Fua o le gaosiga

Faʻaaogaina o mea e faʻaleagaina ai faʻamaʻi ma togafitiga o le tino o le tagata

O le ea o se togafitiga faʻalauiloa lauiloa. E oo lava i tagata anamua o Roma na latou faaaogaina ona meatotino aoga. Na fautuaina e le fomai lauiloa o Avicenna le togafitia o ana gaʻo ma mata, i totonu o Europa anamua na faaaogaina mo le le faʻaaogaina. O uiga lelei o malala e iloa lelei e le fomaʻi aloaʻia.

Faamatalaga faʻamalosi

O lenei vao masani o le aiga o Ayrnih e iai isi igoa - lanu uli, Tatar vao, Tatar potion, vao mutia, otaota. O le rhizome ua mafiafia (pe tusa ma le 3 inisi le lautele), faʻaloloa (e mafai ona oʻo atu i le 1.5 m), totonu e paʻepaʻe, ma tele aʻa faaopoopo. Lanu samasama ma le malulu o aʻa e latalata i le eleele. E manogi le manogi, ma o le tofo o loʻo mu. O le aʻa e lanu meamata, e ola e aunoa ma ni lala e oo atu i le 120 cm. I le tasi itu, e i ai lona mata, ma i le isi itu, tootoo. I le pito i luga o le ogaumu o se vaʻaiga vavalalata o loʻo vaeluaina i le itu, e pei o se pusa. Ole faʻaogaina o le Cylindro, faʻasaga i le pito i luga, le maoaʻe, uumi mai le 4 i le 12 cm, faʻapena ona totoina ma lau lanu samasama lanumeamata lanumeamata. O se laupepa umi e pei o se mataupu e fetaui lelei ma le tulaga e le masani ai. O le laulaau o le laau e lanumeamata lanumeamata, e pei o se pelu, lautele 2-5 cm, umi 60-120 cm E ola latalata i vai.

E te iloa? E tusa ai ma tala o tagata Iroquois Indians, o le calamus o le uluai laau na faʻaalia i le lalolagi.

Faasalalau

Initia, Saina, South ma Asia i Sasaʻe o loʻo taʻua o le nofoaga na fanau ai le Tatar potion. I le taimi o le osofaiga, o le Tatar-Mongols, oe na talitonu o le ea na faʻamamaina le vai ma e le afaina ai tagata poʻo solofanua, na faʻafelelei ai le laueleele i Europa i Europa. Ona o le tele o ona togafitiga, na vave ona aʻafia le laau ma salalau atili - i Europa i Sisifo i le 16 seneturi, i Amerika i Matu i le faaiuga o le senituri lona 17. I aso nei, o le faʻasalaga e tupu i Europa atoa (e aofia ai Egelani) ma i Amerika.

Faʻamatalaga atili e uiga i nei vailaʻau faʻamalositino e pei: siaki, tolu-leaf watch, walker, patientma, fusi e fufusi, centaury, astragalus, firefire, bedtraw, Lesopida, ulu o le serpentine, selu, fox tusi, pike, faamalu o le taumalulu, yasnotka ma bison.

Vailaau faʻamaʻi

O le vailaau faʻasolosolo o le kirusi e leʻi maeʻa ona suʻesuʻeina. Ua tonu lava ona faamautuina o le aʻa e sili ona taua i le tuufaatasiga. O lona vaega pito sili ona taua o le suauu taua, e manaia i le tofo ma le sogisogi, lea e toetoe lava 5%. O le vaega autu o le suauʻu o le azarone - sato, mea faʻapipiʻi ma i totonu o se nofoaga faʻapitoa o le gasegase; e mafai foi ona faʻaitiitia ai le toto ma faʻamaluluina ai le vavao maso. E le gata i lea, i le aʻa o le laau e tusa ma le 150 mg i le 100 g vitamini C, mai le 25 i le 40% maso, faapea foi ma resins, tannins, choline ma le alkaloid calamine.

