaaogaina le kelu pi mo togafitiga faafomaʻi i Aikupito anamua, Eleni, Roma. Ma na faʻaaogaina e tagata Aikupito anamua e le gata mo togafitiga, ae faʻapea foʻi mo le faʻamalama. Na taʻua o ia i ana tusitusiga e le fomai Eleni anamua o Dioscorides i le selau tausaga ao lei oo i lo tatou vaitaimi. Na faʻaaoga foʻi e le fomaʻi lauiloa o Avicenna, e pei ona taʻua i lana "Canon of Medicine".
O loʻo i ai foʻi se faʻataʻitaʻiga o loʻo maua pea e pia mai le pollen, talu ai e tusa lava pe o ola le ola i mea e le ola ai laau, o loʻo latou gaosia pea. Pe a aoina, o le propolis e masani lava ona fufulu ese le faavaa ma mai le faitotoa pe faʻaaoga foi e maua ai se manoa.
Aoao pe faʻapefea ona saunia saʻo le ava i le ava malosi, o le a le faʻaaogaina o le susu ma le propolis, auala e ave ai le pollen pulu, pulupulu otaota tautau, ma le propolis tincture.

O a mea o loʻo i ai ma pe faapefea ona mauoa le tuufaatasiga

I totonu o lenei pelu faapipii se sefuluono vasega o mea eseese o meaola ninii, e aofia ai le lua selau tuufaatasia, ma o le tasi selau e iloagofie o mea ola.

O le tuufaatasiga o le propolis i le pasene e faapenei:

  • fualaau faisua - 38-60%;
  • beeswax - 7.8-36%;
  • polu o pollen - 3-30%.

I le isi itu, o le pulupulu o le pollen ua i ai le vaega lenei:

  • tannins - 0.5-15%;
  • olive taua - 2-15%.
O le propolis o loʻo i ai vitamini B, faʻapea foʻi ma vitamini A, E, C, PP ma N. O loʻo maua i lalo ia minerale nei: calcium, potassium, cobalt, phosphorus, sulfur, seleni, fulu, strontium, uʻamea, aluminium, magnesium, manganese, zinc, copper, lead, antimony, chromium, tin, vanadium ma le titanium. E aofia ai le tele o amino acids, e aofia ai: arginine, valine, histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, threonine, tryptophan, phenylalanine. O lenei oloa o le beekeeping e aofia ai flavonoids e maua ai le antimicrobial, analgesic ma le faamalologa - apigenin, akacetin, isoramnetin, kaempferol, camperid, ermanin.
Faamasani oe lava i ituaiga ituaiga o lafumanu.
O loʻo aofia ai vailaʻau faʻasaina, vailaau faʻamalosi, gaʻo, gaʻo, laʻau, laʻau, quinones, ma isi vailaʻau faʻasaina, o le tele o nei mea e faʻalavelave ai microorganic microorganisms and viruses. I le propolis, ma o loʻo faʻaauau pea ona maua ni vailaau fou o vailaau masani. O mea taua e pei o le pinocembrin ma le kofe ua maua i totonu.

O le a le aoga ma pe o le a foi togafiti

O le eseesega o meaola o le kelu paʻu e maua ai le tele o ituaiga mea aoga: anti-viral, antimicrobial, faʻamalolo, faʻavevela, faʻamalosiʻese, faʻaitiitia, faʻamaʻapeʻa, anti-cancer, anti-radiation, deodorizing, anti-toxic and others. O se fofo masani na maua i le togafitiga o le tele o gasegase o tagata:

  • liona eseese o le oral vavalalata, afaina o gom;
  • faʻamaʻi pipisi (faʻamaʻi, ARVI);
  • gutu le isu, sinusitis;
  • afaina o gasegase gastrointestinal;
  • maʻi o le ate (e aofia ai le jaundice);
  • faafitauli i le faiga o meaʻai;
  • maʻi paʻu;
  • rheumatic lions;
  • otaota;
  • vailaʻau vevela;
  • mata mata o se natura mumusu;
  • nisi o manuaga o le vavae;
  • otitis media;
  • faʻaleagaina

