Fualaau aina

Tele ituaiga tomato "Yusupov", lea latou te saunia ai le salati Uzbek lauiloa

O mea manogi suamalie ma manogi Yusupov tumato o vaʻaiga sili ia o kuka o 'aiga' aina o taumafa. O a latou fua lapopoa ua tipiina i ni fasi mea pito sili ona lelei mo le talamatala a Ubek Achik-Chukchuk.

Ae o lenei, e moni, e le na o le pau lea o le latou aoga. Gaosiga, mea lelei, fua tele - o nei mea uma e tatau ona tofo i le tele o fai togalaau.

I la matou tusiga o le ae maua ai se auiliiliga auiliili o lenei ituaiga, ona uiga, aoao e uiga i togafiti o le galueaiina ma le tausiga, le mafai ona tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua.

Tomato "Yusupovskiy": faʻamatalaga o le ituaiga

Igoa tulagaYusupovskiy
Faamatalaga lauteleLate-taimi, faʻaletino, umi tele ma fua tetele. Fautuaina mo greenhouses.
FaʻatonuScientific Research Institute of Vegetables and Gourds of Uzbekistan
Toto110-115 aso
PepaFualaau aina e lapoa, laititi.
LanuO le lanu o fua o fua o le lanu mumu.
Faatatauga o fuamati amata500-600 kalama
TalosagaLelei fou, talafeagai mo sua ma suamalie.
Tuʻu atu ituaigamaualuga
Vaega o le tuputupu aeO le totoina o fatu mo laau toto na tupu mai i le 60-70 aso aʻo lei totoina. Laʻau manaʻomia e lagolago ma pasynkovanie.
Faʻafitauli faʻamaʻiYusupov tumato e puipuia e le faigofie i le cladosporia. E pei lava o ituaiga uma o lanu meamata e mafai ona aafia i le paʻu, o le tumutumu ma le hina, o le blackleg, fusarium o fualaau aina.

E le o se paʻu. E leai ni vailaʻau o le igoa e tasi. Fafaga i vaega faataitai o le Institute of Institute of Vegetable and Gourds of Uzbekistan. O le tusitala o le ituaiga o Uzbek breeder Karim Yusupov.

Yusupovskys, po o, e pei ona taʻua i latou o tumato o le Uzbek, ei ai se vavalaʻau maumaututu, umi, malosi. A oʻo ina tupu aʻe ile lauʻeleʻele e oʻo i le 80 cm. I totonu o greenhouses e mafai ona oʻo i le 160 cm.

O le lau e masani, lanumeamata. O laʻau e malolosi malosi.

Fualaau suamalie. I ituaiga fale i Uzbekistan, o le mamafa o le fua e masani ona sili atu nai lo le kilo kilokalama. I le tau Rusia, o le autu i le ola ae i totonu o se kativa po o se fale kesi, fua o fualaau taumafa - mai le 400 i le 800 kalama. I le avanoa tatala - mai le 200 i le 500 kalama.

E mafai ona faʻatusatusa nei fuainumera i isi ituaiga i le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o fua (grams)
Yusupovskiy400-800
Fatima300-400
Caspar80-120
Golden Fleece85-100
Diva120
Irina120
Pisa250-400
Dubrava60-105
Nastya150-200
Mazarin300-600
Pink Lady230-280

O le vasega e fai ai ni pulumu malosi. Fua e fua i le tele e oo lava i luga o lala pito i luga. O fugalaau e mai ia Iuni ia Aokuso. O le matua e faatatau i le tuai o ituaiga.

Uiga

O uiga autu o le fua:

  • Tomato e malosi tele i le lanu mai le piniki piniki i le mumu, ma e feololo ave i lalo o le paʻu.
  • O le fua o le laulau-lapotopoto, eggplant-like shape.
  • Uma, meaʻai. O le uʻamea e manifinifi.
  • Se tamai numera o fatu.
  • O le tofo o se mea suamalie, suamalie, toetoe lava oona.
  • Lelei tele mo salakeke, faia o suamalie, sau sau, fou.