Mea tau vailaau

O faʻamalologa o le gasegase e tele ma sili ona lelei. Latou te togafitia i:

  1. Manuaga o le gasegase: malosi (constipation), faʻalauteleina o le tino, faʻaitiitia le fiaai, osofaia o le tino, faʻalavelave o le gastrointestinal tract.
  2. Mamai o le nifo: faʻaleagaina o mea e lagolago ai le nifo, faʻaumatiaga o nifo nifo, mumū i totonu o le vavae tautala.
  3. Maʻi i le pito i luga o le manava o le tino: o se vailaau mai le kasus e fesoasoani e faʻaitiitia ai le viscosity o sputum ma faʻasaʻo le spasm mai mama.
  4. Faʻailogaina o le faʻaleleia o le tino i fafine: sili atu ma le masani ai mo le natura o le lafoaʻi mai totoga totoga, afaina o le mucosa vaʻa, periota tiga.
  5. Urolithiasis: o lona uiga e faʻavae i luga o le aʻa faʻamaina le taofi o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le puipui o le vevela ma toe faʻaauau ai le gaioiga o le gaioiga.
  6. Faʻailoga faʻapitoa: o le saʻo o le faʻaaogaina o le ACPs o le a faʻaalia ai uiga lelei i le togafitiga o le gasegase, rūmatism ma sprains.
  7. Paʻu oona.
  8. Maliga o le paʻu.
  9. Ua osooso le malosi.
  10. Manatua le mafaufau ma le faʻaaliga.
I le faaopoopo atu i ai, e aoga i togafitiga faʻapitoa o faʻamaʻi faʻaʻau, e pei o le neuroblastoma, lymphosarcoma, leukemia, lymphomelomatosis, kanesa o le ate ma le manava.
E te iloa? O le manogi o lau o le Tatar potion o loʻo i ai le malosi e faʻamalo ai mea manogi i totonu ma le faʻaaogaina o iniseti.

Faʻaaogāina o le calamus calamus

O le faʻaaogaina o le vao Tatar e lautele ma telefaeteted, ma o auala o lona faʻaaogaina e ese foi.

I totonu o tagata faʻamaʻi

O le faʻamalologa masani e faʻaaoga aʻa. I luga o lona faavae, o tagata faʻamalolo na faia ni mea faʻafefeteina, teuteu, sua, palu, saunia vai taele.

Teuteuga

O lenei fofo e aoga:

  • mo maʻi o le manava;
  • maʻi maʻi;
  • fatu fatu;
  • faateleina le faʻaleleia o kesi;
  • colic i totonu o le manava ma le manava;
  • inupia ma manava manava.
O le tautala tautala e faʻaleleia ai le ate ma faʻateleina le faʻafefe o le talo. O sina fualaau o le fualaau faasaina ao le i fafagaina meaai e faaosofia ai le gaosia o enzymes digestive. E faʻamalosia e le paʻu le faʻamavaeina o meaʻai o meaai, faʻaititia le faʻamalosi ma faʻaitiitia ai le manava. O le maualuga o le tannins e maua ai le gasegase ma le manuia i le tetee atu i gutu toto, ma o le sima e faamalosia ai puipui o toto toto.
I le tulaga o se ulutala, e lelei le ave o celandine, burdock, saxifrage ma chamomile.
O nei mea lava e tasi e fesoasoani i le aveeseina o le mumu o le oral vevela. Ona o lenei fufulu decoction e aveesea ai le manava manava, fesoasoani i le nifo o le nifo, afaina o le oral vevela ma le tiga o le faai. Lotini o le susu e tuu i ai ni lino patino o fao ma luga o le manuʻa i manuʻa o le gata, ae i le taimi lava e tasi latou te inu ai foi le susu. Latou te inuina foi le teuteu mo le kolela, afa fulifao ma le fulu. E mafua ona o le vaivai, toto maualuga, vave oso, pe a uma ona mafatia i faamaʻi pipisi. Ua saunia paʻu mo le umi o le gasegase ma le faʻamaʻi. O le tele o le taele e faʻamalolo ai le fiva, faʻaleagaina o le ponaivi ma meaʻai e lelei ona togafitia. E sili ona taua mo tamaitai: o le taele ma aʻa decoction o le a toe faʻafoʻiina le microflora, faʻaitiitia le mumū i le urogenital system, fesoasoani i le cystitis ma le pyelonephritis.