E mafai ona ou mama mama

O le Propolis i lona tino mamā e mafai ma e tatau ona ulaina i taimi o faʻamaʻi eseese, poʻo ua maʻi. O le fou e faʻatau ai le oloa o le a le manuia - e sili ona manaia ma e pipii i nifo. I lenei tulaga, e sili ona lelei le pipii i le lagi ma faasolosolo lemu. Ina ia faia lenei mea, ave sina vaega itiiti lava, e tusa ma le tasi poʻo le lua ulutala autu. Tamaiti mai le tolu tausaga e le mananao e tagofia se vailaʻau oona, e sili atu le faʻafefiloi ma le meli ma le zabrus, ae muamua e tatau ona e faʻamautinoa e le maua e le tamaititi ni gasegase.

Faʻafefea ona faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi: recipes

O le Propolis e faʻaaoga i togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu. E mafai ona latou togafitia le tele o gasegase o tagata, e masani lava o se natura mumusu.

Gum maʻi

Fufulu 50 ml o le 30% faʻasolosolo ava malosi o le kelu pipi i le 250 ml o le vai mafanafana ma fufulu faʻafolu i le aso pe a uma taumafa. Faʻatasi ma faʻamaʻi faʻafuaseʻi, o le a fesoasoani tele i le talosaga mai i le 4% o vaifofo o lenei mea. O le a lava lea e faia ai 3-10 talosaga. I le amataga lava o le faagasologa o le le fiafia, o le a aoga tele le faʻaaogaina o sina propolis mo le 20 minute tolu taimi i le aso.

Faʻafuina o mucous membranes o le isu

A oʻo i le rhinitis o soʻo se isi (sei vagana ai allergies), o nai mataua o le vaifofo i le propolis vai 4-5 taimi i le isu i aso uma. O lenei meafaigaluega ua saunia e pei ona taua i lalo: 10 g o propolis ua sasaa atu le 100 ml o vai inu ma tuu i totonu o se vevela, pe afifi, 24 itula. O taimi taʻitasi e tatau ai ona faʻanofo pe faʻaosooso le tali. I aso uma, saunia se fusi fou. I mataupu o le rhinitis ma le sinusitis, e aoga foi le inu faatasi ma le propolis e ala i le faaopoopoina o lona paʻu pe tinomi i le vai inu.

E taua! O le pepelu o pepelu e faʻaaogaina mo se taimi uumi e mafai ona afaina ai, aua e oʻo atu ai i le faʻasaina o puipuiga faʻaleaganuʻu. E tatau ona faia i togafitiga ae le faʻaaogaina i taimi uma.

Lagona tiga ma le tale

I le tiga tiga ma le faʻaʻaʻo tiga, o le coughing propolis e mafai ona faʻaaoga i ituaiga eseese ma auala eseese:

  • faataapeina le propolis pea;
  • faʻatasi ma purulent foliga o le faʻaʻi tiga faʻapipiʻi le vai i le ratio 1: 1. O le taunuuga o le oloa e ave i totonu o le gutu ma teu ai latalata ile taofiofi, i le mamao e mafai, ona feanu ai lea. E toe faʻafai 5 ona toeitiiti 2 itula uma. O ia faiga e faia mo le tusa o le lima aso seʻia oʻo mai le faʻamaʻi;
  • Faʻafefesoʻotaʻi ile laʻau pipi - tuʻuina atu i le tamaititi 1 tbsp. sipuni o le vaifofo i luga o le vai, faaopoopo i ai sina susu susu 3 taimi i le aso. E mafai e tagata matutua ona faʻaaogaina le taua i luga o le ava malosi;
  • E mafai ona e faʻamālōlōina se mafana malosi ma le tiga faʻaputu e ala i le suʻeina o lou gutu se fasi suka ua faamamaina muamua i totonu o le faʻasologa o meaola faʻasaina;
  • i le foliga o le manava: togi sina sipuni o soʻo se vaifofo o le pelu kelu i totonu o le vai inu ma manava lenei vaʻa, ufiufi i se solo tele ile luga mo le 20 minute;
  • faʻafefiloi le faʻavaʻaina o le ava malosi i le pata pata 1: 1 ma lūlūina i lenei alimi alimi.
E te iloa? Ua faaiʻuina e saienitisi o le propolis o se vailaau masani lea e maua mai e pi ina ia fausia ai se siosiomaga le lelei i totonu o le sulu. E le gata i lea, i suʻesuʻega faifaipea e leʻiʻo maitauina le faʻaleagaina o siama faʻamaʻi i lenei fualaau faasaina.