Ua lelei le tufatufa o Tomatoes. O mea le lelei e aofia ai le faʻaogaina, le amanaia o le felauaiga.

Tului: O le salad Achik-chukchuk e masani lava ona avatu i Uzbek pilaf. O le fua o le salati e aofia ai le sipisi tino lelei, o le pepa lanu uliuli fou, o le basiliki violē. O le mealilo o le lettuce i tamato, e tatau ona avea - Yusupov. O Tomatoes e tatau ona tipiina i le mamafa, ina ia manino ai, e maua ai ni moli vevela. Faamasima ma le masima masima.

Ata

Lalo o ata o tumato "Yusupov"

Vaega o le tuputupu ae ma le tausiga

O Tomato "Yusupovskiy" ua fautuaina mo le faia o fuafuaga i le itu i saute ma le ogatotonu o Rusia. Ae ui i lea, o tagata fai fualaau fualaau aina o Urals, Siberia, Amur eria, latou te ola manuia i se ituaiga pele.

O fatu laau e totoina i le 60-70 aso ao le i siitia atu i se nofoaga tumau. O le totōina o fatu e mafai ona faia i ipu eseese, ma faʻaaoga ai ni meaʻai faapitoa-greenhouses. E mafai ona faʻaaogaina fualaau e faʻaleleia ai le alualu i luma. Totoina o laau i greenhouses na tutupu ia Me ma Iuni. I le matala o le eleele i le maeʻa ai o le vevela o le ea e leʻi maualalo ifo nai lo le 7 ° C.

Pe a oʻo atu i totonu o le lauʻeleʻele, e sasaa vao, lefulefu, ma le sipunetone o superphosphate i totonu o vaieli taitasi. Faʻamalie le tumu i le vai. Ua toto le laau i le palapala eleʻele. O le vaiaso e sosoo ai, o le suāvai e le maua.

Motugaafa: Yusupov tumato e fiafia i se susulu manaia, o se itu mafanafana o le togalaau poʻo le fale kiona.

O fualaʻau tetele tetele ua totoina i se mamanu masani o le 40 cm i le 60 cm.
Ua fautuaina le aufailotu e tuua le fausiaina o se vao malosi 2-3 va ogatotonu. Pasynkut i le taimi lava na maeʻa ai le tulaʻi i se nofoaga tumau. Faʻasolosolo fanau fanau e vavae ese le vaitau atoa, puipuia le tuputupu aʻe mai le 5 cm.

I le amataga o Aokuso, lulu le pito i luga o le laau, ma le tuua ai le sili atu ma le tolu laulau i luga aʻe o le pulumu mulimuli. Ua faatelevaveina le matua.

Tuʻu i lagolago ma le fesoasoani a se matata saoloto poʻo le faʻatautaia o se lagolago. Ina ia faia lenei mea, toso le uaea i luga o maea tautau e faataamilomilo solo. Lulu fusi ese.

O le vevela o le ea i totonu o le greenhouse e le tatau ona sili atu i le + 30 ° C. O le maualuga o le suavai e tumau i se tulaga maualuga. E mafai ona e faʻaogaina e faʻasao le microclimate.

Motugaafa: Mo fua tetele, aveese le mea muamua muamua. Pulu i le pito i luga o le tuputupu aʻe o le pusa autu ina ua maeʻa ona faʻatulagaina le tolu. Aveese le tele o ovary. I luga o le meaʻai, aua le sili atu ma le 6-8 fufulu fugalaau.

A oʻo i taimi e faʻatapulaʻa ai mea e maua ai le kesipaina le faʻaofiina o le faʻamalosi o le vai I le tulaga o laʻau paʻu, fafaga faatasi ma le solution mullein: lita i le pakete vai. Mo le vave ma le faʻaleleia atili o ovaries e faʻapipiʻi le vaomatua. A o faagasolo le vaitaimi o le fua o le suamalie, ina ia aua le faʻaaogaina vailaau faʻamalosi, o le faʻamafanafanaina o loʻo faʻatinoina e le masini vaʻaia.