Faʻatau

E faʻaaogaina mo le togafitiga o gasegase eseese o le ate, gallbladder, pelelele, ma le tale ma faʻasaʻo ai le fiva i le pulusary tuberculosis, pneumonia, bronchitis ma le bronchial asthma. E faʻatalanoaina pe a fai o loʻo iai se paʻu paʻu poʻo ni maʻi faʻamaʻavale e leai se lagona, ae peitaʻi, e faaopoopo atu i ai, o loʻo aʻafia le aʻa ma tuʻuina ai lotion.

E mafai ona togafitia faʻamaʻi faʻamalosi i le aloe, sola, horseradish ma pine pine.
O le fusi e aoga mo le faʻamautuina o le tulaga o le paʻu. O le Primochki e togafitia ai manuʻa o le fatu ma le tui o le gaʻo i le angio diabetic ma le neuropathy, ma le faʻaaogaina o le afaina pe a maeʻa le faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le paʻu. Faʻamanuiaga ma taimi le tumau. Faʻapaʻu le taele ma le taele faʻatasi ma ia, ia faia foʻi le faʻafefiloi.

Malosiaga

E fai i ni laʻititi laʻititi. E aoga mo le faʻaleleia o meatotino o le mafaufau, ma le mafaufau i le mafaufau, le neurasthenia, faʻamaʻi ma le faʻavevesi. O loʻo i ai sona aʻafiaga i luga o le tino pe a faʻasaina. Faʻaleagaina o aafiaga i anufe ma isi parasite. I le faʻaopopo atu i nei mea uma, o loʻo faʻaleleia ai foi galuega tau feusuaiga.

E taua! O le sologa lelei o le manogi o le suauʻu e tatau ona faʻapogai ai le gaioiga vaaia.

I le cosmetology

I lenei vaega o vailaau, o le faʻasalaga o se fualaau mo le tuputupu aʻe lauulu. O le fualaau mai le aʻa e puipuia ai siama leaga mai le ulu i totonu o le paʻu, faʻaleleia ma taina ai le paʻu, faʻaitiitia ai le mumū ma galue o se mea faʻapitoa. E le gata i lea, o le a faʻaitiitia ai le vevesi ma faʻamaeʻa ai le paʻu. O le aʻa lava ia e toe faaolaolaina ai le metabolism i fofo o le lauulu, faʻamautuina le manavaina o le toto; faʻaitiitia le vevela, paʻu ma le paʻu o le paʻu, e tetee i pusa.

O le suauʻu mai le aʻa e tutusa uma lava meatotino, ae, e le gata i lea, e masani ona faʻaaogaina e avea o se anti-inflammatory, faʻamaʻi pipisi, antioxidant ma le spasmogonic agent. O le mea sili ona lelei o malala i le cosmetology o:

  • fesoasoani i le faʻamalosia o lauulu;
  • faaosofia le alualu i luma ma faateleina le tele o lauulu;
  • aveeseina o meaʻai;
  • fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻaaliga o le papa o le paopao;
  • togafitiga lelei o le vevela o le tautala ma le aveeseina o le manogi manogi.
I le avea ai o se siʻosiʻomaga, ua faʻapipiʻi faʻamaʻi i oloa o lauulu, faʻapea foʻi ma le paʻu, i ituaiga o fasimoli, kulimi, paʻu, mea manogi ma mea manogi.

Isi tusi talosaga

O le tatar potion ua faʻaaogaina e le gata i togafitiga faʻapitoa ma faʻamalologa masani:

  1. O se laau e faamalosia ai le matafaga o vaituloto tetele ma vai papaʻu.
  2. Faʻamamaina vaitaele (ia o gatasi ma le faʻalelei, faʻasolosolo, calla).
  3. Faʻaaoga foʻi i le mamanu.
  4. O le aʻa leaga e faʻaaoga i le sauniuni o le ava.