Ui

O le faʻaaogaina o faʻauʻu i lenei mea o le beekeeping e faigofie:

  • sogi le vaega na aafia i le vevela mo le 20 minute;
  • vela se fasi pi pi i lou gutu aʻo leʻi susulu ma fai se keke;
  • tuu le keke i luga o le lapoa ma faʻapipiʻi i se mea faʻapipiʻi poʻo se fusi;
  • O lenei keke e mafai ona ofuina mo le 4 aso, ma e mafai, pe afai e mafai, suia aso uma seʻia maeʻa le vili.
E masani lava o togafitiga faapena e 1-3 masina.
Amata le tausiga o beekeeping.

Namu fasipolo

Mo le togafitiga o le namu fasipolo e masani ona faʻaaogaina le 20% o le propolis (e mafai ona faʻatau i le fale talavai). O se fasi fulu ua gagau i lenei mamanu ma faʻaaoga i le fao o le tagata maʻi, ona faʻapipiʻiina lea i se faʻamau poʻo se fusi. O aso uma lava latou te sui ai i se fou o le 'ie gaugau ma le tin. Ina ia faʻaleleia le lelei o le togafitiga o se mea malie, e mafai ona faʻaopoopo le propolis i le faʻasolosolo, ma faʻalauteleina lona faʻatuputeleina. E mafai foi ona faʻaaoga se keke falaoa mai le pipi e faapipii i luga o le fagu fagu, pe a uma ona tatu lana fasi vaega i le gutu. E masani lava, ao leʻi faʻaaogaina le togafitiga ma le propolis, o le afaina ua afaina e lelei le vevela ma faʻamamaina. E mafai foʻi ona e faʻaogaina le fao o loʻo aʻafia ile pusa kelu, ona fufulu lea ma taofi le keke. Mo le taele i totonu o le lita o le vai vevela, ia faaopoopo se sipuniti o le tincture. O lenei faiga e sili ona faia i le po. E umi le 10-15 minute.

E taua! E tatau ona faʻaaogaina meafaigaluega faʻavae tuʻufaʻatasia e togafitia ai fao e afaina ai fao e aloese ai mai le faʻaleagaina o pusa faʻalaʻau maloloina.
I mataupu ogaoga ua le amanaiaina, o le pama mai lenei oloa o le beekeeping e mafai ona lafoina i totonu o le nofoaga ua afaina. O le faia o lenei mea, o le propolis tincture ua faʻafefiloi ma le suauu visepisi (meaʻai o le lauti, celandine, cumin cumu ma isi) ma faʻaaogaina i aso uma, pe a uma ona fufulu se nofoaga tiga i totonu o le taele mafanafana.

Hemorrhoids

A mafai ona faʻapipiʻi pepelu paʻu o le manoa i auala eseese:

  • i le moligao. E le gata i lea, o moligao ma lenei oloa o le beekeeping e faʻatau atu i se fale talavai, ae mafai ona faia tutoatasi. O le faia o lenei mea, i totonu o le vai taele, faʻafefeteina le 80 g o le suauu gaʻo ma le aofaʻi o le beeswax, faʻaopoopo le 20 ml o le propolis tincture ma faʻaali seʻia oʻo i le 5 minute na faʻavaveina ai le ethyl. Ona liligi lea i ni siaki ma tuu mo se faʻamautuga lelei i totonu o le pusaaisa. O ia moligao e tuu i le po o le 15 aso;
  • e mafai ona faia ni microclysters i le kelu paʻu i le po ao leʻi oʻo ile moe. Ina ia faʻaleleia le togafitiga o le togafitiga, o le teuteuina muamua o laʻau o le fualaʻau e muamua: 1 le sipunipuni o meaʻai laʻau e sasaa atu i se ipu vai inu ma teu i totonu o le vai taele mo le sefulu minute, faʻalavelave faʻafefe i le fofo. E faʻatagaina e faʻaliliu i se tulaga taliaina, faʻaaogaina ma 1 teaspoon le 10% propolis alcohol tincture ua faaopoopoina. Ini 30 ml ao le i moe ma tausi mo le itiiti ifo i le afa itula, ae sili atu le umi. O le umi o togafitiga e faalagolago i le ogaoga o le maʻi ma e masani lava o le masina pe lua;
  • faʻatasi ai ma faʻaaliga mai fafo o le afaina mai le vaifofo o loʻo i luga, faʻaputuina ai mea manogi, susu i totonu o le ie lamolemole ma faʻaaogaina i manoa mo le 40 minute i le masina. Aʻo lei faia le faʻatinoga, o le nofoaga o le talosaga e mulumulu lelei i le fasimoli, ma i le taimi o loʻo maʻi ai le maʻi ile manava;
  • e mafai foi ona lūlūina pito i fafo i se suauu: filifili le 15 g o le kelu pepelu ma faʻafefiloi lelei ma le 100 ml o le suauʻu fuālaʻau, faʻavevelaina i luga o se vai taele seia oʻo ina liusuavai, taofia le tao. Faʻaaoga mo le faʻaaogaina o iunite masina.

Otitis

Mo le togafitia o le mumusu o le taliga e faʻaaoga ai meaʻai nei:

  • i le tulaga o le otitis, e tatau ona tuu i totonu o le taliga talima pampo mai le gaʻo, i le susu muamua i se 30% tinotu i luga o le 70% ava malosi, lea na faʻaaogaina mo le 2-3 aso. O lenei faiga e faia mo le 10-15 aso, ma o taimi taʻitasi e faʻaaogaina ai ni lapisi fou;
  • i le tulaga o le mumusu o le mumusu, o le tampon ua faʻaofiina i totonu o le taliga, faʻamaʻu i le 20% tinotu i luga o le 96% ava malosi, lea na tosoina i luga o le kelu paʻu mo le 7 aso. O le faʻatinoga e faia 20-25 taimi i aso uma;
  • Faʻatutu 3-4 taimi i le aso ma se vailaʻau faʻasaina o propolis. E toʻalua mataʻu e lava.
Tausia le otitis ma saxifrages ma le kalanchoe.

Suafa

Mo mu, e sili ona lelei le faia o se suāuu:

  • faʻafefiloi 20 g o le kelu paʻu pipi ma le 100 g o le suauʻu manogi;
  • Fufulu le faʻafefiloi i totonu o se vai faʻaʻeleʻele ma faʻafefiloi seia lelei. E le tatau foi ona e saluina le suauu (e oo i le 50 ° C).
O lenei faʻafefiloi e faʻamamaina i ie gaosi ma faʻaaoga i luga o le nofoaga o le mumu, faʻapipiʻi i se fusi. Sui aso uma. O le suauu e teuina i le pusaaisa mo le tusa ma le tasi le masina.

Sui Candisias

Afai ei ai le mumu o le vavae ma le cervix douche 3% vaifofo o le pelu pipi, ave le faʻasologa o vailaʻau. E faia lenei mea i aso taʻitasi i le 7-10.

O togafitisi foi e togafitia i le nasturtium ma le mariuana.

Gastritis

Mo le togafitiga o le gastritis, e mafai ona e faʻaaoga fua eseese:

  • ma tosoina le kelu lava ia i luga o se manava gaogao mo le masina atoa, faatasi ai ma le siitia malie o le fualaau mai le 0.5 g i le 5-8 g;
  • Faʻaopopo 20-30 drops o le 25% propolis tincture i le ava i le 100 g vai poʻo le susu. Manatua ao lei 'ai (mo le 1 le itula);
  • 10% o le vailaau faʻasaina ua faʻafefiloi ma le suauu buckthorn moana i le fua faatatau o le 10: 1 ma le malolo 20-30 pa'ū i le vai poʻo le susu. Faʻaaoga se itula ao leʻi 'aʻai.
I se tulaga lelei, o nei faʻafitauli o le a le afaina ae le o totonu o le vai, ae i totonu o teuteuga o sauniuniga o laʻau, lea e mafai ona e faʻatau i le fale talavai (mo se faʻataʻitaʻiga, Elecasol) pe faia e oe lava ia.