Fua: O le laumei laumei lanu meamata ua tuu i totonu o le paʻu, e le o le uamea, ua tumu i vai, tuu le fala i le la. O le masini e faʻapipiʻiina mo le 10-15 aso, ona tapunia lea ma se tapuni. Faʻamalosi i aso uma.

O le fafagaina o le suʻega ua faʻaitiitia i le vai i le fua faatatau o le 1:10, faaopoopo le paluga. E fafagaina Tomatoes i lalo o le aʻa i le 2-3 taimi i le vaiaso i le taimi e tasi ma le fafaga po o le timu. I taimi vevela, e le maua ai le faʻaleleia, o le salinisation o le palapala e tupu ma o le aʻa e le aʻafia ai meaʻai.

Faitau foi e uiga i le auala e tatau ai ona fafagaina tamato ma mea ola, fefete, iodine, hydrogen peroxide ma amonia.

Matou te aumaia foi i lou mafaufau se tusiga e uiga i ituaiga o tamato e maua mai i luga ma le faʻafitauli o faʻamaʻi.

Maʻi ma faʻamaʻi

Phytophthalosis o tamato

O tumato o Yusupov e teteʻe i faʻamaʻi e sili ona maua i totonu o greenhouses. Latou te le aʻafia i le kladosporioz, ae, e pei lava o ituaiga uma o le kiona, e ono mafai ona pisia i le paʻu, luga ma le lanu enaena, blackleg, fusarium o fua.

  • Phytophthora:

    Mo le puipuia, o fatu fatu o fatu fatu muamua aʻo leʻi luluina ua faʻafefiloi i se vaivaiga vaivai o le potassium mo le 15-20 minute, fufulu i le vai tafe. O fualaau e fafaga, muamua mo le lua aso, ma se vaifofo o le apa (3 sipuni i le lita o vai). I faʻamaʻi muamua o le faʻamaʻi fesoasoani i togafitiga o laau ua saunia le paluga Bordeaux.

  • Fusarium:

    Faʻaaogā vailaʻau faʻasao (Previcur) poʻo sauniuniga e faʻavae i le bio-base (Trichodermin).

  • Vertex rot:

    Le puipuia o faʻamaʻi o tamato pe a totoina, faaopoopo le pefu ma se sipuni sipuni o le calcium nitrate i aʻa taʻitasi. E tele taimi e faʻapipiʻiina ai sina kulimi taimi i se faʻaputu o le apa: 2 sipuni tele o le apa i le 1 lita o le vai, e faʻamalosi mo aso e lua.

  • Botrytis (gutu pala), vae uliuli:

    Faʻaleagaina le palapala. Maitau le vevela, pulega o le vai. Tuʻu atu le ea i le fale.

E uiga i ituaiga o tamato e teteʻe i le paʻu o le maʻi, faitau i ai.

Matou te aumaia foi i lau silasila i le auala e faʻafefe ai faʻamaʻi faʻamaʻi ma ituaiga e le aʻafia ia i latou.

Tomato "Yusupovsky" fesuiaiga lelei o meaʻai. Fualaau aina suamalie, o fua o le maualuga na maua ai le ituaiga eseese o tagata Ubeka e lauiloa ma i ai le manaʻoga i totonu o tagata fai togalaau Rusia.

Faitau foi e uiga i le auala e totoina ai fualaʻau lelei i le malae vaʻaia, pe faapefea ona faia i le tausaga atoa i totonu o le fale lauʻeleʻele ma pe o le a le faʻaogaina o le vave tutupu o ituaiga faʻatoʻaga faʻatoʻaga.

I lalo ifo o le ae maua ai sootaga i fualaau 'aina eseese ma fua eseese:

Laititi vaveFaʻamaʻaʻaVaitausaga
New TransnistriaRocketFalemaʻi
PulletAmene AmerikaPaʻu mumu
Sugar giantDe baraoChernomor
Torbay f1TitanBenito F1
TretyakovskyTausi umiPaul Robson
Black CrimeaTupu o tupuUfiberi elefane
Chio Chio SanRusia teleMashenka