Faamanuiaga mo alii

Na faʻaalia e Tatar potion le tulaga maualuga i le faʻaitiitia o faigata ogaoga. E fesoasoani e faʻamalolo:

  • vaivai;
  • faʻamafanafanaga masani o le gutu;
  • fatu leaga;
  • feusuaʻiga tamaʻitaʻi.
O togafitiga o lauʻau e fesoasoani i le faateleina o le tafe o le toto i mata o le fafine ma, o se taunuuga, o le malosi e masani ona faatulagaina. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai le faʻaleleia i le spermatogenesis. O le faʻaaogaina o hemodynamics ma le faateleina o le numera o sela mumu e fesoasoani i le atinaʻeina o le spermatozoa masani ma i le maeʻa ai o le masina o le aveina o se sola maloloina e faavae i luga o le tatar potion i le vai mafanafana, o le maualuga o siama almoni malosi e faateleina ai le maualuga. Faʻafetai i lenei faʻamalologa i luga o le faavae o le Tatar potion e fesoasoani i le faʻamamaina o le vaivai, lea e le mautonu mafuaaga ma tuutuuga mo lona tupu. O le faʻaaogaina o nei tupe e faʻaolaina ai le saoasaoa o hemodynamics, e faʻasalalau ai le metabolism cellular. O se taunuuga, o le umi o feusuaiga e toe faʻaauau. Le fesoasoani a Tatar i le tau faasaga i se faʻafitauli masani o le tama, e pei o le mumusu o le prostate gland poʻo le prostatitis. O mea e afaina i lenei tulaga e faʻaleleia ai le aʻafiaga o togafitiga fualaau.

Faʻamatalaga Faʻatau

I le kukaina, o le aʻa lanu uliuli e masani ona faʻaaogaina e avea o se taimi faʻafeiloaʻi. O le manogi o le laau e talitutusa ma le manogi o rosa ma citrus, ma e tofo ai le tart. E faʻaaogaina e faia ai iʻa eseese.

O lenei laau e mafai ona faʻaaoga e fai ma sui o lau o launiu, o lenamon ma le togafiti.
I totonu o pisinisi pisinisi, o le aʻa e masani ona faʻaaogaina i pepa faʻatusa. E galue e fai ma sui o mea taugata e pei o le nutmeg poo le limamoni. O le manogi o le aʻa e leai ni aʻa e lelei ona tuʻufaʻatasia ma fualaau aina suamalie, jelini ma sua. O fualaau suamalie ua faʻaaogaina e pei o le teuteuina o mea taumafa suamalie poʻo le avea ma se mea faʻatasi mo le lauti.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

E ui lava i le tele o ona faʻamalolo, o loʻo i ai foi le faʻamaʻi. A o leʻi faʻaaogaina nei mea faʻapitoa, ia mautinoa e le o maua. E le mafai ona faʻaaogaina le ea:

  • soʻo se totoga;
  • mafaufauga;
  • malosi o le manava e maualuga atu nai lo masani;
  • faigata tele o maʻi o le manava;
  • ogaoga faaletonu.
E le o fautuaina foi ni maʻi mo fafine maʻitaga. E tatau ona manatuaina, ma le faʻaogaina lelei o le taliaina o le malala - afai e te sili atu i le masani e mafai ona tupu le vomiting ma le manava.

Aoina ma sauniuniga o meafaitino mata

O le aʻa o le Tatar potion ua aoina i le tautotogo ma le autumn, ae o le autu autu o loo i ai pea i le tautoulu, aua o le tautotogo e faigata ona o le lolovaia o vaitafe. Ma i le taimi o le tautoulu, o le maualuga o le vai i vai natura ua faaitiitia ma rhizomes ua avea ma faigofie ona aveese mai i le pala mai le palapala. Ona fufulu mama lea o aʻa mai le palapala, ua faʻamamaina naifi ma aʻa laiti, ona faʻamago ai lea i fafo.