Pancreatitis

Togafitiga o pancreatitis e naʻo le vaitaimi o le faamagaloga e faia, faatasi ai ma faʻateleina o le mumū o le pancreas o loʻo maua ai le paluga o le a le maua ai le manaʻoga. I faʻasolosolo pancreatiti, o togafitiga nei e tatau ona faʻaaoga:

  • i totonu o le 2 vaiaso talo 3-4 gramu o le pelu kelu 4 taimi i le aso ile itula e tasi pe a uma meaai. Mo le puipuiga i lenei auala, o le propolis e mafai ona faʻaumatia mo ni nai aso ile 2-3 masina;
  • Ave se manava gaogao i le taeao ma le afiafi 40 faʻaleleia i le ipu lona tolu o le vai 20% faʻasaina ava o propolis mo le 21 aso.
Aoao pe faʻapefea ona fai le meli i le kulimi, sima ma le uka.

Manua afaina

Mo le togafitiga o gasegase gastric, e mafai ona e faʻaogaina meafaigaluega tutusa mo gastritis, ma e mafai ona e faʻaaoga mea nei:

  • ave le 40-60 drops o le 20-30% o le alcohol alcoholic tincture i le 1/4 ipu vai (susu po o le susu) faatolu i le aso mo le 1.5 itula aʻo leʻi 'ai. O le togafitiga e mai le 1 i le 2 masina;
  • mo ni faʻalavelave matuia e faʻatasi ma tiga matuia, faʻafefiloi 1 teaspoon o le 10-20% kulupelu kelu faʻatasi ma le ava malosi ma le 50 ml o le 0.25% vaifofo o le novocaine ma ave 1.5 itula aʻo le i fafaga 3 taimi i le aso mo le 1-2 masina.
E taua! I togafitiga o faamai o le gastrointestinal tract e tatau ona tausisia a latou lava meaai.

Faʻaaogā i totonu o le cosmetology ile fale

O le pepelu paleni, ona o le lavelave o mea aoga e aofia ai i lona tuufaatasiga, ua maua ai le lauiloa tele i le fofo o le aiga. E faʻaaogaina e fai ai kulimi, lotions, faamama, maso mo lauulu ma foliga. O loʻo i ai se toe faʻafouina, faʻamamaina, faʻamaʻi-inflammatory ma le faʻamalolo-manuʻa.

Rokambol, kukalatipa, marigold, golanati, moa, turmeric, tomato, o le afiafi muamua ma le melo e aoga tele mo le paʻu.

Mo le paʻu

O lenei oloa o le beekeeping e fetaui lelei mo ituaiga uma o le paʻu, aemaise lava o le suauʻu, aua e fesoasoani e faʻatau ai siama ma faʻaleleia le faʻalavelave. O lenei meafaigaluega e faʻafefeteina ai mafiafia ma fafaga ai le paʻu.

Acne ma Acne

Faʻafetai i amino acids (onamamoni, benzoic, kofe ma isi) o loʻo avea ma propolis, o mea teuteu ma mea o loʻo i ai e iai le antimicrobial ma le aʻafiaga o le inflammatory, lea e fesoasoani i le faʻaitiitia o le suauʻu, paʻu ma le siama.

O le a manaia le aʻoaʻoina e uiga i ituaiga ituaiga o meli e pei o: meli, salu acacia, meli moa, honeynate honey, honey linden, salu le meli ma atonu o le meli.
I le fale, e mafai ona e faigofie ma vave sauniuni se puipui puipui i siama ma siama: 1 tbsp. se sipuni o palapala faʻafefete i le vai, faʻaopoopo 1 tbsp. o se sipuni o le meli, afa o le sipuniti o le fale talimalo propolis tincture, 1-2 drops of tea tea ma le rosemary mea taua o le suauu, ona fufulu lea o le paluga seia oʻo ina lelei. Tatou te tufatufa le ufimata i luga o le paʻu o foliga, e faʻasese ai le eria ile mata ma laugutu. A mavae le 20 minute, fufulu le masini ma le vai mafanafana.

Mai mataʻifu

Mo le faʻamaluluina e oo lava i le mafiafia o foliga ma taumuluga o tausaga, o se masofi e lelei atoatoa: muamua matou te faʻafeusua le 1 tbsp i totonu o se vai vai. sipuni o le meli, faaopoopo 1 teaspoon o le olive olive, afa o le sipuniti o le propolis tincture. Faʻamataʻu ma le faʻaeteete ma faʻaaoga i foliga. A mavae le 20 minute fufulu ese ma le vai mafanafana.

Moega masini

Ina ia susu, e mafai ona e saunia se masini e talafeagai mo ituaiga uma o le paʻu, aemaise lava: 1 tbsp. se sipuni o le paʻu paʻepaʻe, 5 mataua o le suauu taua o Hypericum, afa o le sipuniti o kelu paʻu, 2 tbsp. sipuni o le yogurt i se foliga mamā ma aunoa ma le puipuia - o mea uma na fefiloi. Faʻaoga e faʻafesoʻotaʻi paʻu mo le 20 minute ona fufulu lea. Эта маска прекрасно увлажняет и устраняет шелушение кожи лица.

Интересно прочитать о роли трутня в пчелиной семье.

Питательная маска

I le fale, e mafai vave ona e faia se mea e teu ai mea taumafa: vaovao 20 kalama o le kusi falaoa ma le susu vevela ma teu e maua ai se masini tutusa, faaopoopo 1 gram o propolis, 20 gola o le suka araisa, ona faʻafefiloi ai lea o mea uma. Faaaoga e faʻamama le paʻu o foliga ma le ua. Fufuluina i le vai mafanafana pe a uma le 30 minute.

Faamamaina masini

Mo le faʻamamaina loloto o le paʻu, o loʻo fautuaina le masima o loʻo mulimuli mai: 25 silu o tinisi faʻamatalaga, 10 kalama o le suamalie, 5 kalama o le masima suamalie ona faʻafefiloi lea ona faʻaoga lelei lea i le paʻu mama ma le paʻu o foliga, faʻafeiloaʻi mata ma laugutu. A uma le 5-7 minute, fufulu i le vai mafanafana. O lenei masikulu e fautuaina e fai pe tusa o le tasi i le masina.

E te iloa? I totonu o Europa, sa salalauina le tausiga o beekeeping i le faʻaiuga o le faa-Kerisiano, aua i le taimi o sauniga faʻalelotu sa faʻaaogaina ai le tele o moligaʻo, ma sa latou manaʻomia le vevela. E le gata i lea, e matua manaomia tele le faatagaina e le Ekalesia Roma o le sui e sui mo lenei oloa.

Mo lauulu

O le kelu pipi o se meafaigaluega sili ona lelei mo le faʻamalosia o lauulu. O lenei meafaigaluega e 'aveʻeseina ai le gaʻo sili atu, faʻataʻitaʻituina le taua, faʻaipoipo malosi lelei, faʻateleina le tuputupu ae o lauulu, e faʻamalamalamaina ma lamolemole. Mo faʻamalositino, e masani lava ona faʻaaogaina le lauulu o le ava malosi, lea e mafai ona faʻatau i soo se falemaʻi.

Aneti tipitipi

Ina ia faʻagaloina ia faʻafitauli e pei o le taumafataga, ia fautuaina le fua lea: tasi le sipuniti o le alcohol alcohol propolis tincture ua faʻafefiloi ma lua teaspoons o le suauu paʻu ma vevela i totonu o se masini eletiseʻeva i se tulaga mafanafana. O lenei paluga e tufatufa atu i le lauulu ma le ulu. A maeʻa le 15 minute, fufulu lau lauulu i le paʻu.

Faʻafeagai ma lauulu lauulu

Mo le ulu o le ulu, e fautuaina e fufuluina le pito i luga o le paʻu i lalo o le pusa o le propolis tincture. O lenei faʻatinoga e faʻatinoina ile masina e tasi. Afai e talafeagai, e mafai ona toe faia i le 2-3 vaiaso.