O fasi rhizomes fou e vaeluaina i ni 15-20 cm le umi; aʻa mafiafia, ma le isi, vaeluaina. Ona maeʻa lea o fasi kuki. E le gata i lea, o le seleseleina o aʻa o le vao Tatar e maua mai i le pepa ua faasaoloto mai le paʻu. Faatasi ai ma lenei muaga, o le aveeseina o le paʻu ma le vaeluaina o ni mea e faia pe a uma ona solo. O lenei metotia ua mafai ai ona e lavea le lanu paʻepaʻe o rhizomes, o lona uiga, o le aoga o meafaitino mata. O le faʻamago faʻamagoina o loʻo faia e pei ona taua i lalo: i totonu o se potu ua maeʻa po o totonu foi o le togi i luga o se uʻamea uʻamea i luga o ie lapopoa (matter), grids poʻo isi masini, ua tuʻuina atu rhizomes i le laina e tasi ma faʻagogo i le vevela e sili atu nai lo le 30-35 ° C (pe a sili atu suauu). O le tulaga talafeagai e fuafua i se auala faigofie: afai e faigofie ona lavea le rhizomes ma luga o le paʻepaʻe sinasina (e le masani ona i ai se fulufulu lanu samasama pe lanumeamata), o lona uiga ua mamago. Teuina i se nofoaga malulu ma malulu, e le sili atu ile lua pe tolu tausaga.

Fuga kuka

Fautuaga mo le tapenaga o vailaau mai le afaina e faigofie ma mafai ona maua e tagata uma, ae e tatau ona e manatua pea le tulafono: o le maualuga o le maualuga o le fualaau faasaina - o le faaitiitia o le fua.

Tincture

O le a fesoasoani i le epilepsy, faʻamaʻaloga, amnesia. O le a aoga foi i le togafitiga o gasegase gasegase, o le mumū faifaipea o le gland prostate ma le eletise i lalo ifo o le masani, ma e oʻo lava i le manava.

  1. Faʻatasi ma le cholecystitis ma fatu fatugaʻau: faʻafefe 20 g o le aʻa mamago, faʻafefiloi ma le 100 g vodka, ma tuʻuina atu mo le lua vaiaso i se nofoaga e le mafai ona malamalama. A maeʻa ona fufulu ma sasaa i tioata. Inu aʻo leʻi 'ai meaai mo le 15-30 faʻafefe tolu taimi i le aso.
  2. Mai le nausea ma le vomiting ma le toothache: tipi fasi lau o le calamus ma sasaa le 70% ava malosi. O le tuufaatasiga e tatau ona i ai i se nofoaga e le mafai ona maua mo le malamalama mo le vaiaso, ona inu ai lea i le 20 pa'ū faalua i le aso ae leʻi 'ai.

Atagofie

O lenei vailaʻau o le a fesoasoani i le faʻamautuina o le moe, faʻateleina le gaioiga o sela o faiʻai. E aoga tele i le faʻamalosia ma le tuputupu ae lauulu.

  1. Mo loma ma le fufuluina o maʻi pipisi ma manuʻa: 2 sipuni tele o le gaʻo tapuni mumusū o le suka i le 250 ml o le vai mai le luasefulu minute i le afa itula. Faʻataga e faʻamalolo atoa, ona faʻafefe ma faʻaopopo vai inu i le numera muamua.
  2. Mo le niumonia: i totonu o se koneteina tapuni o le 200 mg o le vai, faʻapipiʻi le 6 g o le calamus mo le afa itula. Faʻasusu ma faʻaopopo le vai inu i le voluma muamua. Inu faalua i le aso pe a uma taumafataga, 2 sipuni tele.
  3. Le faʻafefeteina o le ate: 'aina le 3 teasisi o le rhizome ma liligi le 400 ml o le vai. 15 minute ia tuu ai i totonu o se pusa faamau. Inu le afa afa i luma o taumafataga.
  4. Mo le faʻaleleia o le faʻaogaina o meaʻai: 15 g o aʻa e sasaa ai le 500-700 ml o le vai, faʻafefete i totonu o se atigipusa faʻamaufaʻailoga mo le kuata o le itula. Inu tolu ipu i aso uma.
E taua! O lapisi mai laau totő, e aofia ai tannins, e tatau ona faʻamamaina pe a uma ona aveese mai le afi.
O nei aso ua talisapaia calamus calamus o se vailaau faʻamalolo i togafitiga faʻaleaganuʻu ma i le togafitiga aloaia. Talu ai ona o ona faʻamalologa, ua mafai ona faʻasaʻolotoina le tele o maʻi. Ae ui i lea, aua neʻi galo e uiga i le faʻasaʻo, faʻapea foʻi ma le lamatiaga o le togafitiga o le tagata lava ia.