Mo le susulu ma le tele o lauulu

Mo le susulu ma le tele o lauulu, e fautuaina le masini o loʻo mulimuli mai: faʻapipiʻi ma le faaeteete le siva sipuni o le meaola faʻamalosi, tasi sipuni sipuni o le suauu paluga, tasi sipuni sipuni, tasi sekone i se mea lamolemole. O lenei paluga e tufatufaina i luga o le umi o le lauulu, e le galo ai aʻa. Ona latou tuu lea o se pulou cellophane i luga oo latou ulu ma faamafanafana i latou i se solo. A maeʻa le 40 minute, fufulu ese ma le paʻu.

Faʻatauina o le propolis lelei

A e faʻatau le propolis, e tatau ona e totogi moni le tikeri o lona malu. E sili atu ona lelei le faʻapipii o pepelu pulu pipi, ona e aoina mai i le va o le honeycombs. E aofia ai le 70% resin o tumutumu o laau ma mea faalilolilo e vavalalata ai vaovao o pi, o le mea lea e aofia ai le le mama ma le gaʻo, e le pei o le sili atu o le eletise i le fausaga. O le tofo o le oloa oona ma sina vevela. O le taofi i lou gutu mo sina vaega, e mafai ona e lagonaina se faʻaletonu itiiti. Afai e te tuʻuina le propolis i totonu o se pusa i vai, o le mea lea o le a goto ifo i lalo le maualuga o le gaʻo o le oloa, ma o le a faʻaleleia le maualuga o le maualuga. Propolis e lanu enaena, mumu, lauulu ma le lanumeamata. E ala i le manogi, e faʻatali ma pei o le manogi o pusi o poplar, honey and wax.

Lavea tulafono

O Propolis e le faʻaumatia ona fale faʻamalolo mo le 5-7 tausaga. Ma faʻatasi ai ma tulaga lelei e teuina ai, e faʻasaoina ai latou i le sefulu tausaga. O lenei oloa e seleseleina i le taimi o le taumafanafana, pe a sili atu le gaioiga o le gaosiga o le polu mo le meli. Ua aveeseina ma le faaeteete Propolis mai le faavaa, ona sosoo ai lea ma le tele o le teuina e avea ma ni fasi uʻamea laiti, afifi i pepa ma pepa palasitika.

Siaki le meli mo le natura ma faʻafefe.
E taua tele le le faʻaaliaina o lenei oloa o le beekeeping i le susulu o le la, faapea foi ma le ea. Mo le mafuaʻaga lenei, e fautuaina le faia o ni meaʻai laiti mo le faigofie ona faʻaogaina ina ia aua neʻi faʻapipiʻi ese mai le pusa i le tele o taimi. O lenei faʻataʻitaʻiga e tatau ona lava mo le silia ma le tolu taimi o le faʻaaogaina. Ona tuʻuina lea o pusa faʻamau i totonu o se atigipusa laupapa poʻo se koneteina tioata. Pogisa tioata e lelei mo lenei faʻamoemoe. Fafaga atili manaoga i se nofoaga pogisa. O le vevela ole potu e le tatau ona sili atu i le 2323 ° C. O le nofoaga e teu ai e tatau ona mama ina ia le mafai e le pefu, palapala ma isi vailaʻau ona ulu atu i totonu o fagufagu ma propolis. O le le lelei o le teuina e mafua ai le faʻaitiitia o ona meatotino aoga.
E taua! E faasaina le teuina o kelu paʻu i totonu o le pusaaisa. O le malulu ei ai sona aafiaga le lelei i le oloa, e fua ai ma amata ona malepe. E le gata i lea, o le maualuga o le susu i totonu o le pusaaisa ma le manogi o meaʻai e fesoasoani e faʻaititia ai ona uiga aoga.
Aua le teuina e latalata i vailaau malolosi (mea e teu ai, fufulu paʻu, mea inu mo iniseti ma isi meaola faalafua). E faaitiitia ai foi le tulaga o le oloa. Lelei sili ona lelei mo le faleteuoloa poʻo le kapoti.
Faitau foi penefiti o le beeswax, pollen polu, zabrus ma le venom.

E mafai

E i ai tulaga e le manaomia ai le taliaina o sea ituaiga, pe fautuaina foi ia matua faʻaeteete pe a ave.

I le taimi o le maitaga

Mo fafine maʻitaga, propolis e fetaui lelei ma le mama, ae o fualaau oona ma oloa ma le i ai o le propolis. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le susu o le susu o loʻo i ai se lagona filemu ma faʻamalosi ai le tino. O se meafaigaluega faapena e faʻaleleia ai le puipuiga o le tina i le lumanaʻi, fesoasoani i togafitiga o viral ma malulu (lea e taua ona o le tele o fualaau faasaina e faʻasaina mo tamaitai i le tulaga). Propolis, e pei lava o soʻo se oloa, e mafai ona mafua ai le le faapalepale ma faʻamaʻi mai i se tulaga taʻitasi, o le mea lea e tatau ona togafitia ai tinā faʻamoemoe i lenei vailaau faʻasaina.

E taua! E le fautuaina e ave lenei vaifofo i masina mulimuli o le maitaga, talu ai o se fomaʻi ua uma ona faia lelei atonu e ono afaina ai, e tusa lava pe le oi ai ia te ia le tina faatalitali.
Ina ia aloese mai se faʻafitauli, e tatau i se fafine maʻitaga ona manaʻomia le fautuaga mai lau fomaʻi e uiga i le faʻaaogaina o le propolis ma laʻau fautuaina.

Faatasi ai ma le HB

Afai e le fautuaina le susuina o le susu e ave ai meaʻai - e mafai ona faʻaosofia ai se maʻi ile pepe. Ae e le faasaina ona faʻaaogaina fafo i foliga o suauu poo moligaʻo.

Ma le foma

O nisi o togafitiga fomaʻi masani e fautuaina ai le faʻaaogaina o le propolis. Afai o lenei faʻamaʻi e leai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi ma ua uma ona pasia le suʻega o le pipi, ona mafai lea ona e taumafai e fofo i le fesoasoani a lenei oloa o le beekeeping. Ae maise lava pe afai o le maʻi fomaʻi e mafua mai i faʻafitauli pe a uma se faʻamaʻi. Ae o ia togafitiga e tatau ona faia i lalo ole vaavaaiga faafomai. E moni lava, i le tulaga o se faʻalavelave, o le a manaʻomia tele togafitiga faafomaʻi vave.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i mea aoga o ituaiga o meli: hawthorn, clover, paʻepaʻe, espartsetovy, phacelia, coriander, kuka, ma le acacia.

Contraindications

Ole aʻafiaga autu i le faʻaaogaina o lenei vailaau faʻasaina o le le faʻaaloalo i oloa gaosi. E tatau ona ave le tausiga ina ia maua ai le ava i mataupu nei:

  • ma maʻa fatuga;
  • ma le faʻavavevaveina o maʻi o le ate;
  • ma le pancreatitis;
  • ma le maʻisuka.
I soʻo se tulaga, pe a faʻaaogaina poʻo oloa e faʻavaeina, e manaʻomia ona faʻatalanoa se fomaʻi. O le maualuga o le fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le le lelei o le gaioiga i le ituaiga o le manava o le tino, le foliga mai o le paʻu, edema. E le gata i lea, o le faʻaaogaina ma le umi o le faʻaaogaina o le bee propolis e mafai ona afaina tele ai le puipuiga o le tino. E le fautuaina lenei meafaigaluega mo le silia ma le masina. Propolis o se vailaau lelei na tuuina mai ia i tatou i le natura. O lenei vailaau faʻamaʻi faʻamaʻi ma le visepisi e mafai ona fesoasoani i le foia o faafitauli tau le soifua maloloina. E mafai foi ona faʻaaogaina pepelu peʻa i le fale. Ae o mea uma e lelei i le faʻaogaina lelei - e mafai ona faʻaaogaina i kosi, o lenei mea faʻapitoa e le o le faʻaaogaina e le aunoa.